AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1095

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 maja 2011, 11:06

fieldy pisze:To jak to jest z Milanem, bo ja już się gubię. NIe ma szans na walkę o LM, czy ma ? Bo różne osoby różnie piszą, a ja się w SerieA nie orientuję :P
Jeśli o mnie chodzi to transfery dwóch zawodników do pomocy i można coś myśleć. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 maja 2011, 11:10

Jak będziecie mieli 2 dobrych pomocników to Milan wręcz musi dostać się do 1/4, a 1/2 wydaje się bardzo prawdopodobna.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 11:10

To jak to jest z Milanem, bo ja już się gubię. NIe ma szans na walkę o LM, czy ma ? Bo różne osoby różnie piszą, a ja się w SerieA nie orientuję :P
Na ten moment nie mamy. W temacie o finale Ligi Mistrzów pisałem o tym i nie jest to moja opinia, lecz Allegriego, piłkarzy, legend klubowych, Gallianiego i Silvio. Ale właśnie dlatego chcemy ściągnąć Cesca i jeszcze jakiegoś innego pomocnika - bo tam mamy największe braki. Rok temu zaczęliśmy budowę silnej ekipy, która miała wygrać Scudetto. To był początek planu klubu na powrót do elity Europejskiej(Mówił o tym Zlatan i to był czynnik, który przekonał go do transferu, mówił o tym Galliani, trener i Raiola).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 11:50

mete pisze:Właśnie się zastanawiałem nad tym. Nie sądzisz, że Wenger mógłby zrobić psikusa Barcelonie?
To byłby policzek wymierzony tak samo Cescowi jak i Barcelonie :] Także nie sądzę. Poza tym --->
fieldy pisze:Nie sądzę by Wenger robił psikusa komukolwiek, zwłaszcza Barcelonie, gdzie lubi udać się na "zakupy" :lol:
:roll: :lol:
fieldy pisze:Ja osobiście za 40-45 mln bym puścił. Jeśli mowa o funtach.
Nie ma szans raczej. Z naszej strony oczywiście.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 30 maja 2011, 11:59

Sądze, że Barca na upartego mogłby zapłacić 40 mln, ale euro
Osobiscie uważam, że na dziś to i tak za dużo(wiem kontrowersyjne :lol: )
Ergo, Barca nie będzie konkurencją Milanu przy założeniu, że cena podana przed fieldego to stanowisko Arsenalu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 12:11

Ergo, Barca nie będzie konkurencją Milanu przy założeniu, że cena podana przed fieldego to stanowisko Arsenalu.
Jeżeli Arsenal jasno postawi sprawę, że 40-45 mln funtów za Cesca to Milan na 99% procent się wycofa. Jeden procent zostawiam, bo w przypadku Berlusconiego nigdy nic nie wiadomo. Silvio lubi to co najlepsze, a to ma być jego prezent.

Ponoć Raiola pracuje nad transferem Maxwella. IMHO świetna opcja i zapewne tania. Taiwo jedzie na PNA. Dodatkowo Nigeryjczyk musi trochę popracować nad taktycznymi aspektami gry pod okiem Tassotiego i dzięki Maxwellowi nie będzie na nim ciążyła duża presja. W takim wypadku na lewa obronę mamy Brazylijczyka i Taye a na prawą Abate i Zambrottę(który może grać na obu flankach) + Antoniniego w obwodzie, który również zabezpiecza obie strony. Vile wysyłamy na wypożyczenie, Oddo do Lazio lub QPR i sprawę boków obrony i zapewne środka defensywny załatwioną. 5 graczy na skrzydła 5 na środek(Nesta, Silva, Yepes, Mexes + Bonera(pewnie zostanie, nikt mu nie da kasy jak w Milanie i chyba nikt go nie będzie chciał)).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2011, 12:12

Nie wiem jakie jest oficjalne stanowisko klubu w sprawie ceny, bo oficjalne w sprawie transferu jest takie, że Cesc nie jest na sprzedaż. Myślę, że jakby się Cesc uparł, to Wenger jest gotów puścić go za 35 mln funtów, czyli jakieś 40 mln euro, jeśli się nie mylę. Na moje oko, na mniej nie macie co liczyć, chyba ze w grę wchodziłby jeszcze jakiś piłkarz do Arsenalu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 12:14

Nie wiem jakie jest oficjalne stanowisko klubu w sprawie ceny, bo oficjalne w sprawie transferu jest takie, że Cesc nie jest na sprzedaż. Myślę, że jakby się Cesc uparł, to Wenger jest gotów puścić go za 35 mln funtów, czyli jakieś 40 mln euro, jeśli się nie mylę. Na moje oko, na mniej nie macie co liczyć, chyba ze w grę wchodziłby jeszcze jakiś piłkarz do Arsenalu.
Było plotki mówiące, że Łysy zaoferuje 30 mln + Flaminiego lub 35 mln euro + karty dwóch talentów z naszej Primavery. A z 35 mln do 40 niedaleka droga.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 12:16

Maxa pewnie wyciągniecie od nas bez problemu. Raiola zaczął już toczyć pianę z pyska jak zobaczył go na trybunach w finale LM więc pewnie musi się to skończyć ostatecznym zerwaniem kontaktów Barcelony z Raiolą a co za tym idzie również jego podopiecznymi.

Barcelona ma na lewej Abidala, Adriano (choć ten nominalnie powinien być zmiennikiem Alvesa) i najprawdopodobniej ściągniemy Jose Angela ze Sportingu Gijon.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 12:18

Mentor a wiesz może ile zarabia w Barcelonie Maxwell? Kupiliście go za 4 mln?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 12:25

Nie wiem ile zarabia, ale przypuszczalnie jest na niskim poziomie drabinki płacowej a więc... może około 2-3 mln za sezon? Nie wiem - to strzał.
mete pisze:Kupiliście go za 4 mln?
Tak.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 13:20

Wczoraj Zamparinim powiedział, że Milan pytał go o Pastore a dziś poinformował, że Javier raczej będzie sprzedany. Jak wiemy Berlusconi optuje za Argentyńczykiem a Allegri za Hamsikiem. Sprawa wygląda tak, że obaj będą w naszym zasięgu(Nie chodzi mi, że obu kupimy, ale że obaj będą do kupienia i będziemy mogli wybrać). Coraz ciekawiej się robi. Pomyśleć, że jeszcze niedawno marzyliśmy o Cole czy Jovanovicu za free, później o Montolivo a teraz coraz bardziej staje się realny zakup jednego z tych graczy.

Ponoć za Asamoah chcemy dać połowę karty Paloschiego + gotówkę.. Gdyby to było wypożyczenie to całkiem fajna opcja. Udine to idealny klub do Alberto. Grają ofensywną piłkę, stawiają na młodzież, będą grać w pucharach i nie robią problemów gdy wielki klub zgłosi się po piłkarza. Mimo wszystko Paloschi w przyszłym sezonie dużo u nas nie pogra a szkoda byłoby go trzymać na trybunach. Ciekawe jak rozwinie się sprawa.

_carlos_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _carlos_ » 30 maja 2011, 13:36

Wczoraj Zamparinim powiedział, że Milan pytał go o Pastore a dziś poinformował, że Javier raczej będzie sprzedany. Jak wiemy Berlusconi optuje za Argentyńczykiem a Allegri za Hamsikiem. Sprawa wygląda tak, że obaj będą w naszym zasięgu(Nie chodzi mi, że obu kupimy, ale że obaj będą do kupienia i będziemy mogli wybrać).
Jeśli to prawda to byłoby super, każdy z nich wniesie nową jakość do zespołu. Gdzieś czytałem, że Napoli wysłało człowieka po Lamelę, a jak na moje to byliby wstanie przekonać do siebie Cassano. Jak to dobrze rozegrają to za Hamsika mogą dostać Antka i kasę na Lamelę, jak na moje dobry deal. ;) Ja jednak tak jak Berlusconi wolałbym raczej Pastore.

Jeden z nich, Asamoah i Maxwell - to byłoby całkiem sensowne zakończenie mercato.
Ponoć za Asamoah chcemy dać połowę karty Paloschiego + gotówkę.. Gdyby to było wypożyczenie to całkiem fajna opcja.
Ale co oni by mieli z ogrywania Paloschiego? Nic, a tak zawsze jest wartość tej połowy karty. Nie widzę wielkiego problemu.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 30 maja 2011, 14:21

mete pisze:ile zarabia w Barcelonie Maxwell?
3 mln euro rocznie wg http://businessfut.blogspot.com/2010/01 ... eiros.html

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 15:19

Ale co oni by mieli z ogrywania Paloschiego? Nic, a tak zawsze jest wartość tej połowy karty. Nie widzę wielkiego problemu.
Dlatego napisałem, że gdyby to było wypożyczenie to byłaby świetna opcja. Jestem przekonany, że jeżeli dojdzie do dealu z Udinese to dostaną połowę karty. I jak dla mnie dla Paloschiego to będzie dobre a dla nas z punktu widzenia trochę gorsze rozwiązanie.

Ciekawi mnie jak Allegri i Galliani załatwi sprawę z Merkelem, Strasserem i 4 nowymi graczami z primavery, którzy zostaną włączeni do kadry pierwszej drużyny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”