Dużo się głosów pojawiło na temat odejścia Bosingwy. Odkąd wrócił nie grał zbyt przekonująco w dodatku to nie ten sam zawodnik z przed kontuzji. Jego dośrodkowania są średnie często trafiają nie tam gdzie powinny, o ile dobrze mu idzie gra do przodu z obroną opuścił się i to bardzo. Były 2-3 spotkania gdzie przez jego nie udolność w obronie traciliśmy bramki więc to raczej nie przemawiało na jego korzyść w dodatku te błędy były aż za proste. Ivanović posiadający przyzwoitą umiejętność grania do przodu jest bardzo dobry w obronie, gra na prawe stronie obrony nie jest jego nominalną pozycją ale zawsze się wydawało to bezpieczniejszą opcją niż dać pograć Jose. Mam nadzieję że zostanie Bosingwa z nami, z solidnym przygotowaniem do sezonu może równie dobrze grać jak w 1 sezonie w Chelsea i oby go kontuzję omijały. Wg mnie nie ma sensu się go pozbywać gdyż trzeba by było znowu kasę wyłożyć na zastępstwo a przecież z Ivanoviciem nie zostaniemy tylko.Cris7 pisze:Dlaczego chciałbyś wytransferować Bosingwę? Poważnie pytam, bo ja zupełnie nie widzę powodów dla których Chelsea miałaby pozbywać się tego gracza.romantyk_emil pisze:Liczę, że wraz z nim z Chelsea odejdą Kalou, Anelka, Ferreira, Hilario Bosigwa