Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 848

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 maja 2011, 14:38

Wenger miażdży. :lol2:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 maja 2011, 16:19

Johan mnie totalnie rozwalił :lol2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 16:24

Czy ze strony Arsenalu mówi się cokolwiek o sprzedaży Fabregasa do Mediolanu? Bo jak dotąd najciekawszym konkretem są słowa samego piłkarza. ;) Natomiast we Włoszech lawina wypowiedzi - każdy agent komentujący mercato Milanu wypowiada się o szansach na transfer Cesca, Raiola od dawna przebywa w Londynie, Galliani nie zdementował zainteresowania, tylko przyznał, że może być zbyt drogi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 maja 2011, 16:35

Nic a nic, jedyne co słyszałem to właśnie tekst, że Fabregas jest za drogi od AC Milanu. Angielskie media o tym doniosły, poza tym cisza. Z reguły akceptuje się u nas, że jeśli Cesc odejdzie, to tylko do Barcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 maja 2011, 17:35

Nic a nic, jedyne co słyszałem to właśnie tekst, że Fabregas jest za drogi od AC Milanu. Angielskie media o tym doniosły, poza tym cisza. Z reguły akceptuje się u nas, że jeśli Cesc odejdzie, to tylko do Barcy.
To, że Fabregas jest za drogi dla nas powiedział Galliani - ten gość prawdę powie jak się pomyli. Dla niego każdy piłkarz +10 mln jest drogi. To, że nic nie słychać o transferze Cesca do nas ze strony Milanu(oficjeli), Arsenalu czy Fabregasa jeszcze bardziej napawa optymizmem - tak działa Galliani. Milan napewno nie zrobi takiej szopki jak piłkarze Barcy rok temu - Galliani woli działać po cichu i w zgodzie z klubem. Jeżeli Arsenal powie stanowcze nie to Łysy podziękuje i wyjedzie. Natomiast jeżeli będą chętni do podjęcia rozmów to Galliani je podejmie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 17:41

Natomiast jeżeli będą chętni do podjęcia rozmów to Galliani je podejmie.
Jeśli nie są chętni do podjęcia rozmów, to powstaje pytanie po cholerę od miesięcy jest tam Raiola? :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 maja 2011, 17:43

Jeśli nie są chętni do podjęcia rozmów, to powstaje pytanie po cholerę od miesięcy jest tam Raiola? :wink:
Właśnie to mnie zastanawia i wydaje mi się, że właśnie trwają rozmowy. Nie można też wykluczyć Nasriego, któremu kończy się kontrakt.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 maja 2011, 17:46

A Clichy albo Bendtner? Wszak to oni są najprawdopodobniej na wylocie :P Nimi nie jesteście zainteresowani?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 maja 2011, 17:48

Milan szuka wielkiego gracza do pomocy to raz. Na lewą obronę mamy Taiwo to dwa. W ataku mamy 6 zawodników a Bendtner chce grać w pierwszym składzie to trzy. Mało prawdopodobne.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 maja 2011, 19:16

Wilmore pisze:Czy ze strony Arsenalu mówi się cokolwiek o sprzedaży Fabregasa do Mediolanu?
Zapomnij (mimo że od jakiegoś czasu nie trawie Fabregasa (KAPITANA :lol: ) i nie obraziłbym sie gdyby już w tym oknie poszedł do Barcy za kilkadziesiąt baniek)
mete pisze:Nie można też wykluczyć Nasriego, któremu kończy się kontrakt.
Zapomnij.

Felipe Melo, Gervinho :pray:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 5:57

Trochę informacji jeśli chodzi o aktualne transfery, odejścia i co tam się w klubie dzieje.

Gael Clichy - dalej nie wiadomo. Według informacji ludzi dobrze poinformowanych :P Arsenal zaoferował Clichy'emu spory kontrakt. Według włoskich mediów, dyrektor Romy jest w Londynie negocjować transfer. Na pewno odejdzie jeśli nie podpisze - zobaczymy. Teraz wygląda to tak, że jednak odejdzie. Mam mieszane uczucia, o tym już mówiłem - z jednej strony fajnie by było dać szansę Gibbsowi, ale z drugiej.. Gibbs jest łamliwy i pokazał, że ma jednak braki, więc nie wiem, czy to będzie jakikolwiek upgrade.

Samir Nasri - Wenger dla francuskiej TV RTL powiedział, że są jeszcze "niezgodności" co do finansowych aspektów kontraktu, jednak Francuz jest dalej przekonany, że Nasri podpisze umowę. Podobno Nasri chce takie same zarobki, co Fabregas - który jest w klubie od 2003 roku i 5 sezonów gra równo i świetnie. Nasri natomiast jest w klubie od 3 lat i miał świetne pół sezonu. :roll: Nie chciałbym go stracić, więc mam nadzieję, że obie strony znajdą jakiś dobry kompromis.

Cesc Fabregas - według Daily Fail (mam nadzieję, że za przekręcanie nazw tabloidów WP nie ma :P ) FC Barcelona ma złożyć ofertę za Fabregasa w tym tygodniu opiewającą na €34 miliony. Mogą się wypchać, jeśli to prawda. Jednak to Daily Fail, pewnie sobie wymyślili. Tymbardziej, że Wenger powiedział w wywiadzie dla RTL, że "nie ma zainteresowania i chcemy zatrzymać swojego kapitana i najlepszego zawodnika". Osobiście jestem przekonany, że Fabregas zostanie z nami w następnym sezonie i mysle, że po dobrych wakacjach, świetnym odpoczynku - nie gra od kwietnia aż do połowy lipca - będzie o wiele lepiej, niż w poprzednim sezonie.

Klub zwolnił z kontraktów też zawodników rezerw Marka Randalla, Thomasa Cruise'a i Deacona. Czas najwyższy na Randalla, chłopak ma 22 lata i nic nie osiągnął jeszcze, ale to był ulubieniec Wengera. On dostawał szanse, a prawdziwe talenty - Fran Merida i Nacer Barazite - się kisili, szans nie dostawali i wkurzeni sami odeszli. Szans tym, co odeszli zwolnienie Randalla nie zwróci, ale przynajmniej na przyszlość będzie lepiej.

Wenger powiedział tez, że będzie szukał rozwiązań defensywnych wśród zawodników grających już w Premier League, co jest bardzo ale to bardzo optymistyczne. Zauważa, że mamy problemy typowo angielskie więc trzeba szukać rozwiązań na miejscu. Mam więc nadzieje, że nie będzie już eksperymentów z Francji czy Hiszpanii i kupimy kogoś porządnego z Anglii. Może to wreszcie będzie ten sezon, kiedy nasza defensywa stanie na jakimś wyższym poziomie? Nie mogę się doczekać, co Wenger wymyśli w tym aspekcie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 31 maja 2011, 8:12

Magnum pisze: Cesc Fabregas - według Daily Fail (mam nadzieję, że za przekręcanie nazw tabloidów WP nie ma :P ) FC Barcelona ma złożyć ofertę za Fabregasa w tym tygodniu opiewającą na €34 miliony. Mogą się wypchać, jeśli to prawda.
34 miliony to kwota odpowiednia za Fabregasa, który jest kontuzjogenny i na pewno nie miałby od razu miejsca w pierwszej jedenastce Barcy, jeżeli Duma Katalonii miałaby grać cały czas taką samą strategią (4-3-3). Barca chce Cesca, bo to jedyny piłkarz światowej klasy, który natychmiast mógłby przejąć rolę lidera w środku pola w takim klubie, jak Barca właśnie.
Magnum pisze: Tymbardziej, że Wenger powiedział w wywiadzie dla RTL, że "nie ma zainteresowania i chcemy zatrzymać swojego kapitana i najlepszego zawodnika".
To tylko gra. Nie ma nikogo, kto by nie wiedział o zainteresowaniu (oczywiście to słowo względne, bo może mieć na myśli Wenger brak "oficjalnego" zainteresowania) Cesciem ze strony chociażby Barcy. Zreszta trudno, żeby Wenger mówił coś innego. On naprawdę wierzy w Fabregasa i w to, że sukcesy będą już w tym najbliższym sezonie, a ten gracz będzie fundamentem jego ekipy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 maja 2011, 9:22

Logan pisze:Felipe Melo
Naprawdę sądzisz, że Wenger musi szukać nowych piłkarzy w środku lasu :lol:
Magnum pisze:Nie mogę się doczekać, co Wenger wymyśli w tym aspekcie.
Chyba tylko jedno nazwisko wymienia się w kontekście wzmocnienia naszej defensywy i jest to Samba. Mam nadzieję, że Rovers będą chcieli za niego jakiegoś rozsądne pieniądze. Myślę, że te 10 milionów jesteśmy w stanie za niego zapłacić. Ewentualnie dorzucić im na zbicie ceny jakiegoś Denilsona :hardkor:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2011, 9:29

34 miliony to kwota odpowiednia za Fabregasa, który jest kontuzjogenny i na pewno nie miałby od razu miejsca w pierwszej jedenastce Barcy, jeżeli Duma Katalonii miałaby grać cały czas taką samą strategią (4-3-3).
Co z tego, że Cesc w przypadku transferu do Barcelony będzie rezerwowym? Jaki to ma wpływa na kwotę, którą w razie czego będzie trzeba zapłacić Arsenalowi?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2011, 10:00

Jak jest podatny na kontuzje i się to komuś nie podoba, to nie musi go kupować, przecież nikt Barcy do transferu nie zmusza. To, że Cesc nie będzie miał pewnego miejsca to wie każdy, przecież wystarczy zobaczyć na to co się w kadrze dzieje.
Futbolski pisze:Barca chce Cesca, bo to jedyny piłkarz światowej klasy, który natychmiast mógłby przejąć rolę lidera w środku pola w takim klubie, jak Barca właśnie.
to niech płaci konkretne pieniądze. Skoro Cesc jest tym jedynym, to mogą sypnąć groszem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”