Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 26

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 maja 2011, 16:17

A mnie wlasnie caly czas smierdzi dogrywka. Takie przeczucie ale wynik troche nizszy w regulaminowym.

ed
oczywiscie Kowal znowu pajacuje... typuje 4:1 :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2011, 16:26

czeher pisze:oczywiscie Kowal znowu pajacuje... typuje 4:1 :rotfl: :rotfl:
Nie wiem, czy ktokolwiek jeszcze bierze tego człowieka na poważnie :roll: 40-tka na karku a miewa czasem przewalenia niczym niektórzy fani Barcelony w wieku gimnazjalnym.

PS: Mnie też trąci dogrywką :P

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 16:46

Salas11 pisze:
czeher pisze:oczywiscie Kowal znowu pajacuje... typuje 4:1 :rotfl: :rotfl:
Nie wiem, czy ktokolwiek jeszcze bierze tego człowieka na poważnie :roll: 40-tka na karku a miewa czasem przewalenia niczym niektórzy fani Barcelony w wieku gimnazjalnym.
Wojciech Kowalczyk na pewno jest wielkim fanem Barcelony, on na pewno kocha ten klub. Oczywiście niekiedy ta jego miłość przejawia się w jakimś romantycznym szale, idealizowaniu, totalnej adoracji, ale uznaję, że po prostu to jest jego charakter. Jeśli coś lubi w innych dziedzinach, pewnie też to tak mocno wielbi - być może dla niektórych przesadnie. Mnie osobiście to nie przeszkadza. Każdy klub ma całe spektrum kibiców, jedni podchodzą na chłodno, drudzy nie.

Niestety, po 5:0 na Camp Nou z Realem, Pan Kowalczyk napisał ekstremalnie kiepski felieton, w którym padały słowa "na kolana Mou". To już nie miało nic wspólnego z miłością do klubu, ale z nienawiścią do przeciwnika, co jest już mało fajne. Jeżeli Kowal stawia 4:1 dla Barcy, to spoko dla mnie. Wszak sam stawiam 4:0 dla Barcy albo 4:0 dla Manchesteru. Mam jednak nadzieję, że jeśli Barca wygra nawet i 1000:0, to Kowal nie napisze tego typu "przemyśleń". W tym konkretnym przypadku jestem chyba nawet tego pewien, bo przeciwnikiem jest Alex Ferguson.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2011, 17:01

Futbolski pisze:Niestety, po 5:0 na Camp Nou z Realem, Pan Kowalczyk napisał ekstremalnie kiepski felieton, w którym padały słowa "na kolana Mou". To już nie miało nic wspólnego z miłością do klubu, ale z nienawiścią do przeciwnika, co jest już mało fajne.
Sam nie wiem, na co wówczas pluł najbardziej. Na Real czy na Mourinho. On chyba ma skrzywienie psychiczne przez Portugalczyka przez półfinał zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Pamiętam jak po meczu rewanżowym na Camp Nou i bloku reklamowym siedział w studiu w dość czerwonawym zabarwieniu skóry twarzy. Zdecydowanie nie potrafi godzić się z porażką, ale przede wszystkim psuje opinię tym normalnym kibicom Barcelony w Polsce z racji bycia osobą medialną, rozpoznawaną i przez fanów piłki utoższamianą z Blaugraną.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2011, 17:12

Naprawdę nie zaśmiecajmy tego tematu Kowalczykiem, o tym śmiesznym człowieczku nawet nie wypada pisać, uznawanie go za eksperta to jest kompromitacja.

Zajebisty filmik, jak dla mnie MISTRZOSTWO!!!:

I to One w tle, kapitalne promo :D

Ja już jestem tak nabuzowany, że najchętniej sam bym dziś pokrył Messiego ;)

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 17:21

Salas11 pisze:On chyba ma skrzywienie psychiczne przez Portugalczyka przez półfinał zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Pamiętam jak po meczu rewanżowym na Camp Nou i bloku reklamowym siedział w studiu w dość czerwonawym zabarwieniu skóry twarzy. Zdecydowanie nie potrafi godzić się z porażką
Trzeba mu jednak oddać, że nie miał zastrzeżeń, gdy przyszedł czas na finał Inter - Bayern, i postawił na wygraną Mourinho argumentując to w normalny sposób (tak to przynajmniej pamiętam, aczkolwiek podszedł do tego już bez większych emocji). Co do emocji, to przytoczę zaangażowanie Mentora (wyrwane z kontekstu, ale wiadomo o co chodzi):
Mentor pisze: Umarłbym z nerwów albo przynajmniej zbyt mocno się napił.
Kowal wówczas tonął w emocjach. Też będę tonął w czasie meczu, emocje też nie opadną w moim przypadku po finale, a pewnie dopiero jutro (bez względu na wynik). Tak więc nie krytykowałbym Pana Kowalczyka za stopień emocji, jaki w sobie miał, bo to indywidualna sprawa. Oczywiście co innego, gdyby padały jakieś "brzydkie" słowa, i to na wizji.

Gdyby Barca wtedy wygrała, też by przecież "siedział w studiu w dość czerwonawym zabarwieniu skóry twarzy", jak piszesz. Dziś emocje sięgną zenitu w jego przypadku bez względu na końcowy wynik. To jest po prostu Kowal.

Morrow, proszę Cię, rozumiem, że nie cierpisz go jako komentatora, ale nie pisz o nim, że jest "śmiesznym człowiekiem", bo po prostu brak szacunku dla innych, to brak szacunku dla siebie. Krytykuj czyjeś zachowanie, ale nie jego osobę jako taką.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2011, 17:33

Ty tak serio? Osoba, która jest uznawana przez Polsat za eksperta czyli kogoś kto zna się na rzeczy wrzuca takie kwiatki:

http://www.weszlo.com/blog/2/354

http://www.weszlo.com/blog/2/352

http://www.weszlo.com/blog/2/443

I emocje tu nie mają nic do rzeczy, wygrywać też trzeba umieć. Wybacz ale mam szacunek do większości komentatorów piłkarskich niezależnie od ich sympatii. Jak traktować jednak z szacunkiem kogoś kto mieni się znawcą a nie potrafi się odnieść z szacunkiem do przeciwników obrażając ich i traktując z pogardą. Wybacz ale jeśli nie potrafi nawet silić się na obiektywizm to niech zostanie na swoim śmiesznym blogu i tam rozkazuje kto i kiedy ma być na kolanach a nie pcha się do telewizji. Sorry ale jeśli uważasz go za autorytet w dziedzinie piłki to chyba nie mamy tu pola do dyskusji.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 17:46

Krytykuj czyjeś zachowanie, ale nie jego osobę jako taką.
A jest w nim coś, czego można nie krytykować?
Był wielkim talentem, to stał się rozpijaczonym piłkarzykiem. Miał być ikoną Legii, to zmarnował szansę. Otrzymał fantastyczną okazję do odzyskania szacunku u kibiców poprzez rolę eksperta w studio, to pokazuje raz za razem, że jest małym człowiekiem.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 17:49

Morrow pisze:Jak traktować jednak z szacunkiem kogoś kto mieni się znawcą a nie potrafi się odnieść z szacunkiem do przeciwników obrażając ich i traktując z pogardą.
Właśnie na tym polega cała ta sprawa z szacunkiem do kogoś, że choćby Ci robił wszystko, co najgorsze, to Ty nie zniższysz się do jego poziomu. To prawda, szczerozłota, że mówienie o kimś choćby "frajerzy" jest... no co tu dużo gadać. Nic nie wypada powiedzieć; takie zachowanie jest poniżej wszelkiej krytyki. To jest jednak krytyka zachowania danej osoby i to jest jak najbardziej w porządku.
Morrow pisze: Wybacz ale jeśli nie potrafi nawet silić się na obiektywizm to niech zostanie na swoim śmiesznym blogu i tam rozkazuje kto i kiedy ma być na kolanach a nie pchać się do telewizji. Sorry ale jeśli uważasz go za autorytet w dziedzinie piłki to chyba nie mamy tu pola do dyskusji.
Wojciech Kowalczyk cały czas twierdzi, że jest kibicem Barcelony, więc nigdy nie jest obiektywny, tzn. jest tak samo obiektywny, jak my wszyscy, którzy mają też coś swojego ulubionego w tym całym futbolu. Bądźmy szczerzy: wszyscy jesteśmy subiektywni i często zdarza się nawet, że prowadzący studio przedmeczowe przy przedstawianiu kogoś mówią, że ten jest za tym klubem, a ten występuje jako adwokat drugiego zespołu itd. Nie mów, że Kowal się sili na obiektywizm, bo to nie jest fair, on się na nic nie sili. Polsat przecież zna go bardzo dobrze. Zgadzam się z Tobą cały czas, że problem stanowi poziom jego komentarzy pod względem doboru słów, ale gdyby jego słowa były lekkie, to wtedy traktowałbyś go poważnie? Własnie o to mi chodzi. Koniec końców liczy się "merytoryczny autorytet" Kowala. Nie czytam jego bloga, mówię to wprost, ale słuchając go dostrzegam, że ma jakąś wiedzę na temat Barcy. W kontekście newsów ze stron o Barcelonie, wszystko się zgadza, nie robi żadnych wielkich pomyłek, tym bardziej nic nie zmyśla. To mi się podoba i dlatego na pewno uznaje go za "autorytet" (to za duże słowo, o wiele za duże) tak samo, jak każdą inną osobę, która wypowiada się dłuższy czas z sensem na dany temat. Na wizji w Polsacie wypowiada się na temat, jak każdy inny. A że ma takie wpisy - krytykuję ich poziom z wszystkich sił. Chodzi mi tylko o to, byśmy mieli proporcję: krytykowali te wpisy, ale nie widzieli w kimś kogoś, tzn. obiektywnego eksperta, kim ten ktoś nie jest, bo sam to przyznaje przychodząc w krawacie Barcy.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 17:53 przez Futbolski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2258
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 maja 2011, 17:51

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 17:51

Wilmore pisze:
Krytykuj czyjeś zachowanie, ale nie jego osobę jako taką.
A jest w nim coś, czego można nie krytykować?
Tak. Jest człowiekiem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2011, 17:59

Futbolski, rozumiem że starasz się go bronić. Nie zwykłem wieszać psów na ludziach wedle własnego widzimisię. Ten ktoś naprawdę musi sobie na to solidnie zapracować, a po licznych blogowych wyczynach Kowalczyka czuję do jego osoby jedynie wstręt. Do studia też załapał się wyłącznie poprzez znajomosci, bo nikt mi nie powie, że Wojtek do branży w której znalazł pracę się nadaje.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2011, 17:59

Borek jest zagorzałym kibicem Realu, nie kryje się z tym ale jakoś potrafi zachować odpowiedni dystans i klasę. Jeśli ktoś chce występować w telewizji i wypowiadać się przed milionami jako autorytet niech tym autorytetem będzie. Wielu jest komentatorów, którzy sympatyzują z Barcą a są szanowani i uznawani za autorytety. Kowalczyk chce publicznie kibicować Barcelonie, proszę bardzo ale jeśli nie potrafi szanować innych drużyn, kibiców, piłkarzy i trenerów bo tak jest zaślepiony swoją drużyną to ja podziękuję i nie widzę powodu, dla którego ja miałbym szanować jego i to co ma do powiedzenia.

Jest człowiekiem oczywiście. Małym. I pokazuje to na każdym kroku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2011, 19:01

Kowalczyk jaki jest każdy widzi, trudno mieć do niego pretensje, ten typ tak ma. Dziwię się natomiast ludziom z polsatu, który chyba chcą uchodzić za profesjonalistów. Tolerując Kowalczyka, który nawet jakby był obiektywny i z klasą, to przecież nawet nie potrafi logicznie się wypowiedzieć, sami się ośmieszają.

co do meczu, to ja, jako niezwiązany z żadną drużyną w żaden sposób chciałbym po prostu świetnego meczu. Nie pogardziłbym dogrywką i karnymi, bo to zawsze większe emocje, no i przy karnych może wyjaśniłoby się który bramakarz jest lepszy :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 maja 2011, 19:08

fieldy pisze:no i przy karnych może wyjaśniłoby się który bramakarz jest lepszy :P
to akurat jest w tym wsyztskim oczywista oczywistoscia ... :wink:

stąd emotka na końcu :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”