Liverpool (zbiorczy) - Strona 313

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 cze 2011, 22:52

Ponoć Phil Jones był dzisiaj widziany w okolicach Melwood. Zainteresowanie Anglikiem potwierdzał jakiś czas temu Tony Barrett.

Interesujące słowa:
Sky Bet have slashed the odds on Phil Jones moving to Anfield from 5/1 to 4/5.
Henderson chce dopiąć swój transfer do środy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 cze 2011, 23:37

Owszem, Berbatov ma warunki na playmakera (świetna technika przedewszystkim), no ale zmieniać mu pozycję? W tym wieku? Dla mnie Berbatov zawsze był i będzie napastnikiem. W ogóle porównywanie Modricia i Berbatova bez sensu. Kto o zdrowych zmysłach widziałby przykładowo Modricia w ataku?
Modrić w ataku to bez sens, stąd moje rozważania nie były w kontrze do Twojej wypowiedzi. IMO to nie byłoby typowe zmienianie pozycji a cofnięcie go na boisku o parę metrów i dorzuceniu kilku zadań więcej.
A gdzie on grał przez pierwsze dwa sezony w naszych barwach? Przecież grał na pozycji cofniętego napastnika za plecami Roo czy Teveza w pierwszym sezonie i w drugim za plecami Roo. Tak jak teraz Roo gra za plecami Hernandeza. Pozycja niemal podobna jak ofensywny pomocnik z tym, że ma mniej zadań defensywnych.
1.Jesteś pewien że znalazłbyś 5 meczów PL w których MU wyszło całą trójką na raz po przyjściu Berby?
2.Roo i Berba grali w parze, to nie to samo.
3.Widzisz, Roo gra za Javierem, ale nie Rooney nawet jak rozgrywa piłkę, to to jest Rooney. On ma żelazne płuca. Berbatova widzę na przyszły sezon jako rezerwowego, którym był w końcówce sezonu. Jednak były mecze gdzie środek pola nic nie grał i dla mnie to był moment żeby Berbę postawić właśnie na tej pozycji. Ciekawi mnie co by z tego wyszło, gdyby grał w środkowej linii i miał przed sobą takich dwóch jak Roo i Chica.

Swoją drogą, zdążyłem zarzucić hasłem o Bojanie w AFC jako jednej z możliwości i już czytam na wp że LFC i AFC dążą do wykupienia Bojana. :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 cze 2011, 23:50

czarny_samael pisze: 1.Jesteś pewien że znalazłbyś 5 meczów PL w których MU wyszło całą trójką na raz po przyjściu Berby?
Ale jaką trójką? Przecież Kamil wyraźnie napisał "Roo czy Teveza". Czyli jednego klub drugiego. A nie za plecami obu. Jakbyśmy grali taką trójką z przodu to nieźle byśmy dostawali po dupie :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 cze 2011, 23:57

hohohoh Modric za Berbe? Ostro :wink:

Jones? Obok Smailinga najlepszy młody obronca na wyspach,biorąc wiek(92rocznik) moze i najbardziej utalentowany- jestem na tak!

Co do Hendersona....widze poprostu maniere ze kazdy młody angol umiejacy prosto kopnąc kosztuje od 15 mln.Taki Welbeck gdyby był wychowankiem SUnderlandu kosztowałby ok 25 mln,Henderson jest fajny ale pewnego poziomu nie przeskoczy, jest cholernie ograniczony technicznie dla mnie.
Nawet mój ulubieniec Gibson grajac w takim Sunderlandzie by zabłysnal bo pewnie cos by slicznego włozył i podał.Cleverley mi sie bardziej podoba od Jordana i pokazał wiecej ciekawej pilki w tym sezonie,no ale po paru dobrych meczach poszła plotka o 20 mln od MU i sie zaczeła jazda.

Cieszy mnie to ze go chceci,po zobaczeniu calego sezonu nie widze w nim takiego potenciału by płacic ok 20 mln funtów,a aprawda jest taka ze przy zdrowym Raulu czy Gerardzie bedzie na ławce siedział.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 cze 2011, 0:55

Ale jaką trójką? Przecież Kamil wyraźnie napisał "Roo czy Teveza". Czyli jednego klub drugiego. A nie za plecami obu. Jakbyśmy grali taką trójką z przodu to nieźle byśmy dostawali po dupie :lol:
My bad. Ale widzisz, też podchodzisz do tego tak, że Berba by grał cofniętego napastnika. A mi chodzi o to żeby grał ofensywnego pomocnika. Tzn. tak żeby to było widać, że nie gra w ataku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 cze 2011, 1:27

Tyle, że u nas takiej pozycji nie ma. To znaczy nie gramy takim systemem, w którym byłby ofensywny pomocnik bez zadań defensywnych. Dlatego też nie chcemy VDV tylko Modrica. Różnica kolosalna.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 cze 2011, 9:57

Tyle, że u nas takiej pozycji nie ma. To znaczy nie gramy takim systemem, w którym byłby ofensywny pomocnik bez zadań defensywnych. Dlatego też nie chcemy VDV tylko Modrica. Różnica kolosalna.
Ale czy ja pisałem że chcę AM na stałe? Nie, napisałem że chciałbym zobaczyć Berbę na tej pozycji i zobaczyć co by z tego dla nas wyszło. Tym bardziej że przecież jest w klubie i nie trzeba nikogo po to kupować.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 08 cze 2011, 8:20

Henderson jest właściwie jedną nogą w klubie. 13 mln funtów plus N'Gog w drugą stronę. zastanawiam się tylko, czy ściągniemy jakiegoś trzeciego/czwartego napastnika czy dostaną szanse młodzi z Akademii. Pacheco?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2011, 12:01

Henderson jest właściwie jedną nogą w klubie. 13 mln funtów plus N'Gog w drugą stronę. zastanawiam się tylko, czy ściągniemy jakiegoś trzeciego/czwartego napastnika czy dostaną szanse młodzi z Akademii. Pacheco?
Uznali N'Goga wartego 7 mln funtów? Bo Henderson poszedł za 20 mln funtów.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 cze 2011, 12:12

Tak, uznali N'Goga za wartego 7 mln funtów. Jak dla mnie świetny interes. Henderson ma dzisiaj przejść testy medyczne. Już teraz wiadomo, że Jordan jest jedynym zawodnikiem młodzieżowej kadry reprezentacji Anglii, który nie pojechał do Danii. Poza tym, coś tam ptaszki ćwierkają o możliwych testach Phila Jonesa, które również miałby się odbyć dzisiaj. James Ducker podał taką informację, ale King i Barrett szybko ją zdementowali. Ja w testy piłkarza Blackburn nie wierzę. Jeszcze nie teraz.

Kolejny cel Kenny'ego - Charlie Adam. Prawdopodobna cena - 8 milionów funtów.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 08 cze 2011, 12:50

sporo wydaje l'pool, nie wiem czy jakby nie podliczyc wydanej kasy od poczatku beniteza to l'pool nie znalazlby sie na 1.miejscu na wyspach. a wiele wskazuje ze obecne okienko bedzie niemal rekordowe. sky pisze juz o p.jonesie, a przeciez ten chlopak tez nie bedzie ponizej 20mln funtow schodzil. 60M to najpewniej lekka reka peknie tego lata. no ale kennemu mozna chyba bardziej zaufac niz benitezowi, ukrecił wiosna z g**w**a bicz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 cze 2011, 13:04

miguel indurain pisze:sporo wydaje l'pool, nie wiem czy jakby nie podliczyc wydanej kasy od poczatku beniteza to l'pool nie znalazlby sie na 1.miejscu na wyspach
fieldy jakiś czas temu wrzucał podsumowanie wydatków bodajże do tematu o Premier League. I mimo, że nie uwzględniały one ostatnich zimowych transferów, to raczej nie masz racji.

Liverpool musi się przecież wzmacniać, do tego nie ma wątpliwości. Kadra, którą obecnie dysponuje nie pozwala jej realnie myśleć o sukcesach w Anglii, a być może nawet o 4 miejscu, biorąc pod uwagę, że do najlepszych doskoczyli City i Spurs. Także duże kwoty wydawane na poszczególnych graczy nie mogą dziwić.

Jeśli prawdą jest o wycenie N'Goga na 7 mln to Black Cats lekko przesadzili :? Wydaje mi się jednak, że Sunderland byłby skłonny spuścić z 20 mln za Hendersona, także takie proste wyliczenia 20-13=7 to może nie być do końca prawda.

Phil Jones to mądry transfer. Bardzo mądry przynajmniej na pierwszy rzut oka i w teorii.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 cze 2011, 13:35

Cris7 pisze: Phil Jones to mądry transfer. Bardzo mądry przynajmniej na pierwszy rzut oka i w teorii.
Blackburn defender Phil Jones is apparently undergoing a medical with Manchester United. by KopTalk

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 cze 2011, 13:45

13 plus wywalenie szrotu-dobry biznes 8)

Adam kolejnym celem? Ciekawe jakim systemem będziecie grali, bo jesli 2 w środku to kto będzie siedział? Jordan Raul Gerrard Adam? Dodam że żaden z nich nie jest DM.Jesli 4-5-1 z Suarezem na boku to znowu podobna gadka bo 2 z nich na ławce gdyż żaden nie spełnia fukcji Lukasa.Nie wiem co Keny sobie wymyślił ale transfery nie scinaja z nóg narazie.

Jones do MU? Jesli to prawda to żegnamy Evansa, bo po co nam 5 środkowy? Dodam że jestesmy blisko kupna Varane, a na DM chłopaczek raczej u nas nie pogra.Wielki talent ale na tych pozycjach mamy niezłych graczy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 cze 2011, 13:49

MGiggs pisze: Jones do MU? Jesli to prawda to żegnamy Evansa, bo po co nam 5 środkowy? Dodam że jestesmy blisko kupna Varane, a na DM chłopaczek raczej u nas nie pogra.Wielki talent ale na tych pozycjach mamy niezłych graczy.
tu masz cały artykuł http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 50,00.html
Dobry ruch jeśli go pozyskacie, ma potencjał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”