Liga Portugalska - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Superlig???

FC Porto
44
61%
Benfica
12
17%
Boavista
5
7%
Sporting
11
15%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Portugalska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 21:10

To nie będziesz kibicował ekipie Salvio?
W moim sercu zawsze SCP ! :wink: Ale musze rowniez przyznac,ze licze na dobry wystep Eduardo :wink:
Na przekór: naprzód Benfica!
Dzisiaj Lew zgwalci Orla :lol: Tak na serio to nie wierze w zwyciestwo Sportingu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 lut 2011, 21:30

A masz Doktorze! :naughty:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 22:11

Sergek pisze:A masz Doktorze! :naughty:
Spoko,spoko :P Sporting wzial sie do roboty w koncowce,a czerwo Sidneia powinno ich pokrzepic jeszcze bardziej. Ciekawe czy Vuk jest na lawce :think: Jezeli tak to dawac go od poczatku II polowy !

Tez macie wrazenie,ze to nie bylo ostatnie wykluczenie w tym meczu ? :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 kwie 2011, 23:33

Porto Campeon !

Ale koncowka na da Luz. Czerwo dla Cardozo,slupek Gaitana (?),sam na sam jednego z pilkarzy Porto,dramatyczne wrzutki Benfy w ostatniej minucie...

I gdzie teraz,Panie Boas ? :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 kwie 2011, 23:40

Byłem za Porto tylko i wyłącznie dlatego, że postawiłem singla w przerwie :P Po czerwonej dla Otamendiego (który nota bene zagrał świetny mecz parę dni temu przeciw Kostaryce) miałem 20 minut na bezdechu, ale później przypomniałem sobie kto siedzi na ławce Porto i nieco się uspokoiłem. Fantastyczna sprawa dla Smoków, zdobyli mistrzostwo na boisku odwiecznego rywala. Trzeba jednak przyznać że w tym sezonie byli poza zasięgiem jakiejkolwiek liczącej się drużyny w Liga Sagres. Po Hulka pewnie ustawi się latem kolejka chętnych.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 kwie 2011, 23:41

Mam nadzieję, że Boas nie odejdzie i wykaże się w LM.
Kto wie, może podobna droga jak u Mourinho będzie (2 mistrzostwo, LE i LM :P).

Z całym szacunkiem dla niego, ale imo nieco za wcześnie by miał obejmować jakąś potęgę. Ma jeszcze czas, śpieszyć się nie musi, niech nabierze więcej doświadczenia.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 03 kwie 2011, 23:51

Kolejka ustawi się pewnie po cały atak :) i nie tylko.
Aż dziw że mecz skończył się tylko z dwoma czerwonymi kartkami, jeżeli władze lig portugalskich mają w zwyczaju zawieszanie po kolejce tak jak w Italii to Jorge Jesus by miał problemy z ustaleniem składu :P choć sugerują się nazwiskiem mógłby dokonać cudu.
Jakby Falcao na początku drugiej połowy wykorzystał 1 na 1, byłoby pewnie po meczu. A tak emocje do samego końca.
Szkoda że Porto w tym sezonie nie grało w LM bo mogliby trochę zamieszać :) Ale życzę im sukcesu w LE, bo szanse mają dosyć duże i już mogą się tylko na nich skupić :)

Awatar użytkownika
czaro09v
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czaro09v » 30 maja 2011, 14:47

Jestem wielce zaskoczony tak oszałamiającymi wynikami jakie w tym sezonie osiągnęło Porto. W lidze żadnej porażki (27 zwycięstw | 3 remisy) , tryumf w Lidze Europejskiej , na innym froncie (Taça de Portugal) również wygrana. Andre Villas-Boas odwalił naprawdę kawał solidnej roboty , ba uważam , że osiągnie jeszcze więcej w nadchodzącym sezonie , przecież Adre ma dopiero 33 lata ! :shock: . Żebym nie zapomniał to wspomnę też o świetnej dwójce napastników czyli Hulk i Falcao. Hulk jest świetnym podającym , w tym sezonie zaliczył we wszystkich rozgrywkach 26 asyst (strzelając do tego 36 bramek) co uważam za znakomity dorobek. Falcao zaś rozstrzelał nam się w LE , bramkarze przeciwnych drużyn dzięki bramkom Falcao musieli wyciągać piłkę z siatki aż 17 razy ! Pobił bodajże wynik samego [Beckenbauera?!]. Licząc wszystkie rozgrywki Falcao w 42 spotkaniach trafił 38 razy do siatki , wynik conajmniej oszałamiający.
Podliczając rozegrane spotkania + bramki i asysty wyszło na to , że razem w tym sezonie w 95 meczach zdobyli 75 bramek i zaliczyli 34 asysty! Dla porównania 'trójkąt bermudzki' Dumy Katalonii , czyli MVP [Messi/Villa/Pedro] w 160 spotkaniach strzelili 98 bramek i zaliczyli 51 asyst. Wg. mnie dwójka graczy Porto na tle MVP wypada lepiej.

Jeszcze jedno. Coś czuję , że w nadchodzącym sezonie najbardziej wyróżniającym się piłkarzem Porto (prócz Hulka & Falcao) będzie Guarin ;) .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 14:52

czaro09v pisze:Podliczając rozegrane spotkania + bramki i asysty wyszło na to , że razem w tym sezonie w 95 meczach zdobyli 75 bramek i zaliczyli 34 asysty!
W ilu spotkaniach? :shock: Porto rozegrało w tym sezonie 95 spotkań?!
czaro09v pisze:Dla porównania 'trójkąt bermudzki' Dumy Katalonii , czyli MVP [Messi/Villa/Pedro] w 160 spotkaniach strzelili 98 bramek i zaliczyli 51 asyst.
Eee... co?! 160 spotkań? WTF?!

Awatar użytkownika
czaro09v
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czaro09v » 30 maja 2011, 14:53

Mentor pisze:
czaro09v pisze:Podliczając rozegrane spotkania + bramki i asysty wyszło na to , że razem w tym sezonie w 95 meczach zdobyli 75 bramek i zaliczyli 34 asysty!
W ilu spotkaniach? :shock: Porto rozegrało w tym sezonie 95 spotkań?!
czaro09v pisze:Dla porównania 'trójkąt bermudzki' Dumy Katalonii , czyli MVP [Messi/Villa/Pedro] w 160 spotkaniach strzelili 98 bramek i zaliczyli 51 asyst.
Eee... co?! 160 spotkań? WTF?!

Chodzi tutaj o mecze rozegrane przez każdego z zawodników z osobna ;) . Przepraszam , że niesprecyzowałem .

Awatar użytkownika
czaro09v
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czaro09v » 30 maja 2011, 15:04

Według mnie był nieco bardziej w cieniu Falcao i Hulka , pokazał się w wielu spotkaniach . Ale to tylko moje skromne zdanie ;) .

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 maja 2011, 15:05

Ten sezon zdecydowanie Fernando miał lepszy od Guarina. Kolumbijczyk zagrał kilka dobrych spotkań w LE który były puszczane, ale cały sezon aż tak świetny nie był ;)

Inna sprawa, że wielkie zmiany w Sportingu i w przyszłym sezonie podejmą walkę z Porto :o

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 maja 2011, 15:14

Inna sprawa, że wielkie zmiany w Sportingu i w przyszłym sezonie podejmą walkę z Porto
Slyszalem plotki,ze Vuk ma odejsc... Kurcze,szkoda,bo to moj ulubiony pilkarz SCP,choc ostatnio nie zachwycal.

Kto dokladnie przyszedl na Alvalade ? Pacienca na lawke,Rinaudo,Carillo,dzisiaj widze nieoficjalny news o Dayro Moreno,kto jeszcze Sammyy ?

Awatar użytkownika
czaro09v
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czaro09v » 30 maja 2011, 15:19

Florent Sinama-Pongolle i Milan Purović mają dołączyć do SCP w najbliższym sezonie . Tylko o nich dwóch słyszałem/czytałem na razie ;).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 maja 2011, 15:19

Paciencia ciągnie za sobą Rodrigueza z Bragi, jest ten młody talent Carrillo którego chciało podobno też Lazio, na obronę ma przyjść także ktoś z trójki Garay/Alex Silva/Rafael Toloi podobno, mówi się o przyjściu Bobo któremu kończy się kontrakt, zainteresowanie Sporting wyraża też własnie Moreno, Rinaudo, Zahavi czy Jo, ogólnie sporo zmian będzie bo ma przyjść 7-8 piłkarzy i wszyscy na dość niezłym poziomie (biorąc pod uwagę tych co są w klubie). Chociaż dla mnie i tak największe wzmocnienie to przyjście Paciencii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”