AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1077

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 15:22

szO
Bzdura na bzdurze, czuję się, jakbym wątek o kibicach czytał, nie wiem, do czego się wpierw przyczepić, więc... Do niczego się nie przyczepię. Jeśli myślisz, że Milan nie jest wybiegany, pozbawiony techniki, nie gra fizycznie, to po prostu nie ma o czym rozmawiać. ;)

Galliani ma ponoć bardzo mocno naciskać na Palermo w sprawie Pastorego, ciekawe.

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 11 maja 2011, 16:20

Wilmore - wiem,że macie tutaj "kółko wzajemnej adoracjii",znacie swoje poglądy na Milan,Ja tu jestem nowy i może dlatego,to wygląda jak demagogia,co napisałem post wcześniej :P ...ale pamietając Milanu Sacciego,Cappello i Carlo z 2003,4 roku śmiem twierdzić właśnie,że ten dzisiejszy Milan Maxa Mistrzostwski jest słabszy,od każdego tamtego z przed lat.Rozumie,że każda dekada w piłce ma swoje przyzwolenia i sposoby gry,ale na dziś jesteśmy tylko Wielkim Klubem.
Uważam właśnie,że Milan nie ma siły na pressing,niema wyrobionych schematów gry,jest za mało gry bez piłki,nie potrafimy
w meczu zrobić 5 stów na zdobycie bramki :arrow: można wiele jeszcze wyliczać mankementów.
Dla Ciebie,to bzdura na bzdurze-ok...ale dla Mnie ten Mistrzowski Milan ma więcej defektów niż zalet i zdania nie zmienie,dopóki trawi ten zespół choroba w postaci piłkarzy wyciśniętych jak cytryna przez Carlo.
Tak na prawde nasza cała druga linia jest mało mobilna,techniczna itd.Nam trzeba takich Princów z pięciu od zaraz.
Zresztą Abate z Anoninim są dla mnie synonimem i symbolem naszej przeciętnośći...Forza Milan :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 16:30

Wilmore - wiem,że macie tutaj "kółko wzajemnej adoracjii"
Tak, wszyscy się tu kochamy i uwielbiamy, pewnie. :lol:
ale pamietając Milanu Sacciego,Cappello i Carlo z 2003,4 roku śmiem twierdzić właśnie,że ten dzisiejszy Milan Maxa Mistrzostwski jest słabszy
Masz rację.
Uważam właśnie,że Milan nie ma siły na pressing
Nie masz racji.
niema wyrobionych schematów gry,
Nie masz racji.
jest za mało gry bez piłki
Nie masz racji.
nie potrafimy w meczu zrobić 5 stów na zdobycie bramki
Nie masz racji.
.ale dla Mnie ten Mistrzowski Milan ma więcej defektów niż zalet
Masz prawo do własnej opinii, pewnie. ;)
Tak na prawde nasza cała druga linia jest mało mobilna
Mało mobilna w porównaniu do czego? (w zasadzie pytanie o punkt odniesienia odnosi się do wszystkich poprzednich stwierdzeń, bo swoje stwierdzenia kategoryczne popieram wspomnieniami Milanu Carlo i LeoMilanu :wink: ).
Jak mi chcesz wyskoczyć z Barceloną, to się wstrzymaj - my do takiej roli w piłce aspirujemy, ale wiele, wiele pracy przed nami. Mam wrażenie jednak, że ani nie jesteśmy w tym punkcie, w którym widzą Milan rozentuzjazmowani fani po scudetto, ani w tym, który opisujesz. :)
Jak chcesz wyskoczyć z Milanem z lat 90, to też się wstrzymaj - porównania z Milanem z Aten nie wytrzyma ta ekipa jeszcze przez wiele miesięcy, jeśli nie lat, a przecież nie o to chodzi.
techniczna
:boje się:
Zresztą Abate z Anoninim są dla mnie synonimem i symbolem naszej przeciętnośći...
Abate?

Pewnie zaraz podskoczy jakiś kolejny piwus, który jak zobaczy, że bzdur nie argumentuję, to znów coś palnie :wink: , ale czytając Twój post mam wrażenie, jakbym czytał o Milanie Leonardo.
Tylko data dodania postu i nazwisko Boatenga mówi mi, że jednak piszesz o zespole Allegriego. :roll:
Mecze z Cagliari i Udinese będą o pietruszkę, i jeśli klub nie będzie miał jakiś zakulisowych interesów, to szczerze wątpię, by specjalnie się sprężał na te starcia, więc zamiast poradzić Ci obejrzenie meczów następnych, to zalecę Ci obejrzenie meczów poprzednich. :wink:

No ale fajnie, że jest w tym kąciku ktoś nowy. ;)
Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 16:45

Galliani ma ponoć bardzo mocno naciskać na Palermo w sprawie Pastorego, ciekawe.
Taki transfer przypomniał by budowanie ekipy na początku wieku i kupno Rui Costy. Z tym, że z Zamparinim mamy nie za dobrych stosunków i to główna przeszkoda na drodze do realizacji tego transferu. Ciekawi mnie czy Zamparini przy odpowiedniej ofercie(około 30 mln) brałby nas w ogóle pod uwagę. W zainteresowanie Barcy czy Realu nie wierzę, Ferguson będzie szukał innego pomocnika raczej, Chelsea chyba kupi Kakę. Więc zostajemy my, City i być może Juve z Romą.

Galliani właśnie wypowiedział się, że dzięki temy mercato będziemy w stanie rywalizować z Barcą i United, więc wierzę, że transfery będą w stylu takim jak 10 lat temu. Dodatkowo powiedział, że narazie transfer Taiwo wyklucza zakup Ganso. Z tego powodu liczę na nacisk w sprawie Pastore. Czytałem, że ma przyjść środkowy pomocnik, ofensywny pomocnik i drugi środkowy pomocnik w razie odejścia Gattuso. Liczę, że ci dwaj gracze do pomocy powalą nas, ale nie nazwiskiem a klasą sportową.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 16:48

Juve odpada, wydaje mi się, że zainteresowane będzie City (sprowadzi pewnie Kakę ;) ) i Roma. Sam Pastore pewnie będzie wolał dołączyć do nas.
Na ten moment to są dwa najbardziej palące punkty w drużynie - brakuje nam ofensywnego pomocnika i rozgrywającego (półlewego pomocnika w taktyce Allegriego) z prawdziwego zdarzenia. Nawet boki obrony będą wyglądały chyba lepiej, zwłaszcza, że dla ustawienia zespołu są to jednak mniej kluczowe punkty od tych w pomocy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 17:00

Kaka raczej trafi do Chelsea a City będzie brało kogo popadnie, więc na Pastore też będą mieli chrapkę a to oznacza, że nie mamy wtedy co szukać na Sycilii chyba, że Javier z góry zrezygnuje z ich oferty.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 11 maja 2011, 17:33

Powraca sprawa Sandro. Okazuje się, że ma portugalski paszport. W dodatku Spurs w tym roku odpoczną od pucharów, więc jest dodatkowy motyw. Mówi się o 10 mln E. Wydaje mi się, że to trochę mało, ale zobaczymy, jako mocny i szybki DM bardzo by się przydał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 17:43

Dziwny artykuł pojawił się na milannews, ich interpretacja włoskiego prawa transferowego różni się od tego, co od dawna się mówi na ten temat. :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2011, 17:45

Mete, skąd info, że Kaka idzie do Chelsea? Ostatnio mam niewiele czasu, żeby wszystko śledzić, także byłbym wdzięczny, jakbyś coś więcej na ten temat napisał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 17:46

Mete, skąd info, że Kaka idzie do Chelsea? Ostatnio mam niewiele czasu, żeby wszystko śledzić, także byłbym wdzięczny, jakbyś coś więcej na ten temat napisał.
Matka Kaki tak mówiła.
To znaczy nie konkretnie o Chelsea, a o Londynie, ale raczej wykluczam Arsenal czy Tottenham. ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2011, 17:49

Takiego źródła informacji się nie spodziewałem. :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 17:53

Wilmore podaj linka do tego artykułu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 maja 2011, 17:55

Matka Kaki tak mówiła.
To znaczy nie konkretnie o Chelsea, a o Londynie, ale raczej wykluczam Arsenal czy Tottenham.
Ktos niedawno wstawil linka na forum. Mowila,ze jada z Ryskiem do Londynu glosic slowo boze :rotfl: Niezle maja pod kopulami nasrane :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 17:57

Ktos niedawno wstawil linka na forum. Mowila,ze jada z Ryskiem do Londynu glosic slowo boze :rotfl: Niezle maja pod kopulami nasrane :lol:
Najważniejsze, żeby trzymali się z dala od Mediolanu i wtedy mogą sobie głosić słowo boże gdzie chcą.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 maja 2011, 18:05

W Milanie nie musieliby glosic Slowa Bozego,jako ze wiekszosc Wlochow to Katolicy :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”