El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 120

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Douglas
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 20 kwie 2011, 17:38

Nie wiem :lol: Mocne.

Wymiana Benzemy na Ozila nie wymusi diametralnej zmiany stylu gry. Nie ma się co czarować - wiadomo jak zagają obydwa zespoły. Nie wiadomo tylko jak dobrze będą realizować swoją grę.
Moim zdaniem napinaczu RealFanowi prawdopodobnie chodziło o ocenę poziomu gry, jaki zaprezentować ma Real.
Problemem jest nasz atak bo Villa i Pedro są bez formy. Dzisiaj zagramy pewniej mniej zachowawczo niż w sobotę także może będą mieli więcej okazji na przełamanie się, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć Afellay'a od pierwszej minuty, który nie będzie się bał uderzyć z daleka czy w ogóle zdecydować na kończenie akcji zamiast przedłużania aż do idealnego momentu, który może, ale nie musi nadejść.
A mnie się wydaję, że Barcelona wcale nie będzie grała mniej zachowawczo tzn. nie sądzę, by Guardiola patrząc na przebieg meczu na Bernabeu chciał jakoś ryzykować. Trio Oezil - Ronaldo - Di Maria moim zdaniem może być bardziej efektywne, a już na pewno będzie bardziej efektywne, jeśli Barca bardziej zaryzykuje. Ogólnie to spodziewam się podobnego spotkania w wykonaniu Barcelony (przynajmniej jeśli chodzi o taktykę) i być może lepszego w ofensywie Realu. Przynajmniej do momentu 0-0.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 kwie 2011, 18:55

Mentor pisze:Szkoła Mourinho jak nic Zapłacz jeszcze nad tym, że pewnie znowu ktoś z Realu dostanie czerwo. Nieważne, że zasłużone.
Lepsza byłaby szkoła Guardioli albo innego Cruyffa. Np. Szachtar to najtrudniejszy możliwy przeciwnik bla bla bla. Łykacie to wszyscy jak pelikany. Nie od dzisiaj wiadomo, że piłkarze Barcelony, a zwłaszcza Xavi lubią sędziować i często chodzą za arbitrem przy przerwach w grze. Nie od dzisiaj też wiadomo, że Undiano to jeden z najczęściej gwiżdżących sędziów. Gdyby mecz prowadził np. Lahoz, który pozwala na więcej to już byśmy czytali o Mourinho i jego "wywieraniu presji" albo przyjaciołach spod budki z piwem. Tak kibice Barcelony są zadowoleni i nie marudzą.
Mentor pisze:Nie wiem Mocne.

Wymiana Benzemy na Ozila nie wymusi diametralnej zmiany stylu gry. Nie ma się co czarować - wiadomo jak zagają obydwa zespoły. Nie wiadomo tylko jak dobrze będą realizować swoją grę.
Jak wiesz, to pewnie już dzwoniłeś do Pepa przekazując mu szczegóły. Rzeczywiście, jak chce się grę określić dwoma słowami to można napisać "mourarka i kontry" i jest fajnie. Ale to trochę za mało. Szczegóły mają znaczenie i ja jestem pewien, że w grze Realu będą różnice w porównaniu do sobotniego meczu.

Tak w ogóle, to Barcelona już jest moralnym zwycięzcą jeszcze przed rozpoczęciem meczu. Bo pozostają wierni swojej filozofii, a Real to jakiś antyfutbol. Lubię te teksty Cruyffa.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 kwie 2011, 19:15

Jejku, nie wiem czy RealFan powiela słowa Mourinho z konferencji czy sam wymyśla teorię na temat tego sędziego, ale to na siłę szukanie alibi już przed meczem - aha, wiadomo jak wygra Barcelona to już wiemy na kogo zwalić - wszystkiemu będzie winny sędzia.
Strasznie mnie to denerwuję kiedy zamiast ktoś pisać o swojej drużynie, o ewentualnych wariantach ustawienia, gry, pomysłu to krąży wokół tematu - a tu sędzia do dupy, bo murawa za krótka, bo murawa mokra, bo Mundo Deportivo powiedziało to, a bo As powiedział to, i tak dalej i tak dalej.Nie ma jeszcze meczu, a już jest gadanie na temat sędziego, że taki, siaki, owaki.

Wiem, że praca arbitrów jest tematem przewodnim na tym forum, ale to może po meczu zacząć o tym pisać i jak zwykle napisać o tym 10 stron...

Nie jest to aluzja do konkretnego forumowicza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 kwie 2011, 19:33

To nie jest żadne wymyślanie teorii, tylko opieranie się na faktach.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 20 kwie 2011, 19:36

bardzo bym chcial aby dziś się odblokował pedro lub villa, albo najlepiej oboje :lol:

idealnie jakby byli obsłużeni przez messi'asha lub xaviego :lol:

ehh jakby znów piatka padła to był sie kulał ze śmiechu :mrgreen:

albo się bał ...że to jakaś zasłona dymna wielkiego mou :boje się: przed 1/2 LM :rotfl:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 20 kwie 2011, 19:36

pepe00 pisze: ehh jakby znów piatka padła to był sie kulał ze śmiechu :mrgreen:

albo się bał ...że to jakaś zasłona dymna wielkiego mou :boje się: przed 1/2 LM :rotfl:
Wam faktycznie trzeba pokory
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 19:37 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 kwie 2011, 19:37

Puyol ławka, Javier obrona. Jeśli jeszcze nikt nie wspomniał.
Pawel875 pisze:
pepe00 pisze:bardzo bym chcial aby dziś się odblokował pedro lub villa, albo najlepiej oboje :lol:

Nie wrzucaj wszystkich fanów Blaugrany do jednego worka :)

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 20 kwie 2011, 19:39

RealFan pisze:To nie jest żadne wymyślanie teorii, tylko opieranie się na faktach.

twoje fakty to np. wymuszanie kartki przez messiego, na marcelo. tylko że to fakt połowiczny. tzw. półprawda :mrgreen:

czyli goowno prawda :boruta:

bo zapomniales dodac ze ten drugi celowo zatrzymal akcje reką, i fakt- messi się domagał żółtej.... :haha:

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 20 kwie 2011, 19:41

Pawel875 pisze:
pepe00 pisze: ehh jakby znów piatka padła to był sie kulał ze śmiechu :mrgreen:

mieć pokorę i szacunek to jedno- a pomarzyć sobie o wysokim zwycięstwie to drugie- zabronisz?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 kwie 2011, 19:56

Pepe, masz chyba na ta chwile tytul najglupszej osoby na tym forum, a jak slysze "messia'ash" to mi sie noz w kieszeni otwiera. Bez odbioru.

Czekamy na sklady, mam nadzieje na brak Pyuola w podstawie i ew. rozbicie duetu Xavi/Iniesta z srodka, ale nie sadze zeby Pep tak sobie w noge strzelil. Real poza Santiago gra kaplice na ogol, wiec czarno to widze.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 20 kwie 2011, 20:19

Professor Chaos pisze:Puyol ławka, Javier obrona. Jeśli jeszcze nikt nie wspomniał.
Pawel875 pisze:
pepe00 pisze:bardzo bym chcial aby dziś się odblokował pedro lub villa, albo najlepiej oboje :lol:

Nie wrzucaj wszystkich fanów Blaugrany do jednego worka :)
Oczywiście wiem, że nie każdy fan Barcy jest taki jak pan, do którego się wcześniej odniosłem :wink:
Pepe, masz chyba na ta chwile tytul najglupszej osoby na tym forum, a jak slysze "messia'ash" to mi sie noz w kieszeni otwiera
zgadzam się z całą treścią zdania :ok:

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 20 kwie 2011, 20:20

ale pedały z was

nie ma to jak sobie ulżyć na kimś kto ośmiela sie być fanem barcy :shock:

dostało mi sie za messi'asha.... :shock:
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 20:23 przez pepe00, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 20 kwie 2011, 20:22

pepe00 pisze:ale pedały z was
Obrazek

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 kwie 2011, 20:24

pepe wyjdź, nikt Cię tutaj nie chce.

Co do sędziego to jakoś trudno mi się nie zgodzić z RealFanem (mniej więcej). Prawda jest taka, że w Hiszpanii sędziowanie jest po prostu słabe i niestety może mieć to duży wpływ na mecz. Jestem osobiście ciekaw jak to wypadnie w porównaniu jednak z LM gdzie wcale lepiej nie jest mimo że partacze z gwizdkiem są innych narodowości. Trudno też mim wszystko pisać że jedna czy druga drużyna dzięki temu ma pod górkę bo padnie przykładowo bramka po spalonym dla Realu i zabawa zacznie się... ale w drugą stronę.

Oczywiście dzisiaj za Realem, podobnie zresztą jak w ostatnich potyczkach tych drużyn. Ze względu na Mourinho którego po prostu lubię, bo poza tym oba zespoły są mi strasznie obojętne. Chociaż pewnie barta i tak to zdziwi bo jak to :P

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 20 kwie 2011, 20:28

Sammyy pisze:pepe wyjdź, nikt Cię tutaj nie chce. :P

a ty to kto? wszyscy???????????????????????

psujecie mi tylko humor przed meczykiem kufa mać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”