AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1113

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 cze 2011, 14:18

Chlopaczek pisze:Nie zwracajcie uwagi na petra. To skutkuje wylacznie glupimi przepychankami i syfem w temacie.
Słusznie, zwracajcie dalej uwagę na ogórki swoich pupili a ode mnie won bo tylko syf robicie :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 cze 2011, 14:20

MazurXIII strzał w "10" :lol: :twisted:

Petrdcm zwłaszcza za odpuszczenie LM ! zwłaszcza ! zważywszy że znów tam wrócą i zagrają, i tak na okrągło, to robi sie nudne:p

Inna kwestia jest prasa brukowa, np. taki Tuttosport :p Który też chyba zmienia front odnośnie Moggiego :D Ale w zasadzie skoro nie chcesz wrócić do tematu "operacja czyste ręce" to ta dyskusja nie ma sensu. Miłej niedzieli i udanego mercato, Gratuluje transferu Pirlo ! W końcu Juventus zagra w środku pola bez dwóch defensywnych :D Oddamy Oddo jeszcze jak by była opcja :)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 cze 2011, 14:23

Zaza pisze:zwłaszcza za odpuszczenie LM ! zwłaszcza ! zważywszy że znów tam wrócą i zagrają, i tak na okrągło, to robi sie nudne:p
Lepiej nie iść do cyrku w ogóle niż iść i robić tam za pajaca na okrągło :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 cze 2011, 14:24

Za pajaca i pośmiewisko też można robić jak się nie dostaje do tej LM ;).

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 cze 2011, 14:24

Hmm widzę, że się napinanie w domku znudziło.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 cze 2011, 14:25

Juventus w ostatnich sezonach sztywno trzyma się zasady przedstawionej przez petra. :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 cze 2011, 14:26

EnJoy's pisze:Za pajaca i pośmiewisko też można robić jak się nie dostaje do tej LM ;).
Aj, sorry, zapomniałem że aby móc odpuścić mecze trzeba najpierw awansować, stąd walka o awans aby potem się szczycić wielkim planem odpuszczenia. To głupie ale widocznie jest w tym jakaś głębia :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 cze 2011, 14:27

petrdcm Nie wiem, pozwól że się nie wypowiem, Twój cyrk Twoje małpy ! Brak mi doświadczenia w tej kwestii.

Wróćmy do tematu mercato rossonerich ! Mexes z 5 na plecach, Taiwo zaprezentowany :D A dziś możemy być świadkami kolejnego transferu :D Faraon hmmm ciekawa opcja :]

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 cze 2011, 14:31

Zaza pisze:petrdcm Nie wiem, pozwól że się nie wypowiem, Twój cyrk Twoje małpy ! Brak mi doświadczenia w tej kwestii
Bijesz mnie doświadczeniem na głowę po ostatnim sezonie w LM. Nikt tak spektakularnie nie potrafi odpuszczać tego turnieju jak wy. Już lepiej żeby tam jakieś pikniki z Luksemburga awansowały na wasze miejsce przynajmniej by mieli radość z gry :lol:

A jeśli chodzi o cyrk i małpy, też mnie bijesz doświadczeniem z tymi waszymi bunga bunga u was nikogo już chyba nie ma ktoby nie został wydupczony :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2011, 14:42

Chlopaczek pisze:Nie zwracajcie uwagi na petra. To skutkuje wylacznie glupimi przepychankami i syfem w temacie.
W tym konkretnym przypadku najlepszą odpowiedzią na zaczepki jest brak odpowiedzi. Najprostsze i najskuteczniejsze.

Środek obrony Silva - Mexes robi wrażenie. Nesta to klasa, ale wiek i zdrowie już nie to. Do Taiwo nigdy nie byłem przekonany. W zasadzie wyrobił sobie jako taką markę w Europie wyłącznie dzięki atomowym strzałom z dystansu, także ze stwierdzeniem, że jest to wzmocnienie poczekałbym do pierwszych spotkań. Nie zdziwiłbym się, gdyby Milan za rok szukał chętnego na usługi Nigeryjczyka, serio.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 cze 2011, 14:49

Już Ci kolega RealFan odpowiedział na Twój post, powodzenia ! w coppa Italia !

Warto nadmienić że Włosi są pod wrażeniem układu Milan Genua - po Boateng'u można powiedzieć wprost że Galliani z Preziosi'm stworzyli PITSTOP dla Milanu w serie A z korzyścią dla wszystkich :]

Wykupiony Prince, który był niby własnością Genui - Teraz Merkal będzie się ogrywał - Paluszek pograł sobie na stadio Luigi Ferraris'a - klepnięty transfer El Shaarawy'a a to tylko początek współpracy :] Czekajcie niech przepisy się zmienią odnośnie Non UE, wtedy Genua będzie rezerwowym Milanem dla graczy z poza kontynentu :D

Galliani - Preziosi jak nic mafia :P

Salas Tawio sprawa wrażenie takiego grubaska :D ale On należał do najszybszych graczy w ligue 1 - na tej pozycji, lubię ta ligę i jestem z nią na bieżąco, jeśli inni skrajni defensorzy typu pochodzący z Ligue 1 Evra, Abidal tak graja po odejściu z Ligue 1 to o Taiwo się nie boje. Co ciekawe jedna z bramek sezonu Ligue 1 należy do Taiwo i nie jest to strzał siłowy :D choć w mojej ocenie to był przypadek że udało mu sie lobnąć bramkarza bodajże Lille.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 cze 2011, 15:00

EnJoy's pisze:Za pajaca i pośmiewisko też można robić jak się nie dostaje do tej LM ;).
Możliwe, ale to tylko jeden pajac. A to jest nic w porównaniu z awansem i olewaniem gry, bo to już robi za cały cyrk objazdowy :lol:
Zaza pisze:Już Ci kolega RealFan odpowiedział na Twój post, powodzenia ! w coppa Italia !
Super, odpowiedział to co ja sam w sumie napisałem wcześniej, brawo. Do tego nikt normalny przecież nie zaprzecza, każdy woli aby drużyna nie awansowała niż grała na "pół gwizdka" żeby potem sobie wmawiać że wszystko jest zgodnie z planem więc jest elegancko.

Tak, RealFan wie jak to jest być ciągle drugim i wygrać jedynie z rywalem który troszkę odpuszcza bo szykuje się na inne trofea. A teraz Real szykuje się na spektakularne zwycięstwo w nowym sezonie bo kiedyś w końcu musi nastąpić obniżka formy rywala szczególnie że po paru latach, to jest to bardzo możliwe. Trzymam kciuki nie tyle za Real co za Mou :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 15:46

A dziś możemy być świadkami kolejnego transferu :D Faraon hmmm ciekawa opcja :]
Oficjalnie Faraon będzie nasz pewnie w przyszłym tygodniu(nie wiem kiedy we Włoszech zdaje się maturę). Nieoficjalnie od piątku jest nasz:) Tylko badania go dzielą od Milanu, które przejdzie dopiero po egzaminie. Problemów z zębami nie przewiduje.

BTW - Constant w Genoi. Przypomnę tylko, że w zimie był bardzo bliski transferu do Milanu. Nie żebym coś sugerował...

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 19 cze 2011, 15:59

Ale takich skrzydeł to dawno nie mieliśmy. Abate i Taiwo dwa pędzi wiatry, może to wyglądać bardzo ciekawie, już współczuje zawodnikom, którzy będą musieli za nimi nadążyć :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 16:06

Jeżeli Abate utrzyma poziom z zeszłego sezonu to będzie dobrze, ale oczywiście uważam, że się jeszcze poprawi. Niesamowicie mi zaimponował w ubiegłym roku Ignaś i liczę, że mnie nie zawiedzie. Po sezonie u Leo myślałem, że nic w Milanie nie osiągnie. Dalej się zastanawiam czego Prandelli go nie powołał.

Co do Taiwo. Jeżeli przepracuje dobrze okres przygotowawczy i taktycznie rozwinie się jak Abate to będziemy mieli skrzydła obsadzone na lata. Gość jest szybki, silny w odbiorze całkiem dobry. Jego problemem jest brak odpowiedniego przygotowania taktycznego, ale w Milanie tego może się nauczyć. Jak Abate dał radę to on też może. Maicon odchodząc z Monaco wcale nie miał lepszych notowań niż Taye. Oczywiście nie sugeruję, że Nigeryjczyk będzie lepszy niż Maicon, ale wierzę, że może rozwiązać problem z lewą stroną na długi okres.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”