FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1357

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 10:25

Tak, wiem o tym. Chciałem się po prostu odnieść do tego pomysłu. Czy on będzie realizowany kiedyś indziej czy w ogóle nie będzie takiej opcji w Barcelonie nigdy, to sam pomysł byłby ekstremalnie... głupi.

A co do Kiko Femenii. Jeżeli Barca ma poszerzać kadrę o tego typu graczy, nic mnie bardziej nie uszczęśliwi. Angel i Kiko jako dwaj młodzi plus te znane nazwiska w liczbie trzech i kadra zamknięta pod względem nabytków, nie uważasz?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 10:31

Futbolski pisze:Angel i Kiko jako dwaj młodzi plus te znane nazwiska w liczbie trzech i kadra zamknięta pod względem nabytków, nie uważasz?
Kiko to zdecydowanie opcja na Barcelonę B póki co. Być może jeszcze uruchomimy opcję odkupienia Botii ze Sportingu :think: Wtedy obrona byłaby połatana.

Jeśli chodzi o znane nazwiska to nie spodziewałbym się aż trzech. Maksymalnie dwa moim zdaniem. Trzeba też zaczekać na rozwiązanie kwestii piłkarzy wypożyczonych oraz tych z pierwszego składu, którzy ewentualnie mogliby odejść (Milito? Maxwell?) i policzyć liczebność - wszak Pep chciał dysponować szerszym składem a więc tego lata ilość będzie miała znaczenie.

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 10:50

Futbolski pisze:
Liso pisze:Oglądając mecze FCB staram się zawsze przypatrzeć Valdesowi - dla mnie to nie jest klasa światowa. Soliny zawodnik, ale nie na miare Barcelony. Jest wielu znacznie lepszych golkiperów, którzy fantastycznie wkomponowaliby się w bramkę.
"Wielu znacznie lepszych"? Wielu to chyba z co najmniej siedmiu, daj mi listę tych "wielu".

I "fantastycznie wkomponowaliby się w bramkę"? Co więc takiego musi zacząć robić Valdes, by był "fantastycznie wkomponowany"?
Po prostu moim zdaniem nie uważam, że Valdes to świetny zawodnik - jak pisałem "solidny". A co do lepszych bramkarzy - popatrz na naszą Ekstra(klasę) i znajdziesz mnóstwo takich :lol:

Lepsi (wg mnie): Casillas, Manuel NEUER, Maarten STEKELENBURG, Buffon, a wśród wschodzących Lindegaard

Ocena subiektywna. Dawajcie :lol: i :angry2:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 maja 2011, 10:59

Valdes ma mecze z błędami, ale w tym sezonie widziałem u niego wiele pewnych i kozackich interwencji. Nie ma nieomylnych bramkarzy. Śledząc praktycznie od początku karierę VV to poprawił się i to niesamowicie, moim zdaniem może być już tylko lepiej. Choć patrząc na całokształt jego gry i zachowania to jest psycholem. Pechem VV jest Casillas tak pewnie zaistniałby w la roja. Gdy przyjdą wpadki VV mówi się, że to nie GK na miarę Blaugrany, jak broni niemożliwe to jest najlepszy na swiecie...

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 11:04

Prawda, jest jeszcze Botia, zapomniałem trochę o nim w czasie tej lekkiej zawieruchy z Angelem. Zewsząd słyszy się o jego dobrej dyspozycji w Gijon. I tak, wtedy obrona byłaby połatana zważywszy na fakt, że częścią drużyny ma być też Fontas (ewentualnie inny wychowanek, jeżeli Fontas pójdzie na wypożyczenie w jakiejś wiązance transferowej). Liczebnie wygląda to dobrze, jakościowo tym bardziej, bo perspektywicznie; jedynie Puyol ma ponad 30 lat.

Napisałem o trzech, ponieważ cała plejada znanych wypożyczonych pójdzie według mnie na definitywną sprzedaż. Po prostu nie znajduje w newsach niczego, co wskazywałoby na dalszą wiarę w tych piłkarzy; oczywiście jest też opcja wypożyczeń na jeszcze jeden rok... Nie spodziewam się kokosów, ale może kilkanaście milionów Euro się uzbiera. Dodając kilka milionów za Maxwella może dojdzie to do 20 mln. Oczywiście wszystko zależy od tego, jak bardzo Pep chce Cesca. Jeżeli uda się zbić cenę, to te "zaoszczędzone" miliony dadzą w sumie z 25-35 mln Euro, co starczyłoby na drugie głośne nazwisko (Rossiego, wszak wyznał, że kocha Barcę). Zarząd pewnie ma już wszystkie te kwestie ekonomicznie perfekcyjnie zarysowane. Są więc dwa nazwiska za grube miliony, ale jeżeli chodzi o trzecie, może być znane, ale tanie. Przykładem jest Ibi, aczkolwiek od razu mówię, że nie widzę dla swej teorii tego typu piłkarza (znanego = dobrego, a także taniego) w obecnym okienku. Moja teoria ma więc lukę, przyznaję, że bardziej zakłada ona jakąś "okazję". Lecz mimo wszystko: trzy znane nazwiska.
Toudinho pisze:Valdes ma mecze z błędami, ale w tym sezonie widziałem u niego wiele pewnych i kozackich interwencji. Nie ma nieomylnych bramkarzy. Śledząc praktycznie od początku karierę VV to poprawił się i to niesamowicie, moim zdaniem może być już tylko lepiej. Choć patrząc na całokształt jego gry i zachowania to jest psycholem. Pechem VV jest Casillas tak pewnie zaistniałby w la roja. Gdy przyjdą wpadki VV mówi się, że to nie GK na miarę Blaugrany, jak broni niemożliwe to jest najlepszy na swiecie...
Casillas też miał niedawno mecz z "błędem", ale nie chcę do tego wracać, bo mówienie że ktoś ma mecze z błędami jest truistycznie oczywistym truizmem. Jednak ogólnie świetnie to wszystko podsumowałeś. Poprawił się Valdes i to tak, że tylko chyba Rijkaard i Guardiola się tego spodziewali. A że jest psycholem - fajne określenie, tylko nie do końca Cię rozumiem. Masz pewnie na myśli to, że jak coś się dzieje w przerwie gry, Valdes od razu podbiega do gromady, coś krzyczy, dostaje żółtą kartkę? Nie lubię tych wybiegów Valdesa, bo zawsze kończą się one tak samo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 11:17

Futbolski pisze:Napisałem o trzech, ponieważ cała plejada znanych wypożyczonych pójdzie według mnie na definitywną sprzedaż. Po prostu nie znajduje w newsach niczego, co wskazywałoby na dalszą wiarę w tych piłkarzy; oczywiście jest też opcja wypożyczeń na jeszcze jeden rok... Nie spodziewam się kokosów, ale może kilkanaście milionów Euro się uzbiera.
Ja również mam nadzieję, że wypożyczeni zostaną ostatecznie posprzedawani, ale to nie będzie proste. Kluby nie będą się o nich zabijały a więc kwoty transferów będą niskie. Nie wierzę w 20 mln za wszystkich. Skakałbym z radości gdybyśmy 'zarobili' piętnastaka choć do tej pory nie liczyłem Maxwella w tych szacunkach.

Jak bardzo Pep chce Cesca? Myślę, że Fabregas wciąż pozostaje naszym priorytetem nawet jeśli jeszcze głośno się o tym nie mówi. Gdyby udało się dokonać tego transferu to moglibyśmy nawet zrezygnować z napastnika chyba :think:
Futbolski pisze:Przykładem jest Ibi, aczkolwiek od razu mówię, że nie widzę dla swej teorii tego typu piłkarza (znanego = dobrego, a także taniego) w obecnym okienku.
Jeżeli chcesz szukać potencjalnego transferu a'la Ibisz to musisz przejrzeć listę piłkarzy, którym niebawem będą kończyć się kontrakty i nie mają zamiaru przedłużać umów. Tylko dlatego Holender był tak tani. PSV miało do wyboru - w ramach wdzięczności puścić go teraz zarabiając parę groszy albo zatrzymać go i puścić potem za darmo.
Toudinho pisze:Valdes ma mecze z błędami
A kto nie ma :roll: Chyba niewielu już zostało obserwatorów hiszpańskiej piłki, którzy uważają, że Valdes broni gorzej od Ikera. Błędów popełnia w ostatnich latach jeżeli nawet nie mniej to na pewno nie więcej a miewa takie okresy, że jest najlepszym zawodnikiem zespołu kiedy forma jest taka sobie, zwycięstwa przychodzą trudniej niż zazwyczaj i każda stracona bramka może być brzemienna w skutkach.

[EDIT]

http://twitter.com/#!/optajose
82% - Victor Valdes saved 82% of the shots he faced in LigaBBVA this season, the highest % in the competition (Casillas 71%, 17th).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 maja 2011, 11:33

Liso pisze:a wśród wschodzących Lindegaard
26(?) letni bramkarz, który sprowadzony do United został by być rezerwowym jest lepszy od Valdesa który od ładnych kilku lat broni na najwyższym poziomie... fajnie.

Co do Kiko... kurde, chłopak był przymierzany do Valencii jako podstawowy prawy obrońca (a raczej jest jednym z kandydatów których zarząd ma z 10 :P), a do was pójdzie by grać w drużynie B ? Trochę by to dziwne było. Wprawdzie ma chłopak 19-20 lat jeśli mnie pamięć nie myli, ale jednak jest po dobrym sezonie. Niby grę w Barca B ciężko nazwać degradacją, tym bardziej że swoje szanse i w pierwszym składzie zapewne by dostał, ale jednak jakoś wolałbym oglądać go gdzie w podstawowej jedenastce zespołu z PD. Poza tym chłopak ma imo większy potencjał niż Azpilicueta.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 11:43

No wydaje mi sie, ze zapominacie w szacunkach o Zlatanie, za ktorego dostaniemy jakies 20 milionow od Milanu + Keirsson, Henrique i Maxwell mysle, ze do 30 mln dojdziemy.

Wydaje mi sie jednak, ze to nie same 'czyste' pieniadze na transfery sa problemem tylko kwoty jakie bedzie trzeba placic zawodnikom z tytulu kontraktow. Nie mozna sobie pozwolic na jakies przesadne rozbuchanie pod tym wzgledem bo doprowadzimy sie do ruiny a Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Puyol, Valdes i Dani juz maja baaardzo wysokie kontrakty. Podejrzewam, ze Pique i Mascherano tez i nie wiem jak wyglada sytuacja kontraktu Busquetsa, ale on tez ma wszelkie podstawy zeby sie domagac wielkiej kasy.

W takiej sytuacji po zatrudnieniu Fabregasa ciezko bedzie wykrzesac kase na jeszcze dwie gwiazdy.

Co do transferu Rossiego to jakos mi on do Barcy nie pasuje, poza tym zgadzam sie z Mentorem, ze gdyby przyszedl Fabregas to napastnika moznaby spokojnie odpuscic.

Co do Valdesa, to ok. Ciezko powiedziec, ze broni on gorzej od Casillasa, z ta roznica, ze Casillasa stac na interwencje zupelnie niesamowite, Valdes zadziej takimi olsniewa.
Liso pisze:Lepsi (wg mnie): Casillas, Manuel NEUER, Maarten STEKELENBURG, Buffon, a wśród wschodzących Lindegaard
Odnoszac sie do tego: Stekelenburg zdecydowanie NIE, Buffon w obecnej formie tez nie. Lindegaarda nie potrafie ocenic.
Zgadzam sie jesli chodzi o Casillasa i tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 12:00

Emerald pisze:No wydaje mi sie, ze zapominacie w szacunkach o Zlatanie, za ktorego dostaniemy jakies 20 milionow od Milanu + Keirsson, Henrique i Maxwell mysle, ze do 30 mln dojdziemy.
Sęk w tym, że hajs za Zlatana został już wliczony do tych bodajże 50 mln jakie podobno mamy mieć do dyspozycji tego lata nie licząc właśnie zysków z ewentualnej sprzedaży innych zawodników.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 12:02

Aaaa no to jesli tak to ok... moze byc ciezko z wyciagnieciem nawet tych 15 mln z transferow.

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 18:53

Sammyy pisze:
26(?) letni bramkarz, który sprowadzony do United został by być rezerwowym jest lepszy od Valdesa który od ładnych kilku lat broni na najwyższym poziomie... fajnie.
Pomimo wszystko wyżej go oceniam :) 26-latek to dość młody bramkarz - popatrzcie ile ma Buffon, Casillas - ciągle grają świetnie. W 3 lata można dużo nadrobić i reprezentuje się naprawdę przyzwoicie :)

Jak wiadomo - zdanie subiektywne :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 maja 2011, 18:58

Tak z ciekawości. Na podstawie czego wyżej go oceniasz? Oglądałeś regularnie ligę duńską?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 22:15

http://www.blaugrana.pl/news/7094/braci ... razem.html

Wypożyczenie Jonathana to dobra opcja choć nie wiem czy akurat Racing jest dobrym kierunkiem, ale i tak chyba lepiej by na tym wyszedł niż na kolejnym sezonie w rezerwach :think:
Sammyy pisze:Co do Kiko... kurde, chłopak był przymierzany do Valencii jako podstawowy prawy obrońca (a raczej jest jednym z kandydatów których zarząd ma z 10 :P), a do was pójdzie by grać w drużynie B ? Trochę by to dziwne było. Wprawdzie ma chłopak 19-20 lat jeśli mnie pamięć nie myli, ale jednak jest po dobrym sezonie. Niby grę w Barca B ciężko nazwać degradacją, tym bardziej że swoje szanse i w pierwszym składzie zapewne by dostał, ale jednak jakoś wolałbym oglądać go gdzie w podstawowej jedenastce zespołu z PD. Poza tym chłopak ma imo większy potencjał niż Azpilicueta.
http://www.blaugrana.pl/news/7095/poroz ... 3%ADi.html

Sorry :P

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 26 maja 2011, 23:07

Mentor pisze:82% - Victor Valdes saved 82% of the shots he faced in LigaBBVA this season, the highest % in the competition (Casillas 71%, 17th).
A to ciekawe bardzo, obrazoburcze i politycznie niepoprawne. Staram się znaleźc jakieś potencjalnie wytłumaczenie tego 17th, ale sobie nie radzę. Myślę, że fani Madrytu jakoś zgrabnie to wytłumaczą, lub... udadzą, że nie widzą.

Valdes zajebistym bramkarzem jest bez cienia wątpliwości. Refleks ma wyjebany, dzięki czemu na linii jest świetny, czy najlepszy? Nie wiem, ale jak nie można tego definitywnie stwierdzić o Valdesu, to nie można o nikim. Dośrodkowań wielu do złapania nie ma, ale jest w tym dobry, czy najlepszy? Pewnie nie, bo nie ma ku temu wielu okazji. Na przedpolu - mistrz. Barcelona gra w takim stylu, że jest ostatnim obrońcą i w tym jest najlepszy, bez żadnych wątpliwości.
Czy jest najlepszym bramkarzem na świecie? Nie wiem, ciężko ocenić, być może. Czy jest lepszy bramkarz dla Barcelony? Nie!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2011, 7:29

Pomimo wszystko wyżej go oceniam :) 26-latek to dość młody bramkarz - popatrzcie ile ma Buffon, Casillas - ciągle grają świetnie. W 3 lata można dużo nadrobić i reprezentuje się naprawdę przyzwoicie :)
Ty oglądasz jakieś mecze? Buffon gra świetnie? Storari w tym sezonie był lepszy od niego...A pisanie o Lindegaardzie jako lepszym od Valdesa to kpina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”