Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 436

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2011, 11:07

A podobno mógł mieć wybór :lol:
Bo ma. To się nie kłóci ze sobą. Spójrz do ustawy, to do Ciebie dotrze, że piszesz bzdury.
O prawie ziemi zaczął mówić Magnum właśnie, twierdząc że tego prawa nie ma, a potem że jest tylko nie obowiązuje.
Bo go nie ma. Cris to ładnie wyjaśnił.
Moja rada, zajmij się sobą to będziesz szczęśliwy bo na temat nie piszesz, tylko robisz umizgi do mojej skromnej osoby wyrywając zdania ze środka wypowiedzi i je krytykując. Widzisz że nie jestem tobą zainteresowany subtelnie próbuje ci to napisać weź idź sobie na jakiś portal randkowy i tam szukaj sobie chłopaka.
Widzę, że krytyka była celna i zabolała, to dobrze.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 cze 2011, 11:11

Wilmore pisze:
O prawie ziemi zaczął mówić Magnum właśnie, twierdząc że tego prawa nie ma, a potem że jest tylko nie obowiązuje.
Bo go nie ma. Cris to ładnie wyjaśnił.
Tak, wyjaśnił jasno i przystępnie razem z Magnumem:
1. Tego prawa nie ma
2. To prawo jest ale nie obowiązuje
3. W związku z tym że to prawo nie obowiązuje to tego prawa nie ma
4. A tak w ogóle to i tak nie chodzi o "prawo ziemi" a o "prawo krwi", więc pierwsze 3pkt. są bez znaczenia.
:haha:
Wilmore pisze:
Moja rada, zajmij się sobą to będziesz szczęśliwy bo na temat nie piszesz, tylko robisz umizgi do mojej skromnej osoby wyrywając zdania ze środka wypowiedzi i je krytykując. Widzisz że nie jestem tobą zainteresowany subtelnie próbuje ci to napisać weź idź sobie na jakiś portal randkowy i tam szukaj sobie chłopaka.
Widzę, że krytyka była celna i zabolała, to dobrze.
To dowidzi że szukałeś jedynie zaczepki. Ale rozczaruje cie to że mnie nic nie zabolało, po prostu jako że interesują mnie wyłącznie dziwczyny, dałem Ci kosza, a ty nie możesz się z tym pogodzić.

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 07 cze 2011, 20:45

Niech sobie robią co chcą....dostawanie obywatelstwa bo się chce (Pereiro), potrzebuje (Obraniak) i bo tak będzie lepiej (Boesnich) jest lekką przeginką. Spośród ostatnich znaturalizowanych to chyba tylko Olisadebe zasługiwał na to -w końcu miał polską żonę, długo mieszkał u nas i nie naciskał by mu szybko je przyznano.

Ale to tak jak z piłkarzami zagranicznymi - lepiej ściągnąć za grube miliony średniaka z ligi czeskiej, białoruskiej czy estońskiej niż zainwestować w młodych.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 cze 2011, 12:11

Petr, masz u mnie piwo za tę dyskusję. Miałem dzisiaj pytanie o prawo krwi na egzaminie :D

E: Nie Wilmore, ale zrobiłem chyba i tak błąd w tym pytaniu, bo to był test wielokrotnego. Później tę odpowiedź zamazałem i mam nadzieję, że facet będzie człowiekiem i mi uzna, choć powiedział, żeby nie poprawiać już raz zaznaczonych. Ale "dyskusja" się przydała :D
Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 12:48 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 cze 2011, 12:25

Petr, masz u mnie piwo za tę dyskusję. Miałem dzisiaj pytanie o prawo krwi na egzaminie :D
Mam tylko nadzieję, że nie powtarzałeś jego dyrdymałów. :wink: Szkoda sobie wrzesień psuć. :wink:

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 08 cze 2011, 16:53

Co za dyskusja :lol:
petrdcm, nie napisałeś prawdy, logika też u Ciebie zawiodła, myliłeś się w każdym punkcie, a Cris7, Wilmore i Magnum mają rację we wszystkim.
W Polsce nie obowiązuje prawo ziemi, obowiązuje prawo krwi (jak u wszystkich krajów starego kontynentu chyba) z pewnymi wyjątkami na rzecz prawa ziemi. Fakt, że obowiązuje wyjątek, nie oznacza, że obowiązuje cała reguła. Reszta Twojego pseudologicznego wywodu zawiodła również na całej linii, bo nie zrozumiałeś właśnie tej subtelnej różnicy. Ustawa o obywatelstwie polskim by Ci się przydała, ktoś tam wyżej podawał do niej link.

Jeszcze na koniec dla Ciebie, żebyś zrozumiał i nie pisał więcej takich rzeczy - nie jest tak, że miał wybór w kwestii obywatelstwa. Otrzymał obywatelstwo polskie natychmiast po urodzeniu (polscy rodzice), a później miałby wybór w kwestii wyboru nowego obywatelstwa, jeśli jedno z jego rodziców byłoby obcokrajowcem. Wtedy rodzice mogliby się zdecydować o wyborze obywatelstwa, jednak z faktu urodzenia z polskiego rodzica wynika przyznanie mu polskiego obywatelstwa. Więcej ciekawostek i prostowania Twoich słów znajdziesz w ustawie.

Cris7
Obywatelstwo na konstytucyjnym? Ja to dopiero na PMP mam w takim zakresie. ;)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 17:19

GacekCCM pisze:petrdcm, nie napisałeś prawdy, logika też u Ciebie zawiodła, myliłeś się w każdym punkcie, a Cris7, Wilmore i Magnum mają rację we wszystkim.
W Polsce nie obowiązuje prawo ziemi, obowiązuje prawo krwi (jak u wszystkich krajów starego kontynentu chyba) z pewnymi wyjątkami na rzecz prawa ziemi. Fakt, że obowiązuje wyjątek, nie oznacza, że obowiązuje cała reguła.
Twoja logika uzasadnienia dot. racji Magnuma poraża:
Magnum pisze:W Polsce nie ma prawa ziemi, wiec niekoniecznie.
Magnum pisze:Tak, obowiązuje w przypadku gdy dziecko nie ma znanych rodziców. W innych wypadkach nie obowiązuje.
Obowiązuje, mimo że go nie ma, chociaż jak sam przyznał, jest i obowiązuje w pewnych wyjątkach :D

Jeśli chodzi o Crisa, to udało nam się wypracować w miarę wspólne stanowisko co do kluczowej kwestii w dyskusji. Że obywatelstwo z wiedzy na chwile obecną jaką posiadamy, gracz raczej miał.
GacekCCM pisze:Otrzymał obywatelstwo polskie natychmiast po urodzeniu (polscy rodzice)...
To również Wilmore już potwierdził pisząc o "automatyźmie", zatem to co było MERITUM sprawy czyli to co chciałem udowodnić że rację miał Arek, udowodniłem. Obywatelstwo gracz MIAŁ już z samego faktu że urodził się w Polsce, chociaż Magnum próbował zaprzeczyć twierdząc, że "niekoniecznie".

Zatem Twój jak to ująłeś "pseudologiczny wywód" wynika z włażenia (bo trudno to inaczej nazwać) w dyskusję w końcowej jej fazie. Zatem to Ty nie pisałeś prawdy pisząc o mnie "myliłeś się w każdym punkcie".

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 08 cze 2011, 17:33

Twoja logika uzasadnienia dot. racji Magnuma poraża:
Nadal nie wychwytujesz istoty problemu - czyli faktu, że obowiązuje zasada A z wyjątkiem na rzecz zasady B. I ten wyjątek obowiązuje, ale to nie oznacza, że obowiązuje zasada B.
Obywatelstwo gracz MIAŁ już z samego faktu że urodził się w Polsce, chociaż Magnum próbował zaprzeczyć twierdząc, że "niekoniecznie".
Czyli nie jest prawdą że miałby je (patrz cytat wyżej), bo musieliby najpierw wybrać.
Najpierw piszesz A, a jak zostajesz ośmieszony, to zmieniasz zdanie na B i myślisz, że ludzie to łykną.
Nie jesteś wart dyskusji w takiej sytuacji.
to co chciałem udowodnić że rację miał Arek, udowodniłem.
Figa. Zaprzeczyłeś temu, że w Polsce nie obowiązuje prawo ziemi, tkwisz w tym śmiesznym stanowisku nie mając odwagi przyznać innym racji. Smutne.
Nic nie udowodniłeś poza własną małością. Arek_ahig rzucił zdanie mało konkretne, i gdybyś nie zabrnął w rozważania prawne, to nic by się nie stało. Chciałeś dowodzić tego, co wynika z prawa, a dowiodłeś jedynie tego, że go nie znasz.
Obywatelstwo gracz MIAŁ już z samego faktu że urodził się w Polsce, chociaż Magnum próbował zaprzeczyć twierdząc, że "niekoniecznie".
No to teraz jak krowie na rowie, może dotrze:
Obywatelstwo uzyskuje z automatu, gdy urodzi się w Polsce jako potomek Polaka, Polki, whatever. Nie jest się z automatu obywatelem Polski po urodzeniu, gdy jest się dzieckiem Ukrainki i Rosjanina, niezależnie od miejsca urodzenia, bo w Polsce nie obowiązuje prawo ziemi.
W żadnym ze swoich twierdzeń nie miałeś racji.
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2000/0353.htm Tu masz link do ustawy, przeczytaj, bo jak dotąd nie masz żadnych argumentów poza tupaniem nóżką i bredniami o logice, choć każda Twoja analiza tejże w czyichś postach to popis trollingu, a nie logiki.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 17:47

GacekCCM pisze:
Czyli nie jest prawdą że miałby je (patrz cytat wyżej), bo musieliby najpierw wybrać.
Najpierw piszesz A, a jak zostajesz ośmieszony, to zmieniasz zdanie na B i myślisz, że ludzie to łykną.
Nie jesteś wart dyskusji w takiej sytuacji.
Po pierwsze, to kolejność cytatów jakie napisałeś jest niezgodna z ich chronologią. Zatem to Ty przestawiasz A na B.
Po drugie, mój tekst który zacytowałeś jako drugi (błędnie w kolejności) był jedynie hipotetyczną próbą potwierdzenia tego co napisał Cris.
GacekCCM pisze:Figa. Zaprzeczyłeś temu, że w Polsce nie obowiązuje prawo ziemi, tkwisz w tym śmiesznym stanowisku nie mając odwagi przyznać innym racji.
Magnum najpierw napisał że to prawo nie obowiązuje, a potem że obowiązuje z wyjątkami. Ja swoje zdanie oparłem na jego pierwszej wypowiedzi. A że on sobie potem sam zaprzeczał no to cóż...
GacekCCM pisze:W żadnym ze swoich twierdzeń nie miałeś racji.
Wcześniej napisałeś że:
GacekCCM pisze:Otrzymał obywatelstwo polskie natychmiast po urodzeniu (polscy rodzice)...
[/quote]Czyli twierdząc że nie miałem racji w każdym zdaniu, a napisałem że miał obywatelstwo (to było jedno ze zdań), co sam wcześniej potwierdzałeś, automatycznie powodujesz że i ty nie miałeś racji. I do tego wysyłasz sprzeczne informacje.

edit:
uzupełniłem cytatami
Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 17:53 przez petrdcm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 cze 2011, 17:52

Tutaj naprawde dalej sie toczy dyskusja o obywatelstwie? :|

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 cze 2011, 17:53

Clou jest takie, ze Podolski, Klose i Trochowski to Polacy z krwi i kosci, jako ze wszyscy trzej maja rodzicow Polakow (i to obu). :lol:
Naturalizowany obywatel, to nie obywatel. :D

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 17:56

A brnęli w zawiłości prawne co dowodzi tylko tego, że oni nie mieli racji i próbowali skierować dyskusje na inne tory, w czym sami się pogubili czego dowodem było to że Magnum raz napisał że danego prawa nie ma, potem że jednak ono jest ale tylko czasami obowiązuje.
:lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 cze 2011, 19:59

Widzieliście "koszyki" ad. losowanie do kolejnych el.MŚ.? :lol:
Podobno już niżej niż 4 koszyk nie spadniemy, ani też nie awansujemy do 3ciego. Ja nadal podtrzymuje to co napisałem kilkanaście dni temu, że znaczenie przy koszykach to by miało gdybyśmy szukali swojego miejsca między 1 lub najdalej 2 zestawem. A wszystko co niżej to i tak trzeba grać na konkretnym poziomie bo stawka jest wyrównana.

W sumie, to nawet może bym chciał aby teoretycznie ci dolosowywani "słabsi" rywale byli ciut mocniejsi. A to dlatego, że zakładając porażki z 1, 2... ekipami (pesymistyczny scenariusz), i tak trzeba wygrać z kimś niżej notowanym, a tak to przynajmniej jest szansa na to, że taki rywal chociaż cokolwiek ugra z ekipami czołowymi.

Jak pokazuje historia nawet ostatnich kilku eliminacji, najcenniejsze punkty można zyskać na tych teoretycznie słabszych bo reszta nawet z nami zwyciężając (ta niby górna półka) zawsze jakieś tam punkty traci na innych rywalach (co niby jest oczywiste, ale mam tu na myśli te zespoły walczące o pierwsze, ewentualnie drugie miejsce a nie również dół tabeli).

Chyba że trafimy na jakąś topową drużynę z 1 koszyka która w dodatku będzie w formie bezwzględnej, no to tym bardziej walka o te rozstawienia poniżej pierwszych 2 koszyków nie ma sensu. Trzeba po prostu grac swoje i nie patrzeć na innych, tym bardziej że im niżej tym poziom bardziej wyrównany się wydaje robić.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 cze 2011, 21:12

Nasza obrona to jakaś porażka...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 cze 2011, 21:54

Arwin pisze:Nasza obrona to jakaś porażka...
Gra Jodłowca istny dramat - 3 kontakty piłką wtym bramka samobójcza która mimo wszystko można było uniknąć...2 najsłabszym jest Lewandowski który z przodu mało mimo wszystko daje bo osamotniony ale i tak w ataku nie wygląda to najgorzej...Ładna gra w pierwszej połowie lecz momentami za łatwo pozbywamy się piłki,widać agresję ogólnie zasługujemy na ten remis :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”