Sneijder dla holenderskiego radia. Myślę, że coś może być na rzeczy. Wydaje się pewne, że trafi do nas ktoś do środka, pytanie czy Ferguson znów zainwestuje w młody talent czy pokusi się o mocne nazwisko. Na to przyjdzie czas po sezonie."Do I want to go to United? It's a beautiful club," admitted Sneijder on Studio Ajax.
"But I'm fine in Milan and not at the point to think about it."
Dziś w cieniu pojedynku Realu z Barcą, pierwszy z półfinałów z Schalke. Nie pojechali Berbatov i Fletcher. Martwi mnie ta nieobecność Darrena i obawiam się, że w tym sezonie już z niego pożytku nie będzie. W ekipie z Gelsenkirchen znacznie więcej osłabień.
Ostatnio nasze spotkania nie porywały i forma pozostawiała sporo do życzenia ale liczę, że ostatnia wygrana pozwoli nam wrócić na właściwe tory a LM jak zwykle wywoła dodatkową mobilizację. Schalke w lidze cieniuje ale to jest drużyna typowo turniejowa co potwierdza obecna LM. Nie oszukujmy się, jesteśmy zdecydowanym faworytem tego dwumeczu i nasze odpadnięcie byłoby sensacją ale pamiętając o zeszłorocznym festynie z Bayernem należy zachować koncentrację od pierwszej do ostatniej minuty tego dwumeczu. Wszyscy już widzieliśmy Inter przed pojedynkiem z ekipą z Gelsenkirchen w półfinale a jak to się skończyło doskonale wiemy. Schalke nie ma nic do stracenia, my wszystko, trzeba zagrać konsekwentnie dzisiaj. Tak jak zwykle na wyjazdach w LM. Liczę dziś na Carricka, w ostatnich tygodniach, oprócz fatalnego błędu z City to jeden z naszych najlepszych zawodników. Skład jak zwykle może zaskoczyć ale podejrzewam, że w obronie zobaczymy O'shea, Rio, Vidę i Evrę, w pomocy oprócz Carricka typowałbym Valencię, Parka i Giggsa a w ataku Roo z Javierem. Mam przeczucie, że dziś Nani zacznie na ławce choć niewykluczone, że Fergie posadzi kogo innego. Świetnie, że rewanż gramy na OT.