Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 18:59
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 19:23
No to właśnie o to mi chodzi. Skoro zebrane dowody nie potwierdzają zajścia czy też nie są wystarczająco solidne to nie sposób jest ukarać Sergio a przynajmniej nie za ten paragraf. Czego wobec tego oczekujesz?RealFan pisze:Ale jakie inne dowody miałyby być? Ich istnienie jest właściwie niemożliwe. Tylko to nagranie i ewentualnie zeznania zawodników. To nie Sędzia Anna Maria Wesołowska na TVN, by obok stał np. Arbeloa z dyktafonem.
RealFan pisze:Czemu z pupy? Ja wiem, że drastyczny i szkodliwość czynu zupełnie inna, ale w wielu przypadkach (oczywiście nie zawsze) dowody są takie same. Słowo przeciw słowu, bo naocznych świadków może nie być. A nie, słabsze są, bo nie ma żadnego nagrania.
Oczywiście. Dlatego również nie ma co liczyć na to, że mógłby być świadkiem.RealFan pisze:Obawiam się, że arbiter nawet jakby coś słyszał, to mógłby nie znać hiszpańskiego.
JAKIEGO RASIZMU? Ja pierdole skoro nikt i nic nie jest w stanie udowodnić/potwierdzić, że Busquets wyzwał Marcelo od małpy to jak można pisać, że był rasizm a UEFA nie ukarała? Ręce opadają. To nie te czasy kiedy wyroki zapadają jeszcze przed rozprawą. Tyler (sorry, że skróciłem nick, ale nie chciałbym się pomylić) pewnie tylko czeka aż nawiążą do Franco, ale wcale nie mam takiego zamiaruRealFan pisze:O jaki precedens? UEFA nie ukarała rasizmu (w ich słowniku to jest rasizm)
Primo - to zdaje się była oddzielna sprawa.RealFan pisze: ewidentnych symulacji zawodników mających na celu wymuszenie czerwonej kartki u rywala. Zazwyczaj się tym nie zajmują, bo nikt tego nie zgłasza. Jeśli jednak teraz tak zrobili, to należałoby oczekiwać, że będą tak robić zawsze i nikt kary z podobnego tytułu nie dostanie. Jak dostanie, to na pewno zostanie to nagłośnione przez pewne media.
W którym momencie przebiega granica pomiędzy uderzeniem a blokowaniem?Babel pisze:W ubieglym roku Thiago Motta nie uderzyl, jedynie blokowal zawodnika i ten faul nie zsługiwal nawet na zołta kartke, a mimo to pauzowal w finale.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 maja 2011, 19:35
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 19:48
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 maja 2011, 20:30
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 20:32
Wyjaśnię może inaczej to co napisałem już wcześniej.Babel pisze:Ale "Say no to racism" jest na spotach reklamowych, wiec dziwne, ze traktowana te sprawe w stylu - nie ma ciala, nie ma zbrodni.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 20:44
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2011, 20:58
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 21:19
Nie wiem czemu miałby kłamać ani nawet nie sugeruję, że kłamał. Różnica pomiędzy 'morro' a 'mono' jest niewielka żeby nie powiedzieć minimalna kiedy mówimy o takiej sytuacji jaka miała miejsce w trakcie 1/2 finału Ligi Mistrzów z udziałem Realu Madryt i FC Barcelony. Nie traktuj tego jako jakiś atak, ale wydaje mi się, że Marcelo również mógł źle usłyszeć. Zresztą mniejsza o to, nie chciałbym brnąć w tym kierunku bo nie taki miałem cel. Sęk w tym, że nie można być świadkiem we własnej sprawie a co za tym idzie nie można skazać Sergio na zasadzie słowo Marcelo vs słowo Busquetsa. To nie ma nic wspólnego z piłką nożną czy rasizmem - tak po prostu jest.RealFan pisze:Właściwie załóżmy, że jest słowo przeciwko słowu, choć o ile mi wiadomo UEFA nikogo nie przesłuchiwała. Dlaczego Marcelo miałby wtedy kłamać w tak poważnej sprawie? Musiałby mieć jakiś mocny powód.
Tylko takie, że miałem zamiar podjąć dyskusję na temat kwestii Marcelo a Busquets. Na inne tematy nie zbaczam choć i tak pociągnięto mnie tutaj trochę za język i niepotrzebnie odgrzewam stare sprawy. Już się jednak ogarnąłem i jeżeli mamy kontynuować pisaninę to tylko na temat największego rasisty wśród aktorówRealFan pisze:Oczywiście masz rację, że symulacje to był osobny wniosek/skarga, tylko co to ma za znaczenie w tej kwestii?
Na temat decyzji o niekaraniu Busquetsa za rzekome wyzywanie Marcelo od małpy? Oczywiście nie zmienię, ale chciałbym wyraźnie zaakcentować, że nie jest to opinia na zasadzie 'NIE bo NIE'. Opisałem chyba wystarczająco dokładnie swój punkt widzenia i jeżeli ktoś chciałby mnie atakować to nalegałbym jednak na atakowanie mojej argumentacji a nie mnie, Barcelony, kibiców Barcelony czy wuj wie kogo/czego jeszcze.RealFan pisze:Generalnie jednak wiem, że zdania nie zmienisz.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 maja 2011, 21:23
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 21:47
Jeżeli zdołasz to zrobić w taki sposób, że nie uchwyci Cię kamera (czytanie z ruchu warg), mikrofon ani sędzia to tak - zostanie słowo przeciwko słowu.MGiggs pisze:Moge teraz zawodni x powiedziec zawodnikow y ,, pier.. sie bambusie,, i zostanie slowo przeciwko slowie.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2011, 22:02
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 22:29
Yyy, ale chyba odwróciłeś sytuację. Skoro pozwanym był Busquets to należało udowodnić jego winę a nie niewinnośćMorrow pisze:Skoro były dowody na niewinność Sergio to w interesie Uefy byłoby je przedstawić tak żeby sama się nie ośmieszała.
Mimo wszystko to jest raczej wyjątkowa sytuacja bo z reguły mówiąc rasizm na stadionach mamy na myśli trybuny. Takie coś dużo łatwiej kontrolować i karać. Wydarzenia na murawie, wśród piłkarzy to co innego.Morrow pisze:Jeśli już takowy rasizm się pojawia (albo nie) to i tak nic nie mogą zrobić bo nie mają ku temu środków.
A skąd wiesz, że zagra?Morrow pisze:Ja tam się cieszę, że Busquets zagra, jak mamy mierzyć się z Barceloną to niech to będzie najmocniejsza Barcelona.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 maja 2011, 23:23
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 23:35
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio