AS Roma (zbiorczy) - Strona 193

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 120

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2011, 14:55

O Azpilicuecie mówiło się ostatnio w kontekście VCF. Chłopak przez kontuzje stracił miejsce w pierwszym składzie OM i jego odejście jest ponoć bardzo możliwe.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 03 cze 2011, 0:22

Mentor pisze:??????????

A jakim niby był?
Powinno być 'To ze ktoś nigdy nie był dobrym piłkarzem'. Bardziej w kontekscie ogółu myślałem pisząc to, a nie o osobie LE. Uprzedzam że wiem kim jest Luis Enrique i wiele razy widziałem jak prezentował sie na boisku.:wink:

A ja się coraz bardziej nastawiam optymistycznie do Luisa Enrique jako nowego trenera Romy. Facet w wywiadach dużo mówi o tym że gdy bedzie mial odpowiednich ludzi postara sie przenieść styl gry Barcelony do Rzymu. Wiem że to może dla większości wydawać się śmieszne bo trudno bedzie z De Rossiego zrobić Xaviego, a z Vucinica Messiego, ale już sam pomysł wprowadzenia wszelakich rowiązań taktycznych podpatrzonych w Barcelonie mnie bardzo cieszy. U mnie ma kredyt zaufania, nie żądam od niego Romy gromiącej rywali jak Katalończycy, ale Romy grającej z pomysłem w przodzie jednoczenie nie zapominającej o obronie. Romy jak za czasów Spalla kiedy wszyscy mówili o niej jako o tej grającej najładniejszą piłke we Włoszech. Pewne jest że Roma za czasów Enrique nie powinna męczyć włoską piłką gdzie na pierwszym miejscu jest defensywną i twarda myśl taktyczną zdziadziałych makaroniarskich trenerów. Więc albo wyjdzie z tego kupa i owe dziadki swoim taktycznym geniuszem rozpracują młodego w swym fachu hiszpana, albo może wyjść coś ciekawego.
Jeśli w poniedziałek podpisze kontrakt no to Forza Luis :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2011, 1:48

JestemHardcorem pisze:Facet w wywiadach dużo mówi o tym że gdy bedzie mial odpowiednich ludzi postara sie przenieść styl gry Barcelony do Rzymu. Wiem że to może dla większości wydawać się śmieszne bo trudno bedzie z De Rossiego zrobić Xaviego, a z Vucinica Messiego, ale już sam pomysł wprowadzenia wszelakich rowiązań taktycznych podpatrzonych w Barcelonie mnie bardzo cieszy.
Przecież tutaj nie chodzi o posiadanie piłkarzy klasy Xaviego czy Leo. Przypominam, że Lucho był trenerem Barcelony B a więc miał zupełnie innych piłkarzy do dyspozycji :lol: Mówiąc o odpowiednich ludziach raczej nie miał na myśli klasy piłkarskiej lecz charakterystykę zawodników.

Przykładowe skróty meczów:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 1:53

Czyli co? Za rok dwa wymiana trenerska na linii Roma - Barcelona? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2011, 1:59

A bo ja wiem? Gdybym miał obstawiać jak długo Pep zostanie na stanowisku to stawiałbym na to, że nadchodzący sezon będzie jego ostatnim. Potem IMO zrobi sobie przerwę zanim ruszy dalej o ile w ogóle ruszy. Ewentualnie obierze jakiś egzotyczny kierunek :P

Także Lucho niech się hartuje :P Jeżeli poradzi sobie we Włoszech to będzie dobrze.

Ciekawe kiedy Villas-Boas będzie do wyjęcia :hardkor:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2011, 2:05

Mentor pisze:Ciekawe kiedy Villas-Boas będzie do wyjęcia
Widzisz go na CN?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2011, 2:11

Będę mu się przyglądał w kolejnym sezonie. To może być jedna z opcji jeżeli Pep odejdzie za rok. Co najważniejsze sam Portugalczyk może widzieć się na CN biorąc pod uwagę słowa jakie wygłaszał po zdobyciu Ligi Europejskiej.

No i Stary Mou vs Młody Mou - nie chciałbyś tego zobaczyć? :lol: :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 cze 2011, 2:12

Mentor pisze:No i Stary Mou vs Młody Mou - nie chciałbyś tego zobaczyć?
Chętnie, choć powiem Ci szczerze, że z roku na rok Stary Mou mi imponuje coraz mniej, a Villas-Boas jak będzie się tak dalej rozwijał, to wciągnie Jose nosem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 2:15

Ja w angażu Luisa Enrique dopatruję się podwójnego dna. Tym bardziej że z jego rekomendacją pospieszył sam Guardiola, jakby zależało mu na tym bardziej niż powinno. Taktyka prosta. Lucho przychodzi do Romy, robi porządek w drużynie i kładzie fundament pod przyjście Pepa. A później tak jak pisałem, wymiana trenerska :P Dla Guardioli choćby z sentymentu do Romy ten kierunek może być kuszący. Gdy skończy na Stadio Olimpico, może objąć jeszcze z marszu Brescię :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2011, 2:21

Niektórzy jakby czepili się tego, że Luis dostał rekomendację od Pepa :> Przecież to na pewno nie było tak, że Guardiola latał i lobbował za zatrudnieniem Lucho :lol: Po prostu od pewnego czasu było jasne, że Luis Enrique po sezonie żegna się z Barceloną (wspominał o tym w wywiadzie - przygotował wszystkich już wcześniej) tak więc kluby poszukujące trenera i zainteresowane osobą Hiszpana na pewno zasięgały opinii Pepa i tyle. A może znasz Salas jakieś szczegóły, że piszesz "z jego rekomendacją pospieszył sam Guardiola, jakby zależało mu na tym bardziej niż powinno" :>

Jeżeli bawimy się we wróżenie z fusów to jako następny kierunek Pepa obstawiałbym Katar i to całkiem zdecydowanie.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 03 cze 2011, 2:33

Mentor pisze:Przecież tutaj nie chodzi o posiadanie piłkarzy klasy Xaviego czy Leo. Przypominam, że Lucho był trenerem Barcelony B a więc miał zupełnie innych piłkarzy do dyspozycji :lol: Mówiąc o odpowiednich ludziach raczej nie miał na myśli klasy piłkarskiej lecz charakterystykę zawodników.
Piłkarze byli inni, ale to dalej byli piłkarze Barcelony, W większości młodzianie którzy mają wpijaną taktyke pierwszej drużyny, piłkarze narodowości hiszpańskiej którzy graja piłke do przodu, piłkarze z dobrą technika na których aż miło sie patrzy. Zgoła inaczej ma się to w Romie gdzie dostanie zasiedziałych włochów którym sie nie chce za piłką biegać i którzy ciągle z bele powodu mają dąsy. Nie wiem jaki cud by musiał sie zdarzyć by Enrique z tych piłkarzy którzy teraz są w drużynie stworzył drużyne którą, nie mówię wygrywać, ale mogła by chociaż porywalizowac jak równy z równym z takim Szachtarem... :roll: Luisowi Enrique przed rozmowami został chyba przedstawiony plan budowy nowej Romy, a co za tym idzie zakupu kilku piłkarzy którzy podniosą poziom drużyny. Inaczej pewnie nie pchał by sie w to bagno.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 2:36

Mentor pisze:A może znasz Salas jakieś szczegóły, że piszesz "z jego rekomendacją pospieszył sam Guardiola, jakby zależało mu na tym bardziej niż powinno" :>
Jak byłem mały, bardzo lubiłem klocki Lego :lol: Teraz jestem większy, Lego już się nie bawię, choć układanie innych rzeczy we w miarę logiczną całość dalej lubię, stąd moja wysnuta hipoteza dotycząca omawianej sprawy :P
Mentor pisze:Jeżeli bawimy się we wróżenie z fusów to jako następny kierunek Pepa obstawiałbym Katar i to całkiem zdecydowanie.
Gdzieś pod koniec trenerskiej kariery Pepa... czemu nie? :think: :P Już kilka znanych trenerskich osobistości kusiło sie na petrodolary.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2011, 2:43

Sęk w tym, że trenerska kariera Pepa może się okazać krótsza niż wiele sobie wyobraża :lol: Nie chce mi się już dzisiaj powtarzać tego wszystkiego co wiemy na temat Pepa, ale nie byłbym w szoku, gdyby Guardiola prosto z Barcelony udał się do Kataru i na tym kariery trenerskiej koniec. Grał w Katarze, lobbował trochę na rzecz kandydatury Kataru na organizatora Mundialu, ciepło się o Katarze wypowiada, Katar ciągle o niego zabiega, etc. Późno jest i nie chce mi się znowu tego powtarzać, ale naprawdę radziłbym nie wyobrażać sobie przyszłości Pepa według wzorców innych trenerów bo pewnie tak nie będzie.
Salas11 pisze:układanie innych rzeczy we w miarę logiczną całość dalej lubię
Pisanie bajek znaczy się :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 2:52

Mentor pisze:Pisanie bajek znaczy się :lol:
Call it what U wanna call it :wink:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 03 cze 2011, 9:06

co do guardioli to dwie rzeczy:
1. niby czemu pep mialby jakos specjalnie zabiegac w romie o COKOLWIEK? on jest z krwi i kosci barcelonistą, to barcelona jest jego miloscia a nie roma. z postu salas11 (1:15) mozna wywnioskowac ze pep nie moze sie juz doczekac aby opuscic barcelone i przeniesc sie do UKOCHANYCH wloch.
2. z guardiola moze byc po prostu tak, ze za rok, dwa, trzy lata wyjedzie na 4,5,6 lat do kataru aby dorobic sie fortuny(kwoty rzedu 100mln euro - chociaz i tak teraz zarobia juz ponad 11/rok), a potem wroci do barcelony i zostanie jej prezydentem(akurat bedzie sie mniej wiecej konczyc druga tura sandro).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”