Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 24

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2011, 16:40

Racja, pomieszały mi się mecze 33 kolejki :P My bad. Tak czy siak PSV nawet z Vitesse raczej sobie poradzi i jeśli w ostatniej kolejce na Amsterdam ArenA padnie remis a Groningen się podłoży, tytuł jedzie do Eindhoven. To jednak tylko jeden z możliwych scenariuszy, jak pisałem, jest ich najmniej kilka. Będzie ciekawie :wink:
Dr.Football1 pisze:A nie mowilem Salas :chill: Grales DNB 2 ? :boruta:
No mówiłem grać gołą jedynkę na Feye to nieeee... :P Zagrałem tylko na gospodarzy przy stanie 1:0 jak Engelaar wyleciał z boiska po kursie 1.37 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 kwie 2011, 17:08

Salas11 pisze:Teoretycznie PSV jest w korzystnej sytuacji
Salas11 pisze:Tak czy siak PSV nawet z Vitesse raczej sobie poradzi i jeśli w ostatniej kolejce na Amsterdam ArenA padnie remis a Groningen się podłoży, tytuł jedzie do Eindhoven
Co Ty pieprzysz, za przeproszeniem... PSV jest w czarnej dupie i tylko teoretycznie, na papierze ma szanse na tytul :!: A jak w Amsterdamie padnie remis to juz nawet teoretycznych szans nie maja... no chyba ze ty masz jakams alternatywna matematyke :!:
Twente ma za tydzien formalnosc do zalatwienia - chociaz kilka lat temu taka formalnosc mial AZ Alkmaar... i tytul poszedl sie...
Jednak 3pkt pewnie zostana dla Twente i jada bronic do Amsterdamu. Mistrzem Ajax tudziez Twente, 1% dla PSV
Salas11 pisze:Groningen się podłoży, tytuł jedzie do Eindhoven
tylko to Groningen bedzie walczyc pewnie o strefe barazy el LM, zwlaszcza ja dzisiaj wygraja to bedzie 1pkt do Hagi i Rody oraz 3do AZ - z tej czworki bedzie 2rywali dla PSV i przegranego w walce o mistrzostwo Twente, AJAX
A Feye dzisiaj rowniez walczy o strefe barazy LE :!:

edi
czy sobie darowali juz te barazy? jednak pkt i tak nie oszukasz... w walce o mistrza nic sie nie zmienia

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2011, 17:19

czeher pisze:Co Ty pieprzysz, za przeproszeniem... PSV jest w czarnej dupie i tylko teoretycznie, na papierze ma szanse na tytul :!: A jak w Amsterdamie padnie remis to juz nawet teoretycznych szans nie maja... no chyba ze ty masz jakams alternatywna matematyke :!:
Tak, w przypadku remisu w Amsterdamie tracą szansę na mistrzostwo, mój błąd :roll:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 17:26 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 kwie 2011, 17:26

oni traca je juz w najblizszej kolejce jesli Ajax i Twente wygraja swoje mecze co jest dosc pewne. Wiec dla PSV ostatnia kolejka jest bez znaczenia chyba ze Ajax straci pkt z Heerenveem i wygra z Twente wtedy przy wygranych PSV jest dosc ciekawa sytuacja - cala trojka tyle samo pkt (w razie remisu Ajax - Hereenveen ale do tego daleko)

Jesli Ajax przegra to Twente mistrzem tak jak w przypadku remisu

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2011, 17:40

Ajax ma niepowtarzalną szansę na mistrzostwo. Byleby presja ich nie zżarła z Heerenveen i zagrali dobre zawody z Twente na koniec. Twente z Willem II musi wygrać, bo jak zgubią punkty przy wygranej Ajaxu, Joden przestakują ich w tabeli przed ostatnią kolejką i wystarczy im remis w szlagierze.

BTW, najbardziej utytuowany klub Holandii nie wygrał mistrzostwa od siedmiu lat. Dobry moment na mały outbreak.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 kwie 2011, 17:40

Ajax mnie dzis przez chwile postraszyl ale szybko sie ockneli. Kto jest faworytem do pozyskania Eriksena? Kiedys czytalem jakies plotki laczace go z Utd. Final ligi zapowiada sie miodnie, fajnie by bylo gdyby wszystko rozstrzygnelo sie na Amsterdam Arenie, po cichu licze, ze tytul wroci do Ajaxu. Co w Holandii decyduje przy identycznej liczbie pkt? Bramki czy bezposrednie mecze?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 kwie 2011, 18:12

Liczba bramek z tego co wiem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 kwie 2011, 21:35

Morrow pisze:Kto jest faworytem do pozyskania Eriksena?
Nikt. Eriksen już latem powiedział, że nigdzie się nie rusza w najbliższym czasie, bo w Amsterdamie czuję się świetnie i chce się tu odpowiednio rozwinąć przed wyjazdem. Na poparcie swoich słów podpisał nowy kontrakt do 2014 roku.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 maja 2011, 14:53

Nikt nic nie pisze,a za nami przeciez final Pucharu Holandii,i to jaki ! 5 goli,zwroty akcji,dogrywka,dramatyczna koncowka - jeden z lepszych meczow jakie ostatnio widzialem :spoko:

Zespoly graly fazami - 15 minut Twente,a potem nawalnica ze strony Ajaxu i tak w kolko. Kiedy wydawalo sie,ze obejrzymy na De Kuip rzuty karne,genialnie na glowe Janko dosrodkowal Janssen (niesamowicie bije stale fragmenty ten bandzior),a Austriak jako jeden z lepiej grajacych glowa zawodnikow w Europie sytuacji nie mogl zmarnowac. W Twente najbardziej podobali mi sie Janssen,Ruiz oraz Douglas,w Ajaxie na skrzydle szalal moj ulubieniec Ebecilio,Vermer tez mial kilka swietnych interwencji,choc to raczej bramkarz mocno sredni imho,nawet jak na warunki Eredivisie. Zawiodl mnie za to na calej linii Sulejmani,ktory zostal kompletnie wylaczony przez defensorow De Tukkers i nie zaprezentowal tego z czego slynie najbardziej - rajdow prawym skrzydlem i scinania do srodka na swoja lepsza lewa noge.

Za tydzien w Amsterdamie mecz o mistrzostwo. Przewaga psychologiczna po stronie Twente,ale Ajax zadny zemsty i krwi. Zapowiada sie to wszystko pasjonujaco.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 maja 2011, 15:37

Nie jestem na czasie - kto tam odpowiada za rozgrywanie? Nazwiska nie jestem w stanie przytoczyć, ale grał tam w środku taki murzynek, jednak nie poruszał się jak na murzyna przystało - Czesiek na rowerze wkręciłby go w murawę.
Za rozgrywanie odpowiada Eriksen i rzeczywiscie nie byl to jego mecz,choc ja najbardziej zawiodlem se na Sulejmanim.
Nazwiska nie jestem w stanie przytoczyć, ale grał tam w środku taki murzynek, jednak nie poruszał się jak na murzyna przystało - Czesiek na rowerze wkręciłby go w murawę.
Pewnie chodzi Ci o Enoha :lol: Az taki zly to on nie jest,ale dla Czeska oczywiscie nie dalby rady :wink:
Jak nazywa się obrońca Ajaxu, który przebiegł prawie pół boiska i, z finezją typową dla napastników, przedryblował obrońców Twente ?
Belgijski kapitan Vertonghen. Takie rajdy nie sa mu obce,bo zaczynal jako lewy obronca i dopiero niedawno przekwalifikowali go na stopera.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 15:14

Theo Janssen w Ajaxie :hardkor2:

Bardzo dziwny transfer. Kompletnie nie rozumiem dlaczego De Tukkers oddali mozg zespolu do najgrozniejszego rywala za jedyne 3,5 mln euro :roll: Amsterdamczycy maja teraz az trzech swietnych playmakerow,bo przeciez oprocz Theo sa jeszcze utalentowani Eriksen i Lodeiro.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 maja 2011, 11:04

Dr.Football1 pisze:Bardzo dziwny transfer
Może i dziwny, ale jaki zajebisty! :jupi:
W końcu Janssen to najlepszy piłkarz Eredivisie w zakończonym sezonie! Środek pola Ajaksu będzie rządził. Teraz czekam na jakiegoś solidnego napastnika.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 maja 2011, 15:56

Teraz czekam na jakiegoś solidnego napastnika.
No wlasnie. El Hamdaoui na pewno gdzies odejdzie,Cvitanich to nie ten rozmiar kapelusza,a De Jong to nie typowy snajper (bardziej cofniety napastnik/ofensywny pomocnik). Mowi sie o Doscie z Heerenven oraz Sigthorssonie z AZ. Mysle,ze i jeden,i drugi spokojnie daliby rade na Arenie.
Środek pola Ajaksu będzie rządził.
Racja. Eriksen,Lodeiro,Janssen,De Zeeuw,Enoh,Lindgren - robi wrazenie :spoko:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 maja 2011, 16:06

Nie wiadomo tylko ilu z tych środkowych graczy zostanie w Amsterdamie. Lindgren negocjuje transfer do IFK Göteborg. De Zeeuwa z kolei sprowadzić do siebie chce Spartak, a jego agent mówi, że są też inne zainteresowane kluby. Nie powiedział jednak jakie. De Boer chciałby jednak go zachować w zespole. Jeśli chodzi o E Hamdaouiego to dziwi mnie, że Ajax odrzucił ofertę Trabzonsporu. Może po prostu była śmiesznie niska, bo innego powodu nie widzę, ale to nie lepiej jej negocjować zamiast odrzucać? Mam nadzieję, że klub zarobi na nim kilka milionów bo trzymanie go w klubie nie ma przecież sensu. I liczę też na to, że nie pójdzie on do PSV (taka opcja w mediach też się przewija) bo wzmacnianie rywala do walki o tytuł nie ma większego sensu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 maja 2011, 17:00

Lindgren za duzo sobie w tym sezonie nie pogral,ale dobrze jest miec takiego zawodnika na lawce w razie jakichs niespodziewanych zdarzen.

Strata Demy'ego bylaby dla Joden katastrofa porownywalna do tej,ktora zdarzyla sie w Enschede wraz z odejsciem Janssena. De Zeeuw to mozg i centralna postac ekipy. Ciezko byloby zastapic takiego gracza...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”