FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1349

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 23:44

Professor Chaos pisze:. Mam nadzieję, że wyjazdowe też we wtorek zaprezentują.
drugi komplet ma byc czarny :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 23:46

Dopiero się dowiedziałeś Bienias? :o :lol:

Czekam z niecierpliwością na ten drugi komplet właśnie bo zapowiada się hit jak dla mnie i prawie na pewno kupię nawet pomimo Qatar Fundation na klacie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2011, 23:51

Pewnie, że Uefa nie musi udowadniać dlaczego wydała taki a nie inny werdykt, nie ma takiego obowiązku ale skoro już cały świat obiegło nagranie, które część kibiców innych drużyn chciało widzieć jako dowód na rasizm Busquetsa to miło byłoby wiedzieć dlaczego Uefa tego tak nie zakwalifikowała i ewentualnie jak oni i na jakiej podstawie odczytali słowa Sergio bo raczej wiadomo, że zasłaniając gębę nie mówił niczego miłego do Marcelo. Ot, czysta ciekawość.
Mentor pisze:Mimo wszystko to jest raczej wyjątkowa sytuacja bo z reguły mówiąc rasizm na stadionach mamy na myśli trybuny. Takie coś dużo łatwiej kontrolować i karać. Wydarzenia na murawie, wśród piłkarzy to co innego.
Trudno jednak oczekiwać prawidłowych zachowań na trybunach skoro sami aktorzy się nie stosują do podstawowych zasad. Oczywiście, że trudniej jest kontrolować to co się dzieje na boisku ale w tym przypadku egzekwowanie surowych kar na ile to możliwe to podstawa. Od razu zaznaczę, że nie piję w tym momencie do Busquetsa bo ja tam się nie znam i nie wiem co on powiedział, kto będzie chciał będzie twierdził, że to rasista, kto inny będzie twierdził, że zapraszał Marcelo na imprezę. Osobiście wątpię w jego niewinność ale zgadzam się, że nie jest łatwo o ile w ogóle możliwe udowodnić mu winę.
A skąd wiesz, że zagra? :P
Zakładam, że zagra. A nawet jeśli usiądzie na ławce to wolę żeby to była decyzja Guardioli a nie podteksty, że nie grał bo Uefa was skrzywdziła.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 maja 2011, 0:07

Mentorze gotuje sie kiedy widze ten marionetkowy swiat.Dla Ciebie uefa powiedziala i tak bylo, jestes idealista.Nie mam zamiaru czytac wszystkiego bo czytam dobrze.Ja widze problem Ty jak kazdy fan Barcy atak na swoj klub.Gdyby Ronaldo tak pojecha po Abidalu pisalbys zupelnie inaczej,wtedy bys nie pisal o domniemaniu niewinnosci.

Oczywiscie proba rozmawiania o problemie konczy sie fobiami Barcelonskimi i kompleksami

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2011, 0:50

Gotujesz się strasznie MGiggs. Jakoś z innymi osobami mogłem powymieniać poglądy, napisałem całkiem sporo i każdy chyba wszystko zrozumiał tylko Ty wpadłeś i coś bredzisz. Także specjalnie dla Ciebie odpowiem raz jeszcze.
MGiggs pisze:Przy calym zamieszaniu ucieka nam głowny argument-rasizm, tutaj nikogo widze nie obchodzi co powiedział Sergio. Wazniejsze że jest mu nie udowodniono...pal licho jak było naprawde.
Obchodzi nas tyle tylko, że nie wiemy co powiedział i nie mamy możliwości się do wiedzieć bo niby jak? Wytłumacz mi to MGiggs. UEFA być może również nie wie i dowiedzieć się nie może bo niby jak?

Napisałem wcześniej o jakie słowo chodzi, jakie słowo jest problemem. Czytałeś? Zrozumiałeś w czym tkwi problem? Czy może nie zmusisz się do ogarnięcia tego, że marnej jakości nagranie na pozwala jednoznacznie stwierdzić czy padło słowo 'mono' czy 'morro'? Nie wiemy jak było naprawdę i pewnie się nie dowiemy. Różnica polega na tym, że skoro nic poza słowami pokrzywdzonego nie działa na niekorzyść Sergio to ja uważam werdykt UEFA za naturalny a dla niektórych normalne byłoby ukaranie Hiszpana bez względu na to czy doszło do 'przestępstwa' czy też nie. Jak to określiłeś? Pal licho jak było naprawdę? No właśnie :roll:
MGiggs pisze:Dlaczego Uefa nie podala to co powiedzial Sergio ?
Bo nie wie co powiedział? Albo dlatego, że nie tłumaczy się ze swoich decyzji? Albo obydwa powody? Nie wiem.
Mentor pisze:Gdyby Ronaldo wyjecha z takim tekstem na Abidala ciekawe czy bylibyscie tak wyrozumiali :rotfl:
:rotfl: Też lubię tego emota. Fajoski jest. :rotfl:
MGiggs pisze:Ja widze problem, niektorzy widza korzyscie ze jego gracz zagra, h....uj z rasizmem, wazne ze mu nie udowodniono, nie ma ciala nie ma ofiary
Ja widze problem, niektorzy widza skandal, ze nie ukarano nielubianego pilkarza Barcelony, h....uj z prawda, niewazne czy mu udowodniono, nalezalo go ukarac.

Napisałem bardziej po Twojemu. Może załapiesz.
MGiggs pisze:Dla Ciebie uefa powiedziala i tak bylo
Co powiedziała? Nie czytałem niczego także podziel się. Czytałem tylko, że "UEFA odrzuciła wniosek o ukaranie Sergio Busquetsa za rzekome rasistowskie słowa skierowane pod adresem Marcelo w półfinałowym meczu Ligi Mistrzów w Madrycie." i nic poza tym nie wiem. Naprawdę nie wiem co powiedział Sergio. Ty też nie wiesz, ale widzisz problem, że nie został ukarany.
MGiggs pisze:Nie mam zamiaru czytac wszystkiego
Bardzo 'mądre inaczej' posunięcie. Czapki z głów naprawdę.
MGiggs pisze:Oczywiscie proba rozmawiania o problemie konczy sie fobiami Barcelonskimi i kompleksami
Skoro mogę toczyć normalną dyskusję z RealFanem czy Morrowem a z Tobą nie to może problem leży po Twojej stronie?
MGiggs pisze:Gdyby Ronaldo tak pojecha po Abidalu pisalbys zupelnie inaczej,wtedy bys nie pisal o domniemaniu niewinnosci.
Skoro lubisz przykłady to i ja zapodam. Wyobraź sobie następującą sytuację:

Półfinał LM pomiędzy Barceloną a Realem. Chłopaki sobie grają aż tu nagle - zupełnie poza akcją - Pedro pada na murawę trzymając się za kostkę. Arbiter nic nie widział więc gra toczy się dalej. Po meczu Pedro mówi, że Rooney kopnął go w kostkę, ale żadna kamera wyraźnie tego nie zarejestrowała a sędzia nic nie widział. Nagranie pokazuje tylko, że Wayne był blisko Pedro i być może był kontakt, ale ujęcie jest słabe i nie sposób tego jednoznacznie stwierdzić. Pytanie dnia - Rooney powinien zostać ukarany? Moim zdaniem nie powinien, ale Twoim chyba tak?

Poza tym trzeba być bezczelnym żeby najpierw napisać, że nie ma się zamiaru czytać wszystkiego a potem sugerować, że próbuje się rozmawiać.
Morrow pisze:Pewnie, że Uefa nie musi udowadniać dlaczego wydała taki a nie inny werdykt, nie ma takiego obowiązku ale skoro już cały świat obiegło nagranie, które część kibiców innych drużyn chciało widzieć jako dowód na rasizm Busquetsa to miło byłoby wiedzieć dlaczego Uefa tego tak nie zakwalifikowała i ewentualnie jak oni i na jakiej podstawie odczytali słowa Sergio bo raczej wiadomo, że zasłaniając gębę nie mówił niczego miłego do Marcelo. Ot, czysta ciekawość.
Oczywiście, że tak byłoby najlepiej. Chciałbym znać szczegóły, żeby nie było niedomówień, ale niestety tak nie jest, UEFA zachowuje się jak zwykle a obrywa się nie wiedzieć czemu również Barcelonie i jej kibicom.
Morrow pisze:Osobiście wątpię w jego niewinność ale zgadzam się, że nie jest łatwo o ile w ogóle możliwe udowodnić mu winę.
Ja również wątpię w zupełną niewinność Sergio tzn. coś mu powiedział i pewnie to było coś obraźliwego albo prowokującego, ale czy rasistowskiego? Nie wiem, ale tej opcji też nie odrzucam/nie wykluczam. Mogło tak być.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 17 maja 2011, 7:41

Mentor pisze: Ja również wątpię w zupełną niewinność Sergio tzn. coś mu powiedział i pewnie to było coś obraźliwego albo prowokującego, ale czy rasistowskiego? Nie wiem, ale tej opcji też nie odrzucam/nie wykluczam. Mogło tak być.
No właśnie: mogło tak być. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeżeli Real i Barcelona aspirują do bycia klubami innymi niż wszystkie, to tego typu sytuacji powinno w ogóle nie być. Taki Xavi czy Iniesta zachowują się zupełnie inaczej od Busiego - tak to wygląda przynajmniej powierzchownie, bo nie wiemy co dokładnie oni tam mówią rywalom w trakcie meczów, np. z Realem. Barca to więcej niż klub: zachowanie jej graczy też takie powinno być. Wystarczy spojrzeć, do czego odwołuje się FC Barcelona w swoim emblemacie: m.in. do krzyża. Z drugiej strony jest Real i jego tradycyjna szlachetność nijak się ma do obecnych czasów i agresywnej postawy w tych właśnie spotkaniach z Barcą. Real Madryt jest klubem o wspaniałej historii, lecz jego brutalna gra w meczach z Barcą dziwnie korespondują z czymś takim:

http://ekai.pl/wydarzenia/sport/x41823/ ... tki-bozej/

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 17 maja 2011, 10:56

:haha:
Pilkarze Realu byli tradycyjnie po zdobyciu tytulu czy pucharu u swieckich wladz miasta i regionu,a takze tradycyjnie w katedrze, a jedni (katalonski dziennikarze, a za nimi kibice) zrobili z tego odwrocenie uwagi od zdobycia mistrzostwa przez Barcelone (mimo, ze ta swietowala dwa dni pozniej),a drudzy (jacys kretyni z polskiego serwisu) ofiarowanie pucharu Matce Boskiej :rotfl:
Co do sprawy Busiego: nie bylo chyba tam jakchs twardych dowodow, oprocz tradycyjnego "slowo przeciw slowu) obu zawodnikow i zapisu, z ktorego byc moze definitywnie i z cala pewnoscia nie mozna nic stwierdzic, ale jak ktos juz zauwazyl, jezeli UEFA przy dzisiejszem poziomie technologii nie potrafii rozstrzygac takich spraw, to niech sie nie osmiesza z podobnymi haslami.
Co do samej UEFY,
fakty: zawodnicy Realu wymuszaja zolete kartki, werdykt - trener ukarany zawieszeniem na jeden mecz, zawodnicy ukarani karami finansowymi, Iniesta wymusza tak samo zolta kartke, werdykt - nie ma zadnej kary
fakty: zawodnicy Arsenalu i Milanu symuluja (Eduardo ,Dida), werdykt - zawieszenie, zawodnicy Barcelony symuluja w jednym meczu (Busi,Alves,Pedro0, werdykt - skarga odrzucona
Mou dostaje bezprecedensowa kare 4 spotkan zawieszenia, zadnego uzasadnienia, z jakich konkretnie powodow, za jakie slowa, jakie zlamano przepisy, sad kapturowy w czystej postaci
Rowni i rowniejsi

P.S. I oficjalne stanowisku klubu ustami rzecznika Barcelony :
Mamy nadzieję, ze UEFA bedzie nas broniła

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2011, 12:37

tylerdurden czy ty chesz sie bawic w bagnie? Ile razy wasi zawodnicy symulowali faule? Jak czesto zachowywali sie niczym chamy z obory? czy tez zadales kar? Osmieszales wladze krajowe jak i europejskie? Jakos nie przypominam sobie

Przypominam sobie zachowanie pewnego zawodnika ktory w jednym meczu:
- skopal przeciwnika
- brutalnie faulowal oraz zachowywal sie agresywnie wobec zawodnikow druzyny przeciwnej
- obrazil sedziego
- mimo czerwonej karki nie zszedl do szatni a wrecz pod koniec meczu wbiegl na murawe.

Pamietam ze Real mial az tyle godnosci ze sie odwolal.

Mou dostaje bezprecedensowa kare 4 spotkan zawieszenia, zadnego uzasadnienia, z jakich konkretnie powodow, za jakie slowa, jakie zlamano przepisy, sad kapturowy w czystej postaci
tez uwazam ze to skandal. powinien dostac wiecej niz 5. Jednoczesnie mam nadzieje ze Rosell pozwie go do sadu i wygra piekne przeprosiny.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 17 maja 2011, 12:40

tylerdurden pisze: Mou dostaje bezprecedensowa kare 4 spotkan zawieszenia, zadnego uzasadnienia, z jakich konkretnie powodow, za jakie slowa, jakie zlamano przepisy, sad kapturowy w czystej postaci

Trzeba być istotą wyjątkowo prymitywnego myślenia, żeby nie wiedzieć z jakiego powodu Mou został ukarany. Łopatologiczne metody nie mogą odejść do lamusa, bo tacy jak ty całe życie będą nucić pod nosem "Per que ?"

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 maja 2011, 12:44

Bienias pisze:Pamietam ze Real mial az tyle godnosci ze sie odwolal.
Odwołał się nie od czerwonej kartki, a od ilości spotkań (10 :!: ) na które Pepe został zdyskwalifikowany o ile pamiętam. Nie wiem co jest w tym zaskakującego i niegodnego.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 17 maja 2011, 13:11

To, że od takiego chamstwa wstyd się odwoływać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2011, 13:42

Za taka kumulacje 10 to bylo minimum za ktore Real powinien dziekowac.
Dla przykladu Pinto zachowal sie skandalicznie w meczu z Realem za co dostal 3 mecze zawieszenia. Barca sie nie odwolala. Ja wiem ze w przypadku Messiego czy innego cracka moze by sie odwolali. Jednak fakt jest taki ze w tym przypadku pokazali klase.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 maja 2011, 14:05

Obrazek

Wyjazdowe żółto-niebieskie? Całkiem fajnie. Oby też sprawdziły się te niebieskie spodenki od pierwszego kompletu, czerwone są ble.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2011, 14:13

Ja również liczę na niebieskie spodenki do pierwszego kompletu. Te żółte koszulki to nie wiem skąd oni wytrzasnęli, ale źródło jakieś młodzieżowe chyba więc to bez znaczenia. Drugi komplet będzie czarny przecież.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 maja 2011, 14:17

Obrazek

Niebieskie raczej pewne. Wydaje mi się jednak, że wyjazdowe będą zółte (jw.), zobaczymy dzisiaj o 22.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”