Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 838

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 08 maja 2011, 17:26

Wenger powinien wiedzieć, ze duze posiadanie pilki nieznaczy wygranej... jak zwykle Arsenal w końcówce sezonu wysiadl...
Mazur----> co do kwot wydanych na transfery, nie stawiaj LFC koło City czy Chelsea... Te 2 kluby kupuja gwiazdy za gigantyczne pieniądze... LFC dopiero w ty okienku kupilo 2 pilkarzy za duze pieniadze ale trzeba bylo zastapic Torresa1

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 maja 2011, 17:47

LFC dopiero w ty okienku kupilo 2 pilkarzy za duze pieniadze ale trzeba bylo zastapic Torresa1
Aquilani 22 miliony, Johnson 17 milionów w lecie 09, Robbie Keane 20 mln rok wcześniej, Torres 20 mln Babel 12 mln Mascherano 20 mln w 07... serio? :]

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 maja 2011, 19:57

Jak mi jeszcze powiesz, skąd masz te dodatkowe 5 mln za Aquilani'ego, który przyszedł na Anfield za 17 mln funtów, to będę wdzięczny.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 maja 2011, 20:08

Fieldy, nie rozumiem po co rusz wspominasz o tych, którzy twierdzili, że Arsenal wypadnie z top4. Byli i tacy, którzy mówili takie rzeczy o United, ale to nic nie zmienia. Graliśmy jak zawsze o mistrzostwo, bo takie aspiracje ma wielki klub. Wydawało mi się, że Arsenal i jego kibice również myślą o swoim zespole w takich kategoriach.

Trochę upraszczając powiem, że wychodzi chyba na to, że ci co krytykują Wengera cenią Arsenal wyżej niż zwolennicy Francuza ;)

edit : http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 909409.stm
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 20:52 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 maja 2011, 20:12

Fakt, kwota była podana w euro a reszta w funtach więc źle przeczytałem. Nie zmienia to faktu, że i tak jest to duża kwota i takie kwoty idą co rok, a Xavier temu przeczy.

Wracając do tematu Arsenalu, o meczu nie ma co mówić bo w sumie już co miało być napisane zostało. Kilka spraw personalnych.

Djourou - zagrał fatalny mecz. Ostatnio, w sumie od kontuzji, gorzej mu idzie. Zaczął sezon nie najlepiej, wbijał się w górę, grudzień/styczeń to był taki moment szczytowy dla niego, potem równo i ostatnio właśnie kiepsko znowu gra. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego w tym sezonie, w obliczu kontuzji Vermaelena i złej gry Squillaciego naprawdę dobrze grał i godnie ich zastępował. Jednak nie oszukujmy się - wielu błędów w tym sezonie się nie uchronił.

Jeśli chodzi o parę stoperów na drugi sezon to wcale nie uważam, że Vermaelen-Djourou jest takie oczywiste. Koscielny wydaje się lepszy technicznie, spokojniejszy, lepiej wyprowadza piłkę z defensywy. Djourou jest wyższy i groźniejszy w powietrzu, ale gorszy technicznie i nie jest taki spokojny, sporo panikuje. Okres przygotowawczy będzie bardzo, bardzo ciekawy. Zobaczymy, jak to wyjdzie. Nie zdziwiłbym się, gdyby podstawowa para stoperów w następnym sezonie składała się z Vermaelena i Koscielnego, ale myślę, że Djourou też ma spore szanse. Pożyjemy, zobaczymy.

Jeśli chodzi o pozycję bramkarza na następny sezon to niektórzy uważają, że Szczęsny nie jest jeszcze w pełni gotowy i powinien iść na wypożyczenie gdzieś do Premier League. Ja tam myślę, że już jest gotowy i wiadomo - małe doświadczenie, wiek, to wszystko sprawi, że błędy popełni, ale jednak wolę, żeby błędy popełniał 21-letni bramkarz z akademii niż ktoś, na kogo wybulimy ładne kilka milionów funtów. Bo przecież nie ma żadnej gwarancji, że jeśli kupimy np. Reinę za 20 mln to obędzie się bez błędów. Tak po prostu nie będzie.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 08 maja 2011, 21:30

Reiny nie kupicie, nawet za 20 mln funtów :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 maja 2011, 22:00

Magnum pisze:Jeśli chodzi o pozycję bramkarza na następny sezon to niektórzy uważają, że Szczęsny nie jest jeszcze w pełni gotowy i powinien iść na wypożyczenie gdzieś do Premier League.
W sensie, że niby kto tak uważa? Dla mnie sprawa jest oczywista. Szczęsny i Fabiański mają w lecie czyste karty i walczą o bluzę z numerem 1. Osobiście postawiłbym na Wojtka, ale zobaczymy jak Wenger na to wszystko spojrzy po sezonie. Nie wiem czy którykolwiek z nich będzie chciał się jednak pogodzić z rolą zmiennika. Miejsca dla nowego bramkarza obecnie nie widzę i to nie jest pozycja, na której powinniśmy szukać wzmocnień. Są ważniejsze sprawy do załatwienia.

Johan faktycznie dzisiaj bardzo słabe zawody zaliczył, ale przez długi czas spisywał się w tym sezonie więcej niż dobrze, więc nie ma co wieszać na nim psów. Miał udział przy wszystkich bramkach dla Stoke, ale reszta zespołu dostosowała się dzisiaj do niego poziomem.

btw, czeher :idzze:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 maja 2011, 22:05

W sensie, że niby kto tak uważa?
Niektórzy angielscy kibice na forach :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 maja 2011, 22:39

Agent Samira Nasriego zdementował pogłoski o rzekomych przenosinach swojego klienta do Włoch. Alain Migliaccio podczas rozmowy z calciomercato.it powiedział, że ani Juventus, ani Inter nie pytały się o 23-letniego reprezentanta Francji.

- Juventus i Inter zainteresowane Samirem? Nic mi o tym nie wiadomo - stwierdził Migliaccio.

- Nie ma żadnego sporu z Arsenalem, wręcz przeciwnie. Właśnie zaczeliśmy negocjacje w sprawie nowego kontraktu, który obowiązuje do 2012 roku - stwierdził agent piłkarza.

To tyle. :P

Co ciekawe, coraz poważniejsze ploty chodzą że chcemy kupić.. Karima Benzemę..

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 maja 2011, 23:15

Magnum pisze:Co ciekawe, coraz poważniejsze ploty chodzą że chcemy kupić.. Karima Benzemę..
Wątpliwe. Benza przez większość sezonu był u nas 1 napadziorem, dalej by był gdyby nie kontuzja, przez którą odszedł na trochę dalszy plan w meczach z Barceloną. Real imo potrzebuje 4 dobrych napastników i jeżeli o mnie chodzi jestem bardzo zadowolony z tej czwórki którą mamy - Cris, Benza, Pipita i Ade. Jeżeli ktoś z tej czwórki jest kandydatem do zmienienia klubu to Ade, który u nas jest póki co tylko na wypożyczeniu.

Mirka Klose sobie weźcie za Ciamaka :wink:

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 10 maja 2011, 8:40

moja_stopa pisze:Reiny nie kupicie, nawet za 20 mln funtów :D
Arsenal nikogo nie kupi za 20mln F :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2011, 11:14

josey_wales pisze:Arsenal nikogo nie kupi za 20mln F :lol:
Ja wiem, ze cena ziemniaków poszła w gore, ale żeby za worek płacić 20 mln funtów to jest duza przesada :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 maja 2011, 15:02

Koscielny, Diaby, Rosicky kontuzjowani. Fabregas i Nasri maja szanse na gre. Najwazniejsze:

Vermaelen set to start against Aston Villa

:jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 maja 2011, 6:38

Kurde, Robin van Persie zaczął 17 spotkań w lidze, w sześciu wszedł z ławki na możliwe 36. To praktycznie PÓŁ SEZONU W PLECY. Mimo to, jest na trzecim miejscu w liście najlepszych strzelców ligi - 16 trafień w Premier LEague w tym sezonie, więcej niż kiedykolwiek wcześniej w jego karierze. We wszystkich rozgrywkach ma 20 bramek. Dajcie nam zdrowego Robina na cały sezon 11-12... proszę.. :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2011, 9:18

Robin średnio co 69 minut (jeśli o ligę chodzi) strzela, bądź asystuje. Nie wiem czy ktoś ma lepszą skuteczność.
traci 3 gole do Teveza i 5 do Berby, ale trzeba też pamiętać, że jakby Berba pół sezonu nie robił za rezerwowego, to pewnie też miałby dużo więcej bramek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”