Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 833

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 kwie 2011, 18:53

no i gablota kolejny rok bedzie stala pusta ... ;/

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 kwie 2011, 19:04

No to Arsenal sam się skreślił z walki o mistrzostwo przed meczem z United. Widziałem tylko drugą połowę ale chyba wiele nie straciłem. Wcześniej mogło być 2:0 ale Davies tragicznie strzelił karnego. 2 bramki po rożnych (poprzedzonych dobrymi interwencjami Szczęsnego), po wyrównaniu Van Persiego marzyłem o remisie bo widać było, że Bolton miał pełne gacie a tu niespodzianka, 2:1 i Arsenal 9 pkt za nami. Piękna radość zmiennika Cohena po bramce (to chyba ojciec był na tej koszulce?).
W walce o tytuł Kanonierzy już się w zasadzie nie liczą, za tydzień jedynie mogą pomóc Chelsea.

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 19:23

Magnum pisze:Arsenal dzisiaj gra w półfinale Dallas Cup 2011 - jednego z najbardziej prestiżowych turniejów młodzieżowych na świecie. Arsenal podejmuje Eintracht Frankfurt. Oto wyjściowa jedenastka:
koloryzujesz. Ten "prestizowy turniej" zgromadził "az" 16 druzyn, w tym jakies kompletne wynalazki z usa (ekipy z uniwersytetow). inna ciakawostka jest ze np. Barcelona ktora zostala tam zaproszona przywiozla sklad ze swoich Juvenil A i B, czyli 15-16latkow (dla porownania Arsenal grał skladem 18-19). zwykly mlodziezowy nic nie znaczacy turnieik, moze dla Arsenalu byl tak prestizowy z powodu posuchy.

ps. najbardziej prestizowym turniejem juniorskim jest http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... ywa_mupc_/

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2011, 19:31

:haha:
Ten twój najbardziej prestizowy turniej zgromadzil zespoly - - Ulsan Hyundai Middle School (Korea) - zespoly gimnazjalne. Nie ma co. Prestiż :lol: Skomentowałbym dalej ale zastosuje metodę Mentora - popracuj dalej nad ironią a ja będę odpowiadał. :)

Tragedia polega na tym, że jestesmy blisko czwartego miejsca. Manchester City traci 8 pktów do nas i mają dwa zaległe mecze, jeśli zdobędą 6 pktów a potem znowu wygrają, my mamy trudne mecze z Manchesterem United czy Stoke na wyjeździe, więc.. yy.. no.. czwarte miejsce jest dość realną opcją. :angry:

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 19:36

nie wiem czy rozumiesz sens turnieju ktory odbyl sie w Manchesterze. otoz: do tego turnieju co roku sa KLASYFIKACJE - startuje ponad 12 tysiecy druzyn z calego swiata (nawet z polski). awansuja najlepsi ze swoich kontynentow.
do turnieju w dallas sa ZAPROSZENIA.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2011, 19:40

Napisałem, że jest jednym z najbardziej prestiżowych tego typu turniejów w tamtej kategorii wiekowej a ty wyskakujesz z tekstem, że jakieś ekipy uniwersyteckie (które? poproszę o nazwy). MUPC jest U-15, Dallas Cup U-19 i podaj U-17 czy cos tam. - co ty chcesz porównywać?

Co do Barcelony, to nie miała za bardzo wyjścia, bo z kadry Hiszpanii powołali chłopaków do U-19 (u nas też zabrakło Ignasiego Miquela) więc musieli grać młodzieżówkami. N

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2011, 19:47

A można wiedzieć kto gra w tym turnieju? Bo nasi też teraz mierzą się w juniorskim turnieju we Włoszech gdzie grali np. z Juventusem (skąd inąd wygraliśmy 2:1)

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 19:48

Nie wiem czemu sie tak goraczkujesz, napompowales balonik jakimis sloganami o prestizu. Dallascup jest kompletnie nic nie znaczacym wydarzeniem. a uniwesryteckie zagraly chocby 2 druzyny z dallas i huston. fakt, przyjechala repreza do lat 18 Japonii, Arsenal, Barcelona i Corinthians.

Po drugie, jesli chodzi o Barcelone, to nie przyslali swoich 17-18 nie z powodu powolan, ale dlatego ze toczyli akurat boje o mistrzstwo hiszpanii w swoich kategoriach (zwyciezskie dodam). dali chlopakom odpoczac zwyczajnie.

/koniec dyskusji jałowej
red85 pisze:A można wiedzieć kto gra w tym turnieju? Bo nasi też teraz mierzą się w juniorskim turnieju we Włoszech gdzie grali np. z Juventusem (skąd inąd wygraliśmy 2:1)
http://www.dallascup.com/schedules/XXXII/29569620.html

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2011, 19:50

http://www.dallascup.com/brack/index_E.html

tutaj mozna poczytac - wg kategorii wiekowych.
uniwesryteckie zagraly chocby 2 druzyny z dallas i huston
w takim razie Arsenal to też drużyna uniwersytecka. :) ta z Barcelony też.
Dallascup jest kompletnie nic nie znaczacym wydarzeniem.
no ok, MUPC też nie.

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 19:55

dobra - dla mnie turniej prestizowy to taki do ktorego sa eliminacje zeby w nim zagrac. a nie taki gdzie sa zaproszenia. i mowie tylko o juniorach, bo w seniorach turnieje (towarzyskie) sa wylacznie/lib prawie wylacznie na zaproszenia.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2011, 19:59

No to fajnie. Mówiąc o prestiżu chodzi mi bardziej o kaliber drużyn które grają i poziom aniżeli prestiżowy puchar. Popatrz sobie jacy zawodnicy grali czy właśnie jakie drużyny np tu

http://en.wikipedia.org/wiki/Dallas_Cup#Notable_players

Chodzilo nam o inny prestiż ;)

A uzupelniajac moja poprzednią ironię o Dallas i Houston - to nie są drużyny uniwersyteckie tylko młodzieżowe sekcje klubowe, tak samo jak Arsenalu czy Barcelony. :)

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 20:02

Magnum pisze:
A uzupelniajac moja poprzednią ironię o Dallas i Houston - to nie są drużyny uniwersyteckie tylko młodzieżowe sekcje klubowe, tak samo jak Arsenalu czy Barcelony. :)
A tego wlasnie nie jestem pewien. Czy w mlodziezowej pilce amerykanskiej jest tak jak w europejskiej? czy czAsem nie maja metod znanych im z kosza, ze po prostu gra jakies uniwersytet pod patronem klubu? Jesli tak to jest znaczna roznica miedzy szkolkami europejskimi a tymi z usa

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2011, 20:04

Jest taka hybryda że tak powiem. Tradycyjnie uniwersytety są i są drafty, ale kluby mają też swoje szkółki i w sumie coraz większy nacisk jest, żeby to właśnie akademie klubowe szkoliły zawodników, a nie uniwersytety. Więc te drużyny to są jednak klubowe akademie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 kwie 2011, 20:11

Teraz tak sobie na spokojnie zobaczyłem bramki z meczu :wink:

Coś mi się zdaje, że jakby Ferguson był trenerem Arsenalu, to widząc co się dzieje, by sobie specjalnie glany kupił i rzucał w każdego a'la Beckham :lol:

JDaen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JDaen » 24 kwie 2011, 20:11

jesli chodzi o sam DallaCup to gdy uslyszalem o nim pierwszy raz tez pomyslalem o duzym wydarzeniu. ale sory - gdy zobaczylem tylko 16 druzyn, zadnych klasyfikacji, dziwne metody konkurencji (zwyciezca grupy wychodzi odrazu do polfinalu) to stwierdzam ze turniej ten nie stanowi dla mnie nic mocno prestizowego (juz turniej w Warszawie mial duzo ciekawsza obsade - Arsenal tez tam byl, wygrał chyba Real, ale nie jestem pewien?).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”