AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1084

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2011, 10:48

Według znanych ekspertów z Włoch Allegri nie chce Seedorfa, bo ten za dużo gada i żąda gwarancji miejsca w pierwszym składzie(chyba się z Jolą Rutowicz na mózgi pozamieniał). Jak wiemy jego przyszłość zależy od Maxa, więc jest spora nadzieja, że nie będziemy oglądać w przyszłym sezonie Holendra w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 maja 2011, 10:56

Clarence żyje w przeświadczeniu, że wciąż stać go na grę na najwyższym poziomie. Teraz jednak widać jak na dłoni, że jego dobre występy w Milanie pod koniec sezonu były niczym innym, jak próbą ponownego wkupienia się w łaski Gallianiego. Wielce prawdopodobne, że gdyby Seedorf miał kontrakt do 2012 roku, nie zasuwałby na boisku tak ambitnie. Trzeba przyznać że szczwany z niego lis :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2011, 10:59

Seedorf poprostu jest w takim wieku, że dobrą formę jest w stanie utrzymać bardzo krótko. Powinien odejść teraz w glorii chwały niż siedzieć jeszcze rok i być wybuczany przez kibiców jak mu się to już zdarzało.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2011, 11:06

Clarence żyje w przeświadczeniu, że wciąż stać go na grę na najwyższym poziomie.
Bo go stać. Jak chce, to potrafi. Tylko chce mu się na pięć meczów w sezonie, wszystkie o pietruszkę - z Tottenhamem, Cagliari, pewnie jutro też się pokaże z dobrej strony.
Właśnie dlatego, że mu się nie chce, życzę mu wyprowadzki z Mediolanu.

Te jego zachowanie jest bardzo dziwne - bezproblemowo dostanie poza Milanem dużo większe zarobki, niż proponowane po obniżce, będzie miał faktycznie stałe miejsce w składzie, a nie będzie musiał liczyć na urazy graczy z pierwszego składu, a przechodząc do Brazylii, ZEA czy USA będzie supergwiazdą, jakiej tam jeszcze nie widziano, może poza Ronaldinho. Aż tak mu zależy na klimacie w Milanie, gdzie kibice na niego gwizdają?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 maja 2011, 11:08

Tyle że on zdaje się skupiać wyłącznie na własnych interesach i niezbyt przejmuje się opiniami kibiców. Z jednej strony słusznie, dał Milanowi bardzo wiele podczas tych ośmiu lat gry. Kibice są od dopingu a nie od selekcji składu, więc niech nie wychodzą z roli. Jeśli Allegri stwierdzi, że Seedorf jest w drużynie zbędny, to mu podziękuje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2011, 11:14

Kibice wygwizdywali go bo gdy jest w słabszej formie(większość sezonu) to wychodzi na boisko jako statysta. Nie daje nic drużynie, nie biega, nie walczy i wali piłkami po kibicach. Taki Gattuso w słabszej formie wypluwa płuca dla klubu, natomiast Seedorf wychodzi tylko po to by zaliczyć występ i przelew na konto. Jeszcze jeden sezon i Seedorf zamiast być zaliczany do Rui Costy, Stama(graczy którzy byli wielcy i wiedzieli kiedy zejść ze sceny) to będzie w jednej grupie z Kaladze, Jankulovskim czy Oddo(BTW - jest szansa na transfer do Lazio).

Popatrzmy na Pirlo. Jest młodszy, nie gada cały czas o kontraktach, nie wygaduje głupot, że Galliani nie szanuje legend(Clarence był jedynym który narzekał na to jak Łysy chcę rozwiązać sytuacje z kontraktami). Widzi, że nie jest w planach Allegriego to nie robi problemów. On podziękował kolegom, koledzy jemu i po sprawie. Można się godnie pożegnać? Można. Wielki szacunek dla Andrei.

Na jutro media awizują pomoc w składzie Gattuso-Pirlo-Ambrosini-Seedorf. Liczę, że to forma pożegnania dla Pirlo i Holendra.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 21 maja 2011, 12:25

z seedorfem przedziwna sprawa. byc moze juz nawet kiedys o tym pisalem, on jest wygwizdywany - delikatnie mowiac wygwizdywany - od dobrych 2 lat. wszak byly mecze - i to calkiem spora garsc tych meczy - ze jak schodzil to dostawal takie pociski ze nawet mnie - mnie! - bylo go szkoda (a nigdy za nim nie przepadalem). na san siro pokazywali obrazki jak kibice az zbiegali na dolny balkon zeby mu naublizac. teraz go oklaskuja, akurat jego, seederf wygladal swego czasu juz niemal jak wrog nr1 na san siro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2011, 12:30

teraz go oklaskuja, akurat jego, seederf wygladal swego czasu juz niemal jak wrog nr1 na san siro.
Od paru tygodni on jest obcokrajowcem z największą liczbą występów w historii Milanu. Oglądałem nagrania z fety i muszę powiedzieć, że kibiców rozumiem - czym innym jest wygwizdywanie go od dłuższego czasu (tyle że za Leonardo był akurat bezpodstawnie krytykowany, co tu nieraz punktowałem) po słabych meczach, a czym innym jest nagrodzenie go oklaskami po zdobyciu scudetto czy strzeleniu bramki.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 21 maja 2011, 12:51

dla mnie to seedorf juz nie byl wygwizdywany. wygwizdac to mozna od czasu do czasu jakiegos grajka zeby wzial sie w garsc /tak jak almunie na emirates wygwizdza czasami/. zeszly sezon /a nawet i wczesniejszy.../ plus jesien z tego przeciez tam co mecz w domu to seedorf mial prze-je-ba-ne. i san siro wogole sie z tym nie kryło. nawet zaryzykuje ze niektorzy wrecz go nienawidzili - zachowanie trybun glownie przy zmianach seedorfa nie pozostawialo zludzen /albo te nieudane proby strzalow z daleka, odrazu tumult i przerazliwe gwizdy na stadionie - chwile wczesniej ladowal na 6 pietro z 30 metrow pato - oklaski, seedorf - gwizd - i przykladow mozna mnozyc, chociaz najbardziej "widowiskowe" byly jednak zmiany/.

to rzecz jasna prywatna opinia, ale widzialem troche meczy milanu/8-10 meczy u siebie - bo o tym mowie- co sezon to napewno/ i takie mialem wlasnie wrazenia z tej milosci jaka rodzila sie na linii seedor-san siro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2011, 12:59

miguel indurain
Wiesz co, nawet tutaj mieliśmy do czynienia z niereformowalnymi przeciwnikami Seedorfa, którzy nie rozumieli jego wkładu w zespół w czasie, gdy jeszcze regularnie coś tam drużynie dawał. W tym roku na jesieni nie dawał nic i stąd były te gwizdy - od zawodnika zabierającego miejsce często bardzo dobrym piłkarzom oczekuje się jednak trochę więcej. W tym sezonie wygwizdywanie go rozumiem, bo on był po prostu fatalny, a nie zawsze Allegri był zmuszony do stawiania na niego.
Przy czym na fecie właśnie był oklaskiwany dużo bardziej, niż zawodnicy, którzy ani nic nie zawalili, ani nie zrobili wiele dobrego - Flamini powiedzmy. Kibice pamiętają mu wielkie lata, a wygwizdywali za pojedyncze mecze, nie wydaje mi się, by żyli nienawiścią do niego na stadionie, bo tu na forum taki element dało się spotkać.

Mam nadzieję, że trener stawiając na Seedorfa przygotowuje mu wielkie pożegnanie, bo w przeciwnej sytuacji będę zmartwiony - tydzień byłem nad morzem odcięty od sieci i nie wiem, czy coś się stało z Ibrahimoviciem, Merkelem i Boatengiem, że nie mogli grać w ostatnim meczu? Widziałem, że grał Emanuelson, jak się zaprezentował?
Zwłaszcza mam tu na myśli Niemca - w Krakowie huczy od plotek o tym, że Maaskant odpuszcza końcówkę sezonu i stawia na młodych, a w Milanie w końcówce średnia wieku pomocy ma oscylować wokół 34 lat, gdy mamy utalentowaną młodzież i fajne zaplecze w postaci Urby'ego choćby. Bardzo mnie trener rozczaruje, jeśli będzie teraz stawiał na Holendra, by zaraz z nim przedłużyć kontrakt.
Wariant zaproponowany przez mete - niechęć trenera do przedłużenia kontraktu spowodowana charakterem gracza - jest bardzo wiarygodny.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 maja 2011, 13:01

Media łączą nas z...Diego.Wyśmiałbym z miejsca,ale parę rzeczy pasuje do naszej polityki transferowej jak ulał:

- zawodnik jest skonfliktowany z Magathem,ten ustalił cenę Brazylijczyka na 10 mln € - czyli kwota w stylu Gallianiego,
- potrzebujemy trequartisty na ławkę,szczególnie,że w tym roku wypada PNA (czyli KPB ma wakacje w styczniu na m-c)...poza tym Brazylijczyk może grać od biedy naszego lewego półskrzydłowego...
- ma paszport EU (bodajże włoski),
- jest Brazylijczykiem ergo odnalazłby się u nas jak w domu...
- względnie cicho o tej kandydaturze (w porównaniu do Pastore/Hamsika/Cesca)

Kto wie,kto wie...za 10 baniek...byłoby to klasowe wzmocnienie ławki,a w Juve Diego nie dostał tak na prawdę prawdziwej szansy...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 maja 2011, 13:37

Diego to niezły zawodnik, ale jeśli nie będziecie mieli zajebistego cofniętego rozgrywającego to nie ma sensu w niego inwestować. Diego bez kreatora uruchamiającego go tak jak Ozil w Werderze gra po prostu kiepsko. Milan ogólnie potrzebuje innego gracza. Kreatora.

Swoją drogą Diego jest na mega zakręcie kariery. W JUVE miał być gwiazdą nie wyszło, bo drużyna była budowana jak przez dziecko w Fifie. Poszedł do Wolfsburga, gdzie dano mu 6 mln pensji i wszyscy się spodziewali, że znów będzie gwiazdą ligi niemieckiej oraz, że zrobi potworną ofensywę z Dzeko. Ostatecznie ledwo się utrzymali w lidze :lol:

teraz jeszcze konflik z Magathem i kolejna przeprowadzka :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2011, 14:07

miguel indurain
Ciekawostka dla fanów ligi hiszpańskiej - jedna z polskich stron o Milanie, a przede wszystkim Allegri na konferencji prasowej zapowiedział występ Didaca Vili w jutrzejszym meczu w Udinese.
Ja nie wiem, Allegri chce do końca zniechęcić do gry na San Siro? Nie wystawia go przeciwko cieniutkim Cagliari i Bolonii, a chłopaka rzuca na głęboką wodę, gdzie będzie miał się pojedynkować z Sanchezem, Di Natale i spółką. Dajcie spokój...
Diego to niezły zawodnik, ale jeśli nie będziecie mieli zajebistego cofniętego rozgrywającego to nie ma sensu w niego inwestować.
Ktoś taki na 100% przyjdzie. I to zawodnik wielkiej klasy, a nie jakiś Lazzari. Ten rozgrywający to ma być prezent od Berlusconiego i raczej będzie to ktoś bliższy Ganso i Fabregasowi, niż Poliemu i Lazzariemu. Wtedy Diego mógłby być dobrym pomysłem. Może nie świetnym, ale... Milan lubi kupować graczy na zakręcie. Robinho miał być klapą, a w moim mniemaniu wniósł do mistrzostwa więcej od Pato, to czemu nie Diego, którego szczerze mówiąc dotychczas ceniłem wyżej pod względem efektywności od jego rodaka?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 maja 2011, 14:17

Ktoś taki na 100% przyjdzie
to nie będziecie grali 3 walecznych mięśniaków za plecami trequartisty?
Bo ja się raczej spodziewałem takiego scenariusza, a jeśli by miał przyjść do was Ganso (Cesca traktuje jako bujdę, biorąc pod uwagę, że nawet Barca nie jest w stanie go wyrwać z Kanonierów) to uważałem go za opcję na OPŚ właśnie.
Zresztą co wtedy z Kwadwo? Bardzo bym go chętnie zobaczył w Milanie. Po jego kilku pierwszych występach w Udine piałem na jego temat i dalej zdanie podtrzymuje. To cholernie ciekawy, wszechstronny gracz idealnie pasujący na półlewego pomocnika w 4-3-1-2.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2011, 14:20

Media we Włoszech(głównie spece ze SportItalia - Di Marzio, Fedele to uznani ludzie w tym środowisku) uważają, że Milan kupi światowej klasy pomocnika. Faworytami są Fabregas i Pastore(tu raczej materiał na gwiazdę). Dodatkowo mówią, że w przypadku transferu Javiera będą starania o Asamoaha w przypadku Fabregasa o młodego ofensywnego pomocnika. Z potrzeb składu, stylu gry Allegriego uważam to za bardzo racjonalny scenariusz.

Diego to byłaby fajna opcja, ale ktoś wielki musi przyjść bliżej środka(Fabregas - marzenie). Dodatkowo Brazylijczyk musiałby się zgodzić na obniżkę pensji i walczyć o miejsce w składzie. Nie zgodzę się z Mazurem, że mógłby grać jako lewy półskrzydłowy. Jeżeli Allegri wyklucza z tej pozycji Ganso to tym bardziej Diego się nie nadaje. Reasumując tak dla Diego, ale nie jako "wielki" transfer.
Zresztą co wtedy z Kwadwo? Bardzo bym go chętnie zobaczył w Milanie. Po jego kilku pierwszych występach w Udine piałem na jego temat i dalej zdanie podtrzymuje. To cholernie ciekawy, wszechstronny gracz idealnie pasujący na półlewego pomocnika w 4-3-1-2.
Kwadwo jest faworytem Allegriemu i stawiam duże szanse na ten transfer. Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jak rozwinie się sprawa z prawami do meczów.
to nie będziecie grali 3 walecznych mięśniaków za plecami trequartisty?
Allegri chce grać van Bommelem, b2b(Gattuso jak narazie) i graczem z dużym potencjałem w ofensywie i dotego silnym fizycznie.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 14:22 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”