Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 756

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 maja 2011, 17:53

Coutinho znów na ławce, Leonardo wolał wystawić Kharję :roll: Nie ogarniam, po prostu nie ogarniam...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 maja 2011, 18:20

Salas11 pisze:Coutinho znów na ławce, Leonardo wolał wystawić Kharję :roll: Nie ogarniam, po prostu nie ogarniam...
No i jak na razie Kharja the man of the match :P Bomba w poprzeczke,teraz asysta...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2011, 18:25

Akurat dzis Kharja calkiem calkiem. Ładny strzał w poprzeczke, potem poszedl na przebitke i asysta do Pazzo. Nie mniej Kharja staje sie obsesja Leonardo. Sam zawodnik pewnie gra tyle ile moze, ale Leo robi mu krzywde i wystawia go w skladzie na pozycji gdzie Coutinho i Sneijder sa lata swietlne przed nim. Mam nadzieje, ze poskapia i go nie wykupia, bo zawodnik bedzie dostawal za decyzje trenera. W ogole w takim meczu bez stawki wystawaiłbym calkiem inny sklad dajac szanse tylu zawodnikom ile to mozliwe wliczajac w to najlepszych pilkarzy Primavery.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 maja 2011, 20:14

Typowo wakacyjna forma. Sporo błędów z jednej jak i drugiej strony. Milito zagrał tak, że aż zęby bolały. Nie ma wątpliwości kto na chwilę obecną jest podstawowym snajperem w Interze. Na plus rzecz jasna Pazzini (wielka forma w końcówce sezonu) Kharja niestety i Nagatomo (kapitalnie zmieścił tą bombę pod poprzeczkę) Samuel po wejściu genialnie zdjął piłkę z nogi Gomeza w ostatniej chwili i mógł zaliczyć asystę, gdyby Milito nie uciekł przed piłką. Brakowało nam go w trakcie sezonu... Oj brakowało :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 maja 2011, 11:41

Leonardo zrobil test przed CI i wystawil praktycznie taka jedenstke jaka zagra przeciwko Palermo, ewentualnie Wesley jezeli sie wykuruje zagra w miejsce Kharji.

Coutinho nie powinien grac w kazdym meczu poniewaz fizycznie nie jest do tego przygotowany, ale takie permanentne olewanie go jest irytujace tak dla kibicow jak i zapewne dla samego zawodnika.

Ktos jeszcze ma watpliwosci, ze wykupimy Marokanczyka?

Sezon skonczony - Inter dysponujac poltora napastnika (Eto'o plus Pazzini przez pol roku wiec razem poltora wychodzi) konczy sezon z najwieksza liczba bramek w lidze...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 maja 2011, 12:30

Maciek (interista) pisze:Sezon skonczony - Inter dysponujac poltora napastnika (Eto'o plus Pazzini przez pol roku wiec razem poltora wychodzi) konczy sezon z najwieksza liczba bramek w lidze...
Masowe strzelanie zaczęło się jednak dopiero za kadencji Leonardo, za Beniteza jedna strzelona bramka często była osiągana w wielkich bólach.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 maja 2011, 14:25

Wykupujemy Nagatomo :spoko: W jego przypadku to była jedyna logiczna decyzja patrząc przez pryzmat słabszego sezonu Maicona i jego niepewnej przyszłości na San Siro. Yuto ma papiery na naprawdę niezłego grajka, w dodatku może grać na obu bokach obrony. Ciekawe jaka decyzja zapadnie w sprawie Kharji, osobiście wolałbym odesłać go do Genui. Mam wrażenie że wykupienie Marokańczyka oznaczać będzie rozbrat z Coutinho :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2011, 10:48

Tymczasem zapadla cisza, cisza, ktora mnie zastanawia. Pozzo Junior przyznal, ze Inter interesuje sie Sanchezem, ale nie bylo oficjalnej oferty. Jak dotychczas nie bylo zadnego ruchu na rynku transferowym. W tej sytuacji mozliwym jest, ze ostateczna decyzja odnosnie Leonardo jeszcze nie zapadla :>
Media donosza, ze Moratti wciaz jest zainteresowany Guardiola, Luis Suarez podobno rozmawial z Hiszpanem odnosnie pracy we Wloszech i ten stwierdzil, ze nie odmowilby takiemu klubowi jak Inter.
http://www.espnstar.com/football/serie- ... oin-Inter/
Sa tez pewne sugestie, ze dla Guardioli dzisiaj bedzie pozegnalny mecz z Barcelona.
Nie wiem czy slusznie lacze te fakty, ale roznie moze byc.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 maja 2011, 11:36

Zapytany o dzisiejszą wypowiedź Cruyffa, który stwierdził, że ”nie zdziwiłby się, gdyby Pep odszedł z Barçy po finale”, Guardiola odpowiedział:

”Dzisiaj nie wypada rozmawiać o mojej przyszłości, ale mam jeszcze rok kontraktu i mam nadzieję go wypełnić”.
Można to uznać, za średnio twarde dementi :wink:

Chociaż z drugiej strony oferta Interu może być dla Pepa kusząca a Luis Enrique, powszechnie uważany za sukcesora Pepa nie ma nowego pracodawcy(przynajmniej oficjalnie)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2011, 14:48

Leonardo zostanie. Nie sądzę aby Inter w ciągu roku dwukrotnie zmienił trenera. To by mogło jeszcze bardziej zdestabilizować drużynę, a nie muszę chyba przypominać że znaleźliśmy się w bardzo delikatnym momencie. Odpowiednio przepracowane mercato pozwoli nam myśleć o powrocie na szczyt w Serie A. Jeśli zarząd zawali sprawę tak jak rok temu, możemy zostać wypchnięci z walki o trofea, a patrząc przez pryzmat słabego okresu, w którym znalazło się obecnie Serie A, nie świadczyłoby to dobrze o Interze.
Pojawiają się nowe informacje o zainteresowaniu Pandevem. Ponoć chętni na jego usługi są Borussia i Bayer Leverkusen. Nie wydaje mi się, aby Goran został w drużynie na kolejny rok. Nie po takim sezonie. Macedończyk wyceniany jest obecnie na około 8 milionów euro. Cena przystępna, potencjanych kontrachentów odstraszyć nie powinna, a w składzie zrobi się miejsce dla nowego gracza. Tym graczem mam nadzieję będzie Sanchez, choć niepokoją mnie ostatnie doniesienia dotyczące braku jakichkolwiek ruchów zarządu w celu jego transferu. Sytuacja podobna do tej z Mascherano, który już miał być, wszystko dogadane, a jak się później okazało, nikt nie nosił się na poważnie z zamiarem ściągnięcia Javiera do Mediolanu, a do siedziby Liverpoolu wpłynęła śmieszna oferta, choć jak później czas pokazał, dało się go wyciągnąć za wcale nie wygórowaną sumę :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2011, 15:03

Ponoc Viviano zegna sie z Bolonia, Julio pewnie zostanie, wiec chyba uzyjemy go w wymianie np. ja go widze jako łakomy kasek dla Udinese gdyby Handanovic zdecydowal sie na transfer. Wydaje sie byc jedna z naszyvch najciekawszych kart przetargowych. Chyba nie ma opcji, zeby Viviano byl nr 2 w Interze, jak juz moze wspolwlasnosc z kim innym?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 maja 2011, 9:40

Ciekawe statystyki znalazlem - okazuje sie, ze na przestrzeni calej swojej kariery to Deki Stankovic sposrod pilkarzy Interu ma najwiecej trofeow (Red Star - 4, Lazio - 6, Inter -14), dzisiaj szansa na 25ty :)
Na drugim miejscu Eto'o z 18, dalej Maicon i Samuel -17.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 maja 2011, 20:33

Jedziemy z koksem 8)

Julio Cesar - Nagatomo, Lucio, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Thiago Motta, Stankovic - Sneijder - Pazzini, Eto'o

Zagramy zatem 4-3-1-2, do składu zdążył wrócić Sneijder co mnie bardzo cieszy. Znów w podstawowej jedenastce znalazł się Nagatomo, widać że Leonardo coraz bardziej mu ufa. Ostatni mecz z Palermo był niezwykle widowiskowy, oby i tym razem taki był. Zakończmy ten sezon pozytywnym akcentem. Forza Inter 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 maja 2011, 20:36

Chodzily plotki, ze w pierwszym mial zagrac Kharja kosztem Sneijdera. Cale szczescie jest Wes, szybko bym wyłaczyl transmisje i dal sie do Mediolanu z taczkami dla Leonardo.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 maja 2011, 20:49

Ja mam na to inny poglad. Bo jednak Wes dopiero od kilku dni trenuje z druzyna, wiec Leonardo pokazuje jak wazny jest dla niego ten mecz wystawiajac Holendra od pierwszej minuty.

Swoja droga ostatnich trzech trenerow odchodzilo z Interu bezposrednio po zdobyciu trofeum - ciekawe czy Leo bedzie pielegnowal tradycje :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”