Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 430

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
pawcio3
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

APEL O POMOC DLA OLIWII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pawcio3 » 12 maja 2011, 0:37

Drodzy użytkownicy forum i fani PIŁKI NOŻNEJ!!!

Zwracam się z prośbą o pomoc dla 13 miesięcznej lublinianki Oliwii.
Oliwia urodziła się 29 marca 2010 roku z bardzo rzadką wadą układu kostnego – PFFD (procal femoral focal deficiency) niedorozwojem kości udowej w prawej nóżce, brakami w strukturze anatomicznej kości udowej, nieprawidłową budową stawu biodrowego, brakiem połączenia między głową kości udowej a trzonem kości udowej, deformacją stref odpowiedzialnych za wzrost kości co powoduje, ze nóżka nie rozwija się prawidłowo i nie rośnie. Z miesiąca na miesiąc wada pogłębia się – zdrowa nóżka rośnie, krótsza nóżka nie rośnie wcale lub bardzo wolno co powoduje, że różnica w długości obu nóżek zwiększa się systematycznie. Specjaliści przewidują iż w przypadku nie podjęcia terapii, w wieku dorosłym różnica w długości obu nóżek Oliwki może wynieść nawet 35 cm!.
Już w tym momencie różnica w długości nóżek dziewczynki wynosi ponad 9 cm, gdzie tuż po urodzeniu było to tylko 5,3 cm. Szansą na całkowite wyleczenie wady jest seria skomplikowanych zabiegów w USA przeprowadzonych przez wybitnego specjalistę w tej dziedzinie. Niestety nic za darmo, koszt dwóch pierwszych i najważniejszych zabiegów to ponad 200 tysięcy dolarów!!!. Jest to kwota ponad możliwościami finansowymi jej rodziny.

Artykuły o Oliwce ukazały się w jednym z wydań Dziennika Wschodniego:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /341988018 oraz w Kurierze Lubelskim: http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci ... l?cookie=1

Reportaż o Oliwce w Internetowej Telewizji Lublin: http://www.itvl.pl/news/kilka-centymetr ... iwki-pukas

Więcej informacji o Oliwii można przeczytać na stronie:http://www.oliwiapukas.blogspot.com/

Oliwka jest podopieczną Fundacji Dzieciom Zdążyć z Pomocą: http://www.dzieciom.pl/11802

Dodatkowo można pomóc zakupując przedmioty na aukcjach charytatywnych w serwisie Allegro z których zyski przeznaczone będą na leczenie i rehabilitacje Oliwki. Link do aukcji: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=21303057

Jeśli ktoś z użytkowników forum ma jakiś pomysł, znajomości i zechciałby pomóc w pozyskaniu ciekawych przedmiotów z branży sportowej, muzycznej czy jakiejkolwiek innej to proszę o info. Można też pomóc w inny sposób np. poprzez przekazanie czegoś od siebie na aukcje charytatywne, przekazanie 1% podatku lub darowizny na leczenie i rehabilitację Oliwki.
Wszystkich tych, którzy w jakikolwiek sposób mogą wesprzeć prowadzoną akcję proszę o kontakt.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

mail: pawcio3@wp.pl

kibic9090
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic9090 » 14 maja 2011, 22:22

UWAGA! BOJKOTUJEMY OTWARCIE STADIONU PGE W GDAŃSKU, MECZ POLSKA - FRANCJA B, W ZWIĄZKU Z WYSOKIMI CENAMI BILETÓW, KTÓRE USTALIŁ PZPN! PRZYŁĄCZCIE SIĘ DO AKCJI, JEST NAS CORAZ WIĘCEJ, JEST SZANSA ŻE PROTEST SIĘ UDA I TRYBUNY BĘDĄ ŚWIECIĆ PUSTKAMI. http://www.facebook.com/bojkot.gdansk?sk=wall .

PS. MÓWCIE O AKCJI ZNAJOMYM, ZWŁASZCZA W TRÓJMIEŚCIE!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 maja 2011, 23:10

W ogóle niesamowitą sprawą jest to iż na otwarcie jednej z aren EURO będzie grał 2. garnitur przeciętnej reprezentacji(Francja dobrą ekipą na tą chwile nie jest).
Widać jaką Polska ma reputację w europie.

kibic9090
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic9090 » 15 maja 2011, 9:15

Akcja jest wymierzona w PZPN, Lato zamiast promować stadion i zrobić tanie bilety żeby przyszło 40tys. ludzi robi bilety po 250zł, a miało być tanio dla rodzin. Przychodząc na mecz, nabijacie konto Lacie i PZPN-owi. Ja jestem z Gdańska, chciałem iść na ten mecz, ale nie pójdę bo mam dość tych zachłannych leśnych dziadów, którzy niszczą polską piłkę i kibiców.

kuba7178
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kuba7178 » 20 maja 2011, 12:08

http://footballmania-james.blogspot.com ... tacji.html

statystyki i rekordy reprezentacji Polski

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 23 maja 2011, 18:16

No i stało się. Mecz z Francją nie na PGE Arenie ale w Warszawie.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 25 maja 2011, 10:55

Gdzie będzie ten mecz, to bez znaczenia. Na Euro wszystko będzie na pewno w porządku z tymi naszymi stadionami; jestem bardzo spokojny. Teraz wolę przyjrzeć się grze naszych. Jak większość, jestem smutny. Coś mi jednak mówi, że od tych najbliższych meczów może rozpocząć się marsz naszych. No chyba, że znowu odzywa się we mnie typowo polska nadzieja kibica, który po meczu zawoła w duszy: "Nic się nie stało (...)".

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2011, 17:18

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,99 ... laby_.html
Abstrahując od pomysłu gry Maora dla Polski, to praca tego człowieka polega głównie na selekcjonowaniu czyli ocenianiu potencjału zawodników? Powołanie dla Klicha, nie dla Małeckiego, bo Małecki nie wraca do obrony? Chociaż w tym sezonie Patryk haruje na całej długości boiska (ze zmiennym skutkiem), często wyręcza Cikosa, a z Lechem grał jako trzeci defensywny pomocnik? Powoływanie Mierzejewskiego z ostatniej Cracovii chociaż Smuda brzydzi się korupcją i zawodnicy z taką przeszłością mieli nigdy u niego nie grać?
Więcej oglądamy reprezentację degrengolady umysłowej Franza niż grę reprezentacji. To jest idealny moment by zrobić ze Smudą to co z Beenhakkerem.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 26 maja 2011, 18:47

Kadra Francji na mecz z Polską
Bramkarze: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marsylia), Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux)

Obrońcy: Eric Abidal (Barcelona), Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Adil Rami (OSC Lille), Mamadou Sakho (Paris St Germain), Younes Kaboul (Tottenham Hotspur), Bacary Sagna (Arsenal Londyn), Patrice Evra (Manchester United)

Pomocnicy: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Abou Diaby, Samir Nasri (obaj Arsenal Londyn), Yohan Cabaye (OSC Lille), Yann Mvila (Stade Rennes), Marvin Martin (FC Sochaux), Blaise Matuidi (St Etienne)

Napastnicy: Karim Benzema (Real Madryt), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paris St Germain), Florent Malouda (Chelsea Londyn), Jeremy Menez (AS Roma), Franck Ribery (Bayern Monachium), Loic Remy, Mathieu Valbuena (obaj Olympique Marsylia), Charles Nzogbia (Wigan Athletic)
A miała być Francja "B" :mrgreen:

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 18:51

Jestem trochę zdegustowany postawą PZPN - wysokie ceny w Gdańsku, niższe w Warszawie. Rozumie, iż protest kibiców coś jednak dał? Mam nadzieje....

A co do tych spotkań - zapowiada się ciekawie. Rzeczywiście miała być Francja B a tutaj przyjemne zaskoczenie. Jestem ciekawy jak sobie nasze Asy poradzą z niektórymi zawodnikami. Jestem ciekawy na ile podany skład Francji rzeczywiście zostanie "zrealizowany". Chcę zobaczyć Trójkolorowych w najsilniejszym składzie - byłby to dobry sprawdzian dla naszych :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 maja 2011, 21:06

Szykuję się kolejny wpierdol. Przynajmniej może ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i wypierdoli Smudę, bo ile można. Już jakiś czas temu stał się błaznem większym od Tulipana.
Nie można mieć większych pretensji do składu kadry, brakuje przede wszystkim Małeckiego, bez powodu, bo te argumenty jakich używa Smuda są dla rozbawienia dziennikarzy na konferencji. Akurat powołanie Klicha mi się podoba, może mu to coś da, bo prezentuje się dobrze na tle innych naszych zawodników z tej pozycji. Ł.Mierzejewskiego można pominąć bo jest to kompromitacja nawet dla tak słabo spisującej kadry.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2011, 0:55

Jarzinho pisze:Szykuję się kolejny wpierdol. Przynajmniej może ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i wypierdoli Smudę, bo ile można.
Oj można, można...
Jarzinho pisze:Nie można mieć większych pretensji do składu kadry, brakuje przede wszystkim Małeckiego, bez powodu, bo te argumenty jakich używa Smuda są dla rozbawienia dziennikarzy na konferencji.
Do składu nie, ale kadra coraz bardziej przypomina cyrk objazdowy. Ja na dziś nie widzę trzonu kadry, jakiegoś szkieletu, co w perspektywie zbliżającego się Euro zaczyna przerażać.
Jarzinho pisze:Akurat powołanie Klicha mi się podoba, może mu to coś da, bo prezentuje się dobrze na tle innych naszych zawodników z tej pozycji. Ł.Mierzejewskiego można pominąć bo jest to kompromitacja nawet dla tak słabo spisującej kadry.
Mnie dziwi to, że jak Leo powoływał cudaków, to wszyscy od razu jeździli po nim co nie miara. W przypadku Smudy przeszliśmy do poziomu robienia sobie z tego beki. Doszło do tego, że kadry nie oglądam, bo szkoda mi czasu... Przykre, bo kiedyś był to dla mnie obowiązkowy pkt każdej międzynarodówki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2011, 10:38

Mnie dziwi to, że jak Leo powoływał cudaków, to wszyscy od razu jeździli po nim co nie miara
Bo Polacy byli urażeni drewnianymi domkami i szczerą oceną sytuacji polskiego futbolu. Większość argumentów przeciwko Holendrowi była kompletnie bez sensu, jego przeciwników napędzała wrogość do tego, co nie polskie, i niechęć do jego szczerych analiz.
Smuda jest swój, do tego jest zabawny, wypisz-wymaluj Dyzma, to można się ponabijać.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2011, 10:44

peler pisze: A miała być Francja "B" :mrgreen:
O ile się orientuje, to mecz z Francją nie jest w terminie Uefa, wiecz Polska może zagrać coś w rodzaju Francji B, która jest i tak lata świetle przed Polską A :wink:
Blanc powołał 25 graczy jak widzę, można zakładać, że 6,7 zwolni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”