Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 274

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 maja 2011, 15:36

Podobno Bayern dogadał już transfer Neuera (18 mln. + 7 bonusów, sam zawodnik ma zarabiać w granicach 5 mln. za sezon), wszystko ma być ogłoszone po finale Pucharu Niemiec gdzie gra Schalke. Dodatkowo Bayern zaklepał sobie jakiegoś Petersena, który został królem strzelców 2 Bundesligi.

To tak wstępem bo ja o Coentrao chciałem. Podobno jego agent był widziany ostatnio w klubie i podobno miał rozmawiać z zarządem o transferze Portugalczyka i naciskać na jego odejście. Poza Bayernem wspomina się Real, Chelsea i Milan (chociaż po transferze Taiwo nie wydaje mi się) i... Inter, chłopak ma kosztować między 20 a 25 mln.

Coentrao jeszcze niedawno mówił, że nigdzie nie odchodzi bo jest młody, ale po odpadnięciu z LE z Bragą podobno strasznie się załamał i by dojść do siebie chce zmienić otoczenie :boje się:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 maja 2011, 16:11

Tylko mała część Ultras, zwanych Schikerią, protestowała przeciwko niemu ostro. Reszta raczej jest za Neuerem. Będziemy mieli bramkarza na lata i do tego jeszcze obecnie dobrego zmiennika - Butta. Bramka obsadzona, zmiennik do ataku kupiony, nie wiadomo co z Klose, chce 2-letni kontrakt, zarząd daje mu 1-roczny. Myślę, ze mimo wszystko jednak zostanie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 maja 2011, 17:29

Jak sie zapatrujecie na Bendtnera? Moj kolega - kibic Bayernu - przekonuje mnie, ze do takiego transferu nigdy nie dojdzie, ale z drugiej strony Beckenbauer w listopadzie mowil, ze to swietny zawodnik (czy cos w tym stylu) i coraz wiecej informacji dochodzi ze Bayern jest zainteresowany. Jakie wy macie na ten temat zdanie?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 maja 2011, 17:37

Nie wiem po co on nam teraz, jeszcze po tym jak przyszedł młody Petersen. Po kontuzji wraca Olic, jest Gomez, najprawdopodobniej zostanie jeszcze Klose na przynajmniej jeden sezon. Nie ma miejsca dla Duńczyka a poza tym od z tej czwórki to on lepszy jest jedynie od Petersena. Beckenbauer może mówić generalnie co chce, bo to nie jest stanowisko klubu, on już w klubie nie zajmuje żadnej pozycji. Został uhonorowany tytułem Honorowego Prezesa półtora roku temu i na tym zakończył się jego oficjalny udział w klubie.
Tutaj trzeba obrońców dwóch przynajmniej, najprawdopodobniej Boateng i Rafinha/ van der Wiel. Dla mnie marzeniem jest Mats Hummels, ale on niestety na razie nigdzie się nie rusza z BVB. Do tego potrzeba przynajmniej jednego ofensywnego pomocnika, mowa była o Illicieviciu z Lautern, ale też o Hazardzie i jakimś młodym Japońcu (ale to raczej do 2 drużyny). Dobrze by też było gdyby udało się sprowadzić Vidala z Leverkusen, dobrze sie rozwinął i czas na kolejny skok w karierze.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 17:39

Ten Petersen z Cottbus jest juz potwierdzony ? Slyszalem,ze chrapke na niego maja takze Wolfsburg i HSV.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 maja 2011, 17:40

Potwierdzony, dostał koszulkę po Tonim z 9. Przychodzi za 2,5 albo 3 mln. HSV i Wolfsburg nie mają nic do gadania jak w grę wchodzi Bayern :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 17:50

Akarin pisze:Potwierdzony, dostał koszulkę po Tonim z 9. Przychodzi za 2,5 albo 3 mln. HSV i Wolfsburg nie mają nic do gadania jak w grę wchodzi Bayern :P
No w sumie tak :D Bedzie pewnie zmiennikiem Gomeza. Ciekawe czy da rade,czy skonczy jak np. Schlaudraff kilka lat temu :think:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 maja 2011, 17:55

Nie mam pojęcia, mam nadzieję, że się przebije, bo potencjał ma spory. Zmiennikiem Gomeza? Chyba drugim zmiennikiem Gomeza. Podejrzewam, że Juup będzie grał jak w Leverkusen, czyli jednym wysuniętym napastnikiem. Chyba, że ze słabszymi przeciwnikami będziemy grać dwoma, to wtedy będzie pierwszym rezerwowym pewnie. Trzeba będzie zobaczyć jak to wszystko będzie u Juupa wyglądało.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 cze 2011, 19:37

Neuer i Rafinha oficjalnie w Bayernie. Brazylijczyk dzisiaj podpisał 3 letnikontrakt i będzie grał z 13stką na plecach. Neuer po zgrupowaniu kadry przyleci podpisać 5-letni kontrakt. Za Rafinhe idzie 5 mln a za Neuera 18+7 ew. bonusów. Super, jeszcze tylko środkowy obrońca i już będzie to lepiej wyglądało niż przez ostatnie sezony.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 19:40

Rafinha w Genoi nie gral nic szczegolnego. Moze odrodzi sie tam gdzie sie wybil,czyli Bundeslidze.

Z innej beczki,AtleticoPoland podalo,ze do walki o Kuna wlaczyl sie takze Bayern. Slyszales cos o tym Akarin,czy mam to traktowac z przymruzeniem oka ?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 cze 2011, 19:49

Niezłe transfery. Neuer to weltklasse na 10 lat gry, a Rafinha to solidny gracz, który świetnie zna BL i grał razem z Manu w Schalke. Jeszcze jakby tak dokupić dwóch stoperów i nie ośmieszać się van Buytenem będzie szansa na walkę o triumf w LM.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 cze 2011, 19:51

Nie ma za bardzo gdzie go upchnąć, bo przecież nie będziemy wydawać 45 mln na ławkę. Jako AMF jest Muller, Kroos. W ataku Olic i Gomez. Nie wiadomo co z Klose. Jakby Klose odszedł to i tak pewnie jakiś inny przyjdzie zawodnik, ale nie za 45 mln.

Wiem, że Rafinha grał w Genoi średnio, oglądałem troche spotkań. Ale w Bl ma uznaną markę, a zawsze to lepiej niż wydawać 30 mln na Coentrao czy 15 na van der Wiela. Jeśli uda się ściągnąć Boatenga to też on jest altenratywą na prawą stronę, jakby np Mats wrócił za kilka lat do swoich...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 20:06

Jakby Klose odszedł to i tak pewnie jakiś inny przyjdzie zawodnik, ale nie za 45 mln.
No i macie przeciez tego Petersena z Cottbus. Jakby wypalil to o atak mozecie byc spokojni.

Tak myslalem,ze z Kunem to zwykla plota :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 cze 2011, 20:08

Rafinha zazwyczaj to był niewidoczny w przeciętnej Genoi, która wydawało się, że pasuje do jego stylu idealnie. Dla mnie duże rozczarowanie. Za słaby w obronie przez co był ustawiany na prawej pomocy, taktycznie chyba też sobie nie poradził.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 20:20

Agent Bendtnera twierdzi, ze Bayern walczy o mlodego Dunczyka. Pewnie kosztowalby was malo, ale pamietam ze mowil tu ktos, ze to raczej nierealne - bo nie dostanie miejsca w pierwszej XI. Tak czy inaczej, moze w oblizu mozliwego odejscia Klose to jednak troche bardziej mozliwe?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”