Manchester United - Chelsea

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Manchester United - Chelsea

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 07 maja 2011, 20:53

To jest wstyd i hańba, że jeszcze nie powstał temat poświęcony pojedynkom dwóm najlepszym angielskim drużynom, czyli:

Obrazek - Obrazek

Istnieją tematy o różnych włoskich pojedynkach, o Gran Derbi, ale o tym chyba nic nie ma (zresztą mecze z MU nie doczekały się jeszcze nazwy własnej :lol: )

Kadry zespołów na najbliższy pojedynek:

Man Utd: Van der Sar (B), Kuszczak (B), Lindegaard (B), Rafael, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Brown, Evra, Valencia, Scholes, Anderson, Carrick, Fletcher, Gibson, Park, Giggs, Nani, Obertan, Rooney, Berbatov, Owen, Hernandez

Chelsea: Cech (B), Ferreira, Terry, Luiz, Alex, Ivanovic, Zhirkov, Cole, Bertrand, Mikel, Essien, Ramires, Lampard, Benayoun, Kalou, Malouda, Anelka, Torres, Drogba, Turnbull (B)

Co by się tu rozpisywać, sytuacja w tabeli jest wiadoma i w razie wygranej wskakujemy na pozycję lidera, gdy padnie inny wynik, powoli możemy się żegnać z mistrzostwem.

Liczę, że Carlo puści na mecz coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

Cech - Cole, Terry, Luiz, Ivanovic - Lampard, Mikel, Essien - Malouda, Drogba, Benayoun

ławka: Turnbull, Alex, Ferreira, Ramires, Zhirkov, Kalou, Torres

Tym razem sytuacja kadrowa zgoła inna niż kiedyś, skoro w moim składzie zabrakło Anelki :) Zapewne doczekamy się czegoś w stylu jak ja napisałem, ale pewnie zamiast Benayoun w składzie znajdzie się Anelka/Torres/Kalou.

No to do jutra :twisted: :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Re: Manchester United - Chelsea

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 maja 2011, 16:45

Drużyny już przygotowały swoje wojska:
Chelsea are expected to line up in the following 4-3-3 formation:

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
21 Salomon Kalou
11 Didier Drogba
15 Florent Malouda

Subs: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 33 Alex, 7 Ramires 10 Yossi Benayoun, 39 Nicolas Anelka , 9 Fernando Torres.

Man United are expected to start in the following 4-4-1-1 formation:

Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic (c), Fabio; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Rooney; Hernandez.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 maja 2011, 16:52

O'Shea zamiast Pata, niedobrze oj niedobrze :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2011, 17:13

kuwa ten gnojek jest niesamowity :shock:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 maja 2011, 17:14

Co za start, o cholera. :boje się:

e tam, jeszcze 85 minut... :whistle:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 maja 2011, 17:26

Jak na razie pokaz sily MU,a moze raczej pokaz bezradnosci Chelsea ?

C-H-I-C-A-R-I-T-O :love:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 maja 2011, 17:30

Przy odrobinie szcześcia(nieszczęścia Chelsea) Manchester mógł już pozamiatać
Manchester jak to ma w zywczaju jest najlepszej formie wtedy kiedy trzeba i pokazuje największą klasę wtedy kiedy trzeba :brawo:

Jak już was pochwaliłwem to wygrajcie, bo się skompromituję :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2011, 18:05

Panowie, utrzymać to i jesteśmy w niebie :D Gramy świetnie, nie dajemy Chelsea rozwinąć skrzydeł, a sami stwarzamy sytuacje. To 2-0 jest super wynikiem, choć mogło być przecież wyżej. Brawa dla każdego zawodnika, bo po tej pierwszej połowie trudno komukolwiek coś zarzucić. Powiem szczerze, że nawet nie oczekiwałem aż tak dobrego meczu w naszym wykonaniu. Oczywiście to dopiero pierwsza połowa, ale jak nie damy sobie strzelić 3 goli, to chyba mogę spokojnie iść po szampana :jupi:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 maja 2011, 18:05

Nie no, to nawet nie jest śmieszne, bardziej żałosne. Giggs będzie nas dymał pewnie nawet po 50-tce nie wspominając o van der Sarze, bo on na szczęście kończy karierę. Pojechałem dzisiaj po chipsy, bo to nie wypada bez ekwipunku oglądać mecz, jak wracałem do domu to czułem w kościach jakąś bramkę w pierwszej minucie, co oczywiście okazało się faktem :x Potrzebne jest przeczyszczenie kadry na przyszły sezon, bo bez tego się nie obejdzie a Manchester dalej będzie z nami robił to, co chciał. Wiele jeszcze do napisania ale mi się nie chce

Czego brakuje? DYNAMIKI! Jak patrze na te wolne rozprowadzanie akcji to szlag mnie trafia (czy ja tego często nie widzę w Serie A?), a Manchester wszystko pięknie - dynamika, charakter... No cóż, dziękuje, pierdolę ten mecz
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 18:07 przez Pawel875, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 maja 2011, 18:05

2:0 więc właściwie losy mistrzostwa rozstrzygnięte, Chelsea nie strzeli 3 bramek by to wygrać, tym bardziej że kompletnie gra im nie idzie. Niby coś tam klepią, coś tam próbują, ale kompletnie nic z tego nie wynika. Park jak dla mnie to jest fenomen, strasznie niedoceniany grajek, a daje bardzo dużo i na takie mecze jest idealny. Niech United zdobędzie mistrzostwo i LM, fajne by to było ze względu na koniec kariery van der Sara.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 08 maja 2011, 18:06

Kocham Chiche :oops: Dla niego to jak sen, coś fenomenalnego. W ciągu roku z absolutnie nieznanego piłkarza w Europie stał się jednym z głównych aktorów United. Gość jest fenomenalny.

A co do meczu, piorunujący początek, ale później oddaliśmy inicjatywę, cieszę się że żaden ze strzałów Drogby nie znalazł miejsca w bramce. Luiz to chyba dzisiaj najgorszy mecz w sezonie, zawalił obie bramki. Vida, Park, Roo, Chicha, VdS po meczu zapraszam na :beer: Nie będę mówić że Chelsea nie może strzelić 3 bramek, ale... ale nie może. Wiem że gra będzie do ostatniego gwizdka, ale jakbyśmy ten mecz przegrali i ostatecznie mistrzostwo stalibyśmy się najwiekszymi frajerami (wiem, nadużywane słowo ostatnio, niesłusznie 8) ) w historii PL.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 maja 2011, 18:09

Otóż to Sammy - Park dzisiaj rozwala system. Pierwsze 20 minut szczególnie w jego wykonaniu po prostu niesamowite, był wszędzie.

Nic jednak nie jest przesądzone, już nie takie cuda się w piłce przytrafiały, więc trzeba grać tak dalej i nie zrobić żadnej głupoty a będzie dobrze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2011, 18:11

Trochę szkoda, bo fajnie by było jakby Chelsea wygrała i w 2 ostatnich meczach byłby wyścig która ekipa więcej nastrzela rywalom, bo bramki by się liczyły.
United u siebie wygrywają z wszystkimi jak leci (z 1 drobnym wyjątkiem) to i dziś nie było raczej innej opcji.
gratuluje tytułu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2011, 18:24

Webb nie dał karnego United. I co teraz Kajo?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 maja 2011, 18:34

Cris7 pisze:Webb nie dał karnego United. I co teraz Kajo?
Nawet dwa :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”