Wszystko o ORLIKU - jakie obuwie, jakie warunki - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Re: Wszystko o ORLIKU - jakie obuwie, jakie warunki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 sie 2010, 15:11

Orlik2012 pisze:To znaczy, że powinno powstawać ich waszym zdaniem coraz więcej ?
No a nie :?: Tak jak napisał Cris7, im więcej boisk o dobrej nawierzchni tym większa szansa, że coraz więcej dzieciaków zechce pograć w piłkę niż w CSa np.

Orlik2012
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Orlik2012 » 11 sie 2010, 16:19

pewnie, że jeżdżę po Orlikach o gadam z cieciami ;) W zasadzie Cieć powinien być "Animatorem" który cokolwiek o sporcie wie i pomaga. trener to pewnie za duże słowo, ale wedle programu, kimś takim ów cieć powinien być. w rzeczywistości różnie to bywa.

Widzę, że puki co raczej same pozytywne głosy, co cieszy.

wracając do ilości orlików: kiedy ich jeszcze nie było, przecież też gdzieś graliście prawda ? Zastanawiam się czy faktycznie orliki zmobilizowały kogoś do aktywności. może grają Ci sami co wcześniej kopali piłkę gdzie indziej ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2010, 16:29

Orlik2012 pisze:może grają Ci sami co wcześniej kopali piłkę gdzie indziej ?
W dużej mierze tak. Ja mam 24 lata i gram z kumplami w piłkę nadal. Mieszkam na osiedlu, gdzie są 4 boiska do gry w kosza, więc dajemy radę 8)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2010, 17:25

wracając do ilości orlików: kiedy ich jeszcze nie było, przecież też gdzieś graliście prawda ? Zastanawiam się czy faktycznie orliki zmobilizowały kogoś do aktywności. może grają Ci sami co wcześniej kopali piłkę gdzie indziej ?
W moim przypadku kopałem tylko na hali w okresie jesienno - zimowym. Podobnie zresztą jak moja ekipa z pracy. Nie dość, że nowe boiska zmobilizowały do gry na otwartym powietrzu tych, co grali na hali, to jeszcze dołączyli nowi :)

Orlik2012
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Orlik2012 » 24 sie 2010, 11:43

mam jeszcze takie pytania:

w jakich godzinach otwarte są orliki w waszych miejscowościach ?
Pamiętacie jak to było w zimie ?
jest problem z rezerwacjami ?

Spotkałem się z takimi orlikami, które niemal całkowicie zajmowane jest przez grupy zorganizowane, tak że praktycznie nie ma szansy po prostu sobie przyjść i pokopać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2010, 13:07

Orlik2012 pisze: w jakich godzinach otwarte są orliki w waszych miejscowościach ?
Grałem w niedzielę na bytomskim orliku, otwarty do 22, choć ja grałem w samo południe przy kurewskim upale i myślałem, że:
- dostanę zawału
- stopy mi spali :lol:

Awatar użytkownika
Jenko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jenko » 06 wrz 2010, 17:51

Mam pytanie odnośnie Orlików. Czy Boiska bedą darmowe zawsze, przez pierwsze 5 lat, czy zależy to od samorządów, i jak to wpłynie jeśli zostanie wprowadzona opłata na frewencje na boiskach...

jazgotx
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jazgotx » 14 maja 2011, 19:18

Poleci ktoś jakieś buciki na orlika, tufy lub halówki? Cena do ok.130 zł :)
Co myślicie o tych:

http://allegro.pl/turfy-kipsta-na-orlik ... 52022.html

Albo jeszcze zastanawiałem sie nad Tiempo Naturallami III TF, a co wy polecacie?

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 maja 2011, 11:08

Gram w Tiempo pół roku i spisują się zarąbiście, dobra jakość a cena niewielka.

ACM13
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACM13 » 21 cze 2011, 15:17

Takie są ok.
Nie chodzić po asfalcie tylko przebierać na miejscu!
Załączniki
5.jpg
Podeszwa
5.jpg (88.74 KiB) Przejrzano 3915 razy
1.jpg
1.jpg (73.32 KiB) Przejrzano 3917 razy

ACM13
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACM13 » 21 cze 2011, 15:26

Kolory do wyboru a cena do 150 złotych.
Załączniki
tiempo-tf-606-5.jpg
Z góry
tiempo-tf-606-5.jpg (27.22 KiB) Przejrzano 3902 razy
tiempo-tf-606-4a.jpg
Podeszwa
tiempo-tf-606-4a.jpg (21.83 KiB) Przejrzano 3905 razy
tiempo-tf-606-1.jpg
tiempo-tf-606-1.jpg (29.57 KiB) Przejrzano 3921 razy

gaurgoth
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaurgoth » 28 cze 2011, 13:47

Witam. Szukam butów do amatorskiej, aczkolwiek dosyć częstej gry na Orliku/hali. Znalazłem dwóch potencjalnych kandydatów i są to Joma Top Flex (halówki, ale znajomy gra w nich na Orliku i mówi, że są ok) oraz Turfy Nike Five Bomba. Mój problem polega na tym, że nie wiem które wybrać :| Choć Jomy wyglądają mi na bardziej solidne (te Nike wyglądają jakby miały klejoną podeszwę), na dodatek o tych Top Flexach można znaleźć w necie sporo opinii, a o Bombach (swoją drogą głupia nazwa :D) ani widu ani słychu, a chcę żeby buty wytrzymały przynajmniej 2 sezony.
Poradźcie coś panowie i panie, może macie jakichś innych kandydatów, mój budżet to ok. 120 zł.
Pozdrawiam

PS.
Zalezy mi na czasie więc wkleję ten post w dwa różne tematy. Moderatorów proszę o wyrozumiałość :)

Danicen
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Orlik :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danicen » 15 cze 2013, 21:45

Witam userów! :)

Na początku informuję że zakładam ten temat bo nie mogę znaleźć nic na ten temat w internecie :)

Sprawa ma się następująco, parę ładnych lat (i kilogramów :)) temu ostro grałem w nogę, byłem jednym z lepszych graczy w drużynie nie chwaląc się ;) Niestety kontuzja, później brak chęci. Ale mniejsza z tym :)

Ostanio zebraliśmy ekipę i w weekendy gramy sobie w systemie normalnej ligi między drużynami z powiatu. Jakże wielkie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem że większość trików które stosowałem na normalnym boisku nie sprawdza się na orliku. Gdy się rozpędzę no cóż... Kończy mi się boisko :D

Po 1. Jakie obuwie polecacie na orlika? :) Moje stare koreczki już mi się rozleciały i muszę sprawić sobie coś nowego.

Po 2. Mam BARDZO DUŻE problemy z kondycją. Kiedyś grałem jako ofensywny pomocnik, zapieprzałem od naszego pola karnego do przeciwnika aż miło. Teraz trochę urósł brzuch, więc na jakiej pozycji teraz polecacie grać?

Po 3. Zawsze byłem dość surowy technicznie, polecicie jakieś treningi które sam w domu mogę stosować aby troszkę się rozwinąć? :)

I na końcu 4. - Macie jakiś wasz zestaw "kiwek" na orlika? :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 cze 2013, 22:19

1. Ja gram w halówkach, ale większość preferuje korki w których ja nigdy praktycznie nie grałem. Wszystko zależy od tego w czym Ci wygodnie.
2. Na bramce :lol: No jak nie masz siły biegać, to najlepiej obrona, im więcej będziesz grał i miał więcej siły to potem na bok, i ewentualnie powoli do przodu.
3. Zabawa z piłką. Kapkowanie, dookoła świata, ogólnie cała zabawa z freestyl'em
4. Narazie potrenuj technike i kondycje, potem będziesz mógł myśleć o kiwkach ;)

Kamilkos
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilkos » 03 mar 2016, 22:27

Na Orliku gram często, niby jest zakaz klasycznych korków ale mimo tego wiele osób gra w nich... wszystko jest fajnie do pierwszej krwi :)
Osobiście zaopatrzyłem się w ten model, ale jest ich wiele w kategorii na Orlik :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”