Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 108

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 kwie 2011, 0:21

Dr.Football1 pisze:A co zlego jest w 4231 ?
Nic, po prostu dalsze rozważania nad wzmocnieniami powinny być zależne od taktyki i trenera i dlatego uznałem że nie ma sensu bawić się w wyliczanki :P
Dr.Football1 pisze:------Koke --- Elias ------
Nie przekona mnie takie ustawienie. Ani jeden ani drugi nie jest defensywnym pomocnikiem i mogłoby to być słabe w ostatecznym rozrachunku. Obok jednego bądź drugiego jednak typowy DM by się przydał.
Dr.Football1 pisze:Salvio --- ktos --- Reyes
W miejscu Ktosia mógłby grać Elias, z tego co wiem to on zaczynał karierę jako napastnik, a i grał takiego mocno wysuniętego pomocnika zanim do was przyszedł.
No i Adrian w takim ustawieniu mógłby być zmiennikiem dla skrzydłowych ;)

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 29 kwie 2011, 0:28

Adriana prawdopodobnie wsadzi sie na obrone,tylko pytanie za kogo?osobiscie denerwuja mnie ciagle przetasowania na obronie wlasnie,co mecz,inne ustawienie :( moze w przyszlym sezonie w koncu wyklaruje sie jakas w miare stala opcja

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 29 kwie 2011, 0:36

Mamy newsa,takie info dal jeden portal:

"Atletico Madryt podpisało kontrakt z obrońcą Sportingu Braga, Silvio - informują portugalskie media.

23-latek to piłkarz o sporych możliwościach. Najczęściej grywał na prawej stronie obrony, choć równie dobrze radzi sobie na lewej flance. Silvio interesowało się wiele klubów z europejskiej czołówki, ale walkę o jego podpis wygrało Atletico"

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 kwie 2011, 0:42

Rozwiązało by to wasze problemy z prawą obroną. Wprawdzie chłopak w tym sezonie 90% meczy gra na lewej, ale większość kariery spędził po drugiej stronie boiska, no a skoro macie i Antka i Filipe to właśnie tam by Portugalczyk grał. Z tym, że ktoś podawał jakiś czas temu że dogadany jest z Benfiką.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2011, 0:44

Nie przekona mnie takie ustawienie. Ani jeden ani drugi nie jest defensywnym pomocnikiem i mogłoby to być słabe w ostatecznym rozrachunku. Obok jednego bądź drugiego jednak typowy DM by się przydał.
Dlaczego ? Mi duet Tiago - Koke bardzo sie podoba,a Portugalczyk podobnie jak Elias typowym 'rozbijaczem' nigdy nie byl i juz raczej nie bedzie. To dosyc odwazna opcja,ale mysle,ze zdalaby egzamin.
W miejscu Ktosia mógłby grać Elias, z tego co wiem to on zaczynał karierę jako napastnik, a i grał takiego mocno wysuniętego pomocnika zanim do was przyszedł.
No i Adrian w takim ustawieniu mógłby być zmiennikiem dla skrzydłowych
Nie :P Elias to dla mnie typowy srodkowy pomocnik. Rzadzil srodkiem pola w Corinthians,powinien rzadzic i na Calderon. Na pozycji ofensywnego pomocnika widzialbym kogos bardziej kreatywnego. Cos w stylu Lameli,Rakitica czy innego Eriksena :wink:
Adriana prawdopodobnie wsadzi sie na obrone,tylko pytanie za kogo?osobiscie denerwuja mnie ciagle przetasowania na obronie wlasnie,co mecz,inne ustawienie moze w przyszlym sezonie w koncu wyklaruje sie jakas w miare stala opcja
Nie nie :) Adrian to skrzydlowy badz cofniety napastnik. Miranda jest obronca :wink:
A Atletico zamiast kupic Rakitica kupilo JuanFrana
I to za podobna kase... Nadal nie moge tego przebolec. Tak kreatywny i bramkostrzelny offensive allrounder jak Chorwat przydalby sie na Calderon jak cholera. Zamiast niego przyszedl bledny rycerz Juanfran :roll:
"Atletico Madryt podpisało kontrakt z obrońcą Sportingu Braga, Silvio - informują portugalskie media.
Juz to widzialem,ale jest w tym cos dziwnego. Silvio podpisal chyba kontrakt z Benfica jakis miesiac temu :warrior: Sammyy,wiesz cos o tym ?

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 29 kwie 2011, 0:48

Jeszcze cos pisali o Piattim,jakoby Atletico dali za niego 10 baniek euro.
- czy to prawda?
-czy to ten Piatti z Almerii :) ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 kwie 2011, 0:49

Dr.Football1 pisze:Dlaczego ? Mi duet Tiago - Koke bardzo sie podoba,a Portugalczyk podobnie jak Elias typowym 'rozbijaczem' nigdy nie byl i juz raczej nie bedzie. To dosyc odwazna opcja,ale mysle,ze zdalaby egzamin.
Ja osobiście odniosłem wrażenie, że Elias jednak słabo gra pressingiem i często gubi pozycje, lubi zejść do boku czy złamać do środka (w zależności na jakiej pozycji jest ustawiony). Koke też wybitny w destrukcji nie jest, jak dla mnie dość duże ryzyko by dwóch takich zawodników ustawić w linii i nikim nie zabezpieczyć.
Dr.Football1 pisze:Juz to widzialem,ale jest w tym cos dziwnego. Silvio podpisal chyba kontrakt z Benfica jakis miesiac temu Sammyy,wiesz cos o tym ?
Czytałem właśnie o Benfice jakiś czas temu więc ciężko powiedzieć. Taiwo też był podobno z nimi dogadany, a sam zawodnik zapowiada że będzie grał w innej lidze niż Portugalska. Także trzeba czekać pewnie na oficjalne informacje.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 kwie 2011, 0:52

Dr.Football1 pisze: Miejsce szoste,czyli zajmowane obecnie da awans do LE. Spokojnie,w obecnej formie zadna Sevilla nie straszna :wink: Na 90% beda puchary na Calderon w przyszlym roku :)
Ze względu na finał Pucharu Króla w którym uczestniczył Real i Barcelona także 7 miejsce w lidze zagra w LE.
Sammyy pisze:W miejscu Ktosia mógłby grać Elias, z tego co wiem to on zaczynał karierę jako napastnik, a i grał takiego mocno wysuniętego pomocnika zanim do was przyszedł.
No i Adrian w takim ustawieniu mógłby być zmiennikiem dla skrzydłowych ;)
[/quote]

Eliasa szkoda na ofensywnego, bo on świetnie potrafi odbierać piłki, dużo biega za piłką i walczy o nią i to na ofensywnego nie pasuje, gdzie pewnie od trenera dostał by polecenie większego oszczędzania sił na akcję w ofensywie. Jeżeli Atletico przeszło by na wariant 4-2-3-1 to :

- Jeżeli Kun by miał grać na szpicy to marnie to bym widział, bowiem on kocha wracać się pod piłkę i schodzić dużo na skrzydła.

- Po drugie w takim układzie sprzedaż i Forlana i Diego Costy była by konieczna, bo na szpicy grał by Aguero, a jego zmiennikami byli by Adrian (który także byłby zmiennikiem wraz z Juanfran'em skrzydłowych) oraz Borja Gonzalez.

Goal.com nieoficjalnie podało iż Rojiblanco zaklepali sobie ze Sporting'u Braga prawego obrońce Silvio który znalazł się na celowniku zarówno Benfiki jak i Porto, a warto odnotować iż 23 latek jest wychowankiem tego pierwszego klubu. Dzięki dobrym występom w Bradze Silvio nie dawno debiutował w dorosłej reprezentacji Portugalii. Z tego co słyszałem jest on ponoć cholernie szybki, ciężko go minąć i w ofensywie potrafi nieźle ze skrzydła dośrodkować.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2011, 0:58

Jeszcze cos pisali o Piattim,jakoby Atletico dali za niego 10 baniek euro.
- czy to prawda?
-czy to ten Piatti z Almerii
Na pewno chodzi Piattiego z Almerii,ale to raczej zwykla plotka jakich wiele. Nic konkretniejszego nie slyszalem w tej sprawie.
Ja osobiście odniosłem wrażenie, że Elias jednak słabo gra pressingiem i często gubi pozycje, lubi zejść do boku czy złamać do środka (w zależności na jakiej pozycji jest ustawiony). Koke też wybitny w destrukcji nie jest, jak dla mnie dość duże ryzyko by dwóch takich zawodników ustawić w linii i nikim nie zabezpieczyć.
Przyczyna jest prosta - on w ogole nie gra na srodku :lol: Quique ustawia go na boku pomocy,czyli na pozycji na ktorej gra pierwszy raz w zyciu. W przyszlym sezonie powinien wywalczyc miejsce na MC. W Corinthians byl bozyszczem i kierownikiem srodka pola,wiec na 100% nie jest to gosc z pierwszej lapanki. Razem z Koke mogliby stworzyc duet na pare ladnych lat 8)
Czytałem właśnie o Benfice jakiś czas temu więc ciężko powiedzieć. Taiwo też był podobno z nimi dogadany, a sam zawodnik zapowiada że będzie grał w innej lidze niż Portugalska. Także trzeba czekać pewnie na oficjalne informacje.
Ja czytalem,ze Silvio i Lima z Bragi podpisali juz kontrakty z Benfa... Tak jak mowisz - trzeba czekac na oficjala.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 kwie 2011, 14:38

News dnia:
Brak nowego kontraktu i konieczność wyprzedaży co niektórych piłkarzy może spowodować, że z Juventusu Turyn odejdzie Giorgio Chiellini. Stara Dama ma poświęcić obrońcę dla Sergio Aguero.

Bianconeri w zamian za obrońcę mieliby otrzymać 15 mln euro i właśnie tą kwotę chcą przeznaczyć na Argentyńczyka broniącego barw Atletico Madryt.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2011, 15:05

15 baniek ? Musieliby jeszcze dolozyc z 20-25 :P Na razie Kun kapitanuje Atleti i nigdzie sie z Calderon nie rusza :wink: Zarzad i tak ma na pienku z kibicami. Po ewentualnej sprzedazy Argentynczyka Cerezo wyjechalby na taczkach z VC.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 kwie 2011, 15:21

Aguero musi zostać żeby mógł do nas trafić De Gea. Chyba, że załatwicie nam Neura to wtedy odpuścimy ;)

Szczerze wątpię żeby w lecie Kielon odszedł z Juventusu a Aguero z Atletico.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 kwie 2011, 15:25

W tym newsie 4 wiadomości są tak głupie że szkoda gadać. Odejście Chieliniego, cena 15 mln., odejście Aguero i cena 15 mln.
Za duży natłok debilizmu w kilku zdaniach...
Morrow pisze:Aguero musi zostać żeby mógł do nas trafić De Gea.
Bierzcie Patricio, przynajmniej przyjemniej będzie mi się was oglądało :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 kwie 2011, 15:33

Krążą plotki, że Steele, trener bramkarzy United od jakiegoś czasu uczy się hiszpańskiego więc wobec ostatnich wywiadów Neuera pewnie De Gea i ten Patricio wchodzą w grę. Llorisa albo Stekelenburga się nie spodziewam.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2011, 16:02

Aguero musi zostać żeby mógł do nas trafić De Gea. Chyba, że załatwicie nam Neura to wtedy odpuścimy
Neuera mozecie brac :P I tak nie dorasta do piet De Gei :P Kun i David nigdzie sie nie wybieraja :smile2:
W tym newsie 4 wiadomości są tak głupie że szkoda gadać. Odejście Chieliniego, cena 15 mln., odejście Aguero i cena 15 mln.
Za duży natłok debilizmu w kilku zdaniach...
Kilka miesiecy temu na Onecie bylo info,ze Forlan przejdzie do Juve w zamian za Iaquinte :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”