El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 191

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2011, 15:07

Zawsze są powtórki, na tej 3 i pół minutowej kompilce także. Wydaje mi się jednak, że Realu nie oglądasz dość regularnie i pisząc, że Di Maria nurkuje w każdym meczu nie bardzo masz na czym to twierdzenie oprzeć. Wiesz ile na tym filmiku, o którym napisałeś było sytuacji? 6, trochę mało jak na pół sezonu i nurkowanie w każdym meczu.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 07 maja 2011, 16:01

RealFan pisze:Zawsze są powtórki, na tej 3 i pół minutowej kompilce także. Wydaje mi się jednak, że Realu nie oglądasz dość regularnie i pisząc, że Di Maria nurkuje w każdym meczu nie bardzo masz na czym to twierdzenie oprzeć. Wiesz ile na tym filmiku, o którym napisałeś było sytuacji? 6, trochę mało jak na pół sezonu i nurkowanie w każdym meczu.
Mój brat jest kibicem Realu, więc oglądam ich prawie każdy mecz. Pisząc o powtórkach miałem na myśli twoje słowa o 15 minutowych filmie :wink: A wspomniana przeze mnie kompilacja "Angel di Maria best Dives" została wrzucona na YT 15 stycznia, więc trochę nowych "popisów" mu się nazbierało od tamtego czasu. Chociażby ten pad z pierwszych GD w kwietniu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2011, 16:50

Ale ja pisałem o tym samym filmiku. Jest tam 6 sytuacji z powtórkami, a w połowie stycznia była połowa sezonu. Niczego nie pomyliłem.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 maja 2011, 18:58

:lol: :P

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 07 maja 2011, 20:13

Widzę, że do starego filmiku dodano sytuację z Pique, Ronaldo, Mascharano i Higuainem. Boki zrywać, a sfrustrowanym polecam to:

http://www.blaugrana.pl/news/6955/sos,_ ... dziow.html

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 07 maja 2011, 20:21

Kamil232 pisze:Co to znaczy takie ręki? Bez tej ręki Toure by tej piłki tak nie przyjął by mógł ją zagrać dokładnie do Bojana, tak więc gola by nie było.
Gdyby sędziowie nam sprzyjali tak jak to chce widzieć moucinco to przymknęli by oko na rękę Yayi i to my gralibyśmy w finale ;)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 maja 2011, 22:15

Nie mogli przymknac oka, bo sezon wczesniej byla paranoja w wykonaniu Ovrebo w 1/2 LM z Chelsea i byloby za duzo krzyku z tego powodu. A teraz, minal kolejny rok, to znowu mozna szalec.

Co nie zmienia faktu, ze odrzucajac sedziow, najwiekszym winowajca odpadniecia Realu jest... Mourinho. Wystawiajac zespol tak jak to zrobil na Santiago i murujac sie u siebie, mimo braku Iniesty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 maja 2011, 22:33

Co nie zmienia faktu, ze odrzucajac sedziow, najwiekszym winowajca odpadniecia Realu jest... Mourinho. Wystawiajac zespol tak jak to zrobil na Santiago i murujac sie u siebie, mimo braku Iniesty.
Brak Iniesty to dużo w tym meczu, ale obrona Barcelony jest w ostatnim czasie tak niepewna, że aż prosiło się, żeby ich zaatakować. Ogólnie forma Barcy nie zachwyca a Real mając taki potencjał w ofensywie mógł to spokojnie wykorzystać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 maja 2011, 22:40

a tam gadanie, w niektórych meczach Barcy na środku obrony to ja mógłbym grać. Siła Barcelony jest kapitalny wysoki pressing, zaczynający się praktycznie od pola karnego przeciwnika, nie mówiąc już o środku pola, to tutaj jest klucz ich kapitalnej dyspozycji, że nawet jak jesteś na 30 metrze swojej połowy to już Cie obskakuje 2-3 graczy. Przedrzeć się przez to jak pokazują starcia z nimi jest praktycznie niemożliwie, stąd gra długą piłką. Więc nie wiem co rozumiecie pod pojęciem zaatakowanie? Starał się grać Real długimi piłkami starał, miałbym tam przemieścić więcej graczy niż tych trzech? To by został skarcony szybciej niż by się obejrzał. Na wygranie walki o środek pola żadnych szans nie mieli, ani żeby tam pograć i poklepać, bo by zaraz stracili piłkę. Łatwo się mówi zaatakować...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 maja 2011, 22:52

To co piszesz odnosi się do Barcy w szczytowej formie a nie w takiej jak jest obecnie. Oglądałeś choćby mecz z Szachtarem? Widziałeś błąd Adriano przeciwko Arsenalowi? Niepewną grę Mascherano i Pique przeciwko Realowi?

Nie mówię radosnym futbolu nie patrząc na obronę, ale Real mógł i powinien się zdecydować na coś więcej niż murarkę.

Jestem przekonany, że jeżeli Ferguson zagra tak jak dwa lata temu(nie przestraszy się jej) to efekty mogą być o wiele lepsze niż w Rzymie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2011, 22:56

Oglądaliście pierwszą połowę meczu na CN z ofensywnie ustawionym Realem? Co by się stało, gdyby nie świetne interwencje Ikera? I jak długo w tym meczu Real utrzymywał się przy piłce? Dlaczego grając tak u siebie miałby się utrzymywać dłużej? Dlaczego swoje sytuacje stwarzał z kontrataku? Z Barceloną Real na razie praktycznie musi grać defensywnie, by nie ryzykować kilku bramek z tyłu, kropka. Mou nie wymyślił sobie defensywnej taktyki bo tak, to miało logiczne podstawy taktyczne poparte znajomością możliwości zawodników na aktualnym etapie rozwoju drużyny.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2011, 11:25

Jestem przekonany, że jeżeli Ferguson zagra tak jak dwa lata temu(nie przestraszy się jej) to efekty mogą być o wiele lepsze niż w Rzymie.
Wtedy to Pep zakoczyl Fergusona zmieniajac pozycje Messiego i Eto. Poza tym wtedy mielismy Eto ktory jak nikt teraz jak nie szlo staral sie sam na chama strzelic. Weszlo i mielismy z gorki.
Teraz jest duzo czasu aby Barca doszla do formy. Potrzeba swiezosci oraz powrotu kontuzjowanych zawodnikow. Czas gra na korzysc Pepa.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 maja 2011, 11:34

Bienias pisze:Poza tym wtedy mielismy Eto ktory jak nikt teraz jak nie szlo staral sie sam na chama strzelic.
A Inter obecny oglądałeś :?: :wink: Może o finale porozmawiać w temacie odpowiednim (jak nie ma to założyć) :?: Bo już dość mam tego tematu "derbowego", że tak pozwolę sobie zacytować bo samo stwierdzenie jest kłamstwem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 cze 2011, 9:20

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34593
14 sierpnia w ramach Superpucharu Barcelona rozegra z Realem Madryt na Santiago Bernabéu swój pierwszy oficjalny mecz w nowym sezonie. W teorii Królewscy powinni ustawić szpaler dla zwycięzców Ligi i Ligi Mistrzów, ale na pewno taka możliwość wywoła niejedną kontrowersję. Jak pisze na swoim blogu Manolete, "wielki Real, który znam, bez wątpienia nie będzie stawiał przeszkód. Problemem jest raczej to, że po ostatnich meczach obu drużyn relacje między zawodnikami zostały mocno nadszarpnięte. Nie wiadomo, co się wydarzy, ale wydaje się, że dzięki takim ludziom, jak kapitan Iker Casillas, Real Madryt nie będzie miał z tym większych problemów i oficjalnie pogratuluje obecnemu szefowi europejskiej piłki".
:shock:

Szpaler i to w jaskini lwa. Piekna sprawa :D

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 cze 2011, 11:04

A poprzednio (przeciez to bylo niedawno) robili wam szpaler za LM w Superpucharze?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”