Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 20

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 19:53

:roll:

Nie do końca rozumiem co tu się wyprawia, ale jeżeli rzeczywiście
Magnum pisze:teraz caly pn. Londyn jest gotow ich ukamienowac
to ja czuję się cokolwiek skonfundowany i naprawdę nie wiem jak inaczej mógłbym to skomentować, co mógłbym dodać. Pewnie musiałbym być fanem Arsenalu, aby to zrozumieć. Nie jestem więc na pewno nie zrozumiem.

Także ja wracam do właściwego tematu. Coś przyjemnego do poczytania ---> http://www.blaugrana.pl/news/7093/wspom ... _1992.html

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 maja 2011, 20:04

Teraz to juz trzeba uwazac z czyim zdjeciem robisz sobie zdjecie :lol:

W sobote bede kibicowal Barcelonie. Wyrazam opinie wszystkich kibicow Milanu w Polsce i wszystkich w Italii nie liczac tych Interu. Ale jak wiemy oni sie nie licza w niczym.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 20:06

W sobote bede kibicowal Barcelonie. Wyrazam opinie wszystkich kibicow Milanu w Polsce i wszystkich w Italii nie liczac tych Interu. Ale jak wiemy oni sie nie licza w niczym.
Jeżeli Barca wygra finał to Milan sprzeda Zlatana i w lecie już będzie wiadomo kto wygra następną edycję LM :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 maja 2011, 20:10

Magnum bez przesady z tą nienawiścią. Myślisz, że jak Jamie Dalton o aresztowaniu pisał to miał pianę na ustach ? :lol:
Z każdej pierdoły się robi wielkie wydarzenie. Ja bym na to nawet uwagi nie zwrócił. Zrobili sobie fotkę ze zdjęciem Ceska, widać mieli taką potrzebę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 maja 2011, 20:12

Taka burza w szklance wody trochę. Zrobili sobie chłopcy fotkę z fotką Fernando i Cesca i tyle. Nie widzę pola do jakichś nienawistnych reakcji. Jakby rozjebali nam szatnię albo pstrykali sobie zdjęcia na tle naszej zakurzonej od sześciu lat gabloty na puchary to pewnie bym się dość konkretnie zdenerwował, ale w takim wypadku... może to już bardziej kwestia tego, że odejście Fabregasa lub jego pozostanie w klubie nie jest dla mnie już tak bardzo drażniącym tematem jak jeszcze rok temu. Jeśli to była ich kolejna próba do zachęcenia go do transferu to graty za inwencję :spoko:

Obrazek wrócił na ścianę i szafa gra. Pique i Puyol już nie raz i nie dwa robili z siebie wałów na twitterach i fejsach, więc to za bardzo nie obciąża ich konta :P
Magnum pisze: Z tego co wiem Fieldy i Duch to Polacy wiec srodowisko polskich Kanonierow tez mozna reprezentowac.
Polak z brytyjskim paszportem też się liczy :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 maja 2011, 20:55

W sobote wszyscy bedziemy Czerwonymi Diablami :beer:
Druzyna, ktora aktualnie w wielu aspektach postrzegam jako wzor i przyklad dla Interu. Moje uczucia wzglem ekipy Fergusona ewoluowaly z biegiem lat. W 1999 po bramce Scholesa czulem ogromna zlosc. Z czasem jednak zaczalem doceniac ich futbol oraz wartosci, ktore ta druzyna reprezentuje na boisku i poza nim, a ktorych bedzie strzec rowniez w sobote, miejmy nadzieje z pozytywnym skutkiem :)

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 26 maja 2011, 21:08

W 1999 po bramce Scholesa czulem ogromna zlosc
Nie przypadkiem Solskjaera ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 maja 2011, 21:11

Magnum bez przesady z tą nienawiścią. Myślisz, że jak Jamie Dalton o aresztowaniu pisał to miał pianę na ustach ? :lol:
Nie, ale dobrze wiesz ilu jest kibiców którzy nienawidzą Barcy odkąd pewni ludzie zaczęli mocno rozmawiać o pewnym zawodniku naszego zespołu. I jak mówiłem, macie racje, że to pewnie przesadzone, ale wielu z nas jest przewrażliwoinych na tym punkcie. Zresztą, cholera, miałem już o tyum nie pisać, a pisze po raz piąty. Wyjaśniliśmy już wszystko, mi już przeszło, wszystko zostało napisane, skupmy się na meczu.

Ja osobiście kibicuje lepszemu :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 maja 2011, 21:15

SexyBitch pisze:
W 1999 po bramce Scholesa czulem ogromna zlosc
Nie przypadkiem Solskjaera ?
Maćkowi chodzi raczej o mecz z Interem :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 maja 2011, 22:29

Z tego co kojarze ten sedzia(mówie na podstawie 3 meczu ktore prowadził z MU) daje pograc, pamietam jak z Wolsburgiem pozwalal na ostrą meską gre, tak samo z Valencia nie dawał sie nabrac na niektore symulki Naniego i graczy Valenci.To dobrze bo pamietam pajaca z meczu z Schalke ktory co kontakt dawał kartke.Mam nadzieje ze facet zrobi kariere jak jego słynny rodak ktory prowadził finał 94 w usa:)

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 26 maja 2011, 23:17

Na lewej chcę Puyola. Kapitan, lider i przekozak, czy po kontuzji czy nie jest nie do przecenienia. Abidal - też mistrz, jak grał to w formie był nieziemskiej, możliwie, że nawet najlepszy zawodnik drużyny. Ale biorąc pod uwagę te przerwy to Puyol, zdecydowanie, bez wątpliwości.
Valencia nie pogra sobie nic :D

Pep i tak wie lepiej, widzi ich na co dzień, trenuje z nimi, wybierze na pewno najlepiej jak może w danej chwili.

Co do Bojana. Jest w Barcelonie, trenuje, Pep go widzi, zna, wie jakie są jego możliwości, co może dać drużynie i jaki jest jego poziom. Jak nie gra prawie wcale, to nie dlatego, że Pep mu nie daje szansy, ale dlatego, że się nie nadaje pewnie. To samo do Jeffrena.

Bojan 7-8 mln, Jeffren 4-6.
Gadałem z Rosellem, tyle się spodziewamy przy ewentualnej sprzedaży.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2011, 0:01

PO tym co ostatnio robił Valencia z Colem nie wiem czy Abidal(po chorobie) czy Puyol(obecna dynamika) dadza rade LAV na skrzydle, tak zakreconego slabego cola nie widzialem nigdy, Valencia moze byc jednym z lepszych gracz finalu ktory był jego marzeniem i celem gdy leczył potworne złamanie.
Powiem ze nie odczuwam jakiegos super cisnienia przy tym finale, 2 lata temu mielismy ekipe na poziomie Barcy, teraz jej niemamy, chcialem majstra i go mamy, w LM jestem zadowolony z finalu ale jakos zdenerwowany nie.Barca jest wielkim faworytem i mozemy sprawic nispodzianke i wierze ze nas stac na to choc wiem ze bedzie ciezko. Mamy idealnego napastnika na Barcelone(Chicharito) skrdzyłowych idealnych do kontry ciezko pracujacych i Roo ktory zagra tam gdzie uwielbia,kadrowo jestesmy moze slabsi ale mamy moim zdaniem wiecej atutów niz 2 lata temu gdzie jedynym pomyslem były strzały Ronaldo,Teraz ograniczymy sie do kontry na Hernadeza.Będzie ciekawi choc moze byc i take ze dostaniemy 2,3 do zero :mrgreen: Mam tylko nadzieje ze nie bedzie to final jak z mundialu w afryce

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 maja 2011, 0:16

Proponuję wrzucić sondę na triumfatora tej edycji Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 maja 2011, 1:19

w lidze hiszpanskiej jak wiadomo nie ma takich pilkarzy jak valenciaa :) i obroncy barceloni nie sa przyzwyczajeni do takiej gry...

dla mnie w finale gdy graja tak dobre druzyny faworyta nie ma. barcelona teoretycznie powinna wygrac i dominowac caly mecz ale wiekszej kasy bym na to nie postawil

cieszy mnie to ze w finale graja dwie najlepsze druzyny ostatnich lat i wkurza to jak niektorzy fani czerwonych diablow uwierzyli w propagande realu madryt i ich trenera (moglbym odbic pileczke przypominajac skandal sedziowski w finale z 1991 roku ktory byl tu przywolywany ale po co?)

mam nadzieje ze bedzie dobry mecz i MU nie bedzie sie staral zabic meczu jak to czynil boski jose przegrywajac dwumecz w ktorym mial szanse z powodow klopotow zdrowotnych pilkarzy barcelony

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2011, 8:40

Powiem ze nie odczuwam jakiegos super cisnienia przy tym finale, 2 lata temu mielismy ekipe na poziomie Barcy, teraz jej niemamy, chcialem majstra i go mamy, w LM jestem zadowolony z finalu ale jakos zdenerwowany nie.
To takie asekuracyjne :P Jak jest sie juz w finale to warto go wygrac. Tym bardziej ze kosztowal duzo sil.

co do samego finalu to nie licze na swietne widowisko. W kazdym razie zalezy ono od Safa i jego ustawienia. Barcelona wiadomo jak bedzie grala a ewentualne zmiany taktyki nie wplyna na jej widowiskowosc. To samo z forma. Pod koniec sezonu spuchlismy i widac bylo ze gramy wolniej i przewidywalniej. O ile kondycyjnie wytrzymywalismy to i tak cos nie bylo ok. Od kwietnia gramy w lidze na pol gwizdka, a dodatkowo wielu zawodnikow odpoczywalo przez ostatnie 2 tyg. Mam nadzieje ze mini mikrocykl przyniesie efekty. MU w przeciwienstwie do Barcy gral srednio przez wieksza czesc sezonu. Jednak to co robil w polfinale oraz z Chelsea zrobilo na kazdym wrazenie. Mozna chyba rzec ze sa w najlepszej formie w calym sezonie. Niby faworytem jest Barcelona ale to chyba wynika z faktu ze jak chlopaki sa w formie to nie ma [ch**] na swiecie zeby chociaz zremisowal. Innego wytlumaczenia nie widze bo MU to nie jest ogorek zeby byly az tak duze roznice. Jak dodamy do wszystkiego niemoc strzelecka Villi oraz Pedro to mozna miec obawy o nasza ofensywe. Dla Davida jest to ostateczny egzamin. Jak sie przyczyni do wygrania do juz nikt nie bedzie smial go nawet porownac ze Zlatanem. Niestety jednak jest jeszcze Eto a raczej jego brak, ktory potrafil wlasnie w takich meczach robic roznice. Wierze ze po meczu nie bedziemy mieli nowych powodow zeby pisac Samu wroc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”