Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 856

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2011, 0:19

Nie ma nic pewnego. Szczęsny wskoczył do bramki tylko dlatego, że Fabian miał kontuzje. Mozna powiedziec, ze Fabian wskoczyl do bramki tylko dlatego, ze Almunia mial kontuzje - ale Fabian gral dalej jak Almunia wrocil, a Fabian jeszcze z kontuzji nie wrocił. Nie wiadomo.

Szczęsny spisuje się dobrze, chociaż błędy też popełnia - co jest oczywiste przy bramkarzu który w Premier League debiutował w grudniu i ma 21 lat. Osobiście wolałbym, żeby bronił Szczęsny - lepiej, żeby błędy popełniał i się z nich uczył. Fabian psychicznie się spali znowu i będzie tragedia. Ale jak mówisz - z Wengerem nigdy nie wiadomo. Nie będę zaskoczony, jeśli Fabian dostanie rękawice. Mam tylko nadzieję, że jeśli się tak stanie to Szczęsny nie odejdzie tylko zostanie by walczyć o swoje.

Podobno złożyliśmy ostatnio ofertę za Friedela zanim ten jeszcze przeszedł do Tottenhamu - czy to prawda to nie wiem, ale jeśli tak to trochę się boję o to, co Wengerowi po głowie chodzi. Najlepiej byłoby zatrzymać Jensa na ławkę, ale ten - jak donosi Jamie Sanderson, koleś z Young Guns Blog który jest naprawde dobrze poinformowany - żąda €4 mln pensji rocznie co daje 65 tys. funtów tygodniowo :O Wenger na to nie pójdzie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 cze 2011, 11:06

do kibiców Arsenalu, jak wam sie podoba oferta za Cesca 30 mln + Thiago i Bojan?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2011, 11:54

Nie podoba. Nie chcę nikogo z Barcy, bo już starczy tych letnich telenowel.
No chyba, że Messiego się uda pozyskać :lol:

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 11 cze 2011, 12:03

Aker pisze:do kibiców Arsenalu, jak wam sie podoba oferta za Cesca 30 mln + Thiago i Bojan?
ja to widzę tak: w barcy ani thiago ani bojan nie maja WIELKICH szans sie ogrywac w pierwszym zespole, nie maja szans lapac doswiadczenia wiec klub z hiszpanii chce wyslac ich do arsenalu azeby zlapali expa i lepszego skila i tak za ok. 2-3 lata znowu bedzie: ONI MAJĄ NASZE DNA chcemy ich z powrotem. Moim zdaniem w przypadku cesca: albo 50 mln F albo sobie grajcie z waszymi tiagami i bozianami :boruta:

Więc takie coś, że katalonia daja 30 mln (czego? w jakiej walucie?) + jakis ochlap nie wchodzi w gre, i jak napisal Fieldy... nigdy wiecej nikogo z tamtad lepiej nie sciagac :evil:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 cze 2011, 16:59

Vianuch pisze:
Logan pisze:Ale i tak imo od niego na świecie wyraźnie lepsi są tylko Cole, Evra i Abidal.
A Marcelo to się zna? ;>
Clichy imo ma większe umiejętności odnośnie gry w obronie, a obrońcę głownie z tego powinno sie rozliczać.

Szczęsny się kiedyś wypowiadał, że to Fabiański jest najlepszym bramkarzem w Arsenalu. Dla mnie Wojtek tez jest lepszy, ale nie przesadzajmy. On nawet nie zagrał połowki sezonu w Arsenalu, a już co poniektórzy lansują go no jednego z najlepszych na świecie. Spokojnie, to czego on potrzebuje teraz to gra i ciężka praca na treningach. Wg mnie nowego bramkarza w Arsenalu nie będzie.

Barcelone imo stać na wydanie 40, 50 baniek za Cesca. A jeśli nie, to zamiast opcji 30 + piłkarze w ogóle Arsenalowi niepotrzebni, sprzedać Alcantare i Bojana i dorzucić w ten sposób zarobione pieniądze do tych 30 mln.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 17:07 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2011, 17:06

Nie wiem jak tam naprawdę z jego umiejętnościami w defensywie, ale z ostatnich spotkań w 2 edycjach LM przeciwko Barcelonie słabszego obrońcy w tych dwumeczach nie dostrzegłem. Wiele zawsze dobrego o nim słyszałem a 2 lata z rzędu mnie totalnie zawiódł(to oczywiście odnośnie Gaela).

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 cze 2011, 17:10

Jarzinho pisze:Nie wiem jak tam naprawdę z jego umiejętnościami w defensywie, ale z ostatnich spotkań w 2 edycjach LM przeciwko Barcelonie słabszego obrońcy w tych dwumeczach nie dostrzegłem. Wiele zawsze dobrego o nim słyszałem a 2 lata z rzędu mnie totalnie zawiódł(to oczywiście odnośnie Gaela).
Twoje święte prawo.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2011, 17:23

Sorry, Logan, ale.. Jarzihno ma rację. Gael w 07-08 byl świetny, zapowiadal sie na lepszego obronce niz A. Cole, ale potem regres. Rok temu była ciągle męcząca go kontuzja pleców, w tym roku mówiliśmy, że to Arszawina wina, bo nie wracal się.. ARszawin poszedł na ławkę, grał Clichy i kilka meczów miał nawet OK, ale większość dalej do dupy. On miał potencjał być świetny, ale nigdy go nie wypełnił. Największe jego bolączki jak dla mnie to właśnie nietrzymanie linii spalonego (mogło to kosztować Szczęsnego czerwień w drugiej minucie finału CC, kosztowało nas bramkę z Barcą itd) albo takie zagrania jak to:

czy choćby to

Z chęcią bym go wymienił na Bainesa. On jest niestety słabym punktem naszej obrony.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 cze 2011, 17:39

Widziałem mecze Realu z Barceloną i Tottenhamem i pare innych spotkań Blancos. Mourinho nauczył go bronić, ale dla mnie w każdym meczu zaliczał jakieś głupie wejścia, często w polu karnym, łapał niepotrzebne kartki, ustawienie też gubił. Poza tym to dopiero pierwszy sezon, o którym mówi się że był u niego w pełni udany. Wiec bez przesady. Na pewno nie jest o tyle lepszym zawodnikiem od Clichy'ego, żeby być na poziomie Abidala, Evry czy Cole'a.

Ale pisałem już, że Gael nie jest regularny i za czesto zawodzi (tzn o to mi chodziło we wcześniejszych postach), dlatego tak jak Ty, Magnum wolałbym widzieć kogoś innego na tej pozycji. Nie powiem kogo, żebyś nie podrzucił tematu Jamie'mu na Twitterze, co by jakieś Newcastle czy Liverpool nas uprzedziło :lol: I nie jest to Baines (choć w sumie to też niezła opcja).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2011, 18:04

Ciekawe teorie tu się tworzy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 cze 2011, 18:20

Magnum pisze:Gael w 07-08 byl świetny, zapowiadal sie na lepszego obronce niz A. Cole
Kto tak twierdził? Jak dla mnie Gael nigdy nie zbliżył się do poziomu Cole'a i za wiele nie wskazuje na to by tak się stało. Co oczywiście nie oznacza, że jest w ścisłej czołówce lewych obrońców w lidze.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2011, 18:23

Kto tak twierdził? J
Np. PFA wsadzajac go do druzyny roku ;)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 12 cze 2011, 12:17

W Cafe Futbol Wojtek Szczęsny. Kołtoń jako pewnik przyjął, że z klubem pożegnają się: Cesc, Samir i Gael i zapytał kogo w ich miejsce potrzebujemy. Spodobała mi się odpowiedź Szczęsnego, który zasygnalizował, że potrzebujemy kogoś doświadczonego i sprawdzonego w Anglii, stwierdził też że Fabregas grał 2 mecze, po to by 6 następnych się leczyć. Co jak co, ale ma jaja Wojtek (albo niewyparzoną gębę, co kto woli ;) ).
Nie mam wątpliwości co do tego, że Kołtoń się trochę zagalopował z tą wyprzedażą, z drugiej strony do Arsenalu przymierzył Gervinho i Hazarda. Ja się jeszcze raz powtórzę: Cesc za konkretną sałatę tak, Clichy za niezłą sałatą poza Wyspy tak, Samir musi zostać.
Z ciekawych dyskusji czepili się też twittera wojtkowego :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2011, 13:58

Wenger dla francuskiej TV powiedział, że zrobi wszystko, by Nasri został. O Cesku też się wypowiedział: The Spanish press have been talking for years. I'll be clear: Fabregas is still a Gunner, and will be for a long time.

Może Barca nie ma funduszy na Ceska, a on tylko tam chce iść, więc zostanie na kolejny sezon :think:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 12 cze 2011, 14:30

Dziwna sprawa z Samirem. Przed tym całym zamieszaniem w zyciu bym nie pomyslał, że cos takiego może sie przydarzyć, a jednak. Moim zdaniem jeśli mamy sie pozbyc jednego z dwójki Samir-Cesc to wybor jest oczywisty. Różnica cenowa jest aż nadto widoczna, więc mam nadzieję, że Wenger zrobi wszystko i da mu jakąś podwyżkę. Trzeba też pamiętać o zdrowiu Fabregasa, z którym w ostatnim sezonie bywało delikatnie mówiąc nie najlepiej. Pod tym względem Barca na pewno byłaby dla niego niezłym rozwiązaniem, grałby mniej i pewnie na mniejszych obrotach jeśli weźmie się pod uwagę w jaki sposób Katalończycy grają większość swoich ligowych spotkań, nam wygrywanie zazwyczaj nie przychodzi tak gładko i przyjemnie.
Cesc to świetny zawodnik, ale jesli co rok mamy przechodzić takie nowele to upchanie go za spora kasę i sprowadzenie kogos wartosciowego powinno byc dobrym rozwiazaniem. Cały ten zgiełk wokół jego osoby kiepsko musi wpływać na atmosferę w drużynie.
Puścić za 40+ baniek, sprowadzić Parkera, Gervinho i Sambę/Cahilla i gra muzyka. Przy odejściu Clichy'ego wiadomo kogo brać ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”