Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 556

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2011, 15:25

Dobrze widze ze nie ma gwiazdek nad herbem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 15:27

To jest przeciwieństwo Amici Poznań. Amica przejęła historię bez drużyny, a Juventus ma teraz drużynę bez historii. Najwyraźniej Martinezem i Melo nie chcą kalać wspaniałej przeszłości tego klubu.

Ciekawe, czy większy ubaw fanom włoskiej piłki da drużyna, czy te koszulki - może to celowy zabieg, żeby klub ośmieszyć przed sezonem i zdjąć z piłkarzy presję wyniku?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 20 maja 2011, 15:29

Wilmore pisze:
To jest przeciwieństwo Amici Poznań. Amica przejęła historię bez drużyny, a Juventus ma teraz drużynę bez historii. Najwyraźniej Martinezem i Melo nie chcą kalać wspaniałej przeszłości tego klubu.

Ciekawe, czy większy ubaw fanom włoskiej piłki da drużyna, czy te koszulki - może to celowy zabieg, żeby klub ośmieszyć przed sezonem i zdjąć z piłkarzy presję wyniku?
Blazen. Won mi stad!

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 maja 2011, 21:24

a to już są oficjalne koszulki które na 100% będą w przyszłym sezonie?? :boje się:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 maja 2011, 22:16

W ramach pocieszenia to Inter bedzie mial tak samo [ch**] projekt koszulek wiec okolo 200 zł w portfelu więcej.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 maja 2011, 18:19

Najki swoim starym dobrym zwyczajem znowu zrobiło badziew, jeśli podane stronę wcześniej projekty są oficjalne....
arek_ahig pisze: Tu jakis projekt kibicow. Ten bylby elegancki. :P

Obrazek
To jest ekstra. Szerokie pasy i ciemne tło numeru - coś jak w 98 i 2002 - nawiązanie do najładniejszych krojów.
Wilmore pisze:Amici Poznań
Amiki

Edit:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=19053
No żesz [k****] jebana mać!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2011, 19:30

Tyle, że teraz to już sprawa nieaktualna bo JUVE potrzebuje graczy do 4-4-2 gdzie Pastore nie pasuje).
No właśnie, myślałem o tym dziś - jakie ustawienie preferuje Conte?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 maja 2011, 19:37

4-4-2 z ultraofensywnymi skrzydłowymi. Czyli w zasadzie pomysł nie odbiega od tego co gra Del Neri. Ostatnio pojawiła się informacja, że 2 miejsce non-UE jest już prawie pewne i w związku z tym JUVE niedługo ma dopiąć transfer Bastosa. Ogólnie to tak ostrożnie patrząc (bez tych wszystkich wielkich nazwisk typu Aguero) 11 może wyglądać np. tak:

-----Quagliarella-Matri-
------------------------------
Bastos-Pirlo-Melo-Krasic
-------------------------------
-Ziegler-Chiellini-Bonucci-Cassani/Lichtsteiner/Beck
------------------------------
-Buffon

Więcej o preferencjach Conte nie wiem, a i właśnie wychodzę, więc jeśli już to odpiszę jakoś w nocy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 maja 2011, 21:43

Oj cieniutko... Rezerwy Napoli zagraly dobre pol godziny i to wystarczylo,zeby do przerwy prowadzic na Olimpico. Juve jest grozne tylko wtedy kiedy przy pilce jest Alex i to chyba pokazuje w jakim miejscu znajduje sie obecnie... Strasznie podoba mi sie Maggio - najlepszy wedlug mnie zawodnik na boisku. Zawodzi mlody wychowanek Espanyolu Victor Ruiz,ktory wyraznie nie wykorzystuje szansy danej mu przez Mazzarriego. Szkoda,bo chlopak ma talent i mialem nadzieje,ze dzisiaj pokaze sie z dobrej strony.

Fani w Turynie chyba chca Conte,nie ? Zdaje mi sie,ze widzialem transparent: 'Conte allenatore di Juve' czy cos w tym stylu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 maja 2011, 21:45

Fani w Turynie chyba chca Conte,nie ? Zdaje mi sie,ze widzialem transparent: 'Conte allenatore di Juve' czy cos w tym stylu.
Nie znam ich odczuć zbyt dobrze, ale wydaje mi się, że powoduje nimi raczej niechęć do Del Neriego, bardziej, niż do Conte jako trenera. :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 maja 2011, 21:50

Conte już potwierdzony przez Marrottę a Pasienza niebawem też będzie. Strach się bać. To juz nie lepiej swojego Ekdala na ławkę brać?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2011, 21:50

Jak Inter wygra CI to Juve drugi raz z rzedu psim swedem zalapie sie do pucharów?

Jak zobaczylem sklad Napoli to stracilem chec ogladania meczu. Dobrze, ze nie bardzo mialem inna alternatywe, bo rezerwy Napoli graja bardzo fajnie i dzieki nim warto jeszcze przy odbiorniku pozostac.

EDYTA:
Chiellini :rotfl: Ten gosc co sie z nim przybijal klata chyba nie zdawal sobie sprawe na co sie porywa.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 maja 2011, 21:58

Babel pisze:Jak Inter wygra CI to Juve drugi raz z rzedu psim swedem zalapie sie do pucharów?
Miejsce za CI w LE dostaje w takim przypadku drugi finalista czyli Palermo. My awansujemy do pucharow tylko i wylacznie, jesli dzisiaj Roma przegra z Sampa, a my pokonamy Napoli.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 12:14

Po kolei:

1) Sezon jak sezon, nie pamiętam czy rok temu jakoś podsumowałem poprzedni sezon, jeśli tak, to znaczy, że podsumowałem też ten, jeśli nie, to widocznie uznałem, że nie warto i tak też zrobię i tym razem. Bez pucharu, bez pucharów, dno. Witamy w Juve, panie Agnelli, czas się wziąć do roboty a nie doczepiać sobie gwiazdki do koszulek (BTW - obrzydliwe na nowy sezon, ale w takich będzie grało pół Europy więc jakoś przeboleję).

2) Delneri. Nie wydaje mi się, że to on jest winnym całej sytuacji, ale nie potrafił zapanować choćby w najmniejszym stopniu nad drużyną więc powinien odejść. Trener który nic nie potrafi zrobić powinien być zastąpiony innym...

3) Conte. Boję się tego ruchu nawet, jeśli wszyscy wielcy włoskiej piłki (ale tak naprawdę to Moggi + byli piłkarze, czyt. koledzy Antonio) mówią, że się nada. Ferrara też miał się nadać i też go Del Piero chwalił a skończył wiadomo jak. Owszem, można mówić, że Conte wygrał coś w swojej karierze, ale uważam to za bardzo ryzykowny ruch. Z drugiej strony nie ma rynku absolutnie nikogo dostępnego, kto byłby w stanie uleczyć moje poczucie, że ten klub się stacza z każdym sezonem coraz bardziej.

4) Pirlo i Pazienza - Oba transfery do linii pomocy, gdzie mamy Melo i Marchisio. Ten Pazienza to jaki to zawodnik? Bo przyznam się szczerze, że rzadko oglądam Napoli a jak już, to jestem sfrustrowany tym, jak potrafią Juve trzy gole wbić. Co do Pirlo to wiadomo, to zawsze wielki mistrz, Aquillaniego się nie opłacało wykupić bo grał zwyczajnie za słabo. O ile na początku mu jeszcze zależało, to pod koniec padaka totalna. Nie jest wart 16 mln i tu zgadzam się z Marottą. Z drugiej strony ile Pirlo ma dostać? 3, 4 mln na 3 lata, takie coś czytałem, prawda to?

5) Marotta - ciężko go oceniać tak naprawdę dobrze albo źle. Miał kilka posunięć (Krasić za 15 mln, Soerensen - chociaż to chyba nie jest jego zasługa, tylko scautów, Storari, Quagliarella) które były naprawdę trafne. Miał kilka wpadek (Martinez, Motta :shock: , Toni). Jest postęp jeśli chodzi o to, co było za Secco. Ale na przykład oddanie Trezegueta nadal jest dla mnie błędem. 12 goli w zdegradowanym Herculesie? Gole strzelał Realowi, Valencii, Villarrealowi, Atletico czy Sevilli. Świetny napastnik i na pewno nie byłby gorszy od Amauriego. Matri by się przy nim mógł wiele nauczyć. A kogo wykupimy? Moim zdaniem na bank Matri i Quagliarella. Raczej nie przyjdzie Aqullani i Motta (tutaj cały czas drżę o rozum Marotty). Nie wiem co zrobią z Pepe, koleś jest ambitny ale na ławkę chyba warto byłoby mieć kogoś młodszego.

6) Okienko transferowe - muszą na pewno przyjść boczni obrońcy, lewy skrzydłowy... ale co się będę powtarzał, problem jest ten sam od paru lat :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”