Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 433

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 06 cze 2011, 10:06

Jarzinho pisze: Dzisiejszy skład mi się podobał, gra może nie, ale do personaliów ciężko się czepiać. Gdyby za rok w pierwszym spotkaniu Polacy wybiegli z góra 1-2 zmianami w porównaniu do dzisiaj bym się nie zdziwił.
Niby jakiś potencjał jest, zawodnicy z dobrych, niezłych klubów w Europie, wyróżniający się w naszej Ekstraklasie, a wychodzi na boisku wielka śmierdząca kupa. Gdyby Batista nie podał kadry na Cope to może by im choć trochę zależało, bo jakąś nadzieję by mieli, żeby się załapać. Wyszło jak wyszło. I tak ta zbieranina takich złych CV nie ma, doświadczeni w najlepszych ligach, w europejskich pucharach( nie licząc kilku wyjątków typu Cabral). Nie ma się co oszukiwać, że ktoś z Polską przyjedzie i zagra w meczu towarzyskim na 100%. Tym bardziej Polska na tle swoich rywali powinna wyglądać lepiej, przynajmniej jeśli chodzi o ambicje, zaangażowanie, walkę, bo umiejętności są jakie są. Wyglądali może raz z WKS mimo wielu błędów, reszta nic praktycznie nie dała. Po meczu z Francją może być podobnie.
Śmiało mogę się pod tym podpisać z jednym zastrzeżeniem, że gra Polaków nawet mi się podobała. Z tej gry naszych zaś najbardziej podobały mi się boki, natomiast środek pomocy wykazywał się trochę za dużą niefrasabliwością. Personalnie najbardziej chwalę Pawła Brożka, który miał szansę nawet na zdobycie dwóch goli, choć wszedł z ławki rezerwowych.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 11:57

Magnum pisze:Zastanawia mnie o kim mowi mowiac o siedmiu? Jeleń, Obraniak, Boenisch - ok, kto jeszcze?
Jeleń, Obraniak, Boenisch, Arboleda, Perquis, Peszko (?), Małecki (?).

Jeżeli takie zestawienie, najwięcej wątpliwości budzi u mnie kandydatura Peszki. W ogóle to nawet chyba na ławce rezerw bym go nie chciał widzieć. Już kogoś młodego niech wyselekcjonują aby się otarł chociaż o dużą imprezę.

Jeśli taka liczba jest bliska rzeczywistości, zaraz znów będzie hałas o padnięciu kolejnego mitu czyli zgrywania ekipy. A przecież nie koniecznie, bo mimo że tej liczby nie było to kadra będzie liczyć chyba coś koło 23 graczy. A zatem zgrywali się jedni pod nieobecność innych ale w kadrze się mieszczący.

Do mojej wypowiedzi ze strony wcześniej, chciałem dodać, że należy pamiętać że został jeszcze ponad rok. To taki mały szczegół już nie będę opisywał, tylko przypominam bo pisałem o tym trochę wcześniej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2011, 12:11

sbQ pisze:A Perquis to Francuz.
A Arboleda to Kolumbijczyk.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 12:16

Trenerem już był Holender. Nie widzę problemu jeśli miał by grać jakiś Fr. Tym bardziej jeżeli zagrałby lepiej niż tamten trener trenował, co trudne być raczej nie może :lol: Jednym słowem, już mało co mnie może zdziwić.

Do niedawna tylko dobra gra Rasiaka w kadrze mogła by mnie wprowadzić w stan zdziwienia. Ale to się nie spełniło. Teraz to jedynie, nie wiem, chyba tylko powrót i wyjście na plac gry Bońka mogło by mi umilić kibicowanie :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 12:23

sbQ pisze:
petrdcm pisze:Nie widzę problemu jeśli miał by grać jakiś Fr.
A ja widzę: Reprezentacja Polski, a nie jakaś dziwna i przemieszana masa wylana z betoniarki.
Niestety, ale to nie jest Reprezentacja Narodu Polskiego. Także pewne kwestie o jakich wspomniałeś mogą być z definicji pomijane :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2011, 12:29

Czyli bawimy się w Katar? :P

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 12:32

cloner pisze:Czyli bawimy się w Katar? :P
Lepiej w Niemcy, bo Katar przez "naturalizacje" póki co nie zrobił drugiego miejsca na MŚ :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2011, 12:48

petrdcm pisze:Lepiej w Niemcy,
Ale Niemcy biorą chłopaków urodzonych w Niemczech, a my jakiś murzynów z zagranicy :roll:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 13:00

cloner pisze:
petrdcm pisze:Lepiej w Niemcy,
Ale Niemcy biorą chłopaków urodzonych w Niemczech,...
Podolski, Klose, Trochowski, Gerald Asamoah, Kevin Kuranyi, urodzili się w Niemczech (?) Może jakiś Turek by się też znalazł...

Powiem tak, też bym wolał aby a kadrach krajowych, nie tak jak w klubach, grali wyłącznie krajowcy. I nie mam tu na myśli kogoś "naturalizowanego" bo dostał papier. Ani też kogoś kto się gdzieś urodził tylko dlatego że jakaś siksa została w galerii na wycieczce zagranicznej na zakupy dłużej bo była promocja śledzia i się spóźniła na pociąg powrotny o kilkanaście lat, i też ktoś potem ma różne papiery.

Realia są jakie są i skoro rywale nam przez to uciekają piłkarsko to musimy stosować też ich metody w jakimś stopniu.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 cze 2011, 13:22

sbQ pisze:Hola, hola. Jedna zasadnicza różnica. Oni nie budowali swej potęgi na obcokrajowcach, a na systemie szkoleniowym i swojej lidze. Choćby Klose, nie zaczynał grać w reprezentacji zaraz po tym jak wyjechał z Polski :)
A gdzie tu różnica? Budowali potęgę na systemie szkolenia obcokrajowców. Jak sam zauważyłeś w ostatnim zdaniu.

Dobra nasza, ktoś nam graczy wyszkolił więc zaoszczędziliśmy kasy i trudu nauczeni doświadczeniem Niemców :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2011, 19:24

A gdzie tu różnica? Budowali potęgę na systemie szkolenia obcokrajowców.
Bzdura, szkolili Niemców. I z Ozila, Boatenga, Tasciego czy Khediry tacy sami Niemcy, jak z Błaszczykowskiego Polak.

Miejsce urodzenia nie ma nic do rzeczy. Naturalizowany to jest Cacau, Trochowski czy Klose to Niemcy, z Polską łączy ich tylko miejsce urodzenia, które nic nie znaczy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 cze 2011, 19:38

Oczywiście że tak. Przykładów jest multum. Edgar Davids i Clarence Seedorf urodzili się np w Surinamie, ale grali od małego w Holandii, zostali tam ukształtowani i oszlifowani, więc reprezentowali barwy Holandii. Marcel Desailly urodził się w Ghanie, a grał dla Francji bo tam zbierał piłkarskie szlify. Polska łasi się na produkt gotowy, jak Obraniak czy Boenisch. Zasłanianie się przykładem Niemców jest głupie, bo równie dobrze możnaby zasłaniać się Holandią czy Francją, które to w reprezentacjach miały wielu piłkarzy urodzonych poza granicami krajów, które reprezentowali, ale byli w nich szkoleni od dzieciaka.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 cze 2011, 20:16

Wilmore pisze:Trochowski czy Klose to Niemcy, z Polską łączy ich tylko miejsce urodzenia, które nic nie znaczy.
Ta, a rodzice i cala rodzina z Polski nic nie znacza. :lol:
Klose to nawet ma chyba zone Polke. Akurat Klosego to mi nie zal, bo nie wiedziec czemu zawsze czul sie Niemcem, ale to pewnie ta ukryta opcja niemiecka, o ktorej wspominal Jaroslaw, stad ten brak przywiazania.
Natomiast jesli chodzi o Trochowskiego, to on czuje sie Polakiem. Sam zainteresowany jak i jego rodzice bardzo chcieli, zeby gral dla Polski, tyle ze PZPN nie wykazal zainteresowania.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2011, 20:26

arek_ahig pisze:tyle ze PZPN nie wykazal zainteresowania.
Ja też bardzo chcę grać dla Niemiec, ale DFB nie wykazuje zainteresowania.

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 06 cze 2011, 21:26

cloner pisze:
arek_ahig pisze:tyle ze PZPN nie wykazal zainteresowania.
Ja też bardzo chcę grać dla Niemiec, ale DFB nie wykazuje zainteresowania.
Musisz mieć szkopsko brzmiące nazwisko, dziadków w Bawarii itd :) Ewentualnie pochodzić z 10 pokolenie niemieckich kolonialistów, którzy podbijali dziewicze tereny :) W innych przypadkach nie masz szans....

Co do meczu - cieszy zwycięstwo, nawet z Argentyna (A,B,C,D....F - sami wybierzcie jaką). Może to podniesie morale i spowoduje, że coś u nas drgnie. Mam nadzieje, iż Smuda poustawia jeszcze tych naszych "milusińskich"...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”