AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1076

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2011, 22:23

Czerwona dla MVB to było cfaniactwo Ilicicia, który stwierdził, że po co strzelać jak gol może paść z karnego i jeszcze rywal będzie grał w 10. Natomiast czerwona dla Bovo ewidentna, kopać po twarzy nie wypada.

A najpiękniejsze z tego wszystkiego było podania Pastore do wychodzącego Ilicicia!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 22:24

Co tam się dzieje w Palermo? :o Bovo strzelił karnego, a chwilę później wyleciał z boiska...
Kryminał van Bommela, wylatuje, karny, świetnie wykonał, 2:0, wznowienie gry, Pato dostaje piłkę i na środku boiska kopie w głowę Pato. Ewidentna czerwień, idiotyzm piłkarza, awans Palermo jest niezagrożony, ale szkoda, że w finale nie zagra.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2011, 22:25

ty tam widziałeś ewidentny faul van Bommela? bo mi się wydawało, że Josip po prostu poczuł rękę na swoim barku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 22:27

ty tam widziałeś ewidentny faul van Bommela?
Nie, widziałem totalną głupotę gracza, który czasem ma grać ostatniego obrońcy. Kryminał w tym sensie, że takich rzeczy po prostu nie wolno robić, to jest samowolne skrzywdzenie ekipy - każdy się wywali w takiej sytuacji, a każdy sędzia zasłonięty van Bommelem da czerwoną i karnego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2011, 22:28

pod tym kątem masz absolutną rację. Głupio się zachował, bo już nic nie mógł zrobić, a dał pretekst.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 maja 2011, 22:29

No to raczej po dublecie...zimny prysznic na parę gorących głów...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 22:44

Fatalny występ Rossonerich, których nic nie tłumaczy. Wszyscy zagrali o klasę gorzej, niż trzeba, by awansować. Zawiódł każdy, może poza niezawodnym Silvą. Niby biegali, ale totalnie bez pomysłu. Mógł się przez pół godziny podobać Pirlo, po czym zgasł. Gra z przodu zależała od Seedorfa i zgodnie z moimi oczekiwaniami - mniej dynamiczny rozgrywający oznacza wielką klapę w tym ustawieniu. Póki grał, to był dramat, jak zszedł, to nawet nieźle to wyglądało, ale szybka czerwień, gra w 10 i już był tylko chaos na boisku. Palermo było jak najbardziej do pokonania, ale do tego trzeba nastawienia Gattuso, Ambrosiniego, a dziś takiej gry z zębem zdecydowanie zabrakło.
Chcieli robić Barcelonę, ale do tego nie trzeba tylko wymian piłki, ale i Xaviego czy Messiego, który te piłki dogra. U nas była Barcelona do momentu, w którym trzeba było podać w pole karne. Jeden taki zawodnik - Cassano od pierwszej minuty - zwiększyłby nasze szanse na awans znacznie, ale Allegri trzyma się swojej koncepcji i Cassano ustawia tylko w ataku, co jest moim zdaniem dużym błędem.

Strasznie, strasznie spieprzyli, zostały dwa mecze o nic. I oglądanie Leonardo cieszącego się z wygranej w PW, bo aż takim frajerem, by przegrać w finale z takim Palermo*, nie jest.

*Takim, bo Palermo u siebie, a Palermo na wyjeździe to dwie różne ekipy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 maja 2011, 22:47

Ja nie rozumiem jednego, mamy walczyć o awans a zamiast pary Seedorf-Boateng w pomocy gra Pirlo z Holendrem. Mnie nie interesuje długi rozbrat z piłką Włocha, oczy bolały oglądając jego grę. Kompletnie nie było pomysłu pod koniec na strzelenie bramki, gol Ibry wpadł ale piłka jakoś dziwnie się odbiła od obrońcy i to wykorzystał ale bez tego to strasznie słabo. A Robinho na początku meczu jak zwykle też swoje zrobił. :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 22:51

A Robinho na początku meczu jak zwykle też swoje zrobił.
To, że miał tę okazję, to była zasługa genialnego podania Pirlo.

Powiem tak - jeśli za ten brak awansu odejdą Seedorf i Pirlo, którzy w kluczowym momencie zawiedli (zawiodło rozegranie piłki, za które odpowiadali), to nie boli mnie odpadnięcie z rozgrywek, w których od zawsze gramy poniżej oczekiwań. Mam nadzieję, że Galliani pójdzie po rozum do głowy, bo Pirlo zagrał, jakby w przerwie podpisał nową umowę, a Seedorf tak, jakby podpisał przed meczem.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 10 maja 2011, 23:00

Wilmore przecież w przerwie chwaliłeś Pirlo, pomimo jego żenującej gry. I co z tego, że zagrał świetną piłkę w 2 minucie - bramka nie wpadła. Za to później kolejnych 10 wrzutek było do nikogo. Wrócił Pirlo i gra Milanu znowu była prosta jak drut, co Palermo dobrze wykorzystało. Te jego ciągłe kółeczka, podania do tyłu i wrzutki do nikogo to była totalna żenada i jego pożegnanie z Milanem. Seedorf to samo, niech zbiera swoje zabawki i jedzie do USA albo Brazylii, wystarczyło, że gracze Palermo trochę pobiegali i nasza druga linia była totalnie unicestwiona. A końcowe bicie głową w mur pokazało bezradność tej drużyny.
Jak dla mnie Rino i Ambro mogą zostać, ale do kreowania gry to trzeba ściągnąć graczy nowych, przede wszystkich młodszych, którym się chce grać. Clarence chyba się poczuł zbyt pewnie po ostatnich dobrych meczach i znowu zagrał shit z ostatnich lat. Tym panom dziękujemy.
O vB to nie chce mi się wspominać...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 23:30

Wilmore przecież w przerwie chwaliłeś Pirlo, pomimo jego żenującej gry.
Bo nie grał żenująco. :wink: Przed przerwą miał całkiem sporo udanych zagrań i stwarzaliśmy zagrożenie tylko dzięki niemu. Po przerwie zagrał fatalnie, dlatego napisałem:
Pirlo zagrał, jakby w przerwie podpisał nową umowę,
:wink:
I co z tego, że zagrał świetną piłkę w 2 minucie - bramka nie wpadła.
Przecież to nie jego wina.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 maja 2011, 2:14

Robinho mnie denerwuje. Nie zmartwilbym sie gdyby go sprzedali.
Van Bommel idiotyczne zachowanie. Tak doswiadczony pilkarz nie powinien dawac w takiej sytuacji napastnikowi rywali zadnego pretekstu do przewrocenia sie.
Milan w tym meczu slabszy nie byl. Dogrywka byla w zasiegu reki i szkoda ze sie nie udalo skoro final byl o krok. Cos ciezko nam sie gra z Palermo szczegolnie na wyjezdzie.
Wrocil Pirlo do skladu i od razu wtopa :lol:

To teraz pozostaje juz tyko ekscytowac sie przymiarkami transferowymi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 8:03

Gdy zobaczyłem podanie Pirlo do Robsona to przypomniały mi się odległe czasy jednak kilka minut później wróciłem do rzeczywistości. Mam dość Pirlo i Seedorfa w składzie. Chwała im za to co zrobili, zorganizować im piękne pożegnanie i dowidzenia. Czas zacząć nowy cykl a z tymi graczami Europy nie zwojujemy.

BTW - podanie Pastore genialne. Ile ja bym dał, żeby on trafił do Milanu...

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 11 maja 2011, 10:24

"Mistrzoswski" Milan wczoraj pokazał,że jest w sumie Nagi :lol: .Ta Ekipa w lidze angielskiej,została by zabiegana,zjedzona żywcem i obdarta ze skóry i byśmy grali może co drugi rok w Lidze Europejskiej.
Seedorf złapał forme od kilku lat,od lutego tego roku i wielu dało sie nabrać na turyste...Pirlo,to już wogóle człowiek,który powinnien dla swojego dobra odejść.
Abate - może zrobił jakiś tam postęp,ale jak dla mnie,to metamorfoza z papucia na lać :boruta: .
Dzisiejsza piłka,to wybieganie,fizyczność,gra bez piłki - wszystko,to poparte techniką,a Milan,to zaćiemniony team przez Mistrzostwo i oby Łysy otworzył oczy,nabrał pokory i nazywał rzeczy po imieniu...a nie pompować sztuczny balon,w tym jesteśmy przecież świetni...miszczowie,są dziś Mistrzami,ale to tylko początek trudnej drogi...bo Milan,to Klub Wielki,ale ze Słabą drużyną i taka jest prawda :?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 maja 2011, 14:57

BTW - podanie Pastore genialne. Ile ja bym dał, żeby on trafił do Milanu...
Dla mnie w ogole ten tercet egzotyczny w osobach Pastore,Ilicica i Hernandeza to prawdziwy kosmos. Jak juz kupie sobie kilka pol naftowych to cale trio trafi na Calderon :hardkor:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”