Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 217

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 02 cze 2011, 14:16

Nikt nie mówi o kompromitacji, ale po meczach reprezentacji zawodnicy rozjadą się na 4 tygodniowe lub dłuższe wakacje i na pewno wrócą do Londynu na początku lipca.W końcu sparing to forma treningu, ale jak wiadomo Chelsea nie przystoi przegrać ze średniakiem holenderskim nawet w sparingu. Aczkolwiek wolałbym żeby Chelsea przegrała wszystkie sparingi, a wygrała w końcu LM. Liczę, że stanie się to w przyszłym sezonie i zejdzie w końcu ta presja z zawodników, aby wygrać LM.

Mam nadzieję, że do tego czasu zarząd nie każe kibicom czekać na informacje kto zostanie nowym trenerem Chelsea. :)

Ash będzie miał teraz 4 tygodnie wakacji, wiec mam nadzieję ze na początek sezonu będzie w wyborowej formie. Nawet jeśli nie będzie to mamy przecież młodych zawodników na lewą obronę :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 cze 2011, 14:26

romantyk_emil pisze:Liczę, że wraz z nim z Chelsea odejdą Kalou, Anelka, Ferreira, Hilario Bosigwa
Dlaczego chciałbyś wytransferować Bosingwę? Poważnie pytam, bo ja zupełnie nie widzę powodów dla których Chelsea miałaby pozbywać się tego gracza.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 02 cze 2011, 15:17

romantyk_emil pisze:... a wygrała w końcu LM. Liczę, że stanie się to w przyszłym sezonie i zejdzie w końcu ta presja z zawodników, aby wygrać LM.

Mam nadzieję, że do tego czasu zarząd nie każe kibicom czekać na informacje kto zostanie nowym trenerem Chelsea. :) ...
Kolego zaprzeczasz sam sobie- zejdzie presja- Chelsea wygra LM , a nie wiadomo kto będzie trenerem. Wstrzymaj się chociaż do pierwszych doniesień n/t nowego coacha, a nawet do pierwszych transferów, spotkań o punkty itd ;)

Bo bez trenera to LM nie wygrają :D 8)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 02 cze 2011, 15:47

Cris7 pisze:
romantyk_emil pisze:Liczę, że wraz z nim z Chelsea odejdą Kalou, Anelka, Ferreira, Hilario Bosigwa
Dlaczego chciałbyś wytransferować Bosingwę? Poważnie pytam, bo ja zupełnie nie widzę powodów dla których Chelsea miałaby pozbywać się tego gracza.
Zawodnik często kontuzjowany. Od ostatniej kontuzji nie może wrócić do swojej normalnej formy... Kolejnym minusem wg. mnie jest ze jest słaby w defensywie - całkowita odwrotność Paulo Ferreiry, który jest dobry w defensywie natomiast słaby we włączaniu się w akcje ofensywne. Dlatego uważam, że Chelsea powinna wzmocnić prawą stronę defensywy :)

MaWiK --- >

Przypomnij sobie finał w Moskwie... Chelsea wtedy prowadził Grant, który powiedzmy szczerze jest słabym trener(WHU miał takich zawodników, którzy spokojnie mogli walczyć o środek tabeli, a mimo to zajęli ostatnie miejsce w lidze i zostali zdegradowani), a mimo to doprowadził Chelsea do finału. Wiec triumf w LM nie zależy tylko od trenera, tylko w większości od piłkarzy i tego jak wytrzymuję presje. Są też inne czynniki takie jak szczęście, sędzia czy czynniki pogodowe. Dlatego napisałem, że liczę na triumf Chelsea w LM w przyszłym sezonie,aby w końcu z zawodników zeszła presja ( nie zależnie od tego kto zostanie trenerem ). Zresztą Ty sam zapewne mógłbyś już teraz wymieć z 5 faworytów do zwycięstwa przyszłej edycji LM nie patrząc na czynniki, które umożliwiają zwycięstwo oraz na to kto jest czy będzie ich trenerem. Dlatego nie uważam, że zaprzeczam sam sobie... zresztą nie stwierdziłem w 100 % ze wygra LM tylko że liczę że to się stanie w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 cze 2011, 15:47

Cris7 pisze:
Dużo się głosów pojawiło na temat odejścia Bosingwy. Odkąd wrócił nie grał zbyt przekonująco w dodatku to nie ten sam zawodnik z przed kontuzji. Jego dośrodkowania są średnie często trafiają nie tam gdzie powinny, o ile dobrze mu idzie gra do przodu z obroną opuścił się i to bardzo. Były 2-3 spotkania gdzie przez jego nie udolność w obronie traciliśmy bramki więc to raczej nie przemawiało na jego korzyść w dodatku te błędy były aż za proste. Ivanović posiadający przyzwoitą umiejętność grania do przodu jest bardzo dobry w obronie, gra na prawe stronie obrony nie jest jego nominalną pozycją ale zawsze się wydawało to bezpieczniejszą opcją niż dać pograć Jose. Mam nadzieję że zostanie Bosingwa z nami, z solidnym przygotowaniem do sezonu może równie dobrze grać jak w 1 sezonie w Chelsea i oby go kontuzję omijały. Wg mnie nie ma sensu się go pozbywać gdyż trzeba by było znowu kasę wyłożyć na zastępstwo a przecież z Ivanoviciem nie zostaniemy tylko.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 cze 2011, 18:15

Ponoć Ancelotti może trafić do AV. Wiecie coś na ten temat?

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 cze 2011, 18:32

Szkoda by go było na taki przeciętny klub, AV w przyszłym sezonie stać maksymalnie na walkę okolice 10 miejsca. A po transferach Younga i Downinga to nawet niżej.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 17:08

http://chelsea.pl/news_391_hsvpodpisalo ... jacoposala

W takich sytuacjach staram się rozumieć kibiców FCB nazywających Wengera złodziejem... To jest jakiś kabaret, Arnesen znalazł sobie posadkę w HSV i co?! Niech najlepiej wykupi wszystkich młodych piłkarzy. Mimo, że niespecjalnie przejmuję się stratą Sali, to ostatnie wiadomości mogą jasno mówić, że na tym może się nie skończyć...

http://chelsea.pl/news_393_hiddink:pola ... niemozliwe

W takim razie znajdźmy sobie inną popierdółkę, jestem prawie pewny, że nowa twarz będzie gorsza od Carlo

-

Ostatnio media mówią, że miałby przyjść Mark Hughes na którego temat mówił sam JT
Kapitan Chelsea, John Terry, zaznaczył, że byłby szczęśliwy, gdyby nowym menedżerem Chelsea został ktoś z dwójki Mark Hughes- Guus Hiddink.

The Blues szukają następcy po Carlo Ancelottim i Hughes, który odszedł z Fulham w czwartek, oraz Hiddink- selekcjoner Turcji, są łączeni z tą posadą.

Hiddink spędził na The Bridge owocny, choć krótki okres, dwa lata temu, wygrywając FA Cup, natomiast Hughes występował w zespole z Londynu trzy lata jako piłkarz.

Terry oświadczył, że było mu źle, gdy usłyszał o odejściu Carlo i wierzy, że Hughes ma właściwe umiejętności, by poprowadzić Chelsea.

”Jest ostatnio wiele spekulacji na ten temat.”

”Byłem smutny widząc, że Carlo odchodzi. Jako grupa piłkarzy poczekamy na decyzję klubu. Wielu menedżerów jest łączonych z tą pracą.

”On [Hughes] jest, miejmy nadzieję, kimś, z kim klub będzie rozmawiać.”

”Jeśli przyjdzie do nas, zostanie serdecznie powitany przez piłkarzy. To na pewno.”

Co zaś JT sądzi o Guusie Hiddinku?

”Mieliśmy świetny okres za czasów Guusa. Spędziliśmy z nim pięć miesięcy i dotarliśmy do Wembley, by zwyciężyć Puchar Anglii. Dlatego jego również z chęcią przywitamy z powrotem.”

”Wszystko zależy od tego, czy zarząd chce sprowadzić kogoś, kto zna klub, czy kogoś zupełnie innego. Ta decyzja nie jest w gestii piłkarzy i zostawmy to naszym włodarzom.”

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1506
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 cze 2011, 21:48

własnie w angielskim radio podali, że Hiddink wrócił do Chelsea , to prawda ? bo przyznam szczerze, że może źle zrozumiałem

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 cze 2011, 21:51

coco pisze:własnie w angielskim radio podali, że Hiddink wrócił do Chelsea , to prawda ? bo przyznam szczerze, że może źle zrozumiałem
Troche dziwne by bylo,zeby Hiddink negocjowal z Chelsea przed arcywaznymi spotkaniami Turkow w eliminacjach.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1506
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 cze 2011, 21:57

usłyszałem słowo official , więc dlatego zamieściłem tutaj posta, mnie się jednak wydaje że to prawda ... Romek teraz musi odmłodzić Chelsea bo patrząc na atak to [*] sam Sturridge nie wystarczy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 22:01

Oficjalne to na pewno nie, bo oficjalna strona Chelsea nic nie wie. Chciałbym, aby było prawdą, że dobrze usłyszałeś :wink:

Może chodziło o to, że oficjalnie nie przyjdzie do Chelsea :lol:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 cze 2011, 9:43

Daaaamian pisze:Ponoć Ancelotti może trafić do AV. Wiecie coś na ten temat?

Tak, czytałem o tym na bodajże ChelseaLive.pl
Jednak wątpię, że Carletto będzie prowadził AV. To dobry trener, który powinien mieć większe ambicje (z całym szacunkiem dla sympatyków Aston Villi).

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 cze 2011, 9:45

Pawel875 pisze: :wink:

Może chodziło o to, że oficjalnie nie przyjdzie do Chelsea :lol:
Nie kracz nawet :D !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2011, 12:56

Pawel875 pisze:http://chelsea.pl/news_391_hsvpodpisalo ... jacoposala

W takich sytuacjach staram się rozumieć kibiców FCB nazywających Wengera złodziejem... To jest jakiś kabaret, Arnesen znalazł sobie posadkę w HSV i co?! Niech najlepiej wykupi wszystkich młodych piłkarzy. Mimo, że niespecjalnie przejmuję się stratą Sali, to ostatnie wiadomości mogą jasno mówić, że na tym może się nie skończyć...
a jak Arnsesen sprowadzał do Chelsea to było dobrze ?
Albo jak ten młody chłopak został pozyskany z Atalanty, wtedy jak rozumiem złodziejstwa nie było ? Z tego co wiem, to ten piłkarz miał wazny kontrakt z Chelsea, więc bez zgody The Blues nie trafiłby do HSV, dlaczego więc marudzisz ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”