AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1053

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 kwie 2011, 11:22

Ja wiem jak gral wczesniej Wes, ale w Interze najlepiej wyglada jak nie musi pracowac z tyłu i zajmuje sie konwersacjami z sedzia... znaczy sie... jak po odzyskaniu bierze udzial w wyprowadzeniu pilki lub szybko uruchamia wychodzacych Maicona lub E2, tudziez od czasu do czasu rzuci pilke do napastnika (choc w tym roku brakuje nam napastnika). W reprezentacji Holandii teraz tez gra podobnie jak w Interze. Pomysł Teveza bardzo mi sie podoba. Mam tylko dwie watpliwosci - jak długo bedzie mu sie podobac w Interze i czy za chwile nie bedzie co chwile straszyl powrotem do ojczyzny oraz drugą, ze to temat zbiorczy Milanu :o .

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 kwie 2011, 21:35

Wynik Milanu i wyniki dla Milanu dobre ale Pato i Abbiati zeszli w pierwszej polowie :?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 kwie 2011, 21:40

Jeżeli Pato i Abbiati doznali jakiś poważniejszych urazów to jesteśmy w nieciekawej sytuacji. Mam nadzieje, że to bardziej profilaktyczne zejścia. Oby im się nic nie stało. Dzisiaj nie możemy stracić bramki, bo będzie cholernie ciężko o strzelanie kolejnej.

Nie przekreślam szans Interu, ale o wiele bardziej boje się Napoli.

Kiedy decyzja w sprawie apelacji w sprawie Ibry? Bo jeżeli Pato będzie pauzował to na najbliższe mecze mamy dwóch napastników, którzy raczej są tymi cofniętymi.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 928

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 kwie 2011, 21:46

Fajnie jakby Pato nic się stało, bo trzeba będzie Pippo szybciej reanimować, albo dać szansę Berettcie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 kwie 2011, 21:48

Berretta ostatnio świetnie się spisuje w Primaverze to samo Verdi więc to nie musi być zły pomysł. Imho przy absencji Pato obaj powinni być w kadrze na kolejny mecz, a Giacomo zagrać od początku z kimś z dwójki Robinho-Cassano.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 kwie 2011, 22:42

Cieszy pewne zwycięstwo. Znów świetny mecz Seedorfa. Łatwość z jaką Robinho dochodzi do sytuacji bramkowych jest godna uwagi. Świetnie się porusza po boisku. Szkoda, że ze skutecznością nie jest tak kolorowo. Cassano w drugiej połowie pokazał namiastkę swego potencjału. Byle do przodu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 kwie 2011, 22:56

Szkoda, że Antek w końcówce na wiwat z 5 metrów strzelił, bo zawsze to milej by było przy 4;0. Może mu było żal byłych kolegów :)
Robinho dochodzi o sytuacji, ale wykończenie fatalne, lepiej gdyby inni nasi napastnicy znajdowali się w takich akcjach na jego miejscu :)
Inter odpadł już z walki o mistrza, pozostaje jeszcze Napoli. Liczę, że Udinese powalczy jutro, chociaż podobno zagrają bez Di Natale i Sancheza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 kwie 2011, 22:59

Napoli naprawdę się obawiam i jutro dostają dotego Udinese na tacy bez dwóch czołowych graczy. Kogo ekipa Mazzariego ma jeszcze na rozkładzie?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 kwie 2011, 23:09

mete pisze:Kogo ekipa Mazzariego ma jeszcze na rozkładzie?
Juve na wyjezdzie. :mrgreen:
A ponadto wyjazd na Sycylie z Palermo i Lecce. U siebie Genoa i Inter. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 kwie 2011, 23:12

Także jakieś punkty muszą stracić. Terminarz mają gorszy od Milanu.

Zaza is back
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza is back » 17 kwie 2011, 13:43

Witam, czerwono czarnych braci i siostry – Zaza come back – postanowiłem się zalogować ponownie po kilku latach przerwy – oczywiście regularnie odwiedzałem portal, jak i czytałem Wasze newsy i opinie, dzisiejszy piłkarski wieczór w kraju i europie wrecz zmusił mnie do tego by podsumować co nie co.

Milan : Sampdoria – mecz bez histori, smuci mnie fakt że Sampdoria upadła tak nisko, bo mimo że Milan ich zamiatał, i ukąsił 3 razy to jako fan seria A chce by tego typu mecze miały inny poziom z obu stron. Sprzedaż Cassano i Pazzini'ego ewidentnie rozłożyło jedną z najlepszych ekip poprzedniego sezonu. Smutne bo patrzac na Napoli w gazie, Udinese z jak zawsze kasającym Di Natalena, w miare odbudowane Lazio, Rome z nadziejami, regularną Genue czy Violę, czy nawet Juventus na nowej ścieszcze życia, można być liczyć że idzie to w dobrym kierunku odbudowy potengi Calcio, ale wierze że tak jest i mi. Sampdoria nie spadnie choć by dla derbowych pojedynków z Genuą. Trzeba wierzyć w siłe Seria A ! FORZA SERIA A...

A tak podsumuwujac powoli ten sezon, gdyż ma w ciul zaległości, scudetto na ostatniej prostej, ale nie lekceważmy Napoli, bo to może Nasz zabić, Inter narazie krwawi, mysle że i tak derby były kluczowe, ale krwali i oddycha.... na szczęście ten Milan Allegriego ma tą ceche której brakowało temu Ancelottiemu, czyli nie przewidywalnośc np. drugiej lini, i atak na kilka schematów. Za Carletto wszystko było grane pod drygenta Pirlo i 4-1-2-1-2 teraz to się zmieniło i jak nie idzie z taką Catania czy Parmą to w ciągu meczu mozna zmienic kilka razy schematy gry ukuć choc by tylko na 1:0, a nie walić 90 głowa w mur grając jednym ustawieniem – i tu trzeba napisac jedno zdanie – brawo Allegri i grazie Galiani !!!

Max to osobny temat, ma to coś, by prowadzić ten Milan bo ma wizje, to mi sie podoba że dostrzega to gdzie komu pasuje grać, ma odpowiednich piłkarzy pod swoja wizje, scudetto w pierwszym sezonie może go tylko wzmocnić, napedzić ! choć drugi sezon to dopiero będzie sprawdzian... jak choc by w Premiership Carletto !

Ale GRAZIE GALIANI, za te ruchy transferowe, bo mimo straty Kaki bez którego wielu sobie nie wyobrazało Milanu Łysy zaklepał Nam takich piłkarzy że wykonał 50% ewentualnego scudetto ! (pomijam wkład Silvio bo to poza klasyfikacją) Popatrzmy rok po roku oddajemy takiego Gilardino który miał być nowym Pippo, a gdzie Sheva, Huntelar, Kaka – który z nich pokazał choć by 50% swoich umiejetności w nowym klubie ?

Mercato przed sezonem to klasa Łysego, Prince = kot, po układzie z Genuą i za śmieszne pieniadze jak na jego wkład w gre i umiejetności, Zlatan na zasadzie juniora, wypożyczonego na pierwszy sezon z primavery Barcelony, Antek ryzykowna zagrywka ale jak że trafna, bo to piłkarz o charakterystyce wypisz wymaluj Pato, Robinho może troche zagubiony ale swoje robi, a co ważne zawsze jest alternatywą, Yepes = kot, już z czasów PSG marzył mi sie w Milanie, teraz przyszedł ala "Pancaro" i proszę pokazuje jaja, gra raptem kilka meczów w sezonie i trzyma pozioma a co ważne nie psioczy na swoją role i jest gotowy, Amelia ! Bramkarz który 2 sezonu temu był porównywany i kreowany na następce Buffona pełni w Milanie role zmienika, troche go szkoda bo ma talent ale to świadczy o sile Naszej ławki, Papadopulosa nie ma co oceniać, podobnie Nicole Legro, czy Villie także, zreszta również Emauelsona, choć ja bym go nie skreślał, to inwestycja na następny sezon, Van Bommel który wchodzi w trakcie sezonu i z marszu pokazuje że ma wiele do zaoferowania, w obronie grają Abate i Antonili a dodatkowo mamy takich piłkarzy jak Oddo, Jankulovski, Zambrotta Urby na boli obrony czyli piłkarzy których 70% ligi bierze z pocałowaniem ręki !!!

Naprawde trzeba docenić fakt że Galliani, wykonał kawał dobrej roboty !!! Minimalnym kosztem, czyli zrobił wreście to co lubi (kombinował by oszczedzać) z wreście zajebistym skutkiem !

Seedorf zaczyna na koniec sezony biegac i co ciekawe strzelać, w gazie Rino, pewnym Van Bommel, kot Prince a gdzie Ambrosini czy Pirlo którzy rok temu decydowali o drugiej lini Milanu, a przeciesz jeszcze Flamini, czy coraz bardziej pokazujacy sie Merkel czy inni młodzi. (za to akurat trzeba podziekować Leonardo że postawił na Abate czy Antoliniego bo tak byśmy jeszcze ich oddali na jakieś wspłówłasnośc do Palermo czy Catani, a tak mamy wychowanych dognych Azurrich za Oddo i Zambrotę których docenia także Prandeli. To chyba jedyna rzeczy za którą dziękuje Leo – choć o nim w dalszej części....

Także jak pisze Grazie Galliani za sam fakt tego że mamy naprawde kozak grupę piłkarzy z wielką wymiennościa pozycji, których troche jeszcze pograja – i to małymi kosztami !

Teraz w lecia musza kąsnać za free Mexesa (licze na to już od czasów jego gry w Auxerre), nie obraże się na Tawio też za darmochę, zwłaszcza że na bank odejba w lecia Jankulowski czy Oddo, Pirlo zostaje na kolejne dwa lata cos z inna roląw drużynie (może mu to wyjśc tylko na dobre, bo ostatnio zamulał na drygent) Ambrosini także z nomym podpisem, podobnie Van Bommel nawet kosztem rocznego wypożyczenia np. Merkela do ? Genui ? Sadze że wskazany jest powrót Borriello gdyż jego oddanie Romie mogło nam się odbić czkawką w tym sezonie – bo to chyba najlepsza opcja cwanej wieży jako alternatywa na szpice dla Zlatana, wtedy atak z zdrowym Pippo mamy poprostu koza ! Osobiście nie oczekuje wiecej, gramy 3 z przodu Antek – Zlatan - Pato w LM a na lige za 3 dni wychodzi na Robinho za plecami Borriello i Pippo i tez jest gaz ! Wtedy wymienność pozycji w każdej formacji od bramki po atak będzie taka jak juz dawno w Milanie nie było !!! I co ważne to wszystko za darmo (Mexes przejmuje kontrak Oddo, Tawio - Jankulowskiego a Marco wraca na starych warunkach finansowych i znów Galliani ma umnie flaszkę mercato ! Pewnie Kaka wróci za jakieś połowe ceny i prawa do Pato w 2020r. Swoja drogą kolejny piłkarz Milanu za wielką kase, po Shevie którego stłamsi Mourinho z pożytkiem dla ... Milanu ! Ale do tego jeszcze czas !

Leonardo – szkoda mi go, ale trzeba przyznać że ma jaja, zagrał Vabank, troche Morratti sie nim wysłużył ale sam fakt takiej decyzji był odważny ! Szkoda bo to błąd Milanu, bład polegający na tym że pozwolili mu trenować Milan, tej decyzji trzeba było uniknąć i nadal mieli byśmy z niego mase pożytku w kwesti mercato brasiliana. A tak stworzyła się sytuacja jak by Małysz chciał na premiera, i to z winy Silvo i Gallianiago, tu mają minus. Bo go spalili,a co gorsza teraz jest "wrogiem"

Inter w poprzednim sezonie zasługiwał na brawa i szacunek, swoja drogą GRATULACJE NERAZZURIM za poprzedni sezon bonie miałem okazji. Boisko pokazało wszystko.
Teraz Morratti zrobił bład o nazwie "Benithez", bo sądze że nawet taki Szinisza Mihalović był by mu wiecej, i przedewszystkim miał by kogos kto identyfikuje sie z klubem. Ba nawet Spalletti, powrót Manciniego dał by mu wiecej bo to trenerzy którzy czuli specyficzny styl Calcio. A Hiszpan to taki wynalazek sam fakt wygranej w Stambule z Liverpoolem naprawde nie czynił go wielkim trenerem, bo przez kilka sezonu w Angli popełnił szereg błedów stritke trenerskich i kadrowych. Teraz Morratti ma problem, Jose zostawił dobrą układankę, Morratti poszedł droga uzupełnień, by nie zepsuć tego i nagle rozczarowanie. Chyba Massimo da szanse ponownie Leonardo, ba na 100% sam Leo się zabezpieczył grając VaBank wobec Milanu, że dostanie Inter na dłuzszy czas a nie tylko w kwesti ratownika. Tym bardzie że trener który zaczyna swoją przygodę z ławką od Milanu i Interu w tak krótkim czasie chyba nie jest przypadkiem ! On ma wizje bo Milan pod jego wodzą potrafił grać swoje, a co ważne nie boi się stawiać na ciekawych piłkarzy za co mu dziekuje wyżej w kwesi w szczególności Abate ! Inter nadal z Leo na ławce na 80%, choć plotki na temat Van Galla które gdzies widziałem tez są ciekawe, bo to trener który mógł by cos wnieśc do serie A, obojetnie jak go oceniamy, ale gdyby nie Leo to wieksze szanse daje Włochą Spallettiemu, Manciniemu, ewentualnie Mihajlović, troche się rozpisałem na temat trenera Interu ale jak czas pokazał losy scudetto moga sie roztrzygac w dużym stopniu na ławce (patrz Benitez na Nie czy wczesniej Jose na Tak ) Chyba ze Morratti zrobi jak Juventus z zakupami z poprzedniego sezonu na stadio Luigi Ferrerisa i odkupi Napoli np. Cavaniego i Mazzarriego ... I w nastepnym sezonie Allegri już jako mistrz przed trudniejszym sezonem z Milanem ? Wiekszy wpływ na np. Mercato Interu Leo ? Ancelotti na Ławce Romy, Spalletti w Juventusie ? To tez będzie ciekawa karuzela i mercato trenerskie które wiele nam powie już przed seoznem !

Ale narazie pozosteja Nam czekac na dalszą częśc sezonu, jeszcze będzie ciekawie, Milan ma wszystko by zdobyc scutetto ! Dosłownie ! No i nie tylko bo kadra jest na tyle kozak że Coppa Italia to tez dla wielu sprawdzian. Nie lekcaważył bym Napoli bo Milan musi a Oni mogą, Inter krwawi ale jak pisałem nadal oddycha. Rossoneri rozdaja karty i oby tak pozostało. Jeśli Allegri zdobedzie dublet w debiutanckim sezonie i Milan nadal będzie grał swoje i kształtował swój styl to mamy trenera na najblizsze lata. Sylvek i Galliani nie bali sie zaryzykować ale już pokazali w przeszłości ze też potrafia kreować gwiazy ławki. Wiele wskazuje na to że nie dośc że Maxa bronia wyniki to jest ma duży kredyt a co mnie osobiście najbardziej cieszy widzimy Milan który jest zajebiście funkcjonalny i poukładany mimo tak wielu nowych twarzy które odgrywaja znaczace role (a nie uzupełnienia jak to było pod koniec kadencji Carletto gdzie skład był zelazny i potem taki Clarenc grał z urzedu a Pirlo nadawał sie w połowie sezonu pod respirator.

P.S. Chcąc nie chcąc następny sezon musi być udany dla całej seria A, bo mnie zalewa jak widze taki regres, bundesligi to nie liga, wiec trzeba pokazać jakie są fakty, a z faktami sie nie polemizuję... Grande Calcio !

I jak zawsze na koniec

FORZA MILAN !!! FORZA CALCIO

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2011, 21:17

Ja ze swojej strony tylko powiem, że atmosfery na San Siro takiej, jak wczoraj po pół godzinie meczu, gdy na tablicy wyniku pojawiła się bramka Giovinco w meczu Parmy z Interem, nie widziałem od ładnych paru lat. Widać, że nie tylko piłkarze są głodni mistrzostwa, przede wszystkim fani.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 kwie 2011, 22:59

Blisko, coraz bliżej... :beer:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2011, 23:18

Parę miesięcy temu wybierając mecz na końcówkę sezonu byłem pewny, że Sampdoria to lepsza opcja niż Cagliari. Co ja sobie myślałem? :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 kwie 2011, 7:01

Haha a ja byłem rozczarowany, że w maju praktycznie tylko Cagliari zostaje, bo wyjazdowy mecz to jednak większy koszt, ale teraz nie żałuję. :lol:

Ps. mam też nadzieję, że będzie tak gorąco jak w meczu derbowym bo trzeba będzie uderzyć w koszulce Curvy Sud bez rękawków. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”