Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 kwie 2011, 12:37
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2011, 12:41
Ja też hiszpańskiej ligi nie oglądam, dlatego zdziwiłem się, że Alves po 5-6 faulu kartki nie dostałWilmore pisze:Ja mam co do wczorajszego meczu tylko jedno pytanie - ile fauli na żółtą kartkę musi popełnić zawodnik Realu, żeby otrzymać w konsekwencji czerwoną?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 kwie 2011, 12:43
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 21 kwie 2011, 12:44
Douglas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 kwie 2011, 13:21
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 kwie 2011, 14:07
Nie no jasne, nie twierdzę że Mourinho na pewno na niego będzie stawiał na tej pozycji po tych dwóch meczach. Mimo wszystko jeśli jednak doszło by do transferu Maicona (wnioskuję to na podstawie włoskiej prasy czy tego że Mourinho lubi współpracować ze swoimi ulubieńcami i często dąży do ich przeprowadzki do prowadzonego przez siebie klubu (chociaż to też może być prasa jedynie)) to wtedy Ramos na bank grałby na środku obrony, a Carvalho imo jest nie do ruszenia bo po prostu w tym momencie jest waszym najlepszym obrońcą (wiek wiekiem, widać po nim że spokojnie może jeszcze pograć), a wtedy miejsce dla Pepe w pomocy mogłoby się znaleźć. Oczywiście dochodzi rotacja i inne czynniki i wcale tak być nie musi.RealFan pisze:Sammyy - Pepe nadal będzie większość meczów grał na środku obrony. Tego jestem właściwie pewien. Mecze z Barceloną są jednymi z nielicznych, gdy Real gra trivote z trzema defensywnymi pomocnikami. A obecnie nawet Lass jest kontuzjowany, bo wcześniej w takim ustawieniu to właśnie on grał obok Xabiego i Khediry. Pepe oczywiście spisał się w obu meczach znakomicie i oby co najmniej równie dobrze było w dwóch kolejnych starciach z Barceloną. Jest jednak środkowym obrońcą i tylko w wyjątkowych sytuacjach będzie występował w pomocy. Na następny sezon prawdopodobnie pojawi się jeszcze nowy zawodnik do środka pola, ktoś kto mógłby właśnie trochę odciążyć Xabiego, jak i grać obok niego i to raczej zamyka temat. Maicon w Realu to też już raczej temat zamknięty. Są Ramos i Arbeloa, jeśli przyjdzie boczny obrońca, to będzie to zmiennik dla Marcelo, by Alvaro nie musiał tam grać.
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 kwie 2011, 15:33
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan90 » 21 kwie 2011, 15:43
Lewan90
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 kwie 2011, 16:54
http://www.weszlo.com/blog/2Puchar Weszło dla Realu
Tagi: wojciech, kowalczyk, blog, barcelona, real
(21 kwietnia 2011 15:16)
Jeśli Jose Mourinho wykazał swoją wyższość nad Guardiolą i w ogóle nad Barceloną, to znaczy, że analogicznie Maciej Skorża wykazał swoją wyższość nad Robertem Maaskantem, awansując do finału Pucharu Polski.
Serdecznie i szczere gratulacje dla Realu za zdobycie Pucharu Weszło. Teraz czekam na poważniejsze rozstrzygnięcia.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 21 kwie 2011, 17:01
stary rupieć

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 kwie 2011, 17:49
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 kwie 2011, 18:41
Mou swietnie ustawil druzyne pod Barce. Inna sprawa ze nasz atak jest bez formy. Az sie prosilo zaskoczyc Real wystawiajac Thiago. W srodku Xavi nie dawal rady porzadnie rozgrywac a taki Pedro czy Villa nie tworzyli zagrozenia. Poza tym czas na zmiane taktyki powinien nastepowac wlasnie w takich meczach gdzie druzyny sie bronia. Czy to MU, CFC, Inter a teraz Real zawsze bijemy w mur jak musimy strzelic bramke. Cos z tym trzeba zrobic a nie bronic sie wiernoscia stylu. Nasza defensywa pod przywodztwem Pique zagrala sredio. Nie mozna miec pretensji do Masche czy Busquetsa bo do def. pomocnicy ale reszta? Bledy w ustawieniu i kryciu. A najsmieszniejsze byly pojedynki glowkowe. Wysoki Adriano walczyl z niskim Cristiano R.stary rupieć pisze:. Guardiola w kolejnym meczu musi próbować coś zmienić, zbyt wielkiego pola manewru nie ma, ale grając dalej to samo będzie ciężko a w pierwszym meczu na Santiago trzeba strzelić gola, a najlepiej wygrać
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2011, 19:37
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 kwie 2011, 20:25
To to byla w koncu replika czy oryginal? Bo ja juz sie pogubilem, z tego artykulu na onecie wynika, ze oryginal, ale do tej pory slyszalem, ze replika.Trofeum, jakie otrzymali piłkarze Realu Madryt po zwycięstwie nad Barceloną 1:0 w finale Pucharu Króla, jest zniszczone i będzie wymagało naprawy. To efekt upuszczenia nagrody przez Sergio Ramosa - puchar spadł pod wiozący piłkarzy Realu autobus.
W środę zespół z Madrytu pokonał w Walencji Barcelonę 1:0 po dogrywce. Podczas świętowania przez Królewskich na ulicach Walencji trofeum wyślizgnęło się z rąk Ramosa i wpadło pod wiozący ich autobus. Przedstawiciele klubu poinformowali, że puchar wymaga naprawy, a w klubowym muzeum na razie umieszczona będzie replika.
- Rzeczywiście, przejechał po nim autobus i teraz nie jest w dobrym stanie - przyznała rzeczniczka prasowa Realu Marta Santisteban.
Kiedy usłyszał o tym jubiler, który stworzył trofeum - Federico Alegre, nie mógł uwierzyć, iż jego dzieło zostało zniszczone. - Najpierw myślałem, że to żart. Później jednak zobaczyłem, że to prawda. Teraz będę musiał spróbować naprawić uszkodzony puchar - powiedział Alegre.
Jak podają hiszpańskie media, przy fontannie Neptuna zebrało się 50 tys. fanów, którzy na przyjazd swojej drużyny czekali do czwartej rano. Real sięgnął po Puchar Króla (Puchar Hiszpanii) po raz pierwszy od 18 lat. Strzelcem jedynej bramki był w 103. minucie Cristiano Ronaldo.
Magnum
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio