Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 56

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 maja 2011, 19:38

A już myślałem, że w Polsce będzie pracować wysokiej klasy trener z zagranicy. Jak widać nadzieja matką głupich.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 29 maja 2011, 19:38

najlepszy paljic podczas mistrzowskiej fety
w szatni lizal suta bunozie pozujac do zdjecia, a podczas wywiadu wilka zaszedl go od tylu i mietosil

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 29 maja 2011, 20:03

Udany weekend :jupi:

Górnik wygrał 4-0i ukończył na 6 miejscu,tym samym zdobył ok 0,5 miliona złotych więcej :roll: Grosz do grosza i będzie kokosza :D
Meczu nie widziałem, ale dzięki wyniku jak i relacji SMS wnioskuje pełna dominacja :jupi:
Skorża zostaje w Legii tym samym "łatwiej" będzie zatrzymać Jeża co powinno być priorytem 8)
Jutro decyzja ws. Magiery w śr Bonina oby Magiera pozostał,Bonin nie koniecznie :P i będzie można myśleć w przyszłym sezonie o coś więcej :D Pod warunkiem że dostaniemy licencję - Cracovia się utrzymała także powinna być :P

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 29 maja 2011, 23:50

Czy mi się zdaje, że Bakero pozbawił w tym sezonie szans na puchary aż dwa zespoły? :D

Pierwszy to Polonia, patrząc na to ile stracili pod wodzą tego trenera można w tym upatrywać przyczyny braku tych jedynie 4 punktów premiujących grą w pucharach.

Drugi to oczywiście Lech, który niby miał ciężką sytuację w tabeli, ale dzięki temu, że się ona "spłaszczyła", do tego wydawało się że gracze łapią jakąś tam formę, były przesłanki ku temu aby sądzić że Lech jednak wskoczy na miejsce w pierwszej trójce (tudzież czwórce bo miejsce się przesuwa na skutek zdobycia pucharu przez Legię) tym bardziej że też dużo im nie zabrakło. Jeden z kilku meczów straconych punktów gdzie napastnicy byli wystawiani w pomocy, i odwrotnie, + kilka innych dziwnych ustawień, pewnie jakimś fartem udało by się uszczknąć grę w pucharach.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 maja 2011, 23:52

petrdcm pisze:Czy mi się zdaje, że Bakero pozbawił w tym sezonie szans na puchary aż dwa zespoły? :D

Pierwszy to Polonia, patrząc na to ile stracili pod wodzą tego trenera można w tym upatrywać przyczyny braku tych jedynie 4 punktów premiujących grą w pucharach.
Zdecydowanie bardziej Tulipan schrzanił sprawę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2011, 0:31

Ja tam Bakero nie szanuję, ale żeby pisać, że pozbawił pucharów Polonię czy Lecha to bym się nie odważył. Już z pewnością jeśli chodzi o Warszawiaków. Bo z nim Polonia wystartowała z 10 oczkami w 5 meczach. Ile zdobyli jego następcy do czasu Zielińskiego? 11 oczek przez 14 kolejek. Gdzie tu winić choć trochę Bakero.
Zieliński zdobył bodajże 11 oczek w 10 kolejkach. Bakero 34 w 20. Nie mówię już, że Zieliński miał słabych Gdynian w Poznaniu, Legię podaną na tacy, czy Zagłębie prowadzone przez Bajora. Nie wiem jak doszedłeś do tego, że to Marysia pozbawiła w/w kluby pucharów. Mógł zrobić więcej, ale większą winę ponoszą jego poprzednicy, bądź niektórzy następcy.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 30 maja 2011, 1:19

Jarzinho pisze:Nie mówię już, że Zieliński miał słabych Gdynian w Poznaniu, Legię podaną na tacy, czy Zagłębie prowadzone przez Bajora.
Bakero w lidze za to dostał 3pkt z Legią w prezencie. W pucharze z nią przegrał w finale. A i Gdynianie jak widać super mocni to nie byli dla większości drużyn.

Upraszczając sprawę, widać miejsca w tabeli i ile pkt. zabrakło.

Natomiast co do Polonii, przejął zespół jako taki, a zostawił nijaki. Patrząc na późniejsze jego dokonania to i tak teraz Polonia dość wysoko skończyła.

A w Lechu zresztą podobnie, nawet sam mówił coś o tym że ewentualna wygrana w meczu pucharowym była większą zasługą poprzednika niż jego. Potem minęło trochę czasu i przegrał, wydawałoby się wygrany dwumecz z Bragą. O lidze nie mówiąc bo strata była niby duża, ale nie aż tak jak np. Crakowi do utrzymania się. W dodatku górna połowa tabeli była spłaszczona punktowo o czym pisałem, zatem złudzenie dużej straty potęgowało jedynie niskie miejsce jednak straty były minimalne lub nie aż tak duże.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 maja 2011, 1:33

petrdcm pisze:Natomiast co do Polonii, przejął zespół jako taki, a zostawił nijaki.
Miałem przyjemność obserwować pracę Bakero w Polonii. Miał dobre wejście, bo... nikt nie znał jego warsztatu. Piłkarze patrzyli w niego jak w obrazek, bo znali go z meczów Barcelony. Z czasem niestety... czar prysł i wyszło szydło z worka. Bask nie ma kompletnego pojęcia o prowadzeniu drużyny. Jego taktyczne eksperymenty wyśmiewane są przez samych piłkarzy. Na Konwiktorskiej nikt już później nie traktował go poważnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2011, 8:04

Ja swoje zdanie o umiejętnościach Bakero już wyraziłem, co nie zmienia faktu, że zastał drużynę, która przegrywała każde spotkanie w lidze. Potrafiąc się zmobilizować raz na Wisłę i była bliżej spadku niż jakiegoś ciekawego miejsca. Wiosną od Lecha więcej punktów uzbierały tylko ekipy Wisły i Śląska. I to mówi samo za siebie.
Nie wiem co było w Polonii, ale ta sama Polonia elektryzowała na początku sezonu, a gra w 3 pierwszych meczach była bardzo dobra. Jeśli on był taki słaby to co trzeba powiedzieć o ludziach, którzy prowadzili Polonię- przez 6 następnych miesięcy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2011, 8:57

ego taktyczne eksperymenty wyśmiewane są przez samych piłkarzy
trenerow ktorych polscy pilkarze nie wysmiewaja mozna policzyc na palcach jednej reki. Tak wiec argument nietrafiony.

Ja sie zgadzam z Jarzinho. Facet mial wyniki w Polonii W, a jak dobrze pamietam objal zespol ktory byl slaby. W derbach szykowal sie wpierdol a "wygral" remis.
W Lechu jest bez rewelacji. Obraz zamazuje LE. To daje do myslenia i analizy. Moze wladze Lecha wyciagna wnioski bo az po oczach bije roznica prezentowanego poziomu przez pilkarzy w tygodniu a w weekend.

Wreszcie ekstraklasa zakonczyla rozgrywki. poziom dalej idzie w dol chociaz paru rodzimych kibicow jeszcze rok temu pisalo o tendencji wzrostowej :lol: Cale podium jest slabe i bez wiekszych szans w europejskich pucharach. Oczywiscie bede sie ludzil ze Wisla sie wzmocni i zacznie grac lepiej. Ale czy ta ekipa bedzie w stanie awansowac do fazy grupowej LE?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1559
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 30 maja 2011, 13:27

Piłkarze Widzewa wczoraj nawet nie udawali, że im się chce grać..Oddali mecz bez walki, grali statycznie, bez zaangażowania.. :roll: Co nie zmienia faktu, że Żabole zaprezentowali bardzo fajną piłkę, a ten Jeż hm koło Meliksona chyba najlepszy piłkarz w naszej lidze. Oby więcej takich zawodników w polskiej kopanej !

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 maja 2011, 14:58

Szkoda, że Ekstraklasa się już skończyła, bo będzie mi jej brakować. Wczoraj jeszcze sporo emocji było związanych z przetasowaniami na miejscach pucharowych. Aż zadrżałem gdy przez kilka minut w Lidze Europy był Lech. Na szczęście Jaga odwróciła losy spotkania z Ruchem i wyrzuciła "Kolejorza" poza puchary. Żal mi tylko dupę ściska jak widzę, że drużyny, z którymi graliśmy w starej drugiej lidze wywalczają grę w Europie (Śląsk i Jaga) lub walczą o nią do samego końca (Lechia) a my kisimy się w trzeciej lidze. Najbardziej cieszy mnie wicemistrzostwo Śląska gdyż lubię ten zespół. Na pewno potrzebują wzmocnienia w linii ataku, bo prawa jest taka, że gdyby Diaz nie wyskoczył nagle z formą to na koniec sezonu nie mieliby kim z przodu straszyć.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 maja 2011, 16:17

Dawać tą licencję do jasnej cholery :/ Ładnie Arka się już broni od godz 12 :/
Widocznie PZPN chce mieć jeszcze jeden proces licencyjny :lol:

E: Z informacji Facebooka Górnik dostał licencję :jupi: Można pić.. Więcej informacji-ciekawych o klubie napiszę wieczorem bo to nie jest jedyna świetna wiadomość :jupi:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 maja 2011, 22:00

Śmiech na sali te licencje. Po co robią cyrki z nimi skoro i tak na koniec przyznają je praktycznie każdemu. Mocno bym się dzisiaj wkurwił na miejscu ŁKS, PZPN ich okradł.
Myślałem, że z każdym rokiem będzie stopniowo następowała normalność. Tak kibice cieszą się, że ich zespoły dostały licencje choć na to nie zasługują.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 31 maja 2011, 22:01

Wam za ten cyrk ze stadionem też nie należy się licencja, więc nie rozumiem Twojego oburzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”