Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 857

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 cze 2011, 23:45

Sky Sports News can report Arsenal striker Nicklas Bendtner, 23, has signed for Inter Milan for a fee of £8million and a season long loan of Ranocchia with a clause to buy
:smile2:

Poprawiło mi to trochę humor po dzisiejszym dniu. Mogę na spokojnie uderzyć w kimono.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2011, 0:10

Gdzieś to wynalazł? Nigdzie tego na sky sports nie ma ;)

Swoją drogą. Ciekawe starocie wyciągnąłem :lol:
fieldy Pt 17.04.2009 7:40 pisze:
Logan pisze:Stawiam, że ze rok, dwa będziesz ostatnim, który będzie chciał kogoś nowego na pozycję DMa w Arsenalu :D
Możliwe. Choć nie ukrywam, że po 4 latach bez sukcesów, chciałbym choć CC widzieć w naszych rękach. A tak, przez 2 lata będą zbierać doświadczenie [a potem Cesc odejdzie i będzie DM, ale będzie grał u boku Meridy, który bedzie potrzebował jeszcze 2 lat by się ograć :D]

Tak się zastanawiam, czy może w przyszłym sezonie Wenger nie powinien wystawiać w CC już Frimponga, w rezerwach przeważnie błyszczy, myślę ze z niego ludzie mogą być :]
no cóż... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 17:20 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 cze 2011, 16:28

Magnum pisze:Gdzieś to wynalazł? Nigdzie tego na sky sports nie ma
Wytwór chorej wyobraźni fanów z AO :D

Ponoć klub przystał na warunki Samira i na dniach ma on złożyć podpis na kontrakcie. Jeśli to się potwierdzi to będę więcej niż zadowolony. Francuz jest jak najbardziej warty pieniędzy, których oczekiwał od Arsenalu i czekam na oficjalne info w jego sprawie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2011, 17:42

Duch pisze:Francuz jest jak najbardziej warty pieniędzy,
1 asysta w lidze w tym sezonie :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2011, 18:15

Coraz głośniej się mówi o tym, że Cesc zostanie. Ja się właśnie tego spodziewam - po tym jak Wenger powiedział, że Cesc jest Kanonierem i nim pozostanie na długi czas (o ile to oczywiście prawdziwe) nie widzę innej opcji wręcz.

Ciekawi mnie co do Clichy'ego. Ostatnio coś bardzo ucichło. :think:

Podobno nasza oferta za Cahilla została zaakceptowana, ale cholera wie, nic oficjalnego nie ma, więc ja tam bym się dystansował od tego. Wyszły też niedawno informacje, że chcemy zaoferować Ignasiego Miquela na roczne wypożyczenie. To byłby świetny pomysł moim zdaniem, o ile by grał. Ja osobiście wolałbym jednak Sambę niż Cahilla, bo Cahill pewnie 20 mln ma kosztował. Samba bliżej 10, mówiło się o 9. Dla mnie Cahill jest zawodnikiem grającym bardziej technicznie niż Samba oczywiście, ale do tego mamy już np. Koscielnego, który świetnie sobie radzi z drużynami silnymi. Poza tym duet Vermaelen-Samba jakoś lepiej mi pasuje - Verma jest szybki i techniczny, Samba będzie wysoki i silny. Potrzebujemy rozwiazania na mecze ze Stoke, Wolves, Birmingam czy Wigan na rzuty rożne, wolne i inne. Moim zdaniem Cahill nie jest wart tak wysokiej kwoty jak 20 mln funtów. Tymbardziej, że został mu rok na kontrakcie. Już wolę Koscielnego szczerze powiedziawszy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2011, 12:29

Wczoraj odbyło się spotkanie dyrektora wykonawczego Ivana Gazidisa z kibicami Arsenalu (organizowane przez Arsenal Supporters' Trust - grupę, która skupia kibiców posiadających akcje w klubie i pozwala im na kupowanie "mini-akcji" tj. części akcji których posiada). Ciekawa lektura
W poniedziałkowy wieczór Ivan Gazidis spotkał się z fanami naszego ukochanego Klubu z Arsenal Supporters Trust i odpowiadał na ich pytania.

Ponad 200 ludzi słuchało na bieżąco odpowiedzi Gazidisa, z którymi możecie zapoznać się właśnie w tym artykule.
Kto ponosi winę za nieprzedłużenie kontraktów Samira Nasriego i Gaela Clichy'ego?

- Nie będę zdradzał, jak przebiegają negocjacje w sprawie przedłużania kontraktów. Klub zanim zdecyduje się zaakceptować bądź odrzucić warunki stawiane przez piłkarzy, musi zapoznać się z ich umiejętnościami, wartością i możliwościami oraz zdecydować, czy dany gracz zasłużył na takie, a nie inne wynagrodzenie.

Czy jest Pan w stanie wyobrazić sobie, że może nadejść taki dzień, w którym trzeba będzie zwolnić menadżera?

- To jedno z tych pytań, na które niejednoznaczna odpowiedź wywołałaby zapewne burzę medialną. Wspieramy Arsene'a w 100%, stoimy za nim w 100% i także w 100% go wspieramy, ponieważ zwracamy uwagę na to, jak genialną pracę wykonał w tym Klubie przez wszystkie lata swojego bytowania. Miejcie proszę na uwadze to, że nasi główni konkurenci przez wiele lat mieli nieograniczone możliwości finansowe. Niektóre kluby, jak chociażby Manchester United mają więcej dochodów, niż my i myślę, że Arsene wykonał niezwykłą pracę poprzez zapewnienie nam przez wiele lat utrzymania się w czołówce bez wydawania ogromu pieniędzy. Oczywiście jednocześnie czujemy niedosyt z powodu braku trofeów, za to krytykują nas najbardziej. Powiedziałem to Arsene'owi otwarcie, a on obiecał mi skupić się na tym, by w przyszłym sezonie przerwać tę posuchę, gdyż nie możemy sobie pozwolić na dalsze zwlekanie.

Czy w ciągu ostatnich dwóch lat cokolwiek w Klubie się poprawiło?

- Myślę, że wszystkie kluby poczyniły przez te dwa lata postępy. Liga Mistrzów stoi teraz na niewiarygodnie wysokim poziomie, każdy może to zauważyć. My, Arsenal, także się rozwinęliśmy, jednakże jeszcze nie na tyle, by wyprzedzić czołowe drużyny.

Czy zarząd rozważy odebranie Bossowi możliwości dokonywania transferów? Czy możemy liczyć na powrót do Klubu Davida Deina?

- Nie, w tej kwestii niczego nie zamierzamy zmienić. Co do Davida Deina, nic nie wiem o jego powrocie. David jest zaniepokojony sytuacją Klubu, to moja cała wiedza w tym temacie. Nigdy z nim nie pracowałem i nie wiem jak za jego czasów funkcjonował zarząd klubowy, więc wolę to przemilczeć zamiast dawać wyssane z palca odpowiedzi.

Dlaczego koszty nabycia "Silver Membership" zostały nieproporcjonalnie zwiększone w porównaniu z inymi członkostwami? Czy jest możliwość posiadania na Grove miejsca stojącego?

- Silver Membership nie odzwierciedlały swojej rzeczywistej wartości rynkowej i dlatego ich cena wzrosła. Tak, wspieramy wprowadzenie bezpiecznych miejsc stojących.

Dlaczego zimą ekipa Rezerw grała za zamkniętymi drzwiami?

- Sztab szkoleniowy podjął taką decyzję, ponieważ nie uważa, jakoby w Barnet były odpowiednie warunki do dobrego rozwoju piłkarzy o tej porze roku.

Czy firma Stana Kroenke w momencie zakupu większości akcji Arsenalu przekazała Klubowi swoje długi?

- KSE nie przekazała Klubowi swoich długów, choć nawet nie było co do tego konkretnego zobowiązania. Niemniej jednak Pan Kroenke w przeszłości tego nie uczynił, a istnieją obecnie pewne ograniczenia finansowe Klubu związane ze spłatą kredytu.

Czy możemy być pewni, że jest do dobra droga do zrównoważonego rozwoju Klubu już na zawsze?
- Nie sądzę. FFP na pewno dostrzegą umiar w inflacji płacowej, jednak to może popchnąć niektóre kluby do działalności na większą skalę i próby zarobienia na kibicach. Nie sądzę, żeby to było długoterminowe rozwiązanie.

Jak wygląda sprawa biletów?

- Ogłoszenie sprzedaży biletów to standardowa procedura znana na całym świecie. Kiedy kibice widzą niektóre miejsca chcą odpowiedzi, dlaczego nie umożliwiliśmy im ich zakupy, choć stoją puste. W większości przypadków są one jednak wykupione. Klub postara się o lepszy system wymiany biletów i inwestycje w technologie, które to umożliwią. Lista czekających na bilety jest nieprawdopodobnie długa.

Czy Arsenal zwiększy swoje zaangażowanie w projekty społeczne?

- Klub jest bardzo dumny ze swojej działalności ze szpitalami i więzieniami.

Gracze Arsenalu nie okazują czasami woli walki i przegrywają najważniejsze mecze, choć gdyby chcieli, mogliby je wygrać. Co z tym?

- Nie uważam, że serce oraz pragnienie zwycięstwa to wszystko, czego potrzeba. Mieliśmy bardzo dobrą serię meczów wyjazdowych i na trudnych terenach pokazywaliśmy, że umiemy wygrywać. Niestety w pewnym momencie sezonu zaczęły się dziać rzeczy dość bolesne i straciliśmy spójność. Myślę, że czasami brakowało nam takiego zawzięcia, które pozwoliłoby nam odnosić zwycięstwa bez patrzenia na piękno gry.

Ile pieniędzy jest przeznaczane na transfery i wynagrodzenia dla graczy? Czy kluby, które wypożyczając graczy Arsenalu płacą im pensje?

- Fundusz AFC ma pieniądze na jedno oraz drugie. Klub trzyma w rezerwie pewną ilość gotówki, jednakże to menadżer decyduje o jej wydaniu. Jeśli chodzi o graczy wypożyczonych, każda umowa jest inna. Generalnie mogę powiedzieć, że zazwyczaj kluby płacą piłkarzom pełne wynagrodzenie.

Komu podlega Arsene Wenger?

- Komu podlega Arsene Wenger" Osobom związanym z Klubem. Tak, na szczęście tak jest. Siła przebicia fanów też może wymusić jego zwolnienie. Sądzę jednak, że póki co zdecydowana większość kibiców stoi za nim murem i daleko nam od momentu, w którym musielibyśmy rozważyć jego odejście z Klubu.

- Zarząd kontroluje całą sytuację i wiemy, że nie tracimy fanów. Jeśli zaczęłoby się tak dziać, wtedy musielibyśmy podjąć jakieś kroki.

- Oczywiście moglibyśmy mieć menadżera, który zapewniłby Klubowi trofea, ale mogłoby się okazać, że jego preferowany styl gry różni się od tego, który chcą widzieć nasi kibice. Nie prezentowałby więc Arsenalu tak, jak byśmy sobie tego wszyscy życzyli. To zaś mogłoby spowodować, że ów osoba zostałaby zwolniona. Osobiście uważam, że Arsene Wenger jest człowiekiem, ktory przez wiele lat żmudnej pracy nadał Klubowi własny styl gry, z którego jesteśmy znani na całym świecie. Za to także nas szanują i z tego między innymi mamy korzyści finansowe. Jedyne, czego nam w ostatnich latach zabrakło, to trofea.

- Myślę, że nawet w chwili obecnej gdybym zapytał Was tutaj siedzących o opinię na temat menadżera, usłyszałbym wiele odrębnych zdań. Tak samo byłoby w momencie, w którym wyszedłbym na trybuny stadionu i popytał o to 60 tysięcy tam zgromadzonych kibiców. Identycznie również byłoby wówczas, gdy zapytałbym o to fanów z całego świata. Różnice zdań istniały, istnieją i będą istnieć.

- Moim zdaniem wszyscy w Klubie zdają sobie sprawę z opinii fanów i uważnie śledzą każdą z wymienionych przeze mnie grup. Nie oznacza to, że decyzje są pdoejmowane na podstawie "widzimisię" kibiców, jednak jeśli kiedykolwiek zdarzyłoby się tak, że powstałby spór na linii kibice - menadżer, musielibyśmy zadziałać. Sądzę, że nie jesteśmy nigdzie w pobliżu takiego zdarzenia.

- Jeśli natomiast chodzi o to, kto podejmuje w Klubie decyzje, odpowiedź jest prozaiczna - zarząd Klubu.

Czy Arsenal nie powinien stać się Klubem, który idealnie szkoli młodych graczy, a później sprzedaje ich za wysokie ceny?

- Inne kluby zazdroszczą nam poziomu wydatków. Czy czyni to nas lepszymi od nich? Nie, ale mamy potwierdzenie, żę dobrze zarządzamy finansami klubowymi. Zwracamy też bardzo dużą uwagę na to, by nasza drużyna była zgrana.

Zauważyliśmy, że w każdym sezonie drużyna i trener popełniają szereg tych samych błędów. W jaki sposób zarząd mógłby pomóc je wyeliminować? Nie chodzi nam tylko o piłkarzy, ale także o sztab szkoleniowy.

- Nie widzicie tego, jak wygląda praca sztabu szkoleniowego. Żyjecie tylko tym, co wiecie z mediów. Wszyscy chcemy jak najlepiej. Arsene wspiera swoich podopiecznych publicznie jak tylko może, nigdy nie usłyszycie od niego słowa krytyki pod adresem któregoś z piłkarzy. Łatwo Wam więc obejrzeć konferencję prasową po którymś meczu i orzec, że menadżer nie zdaje sobie sprawy z problemów drużyny. Arsene jednak jest ich świadomy. On po prostu nie chce publicznie szargać nikomu opinii. Nigdy nie uważałem go za człowieka upartego, lecącego ze wszystkim od razu do mediów. Po rozmowach wewnątrz Klubu widzę, że się nie myliłem. Arsene jest otwarty na każde wyzwanie, nie zatrzymują go nawet żadne trudne pytania, które napotyka na swojej drodze. Nie oznacza to, że jest niewrażliwy. Wszyscy go respektują. Nie chcemy, by ktokolwiek mówił mu, co ma robić, a czego nie. Czasami dyskutujemy w naszym gronie o różnych sprawach i nie mamy zamiaru mówić o tym publicznie. Nie mamy na celu wywoływać frustracji u kibiców. Odnoszę wrażenie, że nasze rozmowy przebiegają prawidłowo. Jeśli mówimy o działalności Klubu, odbywa się to w wąskim gronie ludzi zaufanych, którzy nie pobiegną pochwalić się o tym mediom.

Czy Stan Kroenke zamierza kontynuować wspieranie Arsenal Supporters Club?

- KSE nie ma na celu niszczenia Klubu i Jego tradycji. Nie sądzę, by jedynym zadaniem Stana Kroenke w Arsenalu było rządzenie, na pewno będzie angażował się w różne spotkania z kibicami. Zawsze jest nam miło spotykać się z fanami, którzy otwarcie umieją mówić o tym, co ich gryzie. Stan Kroenke spotykał się już kiedyś z kibicami i jestem pewien, że na tym jednym spotkaniu nie poprzestanie.

Czy istnieje jakaś alternatywa na wypadek opuszczenia Klubu przez Arsene'a Wengera?

- Nie będę mówił publicznie o takich rzeczach jak plany Klubu po odejściu Arsene'a, ponieważ cokolwiek bym nie powiedział, media skrzętnie wykorzystają to i Klb mógłby na tym ucierpieć.

Tęsknimy za takim kimś, jak Tony Adams, kto mógłby być liderem defensywy i nauczyć obrony naszych piłkarzy. Czy nie jesteśmy w stanie sprowadzić takiego kogoś?

- Zdajemy sobie sprawę ze wszystkich problemów, jakie Klub przechodził w przeciągu ostatniego sezonu i możecie być pewni, że bacznie rozlgądamy się za ich rozwiązaniami.

Czy spłata kredytu za stadion ogranicza wydatki na nowych piłkarzy? Czy nie myśleliście o tym, aby wystąpić z prośbą do miliarderów, którzy są właścicielami Klubu, by spłacili kredyt za stadion zgodnie z wartością ich udziałów w Klubie?

- Mamy ogromną ilość pieniędzy przeznaczoną na spłatę długu za stadion. Z biznesowego punktu widzenia nie ma sensu płacić całej kwoty od razu, ponieważ Klub jest stabilny finansowo.

Czy Pan Wenger osobiście mówił, że sprowadzi jakiegokolwiek piłkarza do Klubu tego lata?
- Tak, mówił o wielu piłkarzach.

Czy bliskie jest sfinalizowanie jakiegokolwiek trasferu?

- Nie zamierzam odpowiedzieć na to pytanie. Powiedzieliśmy, że będziemy aktywni na rynku transferowym i tak będzie. Wszyscy tego oczekujemy. Mam pozytywne przeczucia jeśli chodzi o przyszły sezon. Myślę, że wyciągniemy wnioski szczególnie z końcówki tej kampanii i wszystko pójdzie w dobrym kierunku.

Co to za różnica, gdzie Klub uda się na przygotowania do sezonu?

- Myślę, że podróż do Chin będzie wielka. To będzie wspaniałe doświadczenie dla Klubu, które pomoże nam także generować nowe, komercyjne wpływy, to zaś z pewnością ułatwi nam utrzymanie Klubu w nienagannej pozycji i niejako zdejmie obowiązek zdobywania największych dochodów ze stadionu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2011, 17:15

:lol: Djourou rozdaje trofea

Szczęsny wymiata, znów :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 cze 2011, 17:25

Taniec Fabiana przejdzie do historii :lol2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2011, 17:32

I jak tu nie lubic Arsenalu :D

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 14 cze 2011, 22:38

Pojawiły się plotki o transferze Williana z Szachtara Donieck. Moim zdaniem to jest opcja szykowana w razie odejścia Nasriego. Brazylijczyk charakterystyka nie odbiega znacząco od Francuza. W dodatku jest jeszcze bardzo podobny do nich Rosicky.

Informacją dnia, którą cieżko uznać za ploteczkę, jest potwierdzenie przez dyrektora sportowego Lille informacji o prowadzeniu rozmów na linii Gervinho - Arsenal.

Pod wpływem wywiadu z Gazidisem skrobnę pare słów o tym co wg mnie powinno się wydarzyć personalnie w Arsenalu. O transferach do klubu już pisałem - Gervinho, Melo + lewy obrońca do podstawy za Clichy'ego. Ważne będzie również zatrzymanie Nasriego, ale jestem dziwnie spokojny (mimo tego co się dzieje w mediach), że tak się stanie.
Natomiast kto powinien odejść z klubu? Na początek czołowi hamulcowi zespołu, z różnych względów, czyli Fabregas, Bendtner i Almunia.
Zrobiłbym porządek z pomocnikami. Wilshere, Song, Ramsey są nie do ruszenia. Wyrzuciłbym kogos z dwójki Diaby - Denilson. Na pewno nie sprzedawałbym Brazylijczyka. Bardzo dobry odbiór, strzał z dystansu (chyba najlepszy w Arsenalu), znakomita wydolność. On ma zadatki na świetnego pomocnika. Nie DMa, gdzie uparcie widzi go Wenger, ale CMa. Potrzebuje tylko regularnej gry, co najmniej cotygodniowej. Swoimi warunkami jest jednak zbliżony do Wilshere'a czy Ramsey'a, więc zostawiłbym w składzie Diaby'ego, który oferuje nam coś extra na pozycji CMa, a Brazylijczyka odstawił na roczne wypożyczenie.
I druga ważna decyzja- Arszawin czy Rosicky. Obydwaj przez znaczną część sezonu zawodzili. Obydwaj mieli wolne wakacje, gdyż nie grali ma MŚ w RPA. Jednak Arszawin miał udany początek sezonu, do tego ten świetny występ w meczu z Barceloną, no i to najbardziej nieprzewidywalny dla przeciwnika zawodnik Arsenalu, więc powinien zostać. U Rosicky'ego widać IMO casus Eduardo. Ciężka kontuzja (po wielu wcześniejszych) i jeszcze cięższy powrót do optymalnej dyspozycji. Niestety wygląda na to że kłopoty zdrowotne zniszczyły mu karierę. I niestety, ale klub powinien postąpić w jego przypadku tak jak postąpił z Dudu.
Vela, JET, Frimpong, Lansbury - wypożyczenia do klubów Premierleague.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2011, 23:02

Na początek czołowi hamulcowi zespołu, z różnych względów, czyli Fabregas, Bendtner i Almunia.
Pójdzie Fabregas to zobaczysz jakim hamulcowym był.....
druga ważna decyzja- Arszawin czy Rosicky. Obydwaj przez znaczną część sezonu zawodzili.
:lol:
6 bramek w lidze, 3 w LM, 1 w CC i do tego 11 asyst w lidze.. cięzko to nazwać zawodzeniem. Ale napisałeś:
Arszawin miał udany początek sezonu, do tego ten świetny występ w meczu z Barceloną, no i to najbardziej nieprzewidywalny dla przeciwnika zawodnik Arsenalu,
Więc cię to ratuje :lol:

On to w ogole taki koles - mecz z Wigan pokazal najlepiej. Wyglada na leniwego i ze mu sie nic nie chce a tu nagle asysta i bramka. No cóż, ten typ tak ma.
Vela, JET, Frimpong, Lansbury - wypożyczenia do klubów Premierleague.
JET bez szans raczej, Vela moim zdaniem.. nie wiadomo, zobaczymy co tam sie stanie z napastnikiem. Frimpong jeszcze nigdy na zadnym wypozyczeniu nie gral, natomiast rok temu Wenger chcial go zatrzymac w składzie - więc nie wiem. Co do Lansa to bym go zatrzymał w kadrze w przypadku odejscia Denilsona.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2011, 1:01

Wg. Young Guns Blog Gervihno Kanonierem w ciągu 48 godzin za ok. €12 mln.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2011, 13:23

Dziś pozytywne informacje, choć i tak z przymrużeniem oka je traktuje.
Cesc mówi, że jest szczęśliwy i że Wenger decyduje gdzie ma grać, a agent Samira, że będą rozmawiać z Arsenalem i najpierw wysłuchają oferty Kanonierów, zanim zaczną rozważać inne opcje.

odnośnie bramkarzy
71% - Lukasz Fabianski had the best save % of Arsenal's four goalkeepers - Szczesny 69%, Lehmann 67%, Almunia 61%
Almunia raczej się pożegna, bo na stronie jego profil zniknął

Only 3 players had better mins/goal than @Persie_Official (98.2) in top 5 leagues (min 10 goals)- Ronaldo (72.5), Gomez (87.3), Messi (92.2)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 cze 2011, 14:32

Jak fieldy napisał Cesc przemówił:
Nie chcę rozmawiać o żadnej drużynie. Teraz myślę tylko o moich wakacjach. Jestem bardzo zadowolony tu, gdzie jestem. Nie mogę powiedzieć nic więcej niż to, że jestem piłkarzem Arsenalu, jestem bardzo zadowolony, a reszta to spekulacje
Piłkarz, który twierdzi, że nie jest sfrustrowany brakiem tytułów oszukuje sam siebie, ale w Arsenalu mamy świetną drużynę, świetnych kibiców i możemy wygrywać.
Bardzo zadowolony, sfrustrowany optymista :lol:

i na koniec
nie musze powtarzac na kazdej konferencji prasowej, ze chce odejsc do barcy. od 11 roku zycia mowie, ze moim marzeniem jest gra w barcy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2011, 15:16

- Zawodnik, który nie jest sfrustrowany brakiem trofeów przez tyle lat jest po prostu nieambitny – powiedział Cesc.

- Arsenal to dobry zespół, który ma dobrego menedżera i jednych z najwierniejszych fanów w Europie. Wierzę, że możemy zrobić jeszcze większe postępy i pewnego dnia wygrać ważne trofeum.

- Jestem graczem Arsenalu i jestem tu bardzo szczęśliwy. Nic więcej. Reszta to spekulacje. On (Wenger) podejmuje tutaj decyzje. To jego pytajcie o transfery. Ja nie widziałem go od kilku tygodni, bo leczyłem uraz.

- Barcelona to wielki klub, najlepsza drużyna na świecie i granie w tym zespole to niemal gwarancja wygrywania pucharów, ale ja jestem częścią Arsenalu – dodał.
Tu całośc. Wyboldowana część sugeruje, że zostanie. Tego się spodziewałem i tak to widzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”