Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 752

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 kwie 2011, 19:18

dzieje się coś w Cesenie?
Po bardzo słabym meczu Cesena jak na razie zasłużenie prowadzi. Inter w zdecydowanie wakacyjnej formie, nie wiem tylko, czy to prawidłowy przymiotnik, bo Inter jest w takiej formie od jakiegoś czasu.
Kurde, Leonardo to fantastyczny facet, ale z Mediolanu go będą na taczkach wywozić fani obu drużyn.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 kwie 2011, 19:23

Ranocchia to jest tak daremny że aż szkoda gadać, on jak nie dostanie dobrego trenera to nigdy nie wskoczy na international level. Tymczasem Jose i jego Real przegrywaja 1-2 u siebie , oddałbym wiele żeby znowu zasiadł na ławce SS.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 kwie 2011, 19:51

Ech, a miała być jutro taka feta :shock:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 kwie 2011, 19:52

Jak to możliwe :?: :?: Już się cieszyłem :(

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 kwie 2011, 19:53

Yyy... W-T-F? :shock:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 kwie 2011, 19:54

Pazzo show w koncowce :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 kwie 2011, 19:56

pfffff pierdole taki mecz , niesmak i tak pozostanie na długo , Pazzini to jest transfer roku gdyby u nas grali wrzutkami to Pazzo biłby się o króla strzelców a że my gramy żenuę to szkoa gadac. Pazzo jest mistrzem i tyle w tym temacie, to nie żaden geniusz Leo że go wprowadził , po prostu kupa szczęścia.

Pazzo -> Santo Subito

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 maja 2011, 21:03

Coraz częściej w kontekście letnich wzmocnień pisze się o wyciągnięciu z Bayernu Arjena Robbena. Holender niby ma być niezadowolony z wyników Bayernu oraz skonfliktowany z Franckiem Riberym. Moratti póki co dość tajemniczo mówi o zaskakujących rozstrzygnięciach w kwestiach transferów do Interu. W transakcję miałby zostać włączony Goran Pandev, którego czas na San Siro zdaje się dobiegać końca, a którego sprowadzeniem zainteresowany jest ponoć właśnie Bayern. Dla mnie, o ile w tych plotkach jest choć ziarnko prawdy, opcja jest średnia. Robben to szklanka, zdrowy jest jednym z najlepszych na swojej pozycji, ale nie widzę go grającego regularnie w 40-45 meczach w sezonie (nawet jeśli ostatnie sezony zdają się temu przeczyć) Dodatkowo jego gaża mocno obciąży budżet płacowy, a przy finansowym fair play, które zbliża sie wielkimi krokami, przydałoby się zacząć trochę oszczędzać, by nie ograniczać sobie później możliwości na rynku transferowym.

Douglas
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 05 maja 2011, 14:55

Luc Castaignos jest już wasz? Jeżeli tak to zajebisty transfer, kolejny po podpisaniu umowy z Coutinho zresztą. Rocznik 92', jeden chyba z najbardziej wyróżniających się napastników młodego pokolenia. Porównywany do Henry'ego, ale tak jak go oglądałem to bardziej kojarzy mi się Holender z lisem pola karnego, umiejącym się odpowiednio ustawić, chociaż oczywiście bardzo dobrze wyszkolony technicznie. Jeżeli już w przyszłym roku ma przejść do Interu, to oczywiście zalecane wypożyczenie, ewentualnie skończy jak Henry :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 maja 2011, 15:50

Feyenoord juz podal oficjala wiec nasz on. Kilka razy sie zbieralem, zeby obejrzec jakis mecz Holendra, ale jakos nic z tego nie wyszlo.
W kazdym razie te 14 bramek jak na pierwszy sezon w seniorach budzi pewne nadzieje.

Ach pismaki szaleja. CdS juz przyzwyczailo do fantacalcio, oni tam chyba zatrudniaja nie dziennikarzy a bajkopisarzy. Dzisiaj z kolei mamy GdS i ich hit- Guardiola nowym trenerem Interu - do tego Fabregas, Sanchez i Modric. :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 maja 2011, 16:06

Leonardo znowu postawil na 4-4-2 i jest calkiem calkiem. Tempo jest raczej letnie, ale gra moze sie podobac. Cou, pomimo epic fail przy probie strzalu :rotfl:, zalicza dobry wystep. Ma on talent i wielkim nieporozumieniem jest takie olewanie go przez ostatnie miesiace. Nie widze sensu w wypozyczaniu go latem skoro juz na dzien dzisiejszy jest pozytecznym zmiennikiem dla Wesa (chociaz dzisiaj gra raczej na pozycji lewego pomocnika).
Pazzini imponuje mi, gra jak prawdziwy lis pola karnego. Swoja droga bramka dosyc zblizona do tej z pierwszego meczu. Tam rowniez akcja od skrzydla Eto'o wykonczona przez Wlocha.

E: Druga polawa bez zycia zagrana przez Inter, jednak bamka Cou wynagrodzila ogladajacym. :)

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2011, 16:48

Niechże Samuel już wraca, a Ranocchia na ławę!

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 maja 2011, 10:31

Inter wygral 12 mecz z rzedu w lidze w roli gospodarza (z czego 11 Leonardo i 1 Benitez). To rekord na rowni z sezonami 49/50 i 70/71. Srednia punktow Brazylijczyk ma wyzsza niz trenerzy, ktorzy zdobywali scudetto - Mancini i Mourinho. Mierzi mnie nasza gra w obronie, ale liczby nie klamia, do bicia ligowych przecietniakow to trener idealny, a tak sie wlasnie zdobywa scudetto w tej lidze.
Leonardo ma duza szanse zostac. Jezeli wygra CI to raczej przesadzone. Dodatkowo na jego korzysc przemawia ubogosc dostepnych szkoleniowcow. No i ma poparcie Mou, ktorego zdanie wciaz cos znaczy w Interze.
Wczoraj widac bylo, ze zalozyl kajecik do notatek wzorem Portugalczyka.

Ciekawe jak sie skonczy sprawa Montolivo. Jakims wielkim fanem jego talentu nie jestem, ale zawsze to bylaby alternatywa dla Thiago. Raz, ze Brazylijczyk wciaz lapie kontuzje. Dwa, ze ma problem ze stabilnoscia formy. Troche szkoda Sahina bo bylby tutaj chyba idealnym rozwiazaniem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 10:48

Nie miałem okazji napisać nic wczoraj o meczu z Fiorentiną, co czynię dziś.
Coutinho pozamiatał tym wolnym, ale nie tylko przez bramkę (choć dobrze wiedzieć że potrafi strzelić ze stałego fragmentu gry) pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie. Nie chcę słyszeć o jakimkolwiek wypożyczeniu. Ma zostać, łapać minuty i doświadczenie jako zmiennik Sneijdera. Pazzini to będzie jednak pociecha na lata. Świetnie potrafi się zastawić, błyskawicznie obrócić, celnie uderzyć... Na ten moment jest idealny do gry na szpicy w Interze. Wygląda na to, że Milito do podstawowego składu już nie wróci. Widząc Materazziego w wyjściowym składzie mocno się zaniepokoiłem, ale katastrofy jednak nie było. Inna rzecz że partnerujący mu Ranocchia znów nie rozegrał dobrych zawodów :roll: Kompletnie nie wiem skąd ta obniżka formy u Andrei.
Jest wynik i jest wicelider, którego już nie oddamy. Milan w miniony weekend zdobył scudetto... Choć przygotowywałem się na ten moment od... przegranych derbów, to i tak dziwnie się oglądało tą celebrację na Stadio Olimpico. Odzwyczaiłem się od czerwieni :smile2: Cóż, przynajmniej dzięki Rossonerim przez chwilę poczułem się młodziej, ostatnie scudetto zdobywali gdy ja wchodziłem w pełnoletność :P
Maciek (interista) pisze:Ciekawe jak sie skonczy sprawa Montolivo. Jakims wielkim fanem jego talentu nie jestem, ale zawsze to bylaby alternatywa dla Thiago. Raz, ze Brazylijczyk wciaz lapie kontuzje. Dwa, ze ma problem ze stabilnoscia formy.
Bardzo chętnie przywitałbym Riccardo na San Siro. Opcji na rynku wielu nie ma, a skoro już zdecydował się opuścić Fiorentinę, lepiej mieć go u siebie niż w Milanie, Juve bądź Romie. Kontuzjogenność Motty to nic nowego, podobnie zresztą jak wahania formy. Wiedzieliśmy na co się piszemy biorąc go w pakiecie z Milito. Thiago jest dobry, w formie bardzo dobry, ale to za mało. Potrzebujemy na środek gracza bardziej regularnego.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 maja 2011, 12:31

Maciek (interista) pisze:Inter wygral 12 mecz z rzedu w lidze w roli gospodarza (z czego 11 Leonardo i 1 Benitez). To rekord na rowni z sezonami 49/50 i 70/71. Srednia punktow Brazylijczyk ma wyzsza niz trenerzy, ktorzy zdobywali scudetto - Mancini i Mourinho. Mierzi mnie nasza gra w obronie, ale liczby nie klamia, do bicia ligowych przecietniakow to trener idealny, a tak sie wlasnie zdobywa scudetto w tej lidze.Leonardo ma duza szanse zostac. Jezeli wygra CI to raczej przesadzone. Dodatkowo na jego korzysc przemawia ubogosc dostepnych szkoleniowcow. No i ma poparcie Mou, ktorego zdanie wciaz cos znaczy w Interze.Wczoraj widac bylo, ze zalozyl kajecik do notatek wzorem Portugalczyka.
Niestety, ale trafiles w sedno. Prawdopodobnie jestesmy w tej chwili skazani na Leonardo. Wydaje sie, ze gdyby pracowal od poczatku walka o scudetto jeszcze by nie byla skonczona (Benitez potracil multum punktow frajersko, Leo jakby nie patrzec to tylko z Brescia i Parma). Pytanie tylko czy Leonardo jest w stanie zrobic progres jako taktyk, zeby nie zdarzyly sie kolejne Milany czy Schalke? Wydaje sie, ze nie, ale bardzo ciezko o lepsza alternatywe.

Gratulacje dla Milanu. Byli najrówniej grajaca ekipa w tym sezonie. Mieli az 4 (3,5 Cassano gral pol roku) napastnikow wysokiej klasy, kazdy mogl i co najwazniejsze przesadzal o wynikach poszczegolnych meczów. No i te 6 pkt roznicy w tabeli to derby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”