Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 760

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 08 cze 2011, 7:59

Diamen23 pisze:Ci ich scouci są wszędzie, dobrze im idzie, bo ich klub filarny z Grenady do ostatniej kolejki bił się o awans do Primera, ale jednak w ostatniej kolejce zremisował
szans nie stracili, dzis na balaidos w vigo rozpoczynaja baraze o awans do 1 ligi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 cze 2011, 17:12

Wykupiliśmy Kharję... :roll: Zabawa kosztowała nas 4 miliony euro. Teraz już poważnie zaczynam się martwić o byt Coutinho.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 17:16

Salas11 pisze:Wykupiliśmy Kharję... :roll: Zabawa kosztowała nas 4 miliony euro. Teraz już poważnie zaczynam się martwić o byt Coutinho.
A nie mowilem,ze go wykupicie :P W sumie to Kharja zwieksza Wam opcje w srodku pola. To,ze raz zagral na pozycji Wesleya jeszcze nic nie oznacza,chociaz nominalnym zmiennikiem Holendra rzeczywiscie powinien byc Coutinho.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 cze 2011, 17:30

Jestem niepocieszony. Nie wiem czego się spodziewać w nadchodzącym mercato, skoro tak zaczynamy zakupy :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 cze 2011, 10:18

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wesley_Sneijder
nie wiem czy ktoś się bawi, ale spójrzcie na aktualny klub :?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 12 cze 2011, 10:21

No Inter jest :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 cze 2011, 10:24

mam jeszcze nieodświeżoną stronę na której jest od 2011 'Manchester United'. Widocznie zmienili, bo jakiś dowcipniś sie bawił.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 cze 2011, 2:21

Widocznie zmienili, bo jakiś dowcipniś sie bawił.
Mam nadzieje, że "dowcip" okaże się proroczy. Holender jest jedynym zawodnikiem za którego - przy odrobinie fantazji ze strony Fergusona - możemy nabyć 2 klasowych graczy., co w kontekscie węża zamieszkującego kieszeń MM wydaje się być zbawienne.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2011, 3:19

Mówi się coś tam u was o Bendtnerze? :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2011, 3:51

Yyy... owszem :hardkor: Ale więcej na ten temat napisać nie dam rady, bo czytając te rewelacje wciąż nie mogę powstrzymać pustego śmiechu :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 13:04

Idac za dzisiejszymi informacjami LGDS jak wam sie podoba kandydatura Marcelo Bielsy?

Mi podoba sie z trzech powodów:

1) Jest na pewno lepszym szkoleniowcem niz Leonardo
2) Jako byly szkoleniowiec Chile mysle (choc nie wiem jak ukladaly sie jego stosunki z Alexisem) ze moglby byc jakims elementem przemawiajacym za wyborem Interu przez Sancheza, z Argentyńczykami i latynosami w Interze tez by znalazł wspolny jezyk
3) Pamietam jego Chile bylo nieco szalone (pseudonim Loco), ale wydaje sie ze taki szalony Inter, lepiej ułozny taktycznie i w przeciwienstwie do szalonego Interu Leonardo z graczami wiedzacymi co maja grac w obronie, byłby mega grozny i sama taktyka moglaby byc ożywcza dla calego zmeczonego wiecza defensywa zespołu.

Pytanie na ile te informacje sa prawdziwe?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 cze 2011, 13:09

Bielsa negocjował niedawno z Sevillą, ale ostatecznie nic z tego nie wyszło. Słyszałem plotki, że strony nie dogadały się bo projekt który przedstawił Argentyńczyk nie odpowiadał Del Nido czy coś w tym stylu. Nieoficjalnie mówi się o tym, że Bielsa zażądał całkowitej autonomii w kwestii transferów oraz prowadzenia drużyny.

Ot wrzucam jako ciekawostkę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 cze 2011, 19:41

Babel pisze:Idac za dzisiejszymi informacjami LGDS jak wam sie podoba kandydatura Marcelo Bielsy?
Mowy nie ma :shock: Od razu przypomniała mi się jego Argentyna na Mundialu w Korei. Bielsa praktycznie nie ma doświadczenia w prowadzeniu europejskich drużyn. Niecałe pół roku w Espanyolu to stanowczo za mało. Specyfiki Serie A nie zna w ogóle. Pamiętacie jak na Mundial w 2002 roku zabrał kontuzjowanego Batistutę i 35-letniego Caniggię kosztem robiących furorę Savioli i Riquelme? Ja bym tego trenera wolał omijać szerokim łukiem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 20:02

Dla odmiany mozna postawic ubiegłoroczne Chile, które co prawda furory nie zrobilo, ale gralo bardzo odwazna, swieza, przyjemna dla oka pilke i co wazne Bielsa mial odwage wprowadzic cale pokolenie super uzodolnionych mlodych pilkarzy ze wspomne o Sanchezie, Isli, Medelu czy Vidalu. 6 lat na stanowisku trenera Argentyny to tez niczego sobie rekomendacja. Mowisz o tym, ze nie ma pojecia o specyfice Serie A? Ja powiem co z tego skoro Leonardo ma i w decydujacych meczach go ruchaja jak cwela. Kazda odmiana w tym zatechłym srodowisku trenerskim moze okazac sie strzalem w dzisiatke. Nie wiem jakie sa jeszcze alternatywy w kajecie Morattiego, ale jakbym mial wybor Bielsa Leo to wyzej stawiam Argentyńczyka. Nie zamierzam kruszyc kopii poniewaz zdaje sobie sprawe, ze sezon ogorkowy w pełni.

Inna sprawa to ewentualny zakres jego kompetencji w transfery, bo tu nie widze szans na autonomie. Jedynie sila argumetow i konsensus ponad podzialami.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 cze 2011, 20:28

Babel pisze:Dla odmiany mozna postawic ubiegłoroczne Chile, które co prawda furory nie zrobilo, ale gralo bardzo odwazna, swieza, przyjemna dla oka pilke i co wazne Bielsa mial odwage wprowadzic cale pokolenie super uzodolnionych mlodych pilkarzy ze wspomne o Sanchezie, Isli, Medelu czy Vidalu.
Ci zawodnicy wybijali się już na tyle, że normalną rzeczą było wprowadzenie ich do dorosłej kadry. Jak nie Bielsa, zrobiłby to ktoś inny. Chile grało do przodu, ofensywnie, bo to w ofensywie mają najwięcej atutów. Trafili w 1/8 finału na wcale nie jakąś rewelacyjną Brazylię i na nic im się ta fantazja nie zdała. Jak dla mnie doszli tam gdzie dojść mieli.
Babel pisze:Mowisz o tym, ze nie ma pojecia o specyfice Serie A? Ja powiem co z tego skoro Leonardo ma i w decydujacych meczach go ruchaja jak cwela.
A skąd pewność, że Bielsa nie będzie ruchany podczas zbierania doświadczenia z włoskich boisk? Ten człowiek nie ma pojęcia nie tyle o włoskiej, co w ogóle o europejskiej piłce. Niech weźmie na przetarcie jakiś słabszy klub Primera Division, albo nawet Segunda, zrobi z nim coś fajnego i wtedy będziemy mieli jako taki obraz jego możliwości. Teraz to zwyczajne branie kota w worku.
Babel pisze:Kazda odmiana w tym zatechłym srodowisku trenerskim moze okazac sie strzalem w dzisiatke.
Nie ważne czy będzie lepiej czy gorzej, ważne że będzie inaczej? Chyba jednak nie o to tu chodzi...
Babel pisze:Nie wiem jakie sa jeszcze alternatywy w kajecie Morattiego, ale jakbym mial wybor Bielsa Leo to wyzej stawiam Argentyńczyka. Nie zamierzam kruszyc kopii poniewaz zdaje sobie sprawe, ze sezon ogorkowy w pełni.
Moratti kajet według mnie ma pusty (przynajmniej na tą chwilę) Leonardo zostaje, będzie prowadził drużynę od początku sezonu i jeśli nie podoła zadaniu, poleci ze stanowiska. Ale nawet wtedy opcja Bielsy jako następcy dalej by mnie przerażała.
Babel pisze:Inna sprawa to ewentualny zakres jego kompetencji w transfery, bo tu nie widze szans na autonomie. Jedynie sila argumetow i konsensus ponad podzialami.
Obecny układ jest dla mnie OK. Trener zajmuje się trenerką, zarząd transferami. Oczywiście sugestie trenera przy staraniach o poszczególnych graczy też muszą być brane pod uwagę. Jeśli Bielsa myśli że ktoś da mu pełną kontrolę nad transferami, niech idzie do Anglii. We Włoszech takiej nie dostanie na pewno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”