AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1075

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 10 maja 2011, 12:54

było ?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 maja 2011, 17:06

... re=related
Kolejny rozłam w szatni Milanu. Tak jak to w sierpniu ubiegłego roku "znawcy" pisali Zlatan rozwali dobrą atmosferę w Milanello a Cassano pogoni do jego rodzinnego Bari :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 maja 2011, 19:29

:shock: :shock: Chodzi o Serie A czy też wliczyłeś w to LM :?: Mamy następce Costacurty, Maldiniego czy Nesty 8)
Z tego co czytałem to Silva przez cały obecny sezon otrzymał jedną zółtą kartkę.

Allegri mówi, że obrona już gotowa a Łysy, że próbuje jeszcze coś tam zdziałać. Coś czuję, że będzie ciekawie w to lato. Dodatkowo Łysy powiedział, że pracują nad wzmocnieniami, ale nazwisk nie poda. Nie zdziwię się, jeżeli Ganso już będzie jedną nogą w Milanello a Galliani będzie właśnie zbierał podpis całkiem innego gracza :) BTW - Taiwo będzie zarabiał 2 mln euro rocznie. Jak na gracza bez kontraktu o w miarę uznanej marce to suma całkiem nie wysoka. Taye przez 3 lata będzie nas kosztował około 12 baniek - great deal. Nie muszę chyba mówić, że nawet jeżeli się nie sprawdzi to chętni na niego będziemy, więc ani finansowo ani sportowo na tym zakupie nie stracimy. Jedyna wada to taka, że narazie zajmuje miejsce dla gracza z poza UE i jeżeli Włoska federacja nie zmieni zasad to pozbyliśmy się szansy na pozyskanie kogoś z Ameryki Płd a o wzmocnieniach z tamtąd mówił Berlusconi. Ale wydaje mi się, że Galliani musi mieć cynk, że zasady będą zmienione.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 19:42

Taye przez 3 lata będzie nas kosztował około 12 baniek - great deal.
To doskonały, fantastyczny ruch - facet bez karty w ręku by kosztował tyle po niezłym sezonie w OM, nie mówiąc o pensji, a Galliani go wyrwał za takie pieniądze.
Z drugiej strony Mexes będzie zarabiał 4 miliony euro rocznie przez cztery lata, co daje nam koszt łączny około 30 milionów euro. Tu wychodzi na styk, ale z drugiej strony on już w tej chwili zarabia 3 miliony rocznie w Romie, a podwyżka jest czymś normalnym przy takiej okazji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 maja 2011, 20:02

Ja bym jednak sie wstrzymal z tymi zachwytami nad Taiwo :P Gosc to dla mnie po prostu dobry obronca i tyle. Gdyby nie jego znak rozpoznawczy,czyli atomowe rzuty wolne,to taki Milan moglby sobie co najwyzej w TV poogladac. Obym sie mylil,ale moim zdaniem z calej plejady lewych defensorow laczonych z Wami przez te kilka ostatnich miesiecy (Criscito,Coentrao,Ziegler,Taiwo itd.) to wlasnie Nigeryjczyk jest najslabsza opcja. Myslalem,ze Lysy poczeka na Sampe w Serie B i sprobuje wyciagnac Zieglera - mlodszego,ogranego we Wloszech i chyba jednak tanszego w utzymaniu.

Sciagnalem sobie dzisiaj 3 mecze OM w celu zobaczenia Taye w akcji. Ostatni raz widzialem go niecaly rok temu,wiec moze przez ten czas poczynil jakies wieksze postepy i czyms mnie zaskoczy :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 20:13

Ja bym jednak sie wstrzymal z tymi zachwytami nad Taiwo
Tu nie chodzi o zachwyty, tylko o to, że będzie zarabiał grosze. Jak się nie sprawdzi, to zarobimy na nim na 100% sprzedając go gdziekolwiek. A nie musi wcale zagrać nic wielkiego, żeby zarabiać na miarę 2 milionów euro rocznie. Plus za rok dopiero stracimy Zambrottę, a to oznacza, że przez ten rok Taiwo nie będzie musiał grać doskonale - bo w razie czego jest ktoś bardzo solidny, kto go zastąpi. A wtedy za rok sprzedajemy z zyskiem Taiwo, czy też oddajemy Zambrottę i na to miejsce sprowadzamy kogoś świetnego.
Myslalem,ze Lysy poczeka na Sampe w Serie B i sprobuje wyciagnac Zieglera - mlodszego,ogranego we Wloszech i chyba jednak tanszego w utzymaniu.
Błąd! Ziegler domagał się grubo ponad 3 milionów rocznie. W zimie oczekiwał chyba 3,5, i to na końcowym etapie negocjacji, gdy zagroził zerwaniem ich, jeśli Milan tej kasy nie da. A też nie dałby nam gwarancji świetnej gry, bo Milan to jednak o wiele większa presja.

Ja co do Taiwo jestem optymistą. Nigdy nie oceniałem go równie krytycznie jak robił to tutaj EnJoy's, niewiele trzeba Milanowi, by lewa obrona stała wyżej, a przede wszystkim - lewy obrońca w ustawieniu Allegriego wcale nie musi się skupiać na defensywie. :wink:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 10 maja 2011, 20:23

Myślę, że Taiwo może jeszcze sporo osób zaskoczyć swoją grą. Kiedyś wszyscy psioczyli na Abate, że nie posiada nic prócz szybkości. Dzisiaj ci sami ludzie pieją z zachwytu nad jego postawą w tym sezonie. Nigeryjczyk również (przy dobrej aklimatyzacji) może stać się solidnym punktem drużyny. Transfer jak najbardziej na +.

Gattuso natomiast po raz enty pokazuje jakim jest troglodytą. Jego słowa w stosunku do Leonardo to dno. Jak każdy kibic Milan'u mam żal do Brazylijczyka za to co zrobił, ale pamiętam też jakim był piłkarzem i ile zrobił dla naszego klubu. Pewnie nie raz ośmieszył Rino na treningu a ten sobie to teraz rekompensuje w niewybredny sposób. Jak dla mnie Gattuso może już jechać do Rosji czy innych Emiratów. Tęskił nie będę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 maja 2011, 20:33

PALERMO: Sirigu, Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Acquah, Nocerino, Ilicic, Hernandez, Pastore.
MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Flamini, Van Bommel, Pirlo, Seedorf, Robino, Pato.
1 Amelia, 76 Yepes, 25 Bonera, 23 Ambrosini, 27 Boateng, 99 Cassano, 11 Ibrahimovic - to ławka, ale nie wiem czy to jest oficjalnie.

Tak dziś wychodzimy, obrona ok, trochę jednak uważam, że zbyt asekuracyjnie w pomocy, nie widzi mi się Flamini oraz wolałbym Princa.

Jakby trzeba było odrabiać straty to jest kim.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 maja 2011, 20:35

Błąd! Ziegler domagał się grubo ponad 3 milionów rocznie. W zimie oczekiwał chyba 3,5, i to na końcowym etapie negocjacji, gdy zagroził zerwaniem ich, jeśli Milan tej kasy nie da. A też nie dałby nam gwarancji świetnej gry, bo Milan to jednak o wiele większa presja.
:shock: Zdurnial ? W Dorii zarabia z 2-3 razy mniej... Spadek do Serie B pewnie by go troche skruszyl. Na miejscu Juve powaznie bym o niego powalczyl.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2011, 20:39

Serie B mu nie grozi skoro kontrakt mu się kończy po sezonie, a o JUVE coś media pisały

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 20:41

Tardelli
To, co powiedział Gattuso, bardzo mi się podobało. Zachowywał się źle przed objęciem posady trenera, był fatalnym trenerem, po czym zamiast trzymać się Milanu w zamian za duże zaufanie, lub odejść gdziekolwiek szlifować warsztat, ośmieszył się przechodząc do Interu. Oczywiście, z punktu widzenia jego kariery to była wspaniała decyzja, ale niech nie oczekuje krztyny szacunku ze strony ludzi związanych z Milanem.
A to zachowanie spotyka się jeszcze z większą reakcją, bo po objęciu przez niego stanowiska trenera utarło się, że jest legendą Milanu (jakby nam było brak prawdziwych legend) i teraz frustracja jest większa.
EnJoy's
Wygląda na to, że oficjalnie. Fajnie, będzie kim po przerwie powalczyć. Oby Zlatan zaczął grać, a nie dreptać po boisku, tym razem mecz wymaga naprawdę dużego wysiłku.
Dr.Football1
Też mnie zaskoczyły te doniesienia, ale z drugiej strony na jego pozycji jest niedobór, a przyszedłby za darmo. Taki gracz, póki był w formie oczywiście, jest wart z 8-10 milionów euro, a więc ten dodatkowy milion rocznie netto przy kontrakcie na cztery lata. I on to wykorzystywał - gdyby zażyczył sobie poniżej 3 milionów rocznie, to by dołączył do Milanu, bo ograny w Serie A, bo paszport EU...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 21:35

Patrząc na postawę Pirlo mam wrażenie, że miał miejsce jeszcze jeden zakład z Gallianim.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 10 maja 2011, 21:35

Pirlo dzięki ci za wszystko, ale nie kalecz już swoją grą tej drużyny.
Robson to też przechodzi samego siebie, jakie on sytuacje potrzebuje, żeby strzelić bramkę.e..

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 maja 2011, 21:36

Całkiem dobry mecz z oby dwóch stron, nie ma kopaniny tylko fajne granie piłką.Przeważamy i to sporo, przyznać trzeba, że kilka sytuacji jest, szkoda tej z początku meczu bo podanie Pirlo kapitalne, Robinho jak zwykle indolencja strzelecka, a mogło to ustawić mecz.Ciekawe uderzenie Flaminiego, z drugiej strony jakby Pastore trafił to Abiatti nawet nie miałby po co rąk wystawiać.Jestem zadowolony z gry bo staramy się klepać i czasem świetnie to wychodzi, szczególnie jak uda się rozrzucić piłkę do boku gdzie zaś wrzutki nie za bardzo trafiają do adresatów.

Podoba mi się Pirlo, irytuje zaś Binho, nie strzela gdzie ma świetną piłkę, albo wymyśla jakieś piętki.Pato na razie niewidoczny.

Z taką grą jestem optymistą na II połówkę, jeśli nic nie będzie wpadać to trzeba wprowadzić cięższe działa.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 maja 2011, 22:22

Co tam się dzieje w Palermo? :o Bovo strzelił karnego, a chwilę później wyleciał z boiska...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”