Premier League 2010/2011 - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Premier League 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 mar 2011, 15:52

Marcus Hahnemann, Wolverhampton Wanderers
More saves per game than any other regular 'keeper - 4.4
Highest saves-to-shots ratio of any regular goalie - 79.7%
96% catch success rate
Opta sugeruje zeby Hahnemann zostal :P W sumie ja bym rozwazyl tez jeszcze Harta.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 kwie 2011, 14:57

Wg Daily Mail nominacje do nagród już są. Śmiech na sali :lol:

Gareth Bale, Samir Nasri, Carlos Tevez, Scott Parker, Nemanja Vidić i Charlie Adam

Nie twierdzę, że nagrodę powinien dostać ktoś z United ale pominięcie Berbatova i przede wszystkim Naniego to jakiś żart. Portugalczyk jest naszym głównym motorem w tym sezonie i nie wiem jak trzeba być ślepym żeby go pominąć a z United dać nominację Vidicowi, który akurat w tym sezonie nie powinien znaleźć się w tym gronie. Nikogo z Chelsea, to też niespodzianka.

Wśród graczy młodego pokolenia jest i Nani i Nasri i Bale a poza tym Wilshere, Hart, Coleman. Ale IMO w tym gronie kosztem Naniego, Nasriego i Harta powinni znaleźć się np. Hernandez, Henderson czy Welbeck.

Do takich nagród podchodzę zawsze z przymrużeniem oka (patrz Giggs dwa lata temu nagroda dla piłkarza roku przyznana mu za całokształt) ale w tym roku z każdym kolejnym dniem jest śmieszniej i zanosi się żenua na poziomie ostatniej Złotej Piłki.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 15:17

Nikogo z Chelsea, to też niespodzianka.
Pierwszą osobą Chelsea, jaką bym wynagrodził jest jak wcześniej wspomniałem Petr Cech, człowiek, który niezależnie od formy zespołu prezentuje równą wysoką formę. Atak w tym sezonie u nas prezentuje niski poziom, Lampard miał pewien okres kontuzję, prezentuje dobrą formę, ale nie na miarę piłkarza roku, Essien jest niezły, ale swoje błędy miał (IMO to jego najgorszy sezon w Chelsea). Gdyby Ramires nie zjebał początków, to nie zdziwiłbym się jego kandydaturą do tej nagrody, chłopak potrzebował czasu na przystosowanie się. Obrona miała za czasów kryzysu swój słaby okres, więc też z linii defensywnej naszych zawodników pominięto. Teraz co innego, Terry i Bronek (Luiz też oczywiście :) ) grają równo i raczej bez błędów. Ashley Cole stał się w tym sezonie bardzo nijaki, w tamtym uważałem go za najlepszego left-backa na świecie, dziś najlepszym na tej pozycji jest dla mnie Marcelo.

Podsumowując, liczę na wybór Cecha do jakiejkolwiek jedenastki sezonu, na jakąś sensacje w postaci Ramiresa czy Bronka bym się nie obraził :wink: .
Wg Daily Mail nominacje do nagród już są. Śmiech na sali :lol:

Gareth Bale, Samir Nasri, Carlos Tevez, Scott Parker, Nemanja Vidić i Charlie Adam
Bez większych sensacji i dziwnych decyzji, ale za Vidicia (nie rozumiem jego fenomenu w tym sezonie, chyba za mało spotkań MU oglądam) powinien znaleźć się tutaj Nani.

PS Szkoda, że ciężko będzie liczyć na takie filmiki na YT na koniec sezonu

:lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 kwie 2011, 15:54

Professional Footballers' Assocation wybrało jedenastkę sezonu:

--------------------van der Sar--------------------

-----Sagna-----Kompany-----Vidic-----Cole-----

---------------------Wilshere----------------------

-----Nani-------------Nasri--------------Bale-----

----------------Berbatov----Tevez----------------

Zawodnik sezonu: Gareth Bale
Młody zawodnik sezonu: Jack Wilshere

Dziwi mnie, że Ashley pomimo, że wcale nie rozgrywa jakiegoś super sezonu się tu znalazł. Jak dla mnie tu powinien być Baines

A co do obsady bramki, to trochę boli brak Cecha, ale jednak Edwin to też klasa. Liczę, że w przyszłym sezonie Alex da szansę Lindegaardowi :)

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 23 kwie 2011, 22:21

Parker- piłkarzem Anglii wdg dziennikarzy
Bale- piłkarzem Anglii wdg piłkarzy
Meireles- piłkarzem Anglii wdg kibiców

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 23 kwie 2011, 22:50

Wszystkie trzy nagrody żałosne.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 23 kwie 2011, 23:32

Z tym że Meireles konkurował tylko z Berbą, Nasrim, Torresem i Luizem. Na ich tle dobrze wyglądał i o jakimś spisku i przeogromnym zaskoczeniu nie ma mowy. Berbe wygryzł młodzian z Meksyku, Luiz dopiero od 2 miechów w Anglii, Torresa komentować nie będę, święta są. Został się Nasri, który miał genialną pierwszą część sezonu, teraz trochę spadły jego notowania. Arukat o Meirelesa to bym się nie kłócił, reszta (szczególnie Bale, Parkera jestem w stanie zrozumieć) to nieporozumienie. Pomimo że uważam go za super piłkarza, to gościowi bardziej wychodziły mecze w LM jak w PL. Jak na skrzydłowego 2 asysty to nie jest rewelacja delikatnie mówiąc (Nani 19).

11 sezonu dużo bardziej mi się podoba od pojedynczych wyróżnień.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 kwie 2011, 23:47

Bale to chyba za wyeliminowanie Interu w pojedynkę dostał tą nagrodę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 kwie 2011, 23:50

Daaaamian pisze:Bale to chyba za wyeliminowanie Interu w pojedynkę dostał tą nagrodę.
Yyy... A kiedy Bale wyeliminował Inter? :think:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 kwie 2011, 23:51

Daaaamian pisze:Bale to chyba za wyeliminowanie Interu w pojedynkę dostał tą nagrodę.
Żebyś wiedział. Oglądałem galę PFA i jak prezentowali wszystkich kandydatów do najlepszego piłkarza (krótkie filmiki), to w przypadku Bale'a pokazywali większość tego, co zrobił w Champions League

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 kwie 2011, 23:55

Salas, nie udawaj, że nie pamiętasz. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 kwie 2011, 23:58

Daaaamian pisze:Salas, nie udawaj, że nie pamiętasz. :P
Trochę nas powkręcał, trochę nastrzelał i trochę hmm... ośmieszył, ale bądź co bądź w Lidze Mistrzów graliśmy dalej, więc o wyeliminowaniu raczej nie ma mowy :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 kwie 2011, 0:04

A wiecie co jest najdziwniejsze w tej całej nagrodzie?

O ile pamiętam, Bale miał także nominację do młodego piłkarza sezonu, ale tą nagrodę sprzątnął mu sprzed nosa Wilshere. Paradoksalnie łatwiej było zostać piłkarzem roku :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 kwie 2011, 0:05

:angry2:

Nie wiem czemu pisałem o wyeliminowaniu. Chodziło mi o same występy Bale'a w meczach z Interem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 kwie 2011, 0:07

W tym sezonie nie ma jednej wiodącej postaci w Anglii, piłkarza, który swoją grą ciągnąłby w pojedynkę całą drużynę jak np. Rooney MU w zeszłym sezonie. IMO ta nagroda należała się Naniemu mimo ostatnich słabszych występów co nie zmienia faktu, że nikt nie grał w PL tak żeby powiedzieć, że nieprzyznanie mu nagrody to sensacja. Bale w tym sezonie był najbardziej medialnym z piłkarzy klubów PL, stąd nagroda. Inna sprawa, że głównie za sprawą występów w fazie grupowej LM.

Meireles? Litości. Każdy z rywalizujących z nim piłkarzy, oprócz Torresa był lepszy.

Podoba mi się "11" sezonu. Jedynie boki obrony mnie nie do końca przekonują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”