El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 136

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 kwie 2011, 9:57

Arek-ahig się myli skład Realu będzie wyglądał tak:
Obrazek
:wink:

Za Iniestę chyba zagra Keita, nie ma innego wyjścia, jakoś w Thiago od pierwszej minuty nie wierzę, w Afellaya w drugiej lini jeszcze mniej :lol:
Prędzej już holender zagra na lewym ataku za Pedro.

Nie zdziwię się jeśli Mourinho widząc brak Iniesty wyjdzie 4:2:3:1

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 kwie 2011, 9:59

Drugi raz ten sam dowcip już tak nie śmieszy jak za pierwszym razem To tak na przyszłość :)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 27 kwie 2011, 10:31

Drugim razem żart nie śmieszy wcale

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 kwie 2011, 12:38

Hmm a co jest z Milito? Aż taki słaby jest? Wrócił do kadry po kontuzji, on nie grał nigdy na lewej obronie?

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 27 kwie 2011, 12:48

juz zacieram ręce i zycze sobie by sędzia był tak znakomity jak w meczu Schalke-MU.
owszem bardzo dobrze prowadził te zawody .Ale mam nadzieję że będzie normalnie traktował obie drużyny w/g przepisów a nie w/g zarobków i sławy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 13:01

Morrow pisze:on nie grał nigdy na lewej obronie?
Nie przypominam sobie.

Milito raczej nie zagra w podstawowym składzie. Za dużo kontuzji, za słaba forma.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 kwie 2011, 13:21

Morrow pisze:Hmm a co jest z Milito? Aż taki słaby jest? Wrócił do kadry po kontuzji, on nie grał nigdy na lewej obronie?
Milito gra tylko w malo waznych meczach, gdzie i tak nie jest naszym pewnym punktem. W GD zagra tylko wtedy gdy kontuzji doznaja Busi i ktos z obrony co samym w sobie jest dosc wymownym.
Sam sie zdziwilem ze na srodku obrony Mascherano ma wieksze zaufanie niz Milito.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2011, 13:45

fot. Getty Images

Emocje przed pierwszym meczem półfinału Ligi Mistrzów między Realem Madryt i Barceloną są podgrzewane na każdym kroku. Dodatkowych dostarczyła decyzja UEFA, by hitowe spotkanie sędziował Niemiec Wolfgang Stark. Zarówno Jose Mourinho jak i Josep Guardiola nie mają dobrych wspomnień związnaych z tym arbitrem.

Początkowo media spekulowały, że kolejne w tym sezonie Gran Derbi poprowadzi Portugalczyk Pedro Proenca, jednak doniesienia okazały się nieprawdziwe. Szkoleniowcy obu klubów zdążyli już jednak na jego temat rozpocząć dyskusję, bowiem Guardiola stwierdził, że jeżeli mecz prowadziłby właśnie rodak Mourinho, ten byłby z tego faktu zadowolony. - Pierwszy raz widzę trenera, który krytykuje arbitra przed spotkaniem. Kiedy ja narzekam na sędziów, to robię to szczerze. Jeżeli dobrze prowadzą spotkanie, to po meczu potrafię to przyznać - obruszył się trener Realu.

Kiedy UEFA ogłosiła jednak, że arbitrem bardzo ważnego meczu będzie Stark w głowach obu trenerów musiała pojawić się myśl, że... wcale nie ułatwi im to zadania. Mourinho z pewnością zapamiętał mu, że ten w pierwszym starciu 1/8 finału z Olympique Lyon nie ukarał piłkarza rywali, Yoanna Gourcuffa za ostry faul. - To niedopuszczalne, że czworo oczu sędziego i arbitra nie widzi tego, co ja widzę z pięćdziesięciu metrów - grzmiał po meczu.

Także Guardiola ma złe wspomnienia "współpracy" ze Starkiem. W pierwszym roku pracy na Camp Nou w półfinałowym meczu z Chelsea Londyn narzekał on na pracę arbitra, szczególnie że ten nie zareagował na nieczyste zagranie na Andresie Inieście. - Sędzia musi pracować tak samo dla obu drużyn, nie może być tak, że część spraw widzi, a część nie - wyjaśnił.

Kolejne spotkanie z Starkiem będzie z pewnością też ciekawe dla Lionela Messiego. Niemiecki sędzia "zasłynął" przed rokiem, kiedy po czterech strzelonych golach przez Argentyńczyka Arsenalowi Londyn postawił mu zdecydowany warunek: "oddam ci piłkę na pamiątkę, jeśli ty dasz mi swoją koszulkę". Gwiazdor Barcelony nie miał wyboru...

Pracę Starka ocenili też swojego czasu niemieccy piłkarze. W głosowaniu przeprowadzonym w styczniu ubiegłego roku przez magazyn "Kicker" 286 graczy wybrało go najgorszym sędzią Bundesligi.
za onetem

:lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 14:03

Cały onet, nie tylko pozmieniali sens niektórych wypowiedzi, ale nawet ich kontekst.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 kwie 2011, 14:23

Podczas finału CdR miałem obawy(sen) i się sprawdziły :/ Dziś mam przeczucie że będzie remis i wziąłbym go w ciemno :)
Najważniejsze aby wywieźć chociaż jedną bramkę i powinno być dobrze :P
Co do ustawienia FCB o ile o obronę jestem spokojny pod warunkiem że nikt nie wypadnie wtrakcie rozgrzewki lub w trakcie meczu(mam na myśli głównie Puyola) to pomoc z Keitą zaczynam się martwić i wystawiłbym jednak Thiago który powinnien nam dać więcej w ofensywie przy asekuracji Sergio :) A atak hm..Pedro mógłby wejść z ławki ale i tak już gramy mocno osłabieni więc liczę na występ od pierwszych minut :)
Ogólnie to jestem dobrej myśli i mam nadzieję że te widowisko będzie okraszone bramkami z korzyścią dla Blaugrany :)

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 kwie 2011, 14:35

Z Puyolem to z tego co słyszałem nie jest tak do końca pewnie. Czy jest już wszystko ok ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 14:43

Dawać już ten mecz, ile można tak siedzieć w napięciu. 6 godzin jeszcze...
ddemon pisze:Ogólnie to jestem dobrej myśli i mam nadzieję że te widowisko będzie okraszone bramkami z korzyścią dla Blaugrany
Ja dzisiaj mam nadzieję na to, że Real osiągnie zero z tyłu. W takiej sytuacji każdy wynik byłby przed rewanżem bardzo dobry/dobry/niezły. :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 kwie 2011, 15:25

No nie wiem. 0:0 to moim zdaniem nie jest dla Realu dobry czy niezły wynik w perspektywie rewanżu na CN z Barceloną, do składu której wróci po kontuzji np. Iniesta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 15:32

Jeśli mam zakładać, że na CN można tylko przegrać, to po co to w ogóle oglądać?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 kwie 2011, 15:37

A kto mówi o przegrywaniu? Real u siebie jest mocny i stać go dzisiaj na wygraną ale ustawienie się w sytuacji, że w Barcelonie trzeba będzie ugrać minimum bramkowy remis jest dla Królewskich mało korzystnym wynikiem (bo w 180 minut 0:0 w tym dwumeczu nie wierzę) tym bardziej, że lepszej okazji żeby wygrać z Barceloną jak dzisiaj mogą nie mieć. Pewnie, lepiej zremisować 0:0 niż 1:1 ale ani jeden ani drugi wynik w moim odczuciu wiele Realowi nie daje i jest niekorzystny dla ekipy Mou.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”