AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1098

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
GacekACM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 01 cze 2011, 17:06

Każdy ma 183 cm wzrostu
Wielu ;) Jovetić, Bale, Hamsik, Ganso ma 182, więc się nieznacznie pomyliłem. ;)
Aczkolwiek jestem pewny, że na Joveticia teraz Milan nie postawi. Co innego za rok - przy Palermo, Juventusie, Milanie, Napoli, Interze i Romie Fiorentina będzie miała matematyczne szanse na awans do europejskich pucharów, Czarnogórcowi się tam prędko zrobi ciasno i będzie chciał odejść, tylko musi dojść do siebie po urazie.

O boki obrony w razie przyjścia Maxwella będę spokojny - Zambrotta, Abate, Taiwo, Maxwell i Antonini, w tym dwóch obrońców zdolnych do gry na obu stronach boiska + Bonera, który pewnie zostanie + gracze primavery, mamy w końcu reprezentacyjnego prawego obrońcę. ;) Odstrzelić wtedy Oddo z Vilą i będzie świetnie. To idealny układ - 4 na dwie pozycje + piąty ubezpieczający obie strony.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2011, 17:09

Co do tematu "Hamsik w Milanie" to mam nadzieje, że On nigdy na San Siro nie przybędzie. Gracz jest przereklamowany. Lepszy jest Pastore, choć On też bez żadnej rewelacji. Chciałbym Ganso z tych wszystkich chyba najbardziej
Naprawdę Cię nie rozumie. Jestem fanem Ganso, ale:
1. Pastore to jest idealny piłkarz dla nas jako ofensywny pomocnik. Przez 2 lata w Palermo pokazał, że ma olbrzymi potencjał, strzelając kilkanaście bramek, notując asysty. Chłopak ma świetny przegląd pola, jest szybki, bramkostrzelny. Jedyne co mu jest potrzebny to silniejszy klub.
2. Hamsik od 4 lat gra na wysokim poziomie w Seria A. W tym sezonie był jednym z ojców sukcesu Napoli. Co sezon ładuje około 10 bramek na sezon i asyst też nie mało jak na pomocnika. Kiedy ostatnio u nas pomocnik strzelał tyle bramek? Hamsik raz na dwa mecze notuje bramkę lub asystę. Sytuacja jak z Pastore - silniejszy klub od zaraz.
3. Natomiast Ganso to gracz o olbrzymim potencjale, ale nie sprawdzony w Europie i po dwóch poważnych kontuzjach i raczej nie tani. Jestem wielkim fanem jego talentu i chciałbym w Milanie, ale gdybym miał wybierać między nim a kimś z wyżej wymienionej dwójki to marzenia schowałbym do szafy a wybrał to co mi podpowiada rozum.

Hamsik i Pastore nie są przereklamowani. Najwyżej można powiedzieć, że ich prezesi ich za wysoko wyceniają co jest normalne. Jeżeli dojdzie do negocjacji na prawdę to spuszczą z ceny. Od Hamsika z graczy na jego pozycje tylko Fabregas jest lepszy(z graczy z nami łączonych), bo jeszcze nie daj Galliani, żebyśmy kupili Bale.
Osobiście widziałbym jakiegoś(lub dwóch) gracza primavery włączonego w kadrę.
Do kadry mają być włączeni Valoti, Calvano, Fossati i De Sciglio(nie wiem dokładnie jak się to piszę). Powiedz mi gdzie byś ich widział? Na trybunach? Zwłaszcza, że jeszcze jest Merkel i Strasser. Lepiej liczyć na to, żeby Łysym znalazł im kluby, które dadzą im pograć.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 01 cze 2011, 17:23

Naprawdę Cię nie rozumie.
A ja go rozumiem. ;)
Nie oglądałem Ganso, nie wiem więc, jak gra w Santosie. Na różnych stronach o Milanie, również u nas, jest wielki szum na ten temat, bo tłumaczymy newsy dotyczące tego chłopaka. Był Pato, Kaka, więc do Brazylijczyków fani Milanu mają bardzo optymistyczne podejście i w ciemno łykają wypowiedzi ludzi, którzy w mediach zachwalają Ganso Milanowi. Pastore i Hamsik są ograni w lidze, nie ma takiego dreszczyka emocji, nie ma powiązań z innymi wybitnymi graczami Milanu, nie mają aż takiego PR. Nie dziwię się więc temu, że tak wiele osób chce Ganso w klubie. ;)
Do kadry mają być włączeni Valoti, Calvano, Fossati i De Sciglio(nie wiem dokładnie jak się to piszę).
Włączeni to duże słowo, pojadą na pierwsze zgrupowanie i się zobaczy. Valoti na 99% pójdzie do primavery, chłopak jest młody, musi poznać lepiej Milan, a do plotek o jego olbrzymim talencie podchodzę z dystansem. Fossati jest jeszcze młody, a w primaverze nie ma nikogo na jego miejsce, w pierwszej drużynie też go nie będę widział. Raczej pojedzie, żeby się pokazać i podbić swoje notowania przy poszukiwaniu klubu do wypożyczenia - to samo zdanie mam o Calvano. Podejrzewam, że wypożyczymy jednego z nich, drugi zostanie z primaverą. Przecież to podstawowi gracze, reprezentanci młodzieżowi kraju, raczej się ich nie pozbędziemy naraz, skoro i tak primavera straciła definitywnie Strassera.
De Sciglio nie znam za grosz, jestem zaskoczony tymi informacjami o jego dołączeniu do kadry. Może wilmore będzie miał o nim coś więcej do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 17:28

Co do tematu "Hamsik w Milanie" to mam nadzieje, że On nigdy na San Siro nie przybędzie. Gracz jest przereklamowany.
Chyba niedoceniany. Ogladalem wiele meczow Napoli oraz reprezentacji Slowacji i moge Ci powiedziec,ze Marek jest graczem idealnym do Milanu. Wystarczy spojrzec w jego kosmiczne statystyki i juz wiemy z jakim wspanialym graczem mamy do czynienia.

Nie rozumiem Was ludzie :roll:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 01 cze 2011, 18:56

Dodam od siebie trzy słowa ;)

Mnie Hamsik również nie przekonuje, wydaje mi się, że pewnego poziomu już nie przeskoczy i tu nie chodzi o większy klub.
Co do Pastore, to skupiając się głównie na jego grze w meczu o PW, jestem coraz bardziej przekonany, że byłby świetnym trequartistą w Milanie, pomimo swoich 21 lat dopiero. Ma jeszcze czesto sporo przestojów w grze i słabszych meczów, ale też potencjał znacznie większy niż Hamsik.

E:

Ciekawy news - wg belgijskiej tv, wczoraj w Mediolanie był prezes Standardu - można się tylko domyślać w jakiej sprawie. Czyżby Witsel był blisko Milanu a Onyewu powrotu do Belgi?

Agent Asamoaha dziś spotyka się w jednym z mediolańskich hoteli z Prezesem Udinese, może ktoś jeszcze do nich dołączy :)

Ciekawe te informacje, w tym wypadku musielibyśmy pozbyć się Rino albo Flaminiego, myślę, jakby Francuz się poszedł, to byłby to dobry układ: 2 młodych defensywnych pomocników i Rino dalej w Mediolanie mógłby doczekać emerytury.

E2:

Galliani dał do pieca: powiedział, że nasz nowy pomocnik ma niebieskie oczy... :boruta: Ciekawe czy dziennikarze będą teraz sprawdzać, kto ma niebieskie oczy:)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2011, 8:02

Galliani to jest gość. Ludzie zrobili sobie listy, zaczęły się ankiety, który 183 cm gość z bujnymi włosami trafi do Milanu to ten jeszcze dowalił kolor oczów. I znów dziennikarze mają kupę roboty. Łysy to uwielbia chyba bawić się z mediami i wkręcać im wałki, by później kupić całkiem innego gracza i pokazać wszystkim jaką mają bujną wyobraźnie.

Co do Asamoah i Wetsela i wydaje mi się, że jeden z nich trafi do Milanu i liczę, że to nie będzie nasz hit transferowy. Wyobrażacie sobie którego z nich w złotych literach na oficjalnej stronie jak było w przypadku Zlatana, Ronaldinho i Binho lub wręcz imprezę na cześć któregoś z nich? Zapewne Gattuso lub Flamini zostanie sprzedany i na jego miejsce wskoczy nowy środkowy pomocnik zwłaszcza, że za rok zapewne swoją przygodę z Milanem zakończą Ambrosini i Bommel. Osobiście wolałbym gracza z Udinese z kilku względów, ale dobre układy z Standardem mogą nas przybliżyć do Belga o którym czytałem pochlebne opinie, ale osobiście widziałem go znacznie mniej niż gracza z Ghany. Nie zdziwię się jeżeli, któryś z tych graczy trafi do nas szybko(jak Boa rok temu) a prawdziwe uderzenia nastąpią trochę później(ktoś z Brazylii + Hamsik, Fabregas lub jakaś wielka niespodzianka jak rok temu w przypadku Zlatana i Binho).

De Assis został naszym nowym Leonardo w Brazylii i potwierdził, że pracują z Braidą i Raiolą nad dużym transferem. Z graczy godnych uwagi wymieniłbym(ofensywnych) Neymara, Ganso i Lucasa. Pierwszego od razu odrzucam, bo gra na pozycji na której nikogo nie potrzebujemy. Więc liczę, że jeżeli kupimy kogoś z Kraju Kawy to będzie to Ganso lub Lucas, bo to w tej chwili największe talenty w lidze.

Dzisiaj włoska gazeta piszę, że Milan zaoferował/zaoferuje 30 mln plus dwóch graczy za Fabregasa. Kilka dni temu o tym czytałem na innym forum. Ponoć Arsenal pytał o dostępność Urbyego, Strassera, Boatenga i Robinho, ale Galliani powiedział, że dwaj ostatni są nie na sprzedaż. Trzeba brać to z przymrużeniem oka, ale gdy dwóch się biję(Arsenal, Barcelona :)) tam może Milan skorzysta? :)

BTW - wczoraj dobry mecz w reprezentacji rozegrał Taiwo notując asystę i miał duży udział w akcji, w której Nigeria wywalczyła karnego. W obronie też się spisał nieźle, ale trzeba brać pod uwagę, że skład Argentyny był słaby, ale taki występ napawa optymizmem. W ostatnim meczu w OM też zaliczył asystę po dośrodkowaniu, więc chyba będziemy mieć wreszcie dwóch obrońców, którzy się fajnie podłączają do przodu i potrafią wrzucić piłkę w pole karne na przyzwoitej wysokości i celnie.

W przyszłym sezonie w LM możemy się z miejsca spodziewać meczów z wielkimi w LM. O ile w ostatnich dwóch latach trafialiśmy na Real, ale to oni byli w drugim koszyku i byli tam najmocniejszym rywalem. Teraz my spadliśmy do drugiego koszyka(chyba, że Bayern nie zakwalifikuje się do fazy grupowej) i prawdopodobieństwo wylosowania silnego rywala wzrasta wielokrotnie - Barca, Real, Manchester, Chelsea, Porto, Bayern czy Arsenal.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2011, 13:28

Finał SuperPucharu Włoch jednak ma się odbyć we Włoszech a nie w Chinach. Z tego co czytałem to 21 sierpień na San Siro. Wydaje mi się, że słuszna decyzja. Thiago, Binho i Pato wrócą z Copa America i będą mieć czas na przygotowanie się do meczu. Z Interu też napewno ktoś jedzie, więc można liczyć, że drużyny przystąpią w najmocniejszych składach do meczu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2011, 13:30

De Sciglio nie znam za grosz, jestem zaskoczony tymi informacjami o jego dołączeniu do kadry. Może wilmore będzie miał o nim coś więcej do powiedzenia.
Mam, mam.
De Sciglio to bardzo nowoczesny boczny obrońca w typie Cafu bardziej niż Abate - może grać na obu stronach boiska i zarówno na skrzydle (tak występował rok temu, gdy graliśmy systemem Leonardo), jak i na bokach obrony. Jest rezerwowym, ze względu na uniwersalność nigdy nie błysnął specjalnie talentem, w obronie przegrał rywalizację z De Vito (kapitan) i Ghiringhellim (reprezentant młodzieżowy Włoch), ostatnio nawet Sampirisi tam grał, natomiast ze skrzydeł ostatnio nie korzystamy.
Mówiąc szczerze w pierwszej drużynie z tegorocznych gwiazdeczek widziałbym Berettę (wiadomo, że odchodzi do Genoi), Verdiego, Albertazziego, Calvano i może Fossatiego. Nie licząc tych, którzy się już w niej znaleźli - Merkela i Strassera.

Valoti to gracz, którego rok temu wzięliśmy na współwłasność z Albinoleffe, podzielam sceptycyzm względem jego przyszłości w klubie, nie słyszałem, żeby w dotychczasowym klubie błyszczał, a chłopak ma dopiero 18 lat (rocznik 1993) - w takiej sytuacji nie włącza się z miejsca do kadry pierwszej drużyny piłkarzy, chyba że to jakiś nowy Messi, ale coś zbyt cicho o nim.

Dr.Football1 - powołany na finały primavery został Novinić. ;)
Dla niezorientowanych - facet rok temu był najrówniejszym piłkarzem drużyny, kapitanem i jednym z najlepszych, gdyby nie zerwał więzadeł, to pewnie przyćmiłby Strassera i Merkela razem wziętych. Rok temu Merkel na jego tle wyglądał słabiutko, był jego zmiennikiem, tyle że Niemiec jest młodszy no i trzeba wziąć poprawkę na specyfikę dołączenia do pierwszej ekipy. Mam nadzieję, że talent Słoweńca nie zostanie zniszczony przez ten uraz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 cze 2011, 21:55

Wg Sky Łysy potwierdził Witsela.Czyli to nasz tajemniczy pan x z bujną czupryną.Flamini + Witsel w derbach...kości będą trzeszczały...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 cze 2011, 22:02

Wikipedia potwierdza wzrost - 183 - http://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Witsel

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 04 cze 2011, 22:07

Wikipedia potwierdza wzrost - 183 - http://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Witsel
Kolor oczu i fryzura też pasują. ;)
Cóż, nie znam go nadto, poczekam na opinie ludzi oglądających ligę belgijską częściej, na ten moment w tym ruchu widzę jeden atut - lepiej, by łamał kości naszym rywalom, niż nam.
Z drugiej strony Boateng przychodził do nas z identyczną łatką bezmózgiego brutala z talentem, a okazał się być jedną z największych niespodzianek zeszłego sezonu, to kto wie?
Jeśli nawet przyjdzie Witsel naprawdę, to jestem pewny, że ściągniemy kogoś super do pomocy - tylko czy to będzie Ganso, Fabregas, Pastore czy Hamsik? Cholera to wie, Galliani działa po cichu. Po transferze Taiwo i Mexesa oczekiwania były wielkie, teraz znowu opadły, bo nijak nie można być zachwyconym takim ruchem.

Gorzej, że prawdopodobnie stracimy Pederzoliego.

Ciekawe, czy Onyewu odejdzie do Belgii z powrotem, to byłby dobry ruch, teraz można się go spokojnie pozbyć.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 cze 2011, 22:17

Ładną drużynę psycholi (boiskowych) tworzycie. Żebyście nie odebrali tego jako napinki, bo w sumie... zazdroszczę :) Gdzie te czasy piłkarzy z jajami jak Montero, Davids, Nedved czy oczywiście wcześniej chocby Didier i Vialli.

:)

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 04 cze 2011, 22:23

Z jednej strony niby drużyna psycholi, a z drugiej zobacz - Gattuso paru głupków przydało metkę brutala, Boateng w Milanie przez cały sezon nie zrobił nic głupiego, Ibra kopie tylko kumpli :lol: , a Flamini miał tylko jedno brutalne, choć też dalekie od poziomu, jaki tam niektórzy widzieli, wejście przez cały sezon, właściwie tylko Francuzowi zdarzało się zrobić coś skrajnie kretyńskiego, ale wielu grzechów u niego nie pamiętam. Reszta odpałów nie ma.
Jeśli bezmyślne zachowania Witsela przekute zostaną w boiskową ambicję jak Boatenga, to będzie fajnie. Ambrosini pewnie o to zadba :lol:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 cze 2011, 22:42

http://www.axelwitsel.com/

Jezeli to jego oficjalna strona , to juz napisal ze Ac Milan jest jego nowym klubem .

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 cze 2011, 3:05

A to nie ten burak co Wasilewskiego połamał :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”