Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 218

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 04 cze 2011, 13:04

a jak Arnsesen sprowadzał do Chelsea to było dobrze ?
Arnesen pracując dla Chelsea nie golił namiętnie z młodych graczy jednego klubu, jak teraz robi w HSV. Ilu Wenger wyciągnął z Barcelony? Zagraniczni młodzi piłkarze przychodzący do Chelsea byli z różnych klubów (przykłady Sala-Atalanta, Borini-Bologna, van Aanholt-PSV, Bruma-Feyenoord)
Z tego co wiem, to ten piłkarz miał wazny kontrakt z Chelsea, więc bez zgody The Blues nie trafiłby do HSV, dlaczego więc marudzisz ?
Bo na tym może się nie skończyć. Media plotkowały również o Brumie i van Aanholcie. Strata Patricka zabolałaby mocno, Sala i Mancienne to transfery które jakoś przeżyję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2011, 13:35

Pawel875 pisze:Arnesen pracując dla Chelsea nie golił namiętnie z młodych graczy jednego klubu, jak teraz robi w HSV. Ilu Wenger wyciągnął z Barcelony? Zagraniczni młodzi piłkarze przychodzący do Chelsea byli z różnych klubów (przykłady Sala-Atalanta, Borini-Bologna, van Aanholt-PSV, Bruma-Feyenoord)
Łączysz różne sprawy i piszesz jakby to było jedno i to samo. Wenger nie wszystkich z Barcy pozyskał bez zgody Barcy, Miquel zdaje się został przez Barcę puszczony, to raz. Dwa - To co robi Arnesen to zupełnie coś innego, bo ci z Chelsea mają profesjonalne kontrakty podpisane. Gdy Sala odchodził z Atalanty do Chelsea zapewne nie miał profesjonalnego kontraktu bo miał chyba 15-16 lat i choć sprawy nie znam, to nie jestem przekonany do końca, czy Atalanta była z tego 'transferu' zadowolona. Jeśli nie było wszystko ok (jak z Kakutą np) to można jeszcze marudzić i pisać, że Chelsea działa jak zły, niedobry Wenger. Teraz chłopak miał profesjonalny kontrakt z Chelsea i gdyby ta się nie zgodziła, to by do transferu nie doszło. Do transferu doszło ergo - Chelsea się na transfer zgodziła, więc pisanie o złodziejstwie jest śmieszne. Zwłaszcza, że The Blues jeszcze kase dostali za niego. Zwykły transfer.
I jakich młodych zawodników Frank z Chelsea wyprowadza hurtowo ? Przeprowadził transfer tego Włocha - całkowicie zgodnie z prawem. Mancienne też. Warto dodać, bo może nie wszyscy co czytają są w temacie. Mancienne nie jest już młodym talentem. Chłopak ma chyba 23, czy 24 lata i ostatnie sezony grał na wypożyczeniu bo w Chelsea nie było dla niego miejsca. Męczył się z Wolves w ostatnich sezonach, a Chelsea sprowadza sobie np. Davida Luiza. To chyba sygnał, że go nie chcą ? Postanowił odejść i klub się na to zgodził, więc tutaj też pisanie o złodziejstwie jest smieszne. Ile Mancienne zagrał meczów dla Chelsea w swojej karierze ? 5 ?
Pawel875 pisze:Bo na tym może się nie skończyć. Media plotkowały również o Brumie i van Aanholcie
Media mogą sobie plotkować, ale żeby pisać zaraz takie coś:
W takich sytuacjach staram się rozumieć kibiców FCB nazywających Wengera złodziejem... To jest jakiś kabaret,
:glass:

Oskarżanie innych klubów o złodziejstwo i machlojki przy transferach wygląda śmiesznie, zwłaszcza z ust kibica Chelsea, która to Chelsea kilka miesięcy wcześniej miała zakaz transferowy za machlojki przy transferach.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 cze 2011, 14:11

Paweł, ale o czym ty piszesz :shock: . HSV wyciągnęło Mancienne'a, który od dwóch lat grał w pierwszym składzie w Wolves. Facet ma 23 lata i dla ciebie to jest to samo jak kupno jakiegoś 13-latka z jakiegoś egzotycznego klubu :?:
Ten Sala ma 19 lat i ważny kontrakt, więc Chelsea musiała się zgodzić na sprzedaż. To jest coś innego niż, gdy młody zawodnik nie ma profesjonalnego kontraktu i wtedy jego klub nie ma nic do powiedzenia przy transferze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 cze 2011, 14:26

podbijam, przecież to jakiś absurd
Włocha obowiązywał kontrakt z Chelsea tylko przez rok, więc kwota transferu oscyluje zapewne w małych granicach.
Jak pisał Fieldy bez zgody CFC facet by nigdzie nie odszedł, więc o jakim tutaj złodziejstwie jest mowa? :shock:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 04 cze 2011, 14:44

No akurat to jest racja, byłem wtedy lekko wkurwiony, posta pisałem na szybko. Skoro Chelsea uznaje, że są za słabi to tak jest (Stoch też chyba nie ogarnia w Fenerbahce, a byłem równie wkurzony jak go sprzedawano). Borini ma talent (oferowano mu kontrakt, sam nie chciał pozostać) - jestem niemal pewny, że conajmniej 7 goli w Serie A strzeli w swoim pierwszym sezonie, to kandydat na reprezentanta Włoch. Wyszło na wasze i możecie się rozejść
Oskarżanie innych klubów o złodziejstwo i machlojki przy transferach wygląda śmiesznie, zwłaszcza z ust kibica Chelsea, która to Chelsea kilka miesięcy wcześniej miała zakaz transferowy za machlojki przy transferach.
:haha:
Ale czy ja popieram całą sytuacje, która miała miejsce przy transferze Kakuty?

Rozumiem, nie mam prawa oskarżać klubów o złodziejstwo, bo jestem fanem Chelsea, co nakłada na mnie mus popierania wszystkich jej decyzji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2011, 17:12

Źle rozumiesz. Nie masz prawa oskarżać o złodziejstwo, jak był to zwykły transfer, gdzie oba kluby wyraziły chęć do jego przeprowadzenia, bo po prostu mijasz się z prawdą, (czyt. kłamiesz).
A fakt, że jesteś fanem Chelsea i innych oskarżasz o machlojki (wymyślone), które występowały w Chelsea (faktycznie) jest tylko śmieszny, co zresztą napisałem chyba wyraźnie.
fieldy pisze:Oskarżanie innych klubów o złodziejstwo i machlojki przy transferach wygląda śmiesznie, zwłaszcza z ust kibica Chelsea, która to Chelsea kilka miesięcy wcześniej miała zakaz transferowy za machlojki przy transferach.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 cze 2011, 23:38

W 100 % zgadzam się z 'fieldy'. Zarząd na pewno przemyślał decyzję o sprzedaniu tych zawodników i doszedł do wniosku, że są za słabi nawet na pełnienie roli rezerwowych graczy. W moim odczuciu bardziej bolałaby strata takich zawodników jak : Milan Lalkovic, Josh McEachran, Jan Sebek, Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Gaël Kakuta, Matej Delac, Ryan Bertrand czy Daniel Sturridge. W tych zawodnikach widzę olbrzymi potencjał i na pewno będą stanowić o sile Chelsea w przyszłości jeżeli będą rozwijać się prawidłowo :)

Frank Arnsesen wykonuje tylko swoje obowiązki. Nie ma co się dziwić, że sprowadza zawodników, których zna i widzi w nich potencjał. Ci zawodnicy Chelsea nie są potrzebni, natomiast dla HSV są potrzebni i tak należy na to patrzeć. Swoją drogą co sezon odchodzą z wielkich klubów młodzi zawodnicy i trafiają do mniejszych, aby grać w meczach o punkty, a nie tylko w rezerwach. Ma to miejsce w Arsenalu, Realu, Barcelonie czy w Chelsea.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 cze 2011, 15:53

Hamburg: Arnesen isn't taking players Chelsea want to keep. They're players the club is happy to cash-in on. Make of that what you will.

Sport-House
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sport-House » 06 cze 2011, 10:57

Zgadza się,po prostu stwierdzono ze są zbyt słabi i nie dają jakości w grze Chelsea taką jak powinni. Ciekawi mnie kto będzie trenerem od przyszłego sezonu i czy podoła presji. A co sądzicie o transferze tego brazylijczyka z Santosu u za 25 czy 27 mln euro? Widziałem go w akcji i przyznam ze zrobił na mnie wrażenie.

Pozdrawiam swiatpilki.com

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 cze 2011, 12:06

The Turkish Football Federation has accepted that Guus Hiddink is likely to leave his job as national team boss and return to Chelsea.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/13665584.stm

Wygląda na to że Turecka Federacja już się pogodziła z jego stratą :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 cze 2011, 21:09

Zgadnijcie jaki klub zasilił Gokhan Tore? :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 cze 2011, 21:18

Hamburg? :>

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 cze 2011, 21:23

Sergek pisze:Hamburg? :>
:brawo:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 cze 2011, 21:23

Ten Arnesen naprawde jest sporo wart :lol: A tak w ogole to czemu odszedl z Chelsea ?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 cze 2011, 21:25

Dr.Football1 pisze:Ten Arnesen naprawde jest sporo wart :lol: A tak w ogole to czemu odszedl z Chelsea ?
Szczerze nie mam pojęcia, w Chelsea nie zwracałem na tą postać uwagi, dopiero w HSV sam ją na siebie ściąga :lol:

Mancienne, Sala, Gokhan Tore... ciekawe kto następny... :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”