Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1333

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 maja 2011, 17:57

Wybiera się ktoś 27 Lipca do Berlin na mecz z Hertą ?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 18 maja 2011, 21:13

Oglądał ktoś mecz z Murcją? Luźny, leniwy meczyk, do oglądania na spokojnie. Dużo wychowanków zagrało, niektórych nawet nie kojarzyłem z Castilli. W końcu zagrali Dudek i Leon, dla których to był pewnie ostatni występ w Realu w ogóle. No i Carvalho, strasznie się postarzał i przytył ostatnio, wiek robi swoje :lol: :rotfl:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 18 maja 2011, 21:24

Oglądałem.

Kpiną dla mnie jest to, że Leon najprawdopodobniej wylatuje po sezonie i gra raz na pół roku ( w sensie dosłownym), a taki Adebayor to gra co chwile.
Ja rozumiem, że taktyka i długie piłki i ogólnie mecz życia z Tottenhamem, ale gdzie kurna z tym drewnem. On kompletnie nie pasuje do PD, gadanie, że przyda się na jakieś angielskie obrony jest dla mnie głupie, bo aż szkoda pisać, że przeciwko jakimś tam angielskim drużynom nie możemy grać normalnie, ładnie, tylko na drewniaka.
Leon może jakiś boski szczególnie nie jest, ale na zmiennika to może być świetny. Ciekawe co zrobił, że Mou tak go hejtuje.

Ogólnie to fajnie, że Pepe pomyślał, bo gdyby to się skończyło 0:0/ jakimś naszym zwycięstwem do 0 to by był wstyd.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 19 maja 2011, 7:41

Minor pisze:Kpiną dla mnie jest to, że Leon najprawdopodobniej wylatuje po sezonie i gra raz na pół roku ( w sensie dosłownym), a taki Adebayor to gra co chwile.
Ja rozumiem, że taktyka i długie piłki i ogólnie mecz życia z Tottenhamem, ale gdzie kurna z tym drewnem. On kompletnie nie pasuje do PD, gadanie, że przyda się na jakieś angielskie obrony jest dla mnie głupie, bo aż szkoda pisać, że przeciwko jakimś tam angielskim drużynom nie możemy grać normalnie, ładnie, tylko na drewniaka.
Leon może jakiś boski szczególnie nie jest, ale na zmiennika to może być świetny. Ciekawe co zrobił, że Mou tak go hejtuje.
Osobiście nie nazwałbym tego tak dosadnie ("kpiną"), ale również wolałbym częściej widzieć na boisku Leona niż przykładowego Adebayora. Mourinho próbuje go jakoś zaszczepić i mieć kolejny wariant w ofensywie, bo z pewnością jest to obecnie jeden z najlepszych piłkarzy o takich parametrach na świecie. W dodatku chce zostać w Realu, a zatem nie obawia się rywalizacji z innymi. On po prostu doskonale wie, że jest opcją na dany moment (co było doskonale widać w meczach z Barcą). Natomiast co do Leona, to nie od dziś wiadomo, że The Special One woli stawiać i mieć u siebie piłkarzy o ugruntowanej pozycji, o czym świadczą zawsze liczne transfery i przemeblowania, gdy Jose przychodzi do jakiegoś klubu. Taki Leon miałby więcej szans u kogoś takiego jak Ferguson czy Guardiola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2011, 8:18

Jak Mourinho Leona nie chce to nie chce. Też wolałbym go oglądać częściej, bo wydaje się niezły, ale jakiś powód jest. Jak odejdzie Leon, a w jego miejsce pojawią się zapewniani przez pismaków Callejon i Altintop, to kadra na tym na pewno nie straci. Po co zawodnik, któremu trener nie ufa?

Ja już pisałem, że jestem za pozostaniem Adebayora, a zwłaszcza w przypadku, gdy obniżyłby trochę swoje wymagania finansowe. Dobrze zaaklimatyzował się w drużynie, a grać może tylko lepiej. To profil napastnika, jaki będzie Mourinho odpowiadał, bo kogoś innego o takiej charakterystyce w Madrycie nie ma. Marca już go dawno oddała, ale oni złapali fazę na Kuna i pewnie będą o nim wypisywać głupoty przez całe lato. O tym jaka jest sytuacja Ade być może dowiemy się nawet dziś, bo zdaje się, że dziś ma być spotkanie w klubie w jego sprawie, a jak nie to na pewno w najbliższych dniach.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 19 maja 2011, 8:38

RealFan pisze: Ja już pisałem, że jestem za pozostaniem Adebayora, a zwłaszcza w przypadku, gdy obniżyłby trochę swoje wymagania finansowe. Dobrze zaaklimatyzował się w drużynie, a grać może tylko lepiej. To profil napastnika, jaki będzie Mourinho odpowiadał, bo kogoś innego o takiej charakterystyce w Madrycie nie ma. Marca już go dawno oddała, ale oni złapali fazę na Kuna i pewnie będą o nim wypisywać głupoty przez całe lato.
Tego Kuna to bym nie przekreślał. Oczywiście mówił on swego czasu (nie wiem, jak jest teraz), że nigdy nie zdradzi Atletico przejściem do Realu. W tym sezonie, mimo ogólnie kiepskiej postawy Atletico, sam Aguero zdobył już 17 goli w 28 meczach. Patrząc na jego przeszłe statystyki z Primera Division, to jego rekord pod względem stosunku bramek do meczów. Z drugiej strony jest teraz ciszej o nim pod względem jego talentu, tzn. mam na myśli fakt, że Kun jest już znany i uznany, nie jest piłkarzem znikąd. To wszystko sprawia, że jego transfer mógłby być strzałem w dziesiątkę gdyby nie inny fakt, że nie jest to typ napastnika, jakiego potrzebuje Real. I tu wracamy do punktu wyjścia: Adebayor ma swe walory, które Mou doskonale zna i które na pewno wykorzysta chcąc grać z wieżą na szpicy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2011, 9:35

Jeśli o Ade chodzi to uważajcie jak go już oddacie, wszystkie buty wam z szatni sprzątnie :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 maja 2011, 13:05

Tego Kuna to bym nie przekreślał. Oczywiście mówił on swego czasu (nie wiem, jak jest teraz), że nigdy nie zdradzi Atletico przejściem do Realu. W tym sezonie, mimo ogólnie kiepskiej postawy Atletico, sam Aguero zdobył już 17 goli w 28 meczach. Patrząc na jego przeszłe statystyki z Primera Division, to jego rekord pod względem stosunku bramek do meczów. Z drugiej strony jest teraz ciszej o nim pod względem jego talentu, tzn. mam na myśli fakt, że Kun jest już znany i uznany, nie jest piłkarzem znikąd.
Pobil rowniez rekord PD - zdobywal gole w siedmiu kolejnych meczach co nie udalo sie nigdy wczesniej zadnemu zawodnikowi grajacemu w tej lidze.

Kun nie przejdzie do Realu. Nie chce mi sie za bardzo rozpisywac dlaczego. Jezeli odejdzie to tylko do Wloch lub Anglii.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 maja 2011, 15:13

Dlaczego do Realu mialby przychodzic ktos, kto IMO nie jest lepszy ani do Benza, ani od Igly. Ok nawet przyjmujac, ze jest to musialby byc to poziom o klase lepszy by robic jakas zamiane.
Zapowiada sie najnudniejsze transferowo lato ever (nawet jak kupowalismy tylko Vaarta, to prasa zyla przez cale lato sprawa Krystyny), bo kogo mial kupic Real , juz raczej kupil, wiec teraz trzeba cos wymyslac, zeby naklad szedl :)

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 19 maja 2011, 16:15

teraz musi nadejsc spokojne okienko transferowe, jak przychodzil cr, kaka, xabi i benzema to byl szok, ale szok ktorego real potrzebowal. tylko dzieki geniuszowi capello real za prezesury calderona cos wygral 2x primera division. tamten prezes kupowal czasami takie odpady ze nikt nie chce pamietac o gravesenie czy pablo garcii. a barca budowala swoj sklad opierajac sie na wychowankach i maja teraz efekty. nie ma juz duzej przepasci miedzy realem a barcelona, wcias sa lepsi ale te 4 mecze pokazaly ze juz nie jest ona tak wielka. jakies korekty skladu, mourinho wie jak ma grac mam nadzieje w przyszlym sezonie i nie bedzie juz na gijon czy almerie wystawial khediry, lassa i xabiego w podstawowym skladzie.
kun jest lepszy od benzemy i higuaina IMO, ale nie chce go w realu

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 19 maja 2011, 16:35

sigane pepe pisze: nie ma juz duzej przepasci miedzy realem a barcelona, wcias sa lepsi ale te 4 mecze pokazaly ze juz nie jest ona tak wielka. jakies korekty skladu, mourinho wie jak ma grac mam nadzieje w przyszlym sezonie i nie bedzie juz na gijon czy almerie wystawial khediry, lassa i xabiego w podstawowym skladzie.
Jeżeli Barca nie jest już wielka, bo zbliżył się do niej Real, to wychodzi na to, że i Real nie jest wielki, bo doszedł do poziomu nie-wielkiej Barcelony. (?) Ale rozumiem co miałeś na myśli. Dla mnie zarówno ta Barca (i tak), jak i ten Real (już) to wielkie drużyny. Tylko, że sezon trwa długo i trzeba uważać na te niby "słabe" zespoły, bo przez nie Real stracił mistrzostwo. Niemniej o Barcelonie też można by stwierdzić, że "słabe" drużyny jej namieszały w planach (patrz: początek sezonu, gdy zdobyła jeden punkt na sześć możliwych).

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2011, 18:43

Real Madrid CF and Bayern Munich's Hamit Altintop have reached a deal that will see the player spend the next four seasons with the Spanish club.

Pytanie , na co wam on ?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 maja 2011, 18:44

Altintop właśnie podpisał 4letni kontrakt.

Pewnie w miejsce Leona. Lepszy rezerwowy

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2011, 18:44

Turek to uniwersalny gracz i tacy są potrzebni w kadrze.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 19 maja 2011, 18:45

sigane pepe pisze: nie ma juz duzej przepasci miedzy realem a barcelona, wcias sa lepsi ale te 4 mecze pokazaly ze juz nie jest ona tak wielka.
wygraliście tylko jeden mecz, i to w dogrywce,i to tak naprawde najmniej ważny. więc nie rozpędzaj się z tym zblizeniem poziomów :P

w lidze- real mógł powalczyć jesczze o mistrza gdyby wygrał u siebie, ale to barca strzeliła pierwszego gola, wam udało się jedynie wyrównać.

w lidze mistrzów- pierwszy pojedynek i od razu knockout. w drugim - to barca strzeliła pierwsza, wam w końcówce udało się wymęczyć " zwycięski remis " :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”