Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 849

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2011, 12:22

Futbolski pisze:Barca chce Cesca, bo to jedyny piłkarz światowej klasy, który natychmiast mógłby przejąć rolę lidera w środku pola w takim klubie, jak Barca właśnie.
Strzeliłeś sobie w stopę tym wpisem. To może być argument dla Arsenalu chcącego ugrać na Cescu jak najwięcej. Skoro jest jedynym piłkarzem na rynku, który mógłby z miejsca być u nas liderem w środku to tym bardziej należy się spodziewać, że trzeba się będzie szczególnie wykosztować. Co innego gdyby były alternatywa - wtedy można by było kombinować.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 31 maja 2011, 12:59

Mentor pisze:
Futbolski pisze:Barca chce Cesca, bo to jedyny piłkarz światowej klasy, który natychmiast mógłby przejąć rolę lidera w środku pola w takim klubie, jak Barca właśnie.
Strzeliłeś sobie w stopę tym wpisem. To może być argument dla Arsenalu chcącego ugrać na Cescu jak najwięcej.
Miejmy nadzieję, że Wenger nie czyta piłka.pl :wink: :lol:

edit: Pewnie Magnum mu doniesie :evil:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 13:53

Miejmy nadzieję, że Wenger nie czyta piłka.pl :wink: :lol:

edit: Pewnie Magnum mu doniesie :evil:
Juz mu na Blackberry wyslalem wiadomosc, mam nadzieje, ze tym razem zabral ze soba, a nie tak jak rok temu do RPA zapomnial :lol:

Jest calosc wywiadu po polsku, jakby ktos byl zainteresowany ;)

Ubiegłej nocy, Arsene Wenger udzielił wywiadu dla francuskiej stacji radiowej RTL. Pytania zadawał były obrońca Francji i zwycięzca Mistrzostw Świata – Bixente Lizarazu.

Na temat sezonu 2010/2011:

- Byłem zdenerwowany. Byliśmy przekonani, że możemy wygrywać puchary, ale przegraliśmy walkę o nie przez brak silnego charakteru. To najbardziej frustrujący sezon, w którym brałem do tej pory udział.

- Drużyna grała najlepszą piłkę jaką widziałem w Arsenalu. Jednak nie potrafili sobie poradzić w najważniejszych momentach. To frustrujące i zastanawiające. Potrzebujemy dojrzałości.

O potencjalnych transferach.

- Postaramy się pozyskać zawodników, którzy mogą rzeczywiście wnieść coś do naszej drużyny. To trudne zadanie. Na początek musimy poprawić linię obrony. Traciliśmy punkty przeciwko zespołom, które grają typowy angielski football – z długimi piłkami i ciągłą walką fizyczną.

- Dlatego potrzebujemy piłkarzy, którzy wiedzą jak stawić czoła takim problemom. To oznacza potrzebę angielskich piłkarzy albo takich, którzy znają dobrze Premier League.

O możliwym odejściu Cesca Fabregasa i Samira Nasriego:

- Fabregas nie odejdzie tego lata. Rok temu, Barcelona przysyłała nam oferty, ale w tym roku nie ma żadnych propozycji transferu. To najlepszy pomocnik na świecie. Stworzyliśmy drużynę wokół niego. To nasz kapitan i będziemy chcieli zatrzymać go za wszelką cenę.

- Odnośnie Nasriego jedna rzecz jest stuprocentowo pewna – nie sprzedamy go do Manchesteru United. Nie możemy dojść do porozumienia w sprawie pieniędzy z piłkarzem, ale będę na tym pracował w czasie wakacji aby przedłużyć z nim kontrakt.

O plotkach mówiących o zainteresowaniu Karimem Benzemą:

- Z tego co wiem, Real Madryt nie ma zamiaru sprzedawać tego piłkarza, co jest zrozumiałe. Teraz gdy z zespołem jest także Zidane, Benzema będzie przez niego popierany i jego transfer jest mało możliwy.

O swojej filozofii na następny sezon:

- Tylko światowej klasy piłkarze mogą wzmocnić nasz zespół, ponieważ gramy już światowej klasy football. Celem jest utrzymanie naszej dobrej gry, wzmocnić skład jeszcze bardziej i pozbyć się naszych słabości.

- Wciąż musimy wzmocnić naszą grę ofensywną, ponieważ gramy taki właśnie football. Są ludzie, którzy proszą mnie o zmianę naszego stylu gry, ale ja uważam, że musimy dalej go kontynuować.

O swoich planach na podróż do Ameryki Południowej w wakacje:

- Spędzę moje wakacje właśnie tam. Będę obserwował piłkarzy i spotykał się z ludźmi z tamtych rejonów.

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 31 maja 2011, 14:16

Dużo mówi się ostatnio o tej ofercie za Falcao. Podobno biją się o niego dwa kluby - Tottenham i właśnie Arsenal. Jeżeli to prawda, może dojść do bardzo ekscytującego pojedynku na rynku transferowym. Falcao z pewnością w Anglii by sobie poradził, ma do tego świetne warunki i predyspozycje. Szczerze mówiąc, z wielką chęcią zobaczyłbym go na White Hart Lane, ponieważ Spurs nie mają żadnego dobrego napastnika, a Arsenal ma RvP. Interesująca jest tylko kwota, którą należy wydać za tego gracza. Wenger rzekomo złożył ofertę na 26 milionów funtów...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 14:18

Falcao z pewnością w Anglii by sobie poradził, ma do tego świetne warunki i predyspozycje
czy ja wiem.. liga portugalska uchodzi za jedna z najmiekszych (? :lol: ) na swiecie, tzn nie jest twarda, fizyczna, tylko techniczna. Koles ma 177cm, nie wiem czy to sa dobre warunki dla napastnika w lidze angielskiej. :think:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 maja 2011, 14:29

czy ja wiem.. liga portugalska uchodzi za jedna z najmiekszych (? ) na swiecie, tzn nie jest twarda, fizyczna, tylko techniczna. Koles ma 177cm, nie wiem czy to sa dobre warunki dla napastnika w lidze angielskiej.
Dla Effi'ego bardziej chyba chodzilo o to,ze Falcao to bardzo silny napastnik. Potrafi sie przepchnac oraz powalczyc w powietrzu z duzo wyzszymi przeciwnikami. Zgadzam sie z tym,ze spokojnie poradzilby sobie w Anglii. W takim klubie jak Arsenal przy dobrych wiatrach bylby w stanie zdobyc conajmniej 20 bramek w sezonie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 maja 2011, 14:35

Dr.Football1 pisze:W takim klubie jak Arsenal przy dobrych wiatrach bylby w stanie zdobyc conajmniej 20 bramek w sezonie.
Wydaje mi się, że największym jego atutem jest gra w powietrzu. Aczkolwiek takie gracza już mamy- Chamakh. Tylko on praktycznie potrafi grać tylko głową, bo gra nogami pozostawia wiele do życzenia. Mam mieszane uczucia, 26 mln to dużo pieniędzy, a jego transfer nie jest IMO aż tak nam potrzebny. Wolałbym Bainesa, która jest tańszy i bardziej by się nam przydał przy ewentualnym odejściu Clichy'ego. Podejrzewam, że za Bainesa wyciągnąłby za jakieś 17 mln funtów, 20 maks.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 maja 2011, 17:02

Effi pisze:Wenger rzekomo złożył ofertę na 26 milionów funtów...
Jakoś ciężko mi to uwierzyć. Za 26 milionów mogliśmy zrobić kilka poważnych wzmocnień na naprawdę kluczowych pozycjach (Jones, Samba, Parker czy kogo tam jeszcze się z nami łączy). Rzecz jasna cały czas będę forsował dwa ostatnie nazwiska, z wiadomych względów. Oczywiście może zajść konieczność kupienia następcy dla Gaela, ale o to będziemy się już martwić jeśli faktycznie Francuz spakuje walizki.

W napadzie mamy Robina (który rzecz jasna pewnie się połamie w trakcie sezonu), Chamakha, Nicka (?) i Velę. Jeśli jakiś nowy snajper miałby przyjść to wątpię żeby był to akurat Falcao.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 31 maja 2011, 21:25

Duch pisze:
Logan pisze:Felipe Melo
Naprawdę sądzisz, że Wenger musi szukać nowych piłkarzy w środku lasu :lol:
Jeżeli uważasz Brazylijczyka za Pinokio to gratuluję :wink: W każdym razie - nawet gdyby był drewnem - graczy z takim charakterem, dających z siebie 200%, walczących do końca potrzebujemy obecnie jak tlenu. Nawet kosztem ewentualnych czerwonych kartek.
Klasy, dostojności, elegancji w Arsenalu jest już nawet za dużo jak dla mnie. Prawdą jest, że Arsenal nic nie wygrał w tym sezonie, bo piłkarzom w kluczowych momentach nie zabrakło umiejętności, tylko nabiału.

Czym Manchester wygrywa trofeum? Umiejętnościami? :)
Fabregas [...]To najlepszy pomocnik na świecie. Stworzyliśmy drużynę wokół niego. To nasz kapitan i będziemy chcieli zatrzymać go za wszelką cenę
A nasz kapitan, wokół którego stworzyliśmy drużynę, nie ma za grosz osobowości i charakteru. :zgon:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 maja 2011, 22:41

Logan pisze:Czym Manchester wygrywa trofeum? Umiejętnościami? :)
:shock: Nie [k****], fartem

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 23:47

Cris7 pisze:
Logan pisze:Czym Manchester wygrywa trofeum? Umiejętnościami? :)
:shock: Nie [k****], fartem
Loganowi chodzi chyba o to, że samymi umiejętnościami trofeum nie wygrasz. My też mamy umiejętności i co? Przecież mamy wystarczające umiejętności, by pokonać Birmingham i wygrać CC - pokazaliśmy to w lidze. Zabrakło jaj, siły mentalnej, nerwy były. Manchesterowi by się to nie przydarzyło i właśnie tym czymś wygrywacie puchary - połączone oczywiście z umiejętnościami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2011, 23:55

Melo z tego co się orientuję to nie tyle charakter, co głupota, ale dawno go nie widziałem i może zmadrzał

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 31 maja 2011, 23:55

Magnum pisze: Loganowi chodzi chyba o to, że samymi umiejętnościami trofeum nie wygrasz.
Dokładnie. My, Chelsea, ostatnio City czy Koguciki też mają klasowych zawodników, trenera, sztab. MU wygrywa lige bo chęć zwycięstwa, walkę do końca mają chyba największą ze wszystkich i co najważniejsze, potrafią takie nastawienie utrzymać właściwie przez cały sezon, bez znaczenia z kim grają.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 cze 2011, 0:12

To sorry w takim razie, po jakimś czasie nic już mnie nie zdziwi na tym forum :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2011, 2:34

Lehmann do sędziego przed meczem z Blackpool: "Musisz ochraniać emerytów" :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”