El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 135

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 kwie 2011, 23:30

Tacy jak ja sa wszedzie. U was jest Kamil u nas Bienias :lol: Dla mnie MU to zawsze byla druga ulubiona druzyna po MU....do czasu zaczecia czytania waszego tematu a raczej tonu, To my najlepsza druzyna w Europie, To my najlepsza druzyna na swiecie.
WTF? Dostałeś jakiś towar od Kaczego czy co? Kiedy i gdzie ktoś u nas coś takiego wypisuje? Chyba, ze jak zwykle sprawa wygląda jak klasyk z Carrickiem.

- Carrick to drewno
kibice United: nie Carrick to nie drewno
- fani United twierdzą, że Carrick to najlepszy środkowy pomocnik świata

:lol:

Sprawa tutaj wygląda zdaje się podobnie, jak niektórzy po prostu reagują na notoryczne komentarze i narzekania na to, ze nie pokazujemy nic wielkiego i tylko dzięki słabości przeciwników jesteśmy blisko trofeów, to ty zdaje się, ze znowu to interpretujesz nie wiadomo jak.

No chyba, że dalej cie boli mój podpis sprzed paru lat Champions Of England etc. to muszę Cie zmartwić, tak wtedy byliśmy najlepszą drużyną świata bo wygraliśmy Mistrzostwo Anglii i Ligę Mistrzów, tak jak wy byliście w 2009 roku najlepszą drużyną świata, a rok poźniej był Inter. Dla mnie nazywanie tak zespołów determinują tytułu, dla ciebie może styl, w takim razie radzę przerzuć się na Łyżwiarstwo figurowe, jakieś Pluszczenki itd. :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 kwie 2011, 23:42

jakim składem wyjdzie jutro Real?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 kwie 2011, 23:48

Aker pisze:jakim składem wyjdzie jutro Real?
Obrazek
:lol: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2011, 23:55

:lol:

To jest pytanie do Mourinho Aker, a nie do kibiców. Najbardziej prawdopodobne wydaje się jednak coś takiego:

Casillas - Marcelo, Ramos, Albiol, Arbeloa - Diarra, Pepe, Alonso - Ozil, Di Maria, Ronaldo

Z możliwą jedną lub dwoma różnicami w porównaniu do tego.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 kwie 2011, 0:14

Oby zamiast Albiola zagrał Garay bo w tym sezonie (w tych kilku występach) był dużo pewniejszy i jest zdecydowanie bardziej groźny przy stałych fragmentach gry, co w jutrzejszym meczu nie będzie bez znaczenia. W pomocy może jeszcze zamiast Lassa zagrać Granero i pomimo że póki co na każde GD w którym miał okazję wystąpić wychodził obsrany, ja bym się skłaniał jednak ku opcji z Francuzem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 kwie 2011, 0:23

Ciekawe czy Albiol znowu wam zawali. Lepszej okazji żeby położyć na łopatki Barcelonę Real może już nie mieć. Gra u siebie, gdzie jest mocny i czuje się pewnie, na fali ostatniej wygranej. Barcelona bez Iniesty, z Puyolem zapewne na lewej i Mascherano na stoperze. Villa i Pedro bez formy. Zobaczymy ale jutro naprawdę wiele czynników przemawia za Realem i jak po finale CdR Barca była nadal dla mnie zdecydowanym faworytem tak dziś nie jestem już tego tak pewny. Zmiany taktyki Realu się nie spodziewam, mimo że okoliczności naprawdę sprzyjające żeby ugryźć Barcelonę to to 0:5 gdzieś w głowie Mou musi siedzieć a obrana ostatnio taktyka na Barcelonę przynosi efekty. Liczę na dobre widowisko. Myślicie, że wiecie jak wygląda autobus? Zobaczycie jak może wyglądać autobus za tydzień na CN jeśli Real to jutro wygra :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 kwie 2011, 0:37

Rowniez licze na Garaya zamiast Albiola, chlopak gra b. solidnie jak tylko ma okazje, boje sie ze Albiol znowu da ciala w ktoryms momencie.
Lass wychodzi obsrany? Bo ja pamietam GD sprzed chyba 2 lat za Pellegriniego, gdzie srodek Alonso - Lass potrafil wylaczyc srodek Barcy, a przegralismy po b. rownym meczu 0:1, bramka Ibry i zajebista gra w obronie tarzana. O gre Lassa jestem spokojny, byle nie byla zbyt agresywna.

I mam czuja ze Mou zaskoczy, i zaden z nas ze skladem nie trafi ;]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 1:11

Mi to generalnie większej różnicy nie robi czy zagra Albiol, czy Garay. Albiol gra solidnie z pojedynczymi negatywnymi wyskokami. Obaj są zawodnikami na podobnym poziomie, obaj są mniej pewni od Carvalho i obaj mogliby być trochę szybsi. Mourinho dużo częściej stawia na Hiszpana, więc obecność Ezequiela w podstawowym składzie byłaby dla mnie małym zaskoczeniem. Garay w finale CdR wszedł typowo jako zawodnik zadaniowy do walki o górne piłki z wychodzącym do ataku Pique i w razie nieszczęścia dobrze wykonujący karne. Zastanawianie się, kto może zagrać aż tak dużego sensu chyba nie ma, bo i w ofensywie możemy zobaczyć np. Benzemę (Di Maria i Ozil odpoczywali w meczu z Valencią, więc raczej zagrają). Skład jest szeroki i możliwości dużo w manewrowaniu szczegółami taktycznymi. Po prostu taką jedenastkę uważam za najbardziej prawdopodobną w tym momencie, nie wykluczając innych możliwości.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 1:19 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 kwie 2011, 1:16

RealFan pisze:obaj są mniej pewni od Carvalho i obaj mogliby być trochę szybsi.
Wiadomo, ze obaj sa mniej pewni od Carvalho, ale za to wolniejszym od Portugalczyka chyba trudno byc. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 kwie 2011, 1:19

Autobus to zagrał Inter na CN a nie kuzwa Real z Barcą.Wiadomo że Barcą sie nie wygra grając otwartą piłke, pressing przejecie piłki i szybka kontra, to co grał Real w pucharze.Mi zawsze imponowała dobra organizacja w grze obronnej i dlatego cholernie cenie Jose.
Jutro Real ma ogromną szanse, beda niesamowicie zdeterminowani,wygrali z Barca w pucharze, duma kataloni bez Iniesty i niektorych defensorów, Villa z Pedro dalecy od normalnej formy.......juz zacieram ręce i zycze sobie by sędzia był tak znakomity jak w meczu Schalke-MU.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 1:22

arek_ahig pisze:Wiadomo, ze obaj sa mniej pewni od Carvalho, ale za to wolniejszym od Portugalczyka chyba trudno byc.
A jednak. :P

Poza tym u Carvalho braków szybkościowych nie widać, bo on cholernie nadrabia ustawieniem i bardzo dobrą grą wślizgiem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 kwie 2011, 1:25

Portugalczyk juz w Prem nie imponował wzrostem czy szybkoscią ale kapitalnie sie ustawiał i grał wslizgiem. Jestem ciekawy jak Stark będzie gwizdał...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 200

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 kwie 2011, 8:56

Ja bym obstawial dzisiaj bardziej ofensywny sklad Realu, imo wyjda 4-2-3-1. Kazdy wie, ze z Barcelona kluczem do awansu jest wygrana na wlasnym boisku, tym bardziej wie to Mou, potrzebna mu zaliczika dwoch bramek i o taka musi sie Real postarac. Powinno byc o wiele latwiej zdominowac rywala gdy nie ma Iniesty. Tak wiec z przodu zagraja Ozilem, Cristiano z Di Maria na skrzydlach plus napastnik.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 27 kwie 2011, 9:17

Mimo wszystko podstawowe jedenastki są wyrównane. Barca gra swoje niezależnie od osłabień, jest Xavi i Messi, jest Tiki Taka. Atutem Realu prócz własnego boiska jest bardzo mocna ławka, przynajmniej jeśli chodzi o ofensywnych zawodników, niezależnie czy wejdzie Benz, Ade, Higuain czy Kaka to Real na tym nie straci a może nawet zyskać. W środku pola Xabi do rozrzucania piłek i dwóch wydolnościowców do zabiegania Xaviego i Messiego. Ciekaw jestem czy odważniej dziś zaatakujemy. Obrona Barcy nie jest monolitem czego niestety Królewscy nie próbowali jak dotąd wykorzystać. Stawiam na zwycięstwo Realu , minimalne ale jednak.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 kwie 2011, 9:40

Sprawa tutaj wygląda zdaje się podobnie, jak niektórzy po prostu reagują na notoryczne komentarze i narzekania na to, ze nie pokazujemy nic wielkiego i tylko dzięki słabości przeciwników jesteśmy blisko trofeów, to ty zdaje się, ze znowu to interpretujesz nie wiadomo jak.
Czy ja napisalem ze MU nie zasluguje na tytul albo ze jest slabe? Musze kolejny raz ciebie zacytowac barwnego uzytkownika tego forum "WTF? Dostałeś jakiś towar od Kaczego czy co? "

Dla mnie nazywanie tak zespołów determinują tytułu
a mnie nie. Bo skoro tak definiujesz to Barca z 2009r. jest dla Ciebie bezsprzecznie najlepsza druzyna w historii bo wygrala wszystko. Gdzie tam Milany i Realy a nawet MU. Wygrala wszystko co bylo mozliwe w jednym sezonie jako jedyna. Debesciaki nad debesciakami.
dla ciebie może styl, w takim razie radzę przerzuć się na Łyżwiarstwo figurowe
wystarczy mi dekada podniet z telemarkow Malysza :lol:

Co do meczu to mam nadzieje ze Barca zagra na pelnej kurwie jak Pep na wczorajszej konferencji. Zimny prysznic byl czas sie obudzic. Real jest w formie, w pelnym skladzie. My z kontuzjami i kilku zawodnikow jest bez formy a i tak walczymy jak rowny z rownym. Wystarczy ze sie sprezymy i zagramy na swoim wysokim poziomie. Pytaniem jest czy wtym sezonie jeszcze damy rade tak zagrac? Bramkowy remis to bedzie dobry wynik przed rewanzem. Ogolnie kazdy, ktory sprawi ze Real bedzie musial zaatakowac na CN.
Za Inieste ma zagrac Keita? Moze i dobrze ale chce kogos z MVP na lawie. Musimy miec na lawie zawodnika ktory postraszy w drugiej polowie. Thiago to nie jest zly pomysl do srodka kosztem Iniesty i Keity. Wszystko zalezy od tego czy bedziemy chcieli prowadzic gre czy moze Pep zaskoczy i odda troche pola Realowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”