AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1054

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 kwie 2011, 7:16

Udinese spisało się wczoraj na +6 :) Z 15 punktów możliwych do zdobycia potrzebujemy 9 do Scudetto. Na rozkładzie mamy Brescie, Bologne i Cagliari, więc nie zdobycie mistrzostwa będzie frajerstwem wielkim. Napoli ma bardzo ciężki terminarz, więc jest spora szansa, że po meczu z Bologną możemy zacząć świętować!

Zaza is back
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza is back » 18 kwie 2011, 8:00

Teraz to Milan już może przegrać scudetto tylko na własne życzenie...

Dziękujemy Udinese :twisted: Sam fakt że media i prasa uznała że wygrana Udinese bez Sancheza i Di Natale to będzie niespodzianka pokazuje ile może grupa a nie jednostki. Napoli dostało liścia w twarz od losu, bo ten mecz był odbierany nie jako walka z poukładanym Udinese Giudolina a pogoń za Milanem. Myślę że ten mecz może jeszcze mieć jeden wielki plus, mianowicie trio Hamsik, Cavani, Lavezzi zawiedli chyba w najważniejszym momencie. Nawet możliwość ucieczki nad Interem i LM z 2 pozycji była jak scudetto. I teraz może to mieć wpływ na ostatnie kolejki. Ich reakcja na tą sytuacje w następnej kolejce na wagę LM ale także pokaże Nam czy to są piłkarze czy liderzy.

Pato i Abbiati na szczęście szybko wrócą do gry ! Pirlo w weekend będzie już po 2 tygodniowym treningu, ciekawi mnie czy Max od razu da mu szanse i ustawi Milan np. Van Bommel a przed nim duet Pirlo - Seedorf bo to też może być ciekawa opcja.

Ważne, scudetto coraz bliżej, emocji nie będzie brakowało, ale Milan rozdaje karty, a fakt że grają na luzie, szybko, nie brakuje świeżości, mówi mi że to będzie już ukoronowanie sezonu z przytupem. w pełnym gazie. Jedno jest pewne, obecnie Milan dokonał w zawrotnym tempie coś co wszyscy uznawali za nie wykonalne w ciągu tak krótkiego czasu. Czyli nie kontynuacja wizji Carletto, ale także dokładanie nowych elementów układanki pod wizje Maxa w czasie jazdy na 5 biegu... Naprawdę tego obawiałem się najbardziej. Bo nie jednemu wielkiemu trenerowi się to nie udało z dnia na dzień. Widać różnice między Leo (choć jego wkład też jest w tą przemiane, bez dwóch zdań). Allegri właśnie tym działaniem sprawił, że przeskoczył jeden poziom wyżej. Obiecujący trener który potwierdził że warto postawić na kogoś bez nazwiska i doświadczenia na tym poziomie, by właśnie zacząć coś od nowa. A Galliani zaimponował mi podwójnie, bo raz że podjął to ryzyko w kwesti zaufania Leo, ale dwa że potem poszedł vabank ponownie a nie sprowadził w awaryjnym tempie wyjadacza typu Lippi, tak na alibi. Jak się uda to git, jak nie to znaczy że błąd jest gdzie indziej. I automatycznie pokazuję że Milan zrobił więcej błędów niż nie doświadczone. Czytaj Galliani nie podołał. Ale na szczęście udało się, ryzyko opłaciło się, odpadnięcie z Champions League na tym etapie to koszty tych przemian i walki na krajowym podwórku do końca. Ja uważam że jeśli Milan to spółka z.o.o to obrót - koszty = zyski, a zyski będą ewentualnie większe niż tylko scudetto. Nawet kosztem nie do końca udanej przygody w LM, w tym pierwszym sezonie Maxa.

Forza Milan ! :boruta:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 kwie 2011, 9:27

Cześć zaza long time no see

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 kwie 2011, 11:41

Witam Cię j1mmy !

Teraz już oficjalnie Zaza wraca na Giusseppe Meazza 8)
Zaza dla TV TRWAM - "Dziękuje za zaufanie i 14 aktywacje konta po 23 banie, trochę czasu trwała moja apsencja, ale taka jest piłka.pl - wróciłem silniejszy i jeszcze raz dziękuję MilanLAB :twisted: " :boruta:

Galliani: "Nawet mój kot na to czekał"
Berluscon: "Coco Jambo i do przodu"
Seedorf: "Witam MLS, w końcu ktoś porządzi za mnie"
La Gazzetta - już w środę ponowny debiut - bój się Palermo :twisted:

Ale teraz bez gadania o pierdołach. Coppa Italia, niby trzeba by zostawić ten puchar w tym sezonie dla Interu... Wiadomo czemu, ale nic z tych rzeczy, Oni nam go nie zostawili ostatnio. Palermo po wygranej w Rzymie z Romą będzie uskrzydlone, zwłaszcza że w lidze na Sycyli było 1:0 dla rózowych ... Ciekawią mnie decyzje Allegriego, bo nie ukrywam że od jakiegoś czasu patrze na tego gościa w inny sposób, i staram się ocenić czy ma nosa, farta, czy wizję. Na razie jestem za tą trzecia opcją co pisałem wcześniej. Ale Coppa Italia to zawsze był pokaz ławki. A ustawić odpowiednio rezerwowych na jeden mecz bez ciągłości gry - to jest sztuka, choć zapewne zagra wymieszany skład. A kto ? Pirlo ? Yepes ? Merkel ? Legro ? Oddo ? można spekulować. Stara prawda mówi Pokaz mi ławkę a ja Ci powiem jaki masz skład - A to daje Allegriemu wiele opcji.

Liczę na dobry mecz, zwłaszcza ze Palermo dzięki tej wygranej na Olimpico może zagrać otwarta piłkę, wcale się nie zdziwie. W serie A bronili się w 9 i ukąsili nas na 1:0, teraz może zmiana strategi na zaskoczenie. Choć mając w perspektywie rewanż może być różnie. Ważne by Milan grał swoje i szybko otworzył wynik. Wiadomo to klucz, inną kwestią jest fakt że skoro graja od początku rezerwowi z sezonu, to jaka będzie ławka :] W razie nie korzystnego wyniku Allegri dopiero będzie miał pole manewru którego Cosmi nie ma. Swoja droga Cosmi coś ostatnio chwalił się że ma patent na Milan :roll: 6 kolejnych spotkań ? Czas mu trochę namieszać w CV :] Forza Milan !

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 19 kwie 2011, 12:02

Zaza pisze:Swoja droga Cosmi coś ostatnio chwalił się że ma patent na Milan :roll: 6 kolejnych spotkań ? Czas mu trochę namieszać w CV

Wszystko fajnie, ale Cosmi już chyba nie trenuje Palermo. Przynajmniej tak wynika z tego neewsa:

http://www.pilka.pl/zamparini-przeprasz ... ylo-bledem

więc raczej mu w CV nie namieszamy. Nie zmienia to faktu, że musimy wygrać! :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 kwie 2011, 12:12

hmmm no patrz nawet nie ogarnełem tej zmiany hmmm to jak w Poloni na kontrakcie jest 5 trenerów a wyników nie ma. Ale tu mnie zagiełeś, patrząc na gre Palermo pod wodzą Cosmiego można było mu ufać. Nie zmienia faktu 7:0 bo to trener który jest jak dowódca, nie jeden kibic tak nie reaguje jak On. Nigdy za nim nie przepadałem ale dziwna decyzja. Czyli Zamparini mu pierwszy namieszał w CV hehe

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2011, 12:18

Zaza przez te kilka lat miałeś więcej sobowtórów na tym forum niż Husajn w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 kwie 2011, 12:29

Wiem Mete dla tego procedura weryfikacji odbyła z udziałem FBI i CBŚ, ale jak DNA się zgadza to już nie ma wątpliwości 8) Nie wiem czy to dobrze czy źle że tylko było Zazafanów, wolał bym by każdy z nich sam sie określił i pisał tu swoje opinię. Ale dobra kończymy temat bo zaraz posypią się bany za zaśmiecanie tematu...

Jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy pojawiła sie kiedyś gdzieś informacja na temat tego ile Milan musi dać Genui za resztę karty Princa ? Bo szukałem i nie moge znaleść, a nie wierze że ta suma już nie jest ustalona, jest na 100%. Inna kwestia jest fakt że Milan już mógł zapłacić za Princa kartami Kaladze itd. Bo to była piękna tranzakcja wiązana. Mądry ruch Gallianiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2011, 12:34

Jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy pojawiła sie kiedyś gdzieś informacja na temat tego ile Milan musi dać Genui za resztę karty Princa ? Bo szukałem i nie moge znaleść, a nie wierze że ta suma już nie jest ustalona, jest na 100%. Inna kwestia jest fakt że Milan już mógł zapłacić za Princa kartami Kaladze itd. Bo to była piękna tranzakcja wiązana. Mądry ruch Gallianiego.
Ponoć Galliani z Preziosim dogadali się na 7 mln euro. Nadal natomiast nie wiadomo na jakich warunkach do Genui powędrował Paloschi.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 19 kwie 2011, 15:07

Mam 1 niedyskretne pytanie . Mianowicie czy zawieszenie Zlatana jest obowiązujące rowniez w CI z Palermo ?

Witaj Zaza , czas mocno nadszarpnal twoja pozycje na forum , zycze ci powrotu do dawnej swietnosci :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2011, 15:24

Mam 1 niedyskretne pytanie . Mianowicie czy zawieszenie Zlatana jest obowiązujące rowniez w CI z Palermo ?
Nie. Ibra ma jutro zagrać w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 kwie 2011, 19:05

Moratti obiecuje trenerowi Leonardo ważne zakupy: "Jutro kupię ci walizkę".
:haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2011, 20:02

Po meczu derbowym ojcem został Silva, później Cassano, teraz Emanuelson a za tydzień Robinho - mam nadzieję, że piłkarze nie oblewają szczęścia kolegów :)

Ponoć jesteśmy blisko pozyskanie 17-letniego Tiago Ferreiry z Porto.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 kwie 2011, 20:19

mete pisze: mam nadzieję, że piłkarze nie oblewają szczęścia kolegów
Nawet jak oblewają to prawidłowość jest jedna - po narodzinach Milan wygrywa, oby tak zostało :spoko: .

Młodego Urby'ego można uważać za dobry omen przed jutrzejszym meczem :p.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 kwie 2011, 20:32

Będzie gdzieś na N-ce jutrzejszy mecz :?: Jakieś rai uno tam jest, ktoś wie :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”