Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 91

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2011, 14:49

W Kadrze Benzema Ade Igła i KUn plus grajacy wszędzie megaskuteczny ROnaldo? Jakos niebardzo to widze,potem przyjdzie mecz z Barca i na szpicy będzie grał Ronaldo plus ewentualnie 2 napastnik i co 3 na ławce?Miałes przykład w city jak ławka działa na Ade, myslisz ze wszyscy się beda usmiechac? Jesli nikt nie ma odchodzic to po cholere ten Kun?Jose chce kadre 30 swietnych zawodnikw w tym 4 znakomitych napastnikow plus Ronaldo?
Zalete ławki i szerokiej kadry widziałem za czasów Owena i Morientesa i jak na nich działała ławka.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 14:52 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2011, 14:50

MGiggs jeżeli przyjdzie Kun to zapewne nie wykupią Ade.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2011, 14:52

Źle rozumiesz Giggs. Ade nie jest piłkarzem Realu. Był tylko wypożyczony i może zostać wykupiony (ponoć trwają rozmowy) albo nie. Jeśli Real wykupi Ade, nie sprowadzi już innego napastnika. Jeśli sprowadzi innego napastnika, nie wykupi Ade.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2011, 14:55

NO chyba ze tak.Choc i tak nie rozumiałbym Jose bo ten zawsze chciał miec tarana z przodu(Drogba,Milito) i Ade wydawał sie znakomity w tym aspekcie.
Zgadzam sie mete-kadrowo Real jest najmocniejszy.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2011, 15:24

Taran to pojęcie względne. Nawet Messiego można nazwać taranem, bo jest cholernie mocny w utrzymywaniu się na nogach. Aguero podobnie,niski, silny. Bardziej chodzi tutaj chyba o wzrost plus masę ciała,Ade dawał dużo możliwości ale technicznie kaleczył niemiłosiernie.Nie jestem przekonany, czy gra z wieżowcem w środku jest dla Realu dobry rozwiązaniem. Czy kadra Realu jest najmocniejsza? Nie wiem, w każdym razie póki co nie mamy najmocniejszej na świecie 11, ale to kwestia bardziej zgrania niż nazwisk.

Co do Coentrao
http://www.record.xl.pt/Futebol/Naciona ... _id=699075

Póki co ABola nic o tym nie wspomina, także nie wiem czy to tylko wymysł jakiegoś dziennikarza.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 17:16

Athletic sie zbroi. Do ekipy z San Mames dolaczyl jeden z ciekawszych mlodych hiszpanskich graczy - Ander Herrera. Los Leones zaplacili za niego Saragossie 8,5 mln euro. W lipcu zas z juniorow Sociedad przyjdzie ponoc niesamowicie utalentowany 16-letni Unai Lopez,ktorym interesowalo sie tez kilka innych mocnych klubow.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 26 maja 2011, 9:06

Bilbao to niesamowity klub, łapać się do pucharów mając dość ograniczone możliwości transferowe, nic tyko przyklasnąć.

Atleti kontynuuje rewolucję, wczoraj pojawiło się info o odejściu dyrektora sportowego. Dzisiaj możemy dowiedzieć się, że stołeczny klub rozważa zatrudnienie na stanowisku trenera Rafy Beniteza. Moim zdaniem w pełni uzasadniony krok, trzeba ogarnąć bajzel jaki powstaje w ekipie Los Colchoneros a Benitez, jaki by nie był, zna Ligę bardzo dobrze i może ułożyć tę ekipę.

Ciekawi mnie natomiast rewolucja kadrowa, prawdopodobne odejście Forlana oraz pewne Aguero i De Gei stawia przed dyrekcja sportową spore wyzwanie . Lider w postaci Reyesa to marne pocieszenie. Juanfran, Thiago, Felipe. Kilka pozytywnych punktów jest. Może ogarnie się Godin. Asenjo nie wiem na jakiej zasadzie poszedł do Malagi ale teraz byłby jak znalazł.Szukanie lidera w dzisiejszej piłce do łatwych zadań nie należy. Są ciekawi piłkarze w BL jak choćby Vidal, są ciekawi piłkarze w L1 jak choćby Hazard. Ale Atleti nie gra w LM, to stanowi problem przy kontraktowaniu nowych graczy. Trochę szkoda, że Cerezo raczej nie będzie rozmawiał o transferach z Realu, myślę, że Canales, Leon czy Garay to dobre wzocnienia na początek.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 9:37

mete pisze:Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że Real już ma najlepszą kadrę na świecie.
A kto miał najlepszą kadrę do tej pory? Tylko nie mów mi, że Barcelona.

Kadry najlepszych drużyn są wyrównane, a co świadczy o tych kadrach, to tylko i wyłącznie forma, jaką ci gracze z tej kadry mają w danym sezonie. Mieliśmy w bliskiej przeszłości znakomite przykłady, że kadry bardzo, bardzo silne na papierze nie wytyczały nowych szlaków w historii futbolu. Moim ulubionym przykładem będzie zawsze Chelsea Londyn od przyjścia Romana. Owszem, walczyli na każdym froncie i byli bliscy szczęścia w Lidze Mistrzów, ale wobec wydanych pieniędzy i zakontraktowanych gwiazd, też i "pracusiów" - co się chwali, ekipa ta nie zapisała się w annałach czymś niepowtarzalnym. To samo dzieje się od jakiegoś czasu z Manchesterem City. Oczywiście jestem świadom, że Real to jeszcze inna klasa, klasa wyższa, ale o tej kadrze Realu od chyba ponad dekady mówi się po danych transferach z danego okienka, że "teraz to oni mają najlepszą kadrę", przypomnijacie sobie to dokładnie, a wyniki nie przychodziły na tę miarę. Powtarzam: na tę miarę, na te oczekiwania, wyniki były o tyle złe, że swego czasu i Capello i del Bosque musieli odejść z Madrytu, choć to, co oni zdobyli, chyba w każdym klubie przywitaliby z totalną radością; pewni też w Barcelonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 10:21

Śmiało można powiedzieć, że już w tym roku Real miał najlepszą kadrę. Tylko to był dopiero pierwszy rok pracy Jose i czegoś zabrakło do tytułów(tych najważniejszych). Wcześniej wg mnie najlepszą kadrą dysponowały klubu angielskie - Chelsea, Manchester.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2011, 10:28

Najlepszą kadrę to w ostatnich latach to miał Manchaster kiedy jeszcze był Ronaldo czy Tevez. Nie tylko gwiazdy, ale i wielkie legendy w doskonałej formie, zespół elastyczny taktycznie, mogący zarówno grać potwornie ofensywnie, jak i defensywnie, w różnych ustawieniach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 10:31

Napisałem, że Manchester miał wcześniej świetną kadre i wydaje mi się, że w latach 2007- do odejścia Ronaldo najlepsza. Idealne połączenie młodzieży i doświadczenia, gwiazd i rzemieślników. Coś w stylu Milan 2002-2006. Teraz Real ma świetną kadrę i wciąż młodą.

Liso
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 11:16

No właśnie oto mi chodziło... Marcelo dobrze się spisuje ostatnio i jest pewnym punktem. Boje się, że Coentrao mógłby być początkowo "rezerwowym" a do tego dopuścić nie można :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2011, 12:34

Michel jednak odchodzi z Getafe. :(

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 01 cze 2011, 16:10

Van Nistelrooy w Maladze, podobno w letnim okienku Pellegrini będzie miał na transfery 100 baniek :shock: Ktoś coś więcej może wie?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 16:11

SobolPL pisze:Van Nistelrooy w Maladze, podobno w letnim okienku Pellegrini będzie miał na transfery 100 baniek :shock: Ktoś coś więcej może wie?
Malaga ma bogatego sponsora. To bylo do przewidzenia,juz w zimie pozyskali kilku ciekawych graczy. Podobnej ofensywy transferowej spodziewam sie po Racingu i Getafe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”