Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Lewan90
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Lewan90 » 21 kwie 2011, 0:58

Nie chce być nikogo adwokatem , ale to jest może źle ubrane w słowa. Nikt nie mówi że United ma słabszy sezon od Arsenalu, to by było śmieszne, ale w tych decydujących momentach, przy potknięciach United nie umieli wykorzystać swojej szansy. Jakby mieli więcej zimnej krwi i głowy na karku to by mogło wyglądać inaczej. Czy ta różnica byłaby tylko punktowa, czy też zmieniłby się miejsca w tabeli tego nie wiem. Dyskusja nie jest na temat bezpośrednio Manchesteru, ale Arsenalu i ich gry w trudnych momentach. Damian pisze dużo słusznych twierdzeń, mówiąc że Wenger im nie wpoił mentalności zwycięzców. Nie ma tu bezpośredniego ataku na United. Sam jestem fanem United, ale staram zachować obiektywizm. Wiem że parę ładnych pkt (mniejsza o ilość) straciliśmy przez arbitrów/braki koncentracji, ale o Arsenalu można powiedzieć to samo. Tylko że w United są to bardziej wypadki przy pracy, a nie norma. I zapewne (chociaż z szampanami to bym się wstrzymał) po wygraniu ligi, toasty będą mogli wznosić tylko na swoją cześć, a nie Arsenalu.

Wróć do „Anglia”