Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 71

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2011, 23:53

Kagawa ma wrócić już na następny mecz? Szkoda bo co Lewy strzeli zawsze nastepny mecz z ławki :P

Kuba nie grał super zagrał poprawnie choć oczekuje się od niego dużo dużo więcej :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 kwie 2011, 22:45

Trzeba oddać, że to prawdziwy piłkarski fenomen i nie moge uwierzyć jak taki klub jak Bayern wypuścił go z rąk.
Trzeba podziękować Klinsmannowi. Tak samo za oddanie Jansena. Same zajebiste decyzje podejmował.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2011, 15:37

Już dziś POLSKA Borussia ma szanse zdobyć MISTRZOSTWO NIEMIEC. Jeśli w trawającym właśnie spotkaniu Bayer z Hoffenheim gospodarze nie wygrają, a BVB pokona o 18:30 imienniczkę z Moenchengladbach wówczas Polacy świętują majstra.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2011, 19:28

Bramka Idrissou jak to trafnie zauwazyl Borek identyczna do tej strzelonej przez Matusiaka kilka lat temu na Heysel. Wielblad Subotica nie podlega zadnej dyskusji. Lewy poprawic skutecznosc ! :| Kuba slabo,Piszczek byl chyba jedna z jasniejszych postaci Dortmundczykow w tej polowie. Moj plan jest taki: wpuscic Barriosa za Grosskreutza,Gotze przestawic na lewe skrzydlo i zagrac 4-4-2 z Paragwajczykiem i Polakiem w ataku. Ciekawe jak to wszystko wykombinuje Klopp.

Hajto przelecial cala lawke rezerwowych BVB :lol:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 23 kwie 2011, 20:03

Ach,ten pan Tomek Hajto i te jego komentarze :) czasem to juz lepiej chyba glos wylaczyc...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 kwie 2011, 20:04

Dr.Football1 pisze:Hajto przelecial cala lawke rezerwowych BVB
Ciekawe, czy po wszystkim zajarali razem przemycane szlugi?

Lewy naprawdę taki tragiczny dziś, bo nie miałem okazji oglądać.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 kwie 2011, 23:09

Wiemy dlaczego Grosskreutz grał słabo;> miał nieudaną rozgrzewkę

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 kwie 2011, 16:26

Pinola przypomnial mi dlaczego nie zagrzal zbyt dlugo miejsca w Atleti. To co zrobil przy bramce Lewego to prawdziwy kryminal,choc trzeba przyznac,ze Polak ladnie zachowal sie w tej sytuacji. Nie mam watpliwosci,ze trzy punkty zostana dzisiaj w Dortmundzie. Norymberga nic nie gra w przodzie,a w dodatku z tylu wpadaja babole... Duzo wiecej spodziewalem sie po Ekicim.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 kwie 2011, 19:39

No i BVB mistrzem!! :jupi: Najrówniej grająca drużyna w BL i ciekaw jestem jak sobie poradzi w LM i jak bardzo wzmocni skład i jaką rolę będą odgrywali Polacy w przyszłym sezonie jak będzie większa konkurencja..

Odchodzi Dede,hm da Silvie też się kończy kontrakt choć to akurat po ostatnich meczach nie będzie osłabieniem :P Czy odejdzie Sahin hm..w/g mnie zostanie prędzej opuści Subotić pod warunkiem że to będzie również klub grający w LM(Chelsea?) w innych formacjach nie przewiduje jakiś roszad ..Wzmocnienia napewno będą mówi się młodym obrońcy z 2 ligi ktory ma byc konkurentem dla Piszczka, oraz inne młode talenty Reus konkurent dla Lewego..
Ogólnie Klopp będzie raczej próbował zostać przy starej gwardii i wkomponywać nowych zawodników a już wyskoczy nowy Kagawa czy Goetze :)
Hummels ma fajną dziewczynę jak to była Niemka :lol:

Aker gratulacje :beer: choć zapewne dziś masz mieszane uczucia :P Ale raczej Wisła mistrza nie powinna stracić :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 kwie 2011, 19:50

ja już jakiś miesiąc temu czytałem, że Da Silva przedłużył kontrakt. Dobry zadaniowiec, zna się z Kloppem od lat z Mainz, przydaje się, ale tylko na kilkanaście ostatnich minut.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 30 kwie 2011, 20:35

Gratuluje kibicom, no i oczywiście drużynie. Należy się.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 30 kwie 2011, 23:53

ddemon pisze:Czy odejdzie Sahin hm..w/g mnie zostanie prędzej opuści Subotić pod warunkiem że to będzie również klub grający w LM(Chelsea?) w innych formacjach nie przewiduje jakiś roszad ..Wzmocnienia napewno będą mówi się młodym obrońcy z 2 ligi ktory ma byc konkurentem dla Piszczka, oraz inne młode talenty Reus konkurent dla Lewego..
Słyszałem o jakichś ofertach za Nevena, ale moim zdaniem to bujda, jak ktoś ma odejść to tylko Lucas albo Sahin, dwóch to nie odejdzie, jak coś to jeden. Nuri się połamał i dobrze, może się Real od niego odwali :P A jeśli chodzi o Barriosa to pożegnam go bez żalu za dobrą kasę, bo nie lubie symulantów, a i Lewy pójdzie na szpice jak Lucas pójdzie sobie :)

Jeżeli chodzi natomiast o import to podobno jedną nogą są Ivan Perisic (Club Brugge, 22 lata) absolutnie nie mam zdania o nim, bo nie interesuje się ligą belgijską, kto ogląda tą ligę to może się wypowie, wiem jedynie, że ma niezłe staty w tym sezonie oraz Ilkay Gündogan (Nurnberg, 20 lat) coś mi mówi, że nowym Sahinem to on nie będzie, ale ale chce zapeszać, no i oczywiście w orbicie zainteresowań jest rodowity Dortmundczyk czyli Marco Reus, który w BVB cholernie by się przydał, może grać w napadzie, może na pozycji Kagawy, może też na skrzydle, bardzo uniwersalny, dobry i młody zawodnik, także jak dla mnie najważniejsze to Reusa ściągnąć (22 lata), pewnie prędzej odejdzie jak Gladbach spadnie dlatego też trzymam kciuki w następnych kolejkach za Freiburg i HSV, które z nimi grają oraz za Eintracht który jest oczko wyżej w tabeli aby postarał się zagrać jak najlepiej z Kolonią u siebie (jak najbardziej możliwe 3 pkt bo Kolonia gra najgorzej w lidze na wyjazdach) i na końcu Eintracht gra z BVB na SIP, więc tam trzeba będzie się podłożyć Eintrachtowi i wtedy Gladbach poleci i Reus nasz :smile2:

A tak ogólnie, to
:pijemy:

:beer:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 maja 2011, 0:23

W/g mnie z trójki Sahin,Subotić i Barrios to Sahin jest najdalej odejścia,dużo zawdzięcza BVB,przetrwał kryzys więc czemu nie miałby jeszcze 1 sezon zagrać i to w LM? Subotić? tak jak pisałem zależy od ofert a co do Barriosa coraz częściej całował herb klubu po bramce pytanie na ile to jest na pokaz i zostanie? Czy może chęć spróbowania innej ligi o ile będzie korzystna oferta..

Również mam nadzieję aby Barrios odszedł wtedy miejsce dla Roberta i ciekawe jak po kontuzji będzie grał Kagawa

Ciekawe jak na ulicach? Chrzestna i kuzynek mają pewnie wesoło :D Wypadałoby kiedyś do nich po raz pierwszy pojechać,zobaczyć tą atmosfęrę w trakcie meczu :roll:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 maja 2011, 0:23

W/g mnie z trójki Sahin,Subotić i Barrios to Sahin jest najdalej odejścia,dużo zawdzięcza BVB,przetrwał kryzys więc czemu nie miałby jeszcze 1 sezon zagrać i to w LM? Subotić? tak jak pisałem zależy od ofert a co do Barriosa coraz częściej całował herb klubu po bramce pytanie na ile to jest na pokaz i zostanie? Czy może chęć spróbowania innej ligi o ile będzie korzystna oferta..

Również mam nadzieję aby Barrios odszedł wtedy miejsce dla Roberta i ciekawe jak po kontuzji będzie grał Kagawa

Ciekawe jak na ulicach? Chrzestna i kuzynek mają pewnie wesoło :D Wypadałoby kiedyś do nich po raz pierwszy pojechać,zobaczyć tą atmosfęrę w trakcie meczu :roll:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 maja 2011, 0:44

To czemu ddemon Sahin nie przedłużył oferty, która mu proponowano w tym sezonie? Jako jedyny nie popisał. Jak dla mnie jest to jednoznaczne, usłyszał, że Real chce go to teraz czeka na ruch Realu, on już chyba nawet coś włodarom BVB powiedział, bo dali zielone światło na jego odejście, ten Turek z Nurnberg to przecież w miejsce Nuriego ma przyjść... Mimo wszystko mam nadzieję, że nie znajdzie się nikt chętny kto da 20 mln za Sahina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”